آیا در آینده باید از حشرات بعنوان وعده های غذایی استفاده کنیم؟!
---------------------------
دانشمندان پیشبینی میکنند که با افزایش سریع جمعیت جهان نسل آینده باید خوردن حشرات را با کمال میل به عنوانی غذایی خوشمزه بپذیرد.
به گزارش خبرآنلاين، شرکتها و نهادهای مختلفی در جهان میگویند به زودی خوردن حشرات برای مردم جهان عادی خواهد شد. تا سال ۲۰۵۰ جمعیت جهان احتمالا به ۱۱ میلیارد نفر میرسد و این مسأله میتواند به یک بحران غذایی تبدیل شود. به همین خاطر شرکت و نهادهای زیادی در حال بررسی استفاده از حشرات به عنوان منبع غذایی انسانها هستند.
چندي پيش یک شرکت غذایی در حاشیه یک نشست در وین دانشمندان را به سفرهای عجیب دعوت کرد تا نشان دهد احتمالاً در آیندهای نزدیک باید عادتهای غذایی مردم جهان عوض شود. در میزبانی شرکت غذایی اسپایزپلن به جای استفاده از گوشت گاو و مرغ در تهیه غذاها از سوسک، ملخ و کرم استفاده شده بود!
پرورش راحت براي پروتئين بيشتر
پرورش آنها برای محیط زیست بهتر از پرورش دام و طیور است. حشرات میتوانند از ضایعات طبیعی تغذیه کنند، گازهای گلخانهای کمتری تولید میکنند و زمین کمتری را قیاس با دام و طیور اشغال میکنند.
سازمان خواروبار و کشاورزی ملل متحد(فائو)، هم سال ۲۰۱۳ در گزارشی به بیش از ۲ میلیارد انسان درسرتاسر جهان اشاره کرده که درحال حاضر از حشرات به عنوان مکمل غذایی خود استفاده میکنند.
رایجترین حشراتی که خورده میشوند عبارتند از: سوسکها، زنبورها، ملخها، ملخ آفت، جیرجیرکها، موریانهها، سنجاقکها و مگسها.
همچنین حشرات در تبدیل خوراک به غذای قابل مصرف بسیار مقرون به صرفه هستند. برای مثال جیرجیرکها نسبت به گاو برای تولید میزان یکسانی پروتئین به 12 برابر غذای کمتری نیاز دارند. در گزارش سازمان ملل پیشنهاد شده که رستورانها حشرات را به منوی غذایی خود اضافه کنند.
پرورش کرم در آشپزخانه
خبرگزاری فرانسه گزارش داده که دو محقق به تازگی دستگاهی برای پرورش کرم خوراکی در آشپزخانه درست کردهاند. این دستگاه میتواند در هفته ۲۰۰ تا ۵۰۰ گرم کرم پرورش دهد تا به مصرف خوراکی برسد!
---------------------------
دانشمندان پیشبینی میکنند که با افزایش سریع جمعیت جهان نسل آینده باید خوردن حشرات را با کمال میل به عنوانی غذایی خوشمزه بپذیرد.
به گزارش خبرآنلاين، شرکتها و نهادهای مختلفی در جهان میگویند به زودی خوردن حشرات برای مردم جهان عادی خواهد شد. تا سال ۲۰۵۰ جمعیت جهان احتمالا به ۱۱ میلیارد نفر میرسد و این مسأله میتواند به یک بحران غذایی تبدیل شود. به همین خاطر شرکت و نهادهای زیادی در حال بررسی استفاده از حشرات به عنوان منبع غذایی انسانها هستند.
چندي پيش یک شرکت غذایی در حاشیه یک نشست در وین دانشمندان را به سفرهای عجیب دعوت کرد تا نشان دهد احتمالاً در آیندهای نزدیک باید عادتهای غذایی مردم جهان عوض شود. در میزبانی شرکت غذایی اسپایزپلن به جای استفاده از گوشت گاو و مرغ در تهیه غذاها از سوسک، ملخ و کرم استفاده شده بود!
پرورش راحت براي پروتئين بيشتر
پرورش آنها برای محیط زیست بهتر از پرورش دام و طیور است. حشرات میتوانند از ضایعات طبیعی تغذیه کنند، گازهای گلخانهای کمتری تولید میکنند و زمین کمتری را قیاس با دام و طیور اشغال میکنند.
سازمان خواروبار و کشاورزی ملل متحد(فائو)، هم سال ۲۰۱۳ در گزارشی به بیش از ۲ میلیارد انسان درسرتاسر جهان اشاره کرده که درحال حاضر از حشرات به عنوان مکمل غذایی خود استفاده میکنند.
رایجترین حشراتی که خورده میشوند عبارتند از: سوسکها، زنبورها، ملخها، ملخ آفت، جیرجیرکها، موریانهها، سنجاقکها و مگسها.
همچنین حشرات در تبدیل خوراک به غذای قابل مصرف بسیار مقرون به صرفه هستند. برای مثال جیرجیرکها نسبت به گاو برای تولید میزان یکسانی پروتئین به 12 برابر غذای کمتری نیاز دارند. در گزارش سازمان ملل پیشنهاد شده که رستورانها حشرات را به منوی غذایی خود اضافه کنند.
پرورش کرم در آشپزخانه
خبرگزاری فرانسه گزارش داده که دو محقق به تازگی دستگاهی برای پرورش کرم خوراکی در آشپزخانه درست کردهاند. این دستگاه میتواند در هفته ۲۰۰ تا ۵۰۰ گرم کرم پرورش دهد تا به مصرف خوراکی برسد!