گل و گیاه تمبر هندی:

  • شروع کننده موضوع ساینا
  • بازدیدها 241
  • پاسخ ها 1
  • تاریخ شروع

ساینا

کاربر نگاه دانلود
کاربر نگاه دانلود
عضویت
1970/01/01
ارسالی ها
4,376
امتیاز واکنش
775
امتیاز
396
دانستنیهای علمی : درختی گرمسیری از خانواده بقولات که این گیاه بومی مناطق استوایی قاره آفریقا است.
تمبر هندی در میان ساکنین ماداگاسکار درختی مقدس و پادشاه درختان تلقی میشود.
در کشور هند باغهای بزرگ تمر هندی سالانه حدود ۲۷۵٬۵۰۰ تن میوه تولید میکنند.
هر درخت بالغ میتواند سالیانه تا ۱۷۵ کیلوگرم میوه دهد.


bullet2.png
خصوصیات ظاهری :درخت تمبر هندی بین ۱۰ تا ۲۰ متر طول دارد. رشد این گیاه کُند، ولی عمر آن بسیار طولانی است.. برگهای این درخت همیشهسبز و به رنگ سبز روشن هستند. برگها مرکب بوده به صورت فراهم قرار گرفتهاند.
تمبر هندی در اواخر ماه اردیبهشت گلهایی دارای ۵ گلبرگ و زردرنگ با خطوط نارنجی یا قرمز میدهد.
در ماه مهر این درخت میوههایی به شکل لوبیا درشت و قهوهای و ترشمزه و سرشار از قند است .
هر میوه دارای بین ۱ تا ۱۲هسته است که توسط گوشتی ترشمزه، خمیرمانند و رشته و فیبردار احاطه شده است.
میوهها پوستی قهوهای رنگ و سخت دارند و میتوانند تا ۱۵ سانتیمتر طول داشته باشند.
تمبر هندیهای شبهجزیره هند میوههایی بزرگتر با ۶ تا ۱۲ هسته میدهند، در حالی که تمر هندیهای آفریقایی و مناطق آمریکای جنوبی بین ۱ تا ۶ هسته دارند. این هستهها قهوهایرنگ، پهن و صاف هستند.


bullet2.png
شرایط محیط رشد: تمبر هندی در خاکهای رسی، ماسهای و اسیدی به خوبی رشد میکند.
این درخت مخصوص مناطق گرمسیری بوده و به سرما حساس است، اما مقاومت بالایی دربرابر خشکی و باد دارد.
خاک آن اگر غنی و حاصلخیز باشد محصول بهتری می دهد.
همچنین باید از زهکشی خوبی برخوردار باشد.


bullet2.png
خواص درمانی و کاربردها: میوه کال تمبر هندی دارای گوشتی سبز و بسیار ترش است که اغلب به عنوان چاشنی و برای ترش کردن غذا استفاده میشود.
تمبر هندی رسیده که شیرینتر میباشد در بسیاری از مناطق به عنوان میوه مصرف میشود.
تمبر هندی همچنین برای تهیه دسر، مربا، شربت،بستنی، آبمیوه و نوشیدنی مورد استفاده قرار میگیرد.
برای تهیه بسیاری از سسها نیز از تمبر هندی استفاده میشود. در هند، نه تنها میوه، بلکه گل و برگهای تمبر هندی برای پخت غذا مورد استفاده قرار میگیرند.
این میوه بهعنوان مسهل طبیعی مورد استفاده قرار میگیرد. تمبر هندی همچنین در برخی مناطق آسیای شرقی و آفریقا به منظور درمان گلودرد، اختلالات گوارشی، درد بدن و تمیزکنندهٔ صورت مصرف میشود.
قسمت گوشتدار میوه دارای کمی قند و پکتین و همچنین اسید سیتریک ، اسید مالیک ، تارتارات و اسید پتاسیم می باشد . در پوست درخت تمبر هندی مقدری تانن وجود دارد .
سرشاخه های جوان و سبز این درخت دارای مقدار زیادی ویتامین های گروه B می باشد.
تمبر هندی برای ریه و طحال خوب نیست و در اشخاصی که ریه و طحال ضعیف دارند ممکن است تولید اشکال کند . اینگونه اشخاص بهتر است که تمبر هندی را با کتیرا و یا خشخاش بخورند .
در بعضی از مناطق چون چین و جاوا مورد استفادهٔ کودکان برای بازیها قرار میگیرد.


bullet2.png
نحوه تکثیر گیاه : در روش های سنتی از طریق بذر آن را تکثیر می کردند.
می توان با قلمه های سبز و یا چوبی و ریشه دار کردن آنها آن را تکثیر نمود که البته کار راحتی نیست.
همچنین می توان از رقم های مناسب برای گرفتن پیوندک روی پایه های مقاوم بهره گرفت.



: منابع
http://en.wikipedia.org/wiki/Tamarind
http://eol.org/pages/639027/overview
http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%AA%D9%85%D8%B1_%D9%87%D9%86%D8%AF%DB%8C
http://www.fao.org/ag/agp/AGPC/doc/gbase/DATA/pf000172.htm
http://www.ntbg.org/plants/plant_details.php?plantid=10971

 
  • پیشنهادات
  • ساینا

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    1970/01/01
    ارسالی ها
    4,376
    امتیاز واکنش
    775
    امتیاز
    396
    تصاویر گیاه تمبر هندی:
    41Wc5lEud4L.jpg
    Tamarindus%20indica22.jpg
    Tamarindus%20indica334.jpg
    Tamarindus%20indica381.jpg
    Tamarindus%20indica491.jpg
    Tamarindus%20indica553.jpg
    Tamarindus%20indica584.jpg
    Tamarindus%20indica615.jpg
    Tamarindus%20indica663.jpg
    Tamarindus%20indica694.jpg
    Tamarindus%20indica725.jpg
    Tamarindus%20indica84.jpg
    Tamarindus%20indica897.jpg

     

    برخی موضوعات مشابه

    بالا