تب کریمه کنگو چیست

« «N¡lOo£aR» »

کاربر نگاه دانلود
کاربر نگاه دانلود
عضویت
2016/11/09
ارسالی ها
2,852
امتیاز واکنش
17,503
امتیاز
746
محل سکونت
گیلان
431704759_107143.jpg
تب كنگو - کریمه چیست؟
تب کنگو - کریمه یک تب ویروسی خونریزی‌ دهنده و قابل انتقال ناشی از گروه نایروویروس ها است.
این بیماری که به وسیله کنه منتقل می ‌شود، یک بیماری حیوانی است که حیوانات اهلی و وحشی را گرفتار می‌ کند،‌ اما ممکن است باعث ابتلای انسان ‌ها هم بشود.
این بیماری در بسیاری از کشورهای آفریقایی، اروپایی و آسیایی شیوع دارد.
این بیماری برای اولین بار در سال 1944 در شبه‌ جزیره کریمه توصیف شد، بنابراین آن را تب خونریزی‌ دهنده کریمه نامیدند.
در سال 1969 مشخص شد که ویروس عامل تب خونریزی ‌دهنده کریمه، همان ویروسی است که در سال 1956 در کنگو شناسایی شده بود. بنابراین نام "تب کنگو- کریمه" به این بیماری داده شد.
تب کنگو در حیوان ‌ها به ندرت به بیماری آشکار می ‌انجامد،‌ اما در انسان‌ ها بیماری شدیدی ایجاد می ‌کند که میزان مرگ و میر آن تا 30 درصد است.
شیوع بیماری در انسان‌ ها بسیار کمتر از حیوانات است و معمولا در افرادی رخ می‌ دهد که با حیوانات یا انسان‌ های آلوده سر و کار دارند.
انسان نيز در اثر تماس مستقيم ( پوششهاي مخاطي) با خون و ترشحات يا بافتهاي آلوده دام (بخصوص افرادي كه درصنعت دام نقش دارند از جمله دامپزشكان، دامپروران، كاركنان كشتارگاه) و يا كاركنان بيمارستان مثل پزشكان، پرستاران، بهياران، و…. در اثر تماس با افراد بيمار و يا وسايل آلوده آنها به بيماري مبتلا ميشود. ضمنا از طريق تنفس در تماس با دامهاي آلوده نيز امكان ابتلا وجود دارد.
علائم بيماري:
پس از دوره كمون 3 تا 12 روزه عفونت خوني ويروس
ايجاد ميشود دامها بندرت علائم كلينيكي نشان ميدهند و در اثر عفونت خوني ويروسي تب بمدت يك هفته در دام دوام مييابد و گهگاهي در حالت حاد خونريزي در مخاطات و يا پرخوني ديده ميشود و پس از يك هفته دام بعنوان ناقل بيماري ويروس را از خود دفع ميكند.
اين بيماري درانسان به صورتهاي حاد، تحت حاد و خفيف يا فرم مخفي گزارش شده است در فرم حاد پس از عفونت خوني ويروس علائم تب و سردرد، درد عضلاني، لرز،گلودرد، دردشكم، تهوع و استفراغ، اسهال، پرخوني ملتحمه چشم و حساسيت به نور ديده ميشود و بين روزهاي سوم تا ششم از شروع علائم، دانههاي قرمز جوش مانندي درسطح بدن بخصوص روي سينه و دست و پا و مخاطات بدن (دهان و واژن) ايجاد ميشود. در فرم شديد در اثر شدت بيماري لكههاي خونريزي در زير پوست مشاهده ميشود كه بهمراه خون دماغ، استفراغ خوني، ملنا (مدفوع خوني در اثر خونريزي در دستگاه گوارش) و خونريزي رحمي ميباشد.
مرگ ممكن است در اثر تداوم اسهال و در نتيجه از دست رفتن مايعات بدن ، خونريزي مغزي و يا ادم ريوي و نارسائي ريوي اتفاق افتد و ميزان مرگ ومير 15-70% گزارش شده است. بيماراني كه بدن آنها در برابر بيماري مقاومت كند از روز دهم به بعد همراه با محو شدن لكههاي خونريزي بهبودي مييابند ولي دوره نقاهت ممكن است تا ماهها به طول انجامد كه بهمراه عوارضي مثل اختلال در اعصاب مرکزی مانند مننژيت، رعشه و غش، كما و نهايتا خونريزي مغزي، سقط جنين، ريزش مو، تورم مفاصل و اعصاب، زردي در اثر تورم كبد، اختلال در بينايي و شنوائي، لخته گسترده داخل رگي(بهمراه ضايعات كليوي، قلبي و مغزي) ميباشد.
درمان و پيشگيري:
در درمان بيماران غير از مصرف داروي ریباورین كه براي درمان تبهاي هموراژيك باسندرم كليوي مؤثر ميباشد ميتوان از تزريق خون، يا مايعات جايگزين آن جهت كنترل حجم خون و تزريق ويتامينها و … استفاده كرد.
ریباورین را ميتوان بصورت خوراكي و يا تزريقي مصرف نمود. حتي در افراد در معرض خطر توصيه شده كه در جهت پيشگيري پروفیلاکسی بصورت رژيم پيشگيري كننده بميزان 500 ميليگرم هر شش ساعت يكبار بمدت هفت روز خوراكي مصرف شود.
استفاده از پلاسماي ايمن ایمیون پلاسما كه تيتر بالايي از آنتيبادي خنثي كننده نوترالایزینگ آنتی بادی دارا باشد توصيه شده است.
جهت پيشگيري يك واكسن تهيه شده ولي هنوز بطور گسترده براي انسان بكار نرفته است. بهترين راه پيشگيري محافظت در برابر گزش كنه ميباشد. بخصوص افرادي كه در صنعت دام نقش دارند بايد اقداماتي جهت محافظت خود بخصوص در فصل بهار تا پائيز كه فصل فعاليت كنهها ميباشد داشته باشند. توصيه شده كه دامها را موقعي به كشتارگاه بفرستند كه حداقل 14روز قبل با كنه تماس نداشته و هيچگونه تب و علائمي دال بر اين بيماري نداشته باشند. بنابراين بايد دامهاي پرواري را مرتب تحت نظر قرار داد و در طي دورة پرواري چندين نوبت سمپاشي يا از حمام ضد كنه استفاده كرد.
كسانيكه در صنعت دام نقش دارند (كاركنان كشتارگاه، دامپروران، دامپزشكان و …) بايد بوسيله پوشيدن دستكش و ساير لباسهاي محافظت كننده خود را محافظت نمايند و هر روز لباس و وسائل را تا حد امكان سمپاشي و ضدعفوني كنند.
وقتي بيمار مبتلا به اين بيماري در بيمارستان بستري شود خطر انتقال عفونت در داخل بيمارستان وجود دارد بايد اقدامات
 
