بوی بد پا یکی از علائم سلامت حیات ما است. این بو به چهار صورت شیرین، ترش، کلمی و پنیر مانند است. این بوهای شیمیایی توسط باکتری ها ایجاد می شود.
متان تیول یک ترکیب شیمیایی بوده که منجر به بویی شبیه پنیر چدار شده و در حال حاضر معروف به بوی سرکه یا ترشی می باشد. تولید محصولاتی نظیر پروپیونیک و بوتریک اسید نیز در ایجاد بوی کلمی پا نقش دارد. ایزووالریک اسید نیز باعث تولید بوی شیرین می شود.
اکثر باکتریهای موجود در پا، به جز بوی بدشان مشکل آزاردهنده ی دیگری برای ما ایجاد نمی کنند. دلایل سکونت این موجودات دراین ناحیه، گرم، مرطوب بودن و هم چنین تامین مواد غذایی مورد نیازشان از طریق پوست های مرده ی پا است.
در هر سانتیمتر مربع از پای انسان، به طور متوسط حدود ۶۰۰ غدد عروقی وجود دارد که تعداد آن نسبت به زیر بغـ*ـل چند صد مورد بیشتر است. این غدد عروقی ترکیبی از نمکها، گلوکز، ویتامینها و آمینو اسیدها را ترشح میکنند. باکتریها نیز بدون شک از چنین ضیافتی مشتاقانه استقبال خواهند کرد. البته این باکتریها به جای اینکه ما را به ضیافتی مشابه دعوت کنند، از خود بوی بسیار نامطبوعی تولید میکنند.
این باکتری ها مدت کوتاهی بعد از تولد، ساکن این عضو شده و تا آخر عمر باقی می مانند و در حفظ سلامتی پای انسان نقش مهمی دارند. باکتری ها با آزاد سازی چربی منجر به نرم شدن بافت پوست و همچنین با تولید آنزیم هایی که در تجزیه ی پوست های مرده نقش دارند، منجر به حفظ سلامت این عضو می شوند. علاوه بر آن با تولید پروتئین های ضد میکروبی در دفاع از پا در برابر میکروب های مضر و بیماری زا، نقش دارند.
تغییر این بو، علامتی مبنی بر تغییر این جمعیت میکروبی است. این تغییر بو ممکن است از حضور قارچ ها در این ناحیه نشات گرفته باشد. قارچ ها منجر به بیماری های بسیار وسیعی در پوست و ناخن پاها میشوند. چنانچه برای شما چنین اتفاقی بیفتد، سریعا نیاز به پزشک و دریافت دارو دارید.
این ۴ بوی طبیعی که ناشی از حضور باکتری ها بوده، بیانگر سلامت پای شما می باشند. با استفاده از خوشبو کننده ها، شستشوی پا و پوشیدن جوراب نایلونی می توان از پراکندگی این بو در هوا بدون اثر بر جمعیت میکروبی جلوگیری کرد.
پوشیدن کفش چرمی و خوردن غذای مناسب از دیگر روش های حذف بوی بد پا محسوب می شوند. در بعضی افراد خوردن غذاهای ادویهدار باعث ایجاد عرق و تولید بوی پا می شود. اگر شما هم در خوردن چیزهای تند افراط میکنید و نمیخواهید پایتان بوی بدهد، مرتباً پاها را با دقت بشویید.
متان تیول یک ترکیب شیمیایی بوده که منجر به بویی شبیه پنیر چدار شده و در حال حاضر معروف به بوی سرکه یا ترشی می باشد. تولید محصولاتی نظیر پروپیونیک و بوتریک اسید نیز در ایجاد بوی کلمی پا نقش دارد. ایزووالریک اسید نیز باعث تولید بوی شیرین می شود.
اکثر باکتریهای موجود در پا، به جز بوی بدشان مشکل آزاردهنده ی دیگری برای ما ایجاد نمی کنند. دلایل سکونت این موجودات دراین ناحیه، گرم، مرطوب بودن و هم چنین تامین مواد غذایی مورد نیازشان از طریق پوست های مرده ی پا است.
در هر سانتیمتر مربع از پای انسان، به طور متوسط حدود ۶۰۰ غدد عروقی وجود دارد که تعداد آن نسبت به زیر بغـ*ـل چند صد مورد بیشتر است. این غدد عروقی ترکیبی از نمکها، گلوکز، ویتامینها و آمینو اسیدها را ترشح میکنند. باکتریها نیز بدون شک از چنین ضیافتی مشتاقانه استقبال خواهند کرد. البته این باکتریها به جای اینکه ما را به ضیافتی مشابه دعوت کنند، از خود بوی بسیار نامطبوعی تولید میکنند.
این باکتری ها مدت کوتاهی بعد از تولد، ساکن این عضو شده و تا آخر عمر باقی می مانند و در حفظ سلامتی پای انسان نقش مهمی دارند. باکتری ها با آزاد سازی چربی منجر به نرم شدن بافت پوست و همچنین با تولید آنزیم هایی که در تجزیه ی پوست های مرده نقش دارند، منجر به حفظ سلامت این عضو می شوند. علاوه بر آن با تولید پروتئین های ضد میکروبی در دفاع از پا در برابر میکروب های مضر و بیماری زا، نقش دارند.
تغییر این بو، علامتی مبنی بر تغییر این جمعیت میکروبی است. این تغییر بو ممکن است از حضور قارچ ها در این ناحیه نشات گرفته باشد. قارچ ها منجر به بیماری های بسیار وسیعی در پوست و ناخن پاها میشوند. چنانچه برای شما چنین اتفاقی بیفتد، سریعا نیاز به پزشک و دریافت دارو دارید.
این ۴ بوی طبیعی که ناشی از حضور باکتری ها بوده، بیانگر سلامت پای شما می باشند. با استفاده از خوشبو کننده ها، شستشوی پا و پوشیدن جوراب نایلونی می توان از پراکندگی این بو در هوا بدون اثر بر جمعیت میکروبی جلوگیری کرد.
پوشیدن کفش چرمی و خوردن غذای مناسب از دیگر روش های حذف بوی بد پا محسوب می شوند. در بعضی افراد خوردن غذاهای ادویهدار باعث ایجاد عرق و تولید بوی پا می شود. اگر شما هم در خوردن چیزهای تند افراط میکنید و نمیخواهید پایتان بوی بدهد، مرتباً پاها را با دقت بشویید.