گل و گیاه آجیل شمع / کَندِل نات:

  • شروع کننده موضوع ساینا
  • بازدیدها 134
  • پاسخ ها 1
  • تاریخ شروع

ساینا

کاربر نگاه دانلود
کاربر نگاه دانلود
عضویت
1970/01/01
ارسالی ها
4,376
امتیاز واکنش
775
امتیاز
396
bullet2.png
دانستنی های علمی:
"کندل نات یا آجیل شمع" میوه درخت "کندل بری" است. این گیاه، درختی گلدار از خانواده ی فرفیون یا افوربیا می باشد. امروزه این گیاه را برای تهیه روغن کشت می کنند.
هر درخت حدود 30 تا 80 کیلوگرم بذر تولید کرده و بذور حدود 15 تا 20 درصد وزنشان روغن دارند. این روغن ها اغلب بصورت موضعی کاربرد دارند.


bullet2.png
خصوصیات گیاهشناسی:
این درخت تا ارتفاع 15 تا 25 متر رشد می کند و دارای شاخه های انبوه و پراکنده است.
برگ ها ساده، به رنگ سبز کمرنگ، تخم مرغی شکل یا سه لوبی یا به ندرت پنج لوبی، دارای انتهای تیز و به طول 10 تا 20 سانتیمتر می باشد.
میوه این درخت، گرد، به قطر 4 تا 6 سانتیمتر بوده و دارای بذری است که به ندرت دارای پوسته ای سخت است. این بذر دارای مقدار زیادی روغن می باشد که از آن به عنوان یک شمع نیز استفاده می شود. به همین دلیل به این نام نامگذاری شده است.


bullet2.png
شرایط محیط رشد:
این درخت به دمای سالانه حدود 19 تا 27 درجه سانتیگراد نیاز داشته و دماهای 25 تا 28 درجه فارنهایت را نیز می تواند تحمل کند. آنها معمولاً می توانند به خوبی در آب و هوای گرمسیری با بارندگی فراوان رشد کنند اما نسبت به آب و هوای خشک نیز سازگاری دارند. پس از اینکه درخت به خوبی مستقر شد نیاز به نگهداری و مراقبت خاصی ندارد.
خاک مورد نیاز این گیاه نیاز باید به خوبی آبیاری شده، دارای زهکش و کمی اسیدی باشد.


bullet2.png
خواص درمانی و کاربردهای صنعتی:
میوه این گیاه در برخی نواحی به صورت پخته مصرف می شود و یا به عنوان چاشنی و سس در کنار سبزیجات و برنج به مصرف می رسد.
از میوه یا بذر این درخت نیز به دلیل میزان روغن بالایی که داشته و قابلیت اشتعال دارد، به عنوان شمع استفاده می شود.
در هاوایی از پوست، برگ ها و گل های این درخت تاج گلی برای پوشاندن روی سر یا گردن تهیه می کنند و همچنین از بذر این گیاه جوهری برای انجام خالکوبی تهیه می گردد. یک رنگ قهوه ای مایل به قرمز نیز از پوست داخلی این گیاه ساخته می شود.
تنه این درخت گاهی برای ساختن قایق های کوچک برای ماهیگیری استفاده می شود.
در برخی نواحی از بذرهای رسیده ی این گیاه در تهیه صابون و شامپو استفاده می کنند. همچنین به دلیل بوی خوش روغن این گیاه، از آن در تهیه ی کرم های پوست نیز بهره می گیرند.
گل های پنج گلبرگی و سفید و کوچک این گیاه، برای درمان زخم های دهان، پس از له کردن به کودکانی که دچار زخم های دهان و زبان هستند داده می شود.


bullet2.png
تکثیر:
تکثیر درخت آجیل شمع یا کندل نات از طریق کشت بذرهای آن امکان پذیر است. این بذرها عموماً 3 تا 4 ماه پس از کشت جوانه می زنند.


bullet2.png
هشدار:
روغن بذرهای این گیاه خاصیت سمی و خارش آور شناخته شده ای حتی روی چشم ها ندارند. ولی به دلیل وجود ساپونین و فوربول در آنها باید در مصرف خام آن مقداری دقت نمود.



: منابع
http://earthmedicineinstitute.com/more/library/medicinal-plants/aleurites-moluccana/
http://en.wikipedia.org/wiki/Aleurites_moluccanus
http://ntbg.org/plants/plant_details.php?plantid=351
http://wildlifeofhawaii.com/flowers/1007/aleurites-moluccana-kukui/
http://www.cabi.org/isc/datasheet/4124
http://www.tradewindsfruit.com/content/candlenut.htm

 
  • پیشنهادات
  • ساینا

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    1970/01/01
    ارسالی ها
    4,376
    امتیاز واکنش
    775
    امتیاز
    396
    [h=2]تصاویر گیاه آجیل شمع / کَندِل نات:[/h]
    Aleurites%20moluccana137.jpg
    Aleurites%20moluccana246.jpg
    Aleurites%20moluccana309.jpg
    Aleurites%20moluccana325.jpg
    Aleurites%20moluccana418.jpg
    Aleurites%20moluccana543.jpg
    Aleurites%20moluccana653.jpg
    Aleurites%20moluccana699.jpg
    Aleurites%20moluccana715.jpg
    Aleurites%20moluccana746.jpg
    Aleurites%20moluccana918.jpg
    Aleurites%20moluccana981.jpg
    Aleurites%20moluccana996.jpg
    KukuiuNut.jpg
    rmc003.jpg
     
    تاپیک قبلی
    تاپیک بعدی
    بالا