  • پیشنهادات
  • « «N¡lOo£aR» »

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2016/11/09
    ارسالی ها
    2,852
    امتیاز واکنش
    17,503
    امتیاز
    746
    محل سکونت
    گیلان
    جلوگيري از آلودگي از جمله ايزوله كردن و قرنطينة شخص بيمار، ضدعفوني وسائل در دماي شست درجه بمدت يك ساعت و يا استفاده از مواد ضدعفوني كننده جهت وسائل و اشياء كه حساس به حرارت ميباشند (از جمله ضدعفوني كردن توسط اتيلن اكسيد)، پوشيدن دستكش ضخيم يا دولا، كلاه، عينك و غيره…

    چون كنترل و جداسازي دامهاي مشكوك به آلودگي (حاوي تعدادي كنه و داراي تب يا علائم ديگر) میسر نمیباشد و یا نگهداري و قرنطينه مقدور نیست ، توصيه ميشود پس از اقدامات بهداشتي ضمن كشتار دام،لاشه را مستقيما به بازار عرضه ننمایند، بلكه با نگهداری حداقل 12 ساعت در یخچال یا سردخانه (دمای 4 تا 8 درجه سانتیگراد) و پس از طی مراحل جمود نعشي مورد مصرف قرار دهند. بايد توجه كرد كه امعا، و احشائ دام ( شكمبه, روده و معده, كبد ) ومغز
    بعلت تاخیر در ايجاد جمود نعشي بايد طبق ضوابط بهداشتي (نگهداری بیشتر از 24 ساعت در سردخانه) مصرف گردند .

    هشدار بهداشتي : از خريد گوشتهاي بازرسي نشده بدون مهر دامپزشكي ( كشتار غير مجاز ) خودداري كنيد.
     

    « «N¡lOo£aR» »

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2016/11/09
    ارسالی ها
    2,852
    امتیاز واکنش
    17,503
    امتیاز
    746
    محل سکونت
    گیلان
    #تب_کریمه_کنگو چیست ؟



    Ⓜ️ تب کریمه کنگو یک بیماری مشترک بین انسان و حیوانات به شمار می‌رود ، این بیماری در اصل مخصوص حیوانات است ، طیف گوناگونی از حیوانات شامل حیوانات وحشی و اهلی مثل گوسفند ، گاو ، بز و گربه قابلیت میزبانی ویروس تب کریمه را دارند.

    Ⓜ️ بیماری CCHF یا تب کریمه در بیشتر مواقع توسط کنه و مگس منتقل می‌شود که همه‌گیری بالایی هم دارد . در فصل بهار و تابستان و در گرمای هوا، شرایط مناسبی برای رشد این ویروس به‌حساب می‌آید. خوشبختانه با تشخیص به‌ موقع این ویروس می‌توان فرد مبتلا را به‌طور کامل درمان کرد و تمام داروهای آن نیز در کشور موجود است.

    Ⓜ️ بیماری تب کریمه کنگو در صورت عدم کنترل و درمان به موقع با مرگ‌ومیر مواجه بوده و #کشنده است.

    Ⓜ️

    Ⓜ️ این بیماری یا از طریق کنه و مگس و یا از طریق کشتار در فضایی خارج از کشتارگاه به انسان منتقل می‌شود. در صورت انتشار با کنه، با کوچک‌ترین گزشی ، این خون آلوده از کنه به انسان منتقل می‌شود. به این ترتیب کسانی که در دامداری و قصابی‌ها هستند، مستعد ابتلا به این بیماری هستند. در نوع دوم، اگر کشتار دام در کشتارگاه صورت گیرد جای نگرانی نیست، #هشدار زمانی است که دام در کوچه و خیابان کشتار شود که موجب آلودگی افراد تحت تماس می‌شود.

    Ⓜ️ برخی فکر می کنند که خوردن گوشت آلوده می تواند منجر به انتشار این بیماری شود که این موضوع به هیچ عنوان درست نمی باشد زیرا تنها عامل ابتلا به این بیماری تماس با لاشه و خون تازه حیوان بیمار است، لذا گوشت پخته هیچ بیماری را منتقل نمی‌کند.

    Ⓜ️ علائم این بیماری در انسان بین یک تا سه روز ظاهر می شود که شامل تب و لرز، سردرد، کوفتگی، اسهال و استفراغ به مدت 3 تا 5 روز و بعد از آن خونریزی زیر پوستی ، وجود خون در مدفوع و دستگاه تناسلی و دستگاه گوارش آغاز می‌شود که در نهایت موجب مرگ فرد بیمار می‌شود.

    Ⓜ️ قابل ذکر است برای این بیماری هیچ سرم و واکسنی وجود ندارد و تنها باید با رعایت نکات ایمنی از ابتلا به آن جلوگیری کرد

    Ⓜ️

    Ⓜ️ افرادی که با دام سروکار دارند و به نوعی با دام در ارتباط هستند و دام را در مکانی بغیر از کشتارگاه ها بصورت زنده کشتار و مصرف کرده‌اند در معرض این بیماری خطرناک هستند

    Ⓜ️ افرادی که بر اثر ابتلا به این بیماری فوت می‌کنند ، پس از فوت باید به گونه‌ای دفن شوند که دیگران را آلوده نکنند و غسال‌ها باید دقت بیشتری داشته باشند تا هنگام شستشو و دفن متوفای مبتلا، به این بیماری مبتلا نشوند.

    ----------------------------------------
     

    برخی موضوعات مشابه

    بالا