ایران مقام اول را برای مصرف نوشابه در دنیا دارد چرا که سرانه مصرف آن در دنیا حدود تا ۱۰ تا ۱۲ لیتر اما در ایران بیش از ۴۰ لیتر است.
به طور کلی مضرات نوشابه برای بدن میتواند شامل موراد زیر گردد:
مشکی؟ زرد؟ سفید؟
لازم است بدانید اسید فسفریک درون نوشابههای مشکی باعث اختلال در گوارش غذا، اسیدی شدن خون، ورود کلسیم از استخوانها به خون، دفع کلسیم و در نهایت پوکی استخوان، فشار به کلیهها، ایجاد سنگ کلیه و به هم خوردن تعادل فسفر کلسیم بدن میشود. یک متخصص تغذیه درباره رنگ این نوشیدنیها و مضر بودن یا نبودن آنها گفت: همانطور که همگان واقف هستند از این نوشیدنی به خصوص رنگ مشکی آن برای پاککنندگی جرم و کثیفی (بخصوص برای تمیز کردن چربی روغن ماشین در تعمیرگاهها) استفاده میشود و این به دلیل اسیدیته قوی آن است، لذا وقتی این ماده وارد معده میشود هرچند که قادر به تحمل آن است اما با تنبل بارآوردن معده در ترشح اسید خود ، اگر دیگر با غذا نوشابه میل نشود سیستم گوارشی بدن دچار اختلال میشود.
این متخصص تغذیه رنگ نوشابههای مشکی را بخاطر کارامل (وقتی قند را زیاد حرارت میدهند به آن رنگ تبدیل میشود) بدون مشکل دانست و افزود: در عوض رنگدهندههای مصنوعی اضافه شده به نوشابههای زرد باعث ایجاد سرطانهای مختلف می شود. درواقع ضرر تمام نوشابهها یکسان است و تفاوت رنگ آنها ماجرا را عوض نمیکند. هرچند که ابتدا نوشابههای سفید (به دلیل نداشتن رنگدانهها)، سپس مشکی (با داشتن کارامل تقریبا بیضرر) و در نهایت زرد (به دلیل رنگدهندههای مصنوعی) به ترتیب در وضعبت بهتری نسبت هم مطرح میشوند اما هیچ یک از آنها به دیگری ارجحیت ندارند.
به طور کلی مضرات نوشابه برای بدن میتواند شامل موراد زیر گردد:
- موجب چاقی و اضافه وزن میشود.
- هضم غذا را با مشکل مواجه میکند.
- خطر سکته را افزایش میدهد.
- موجب پوکی استخوان میشوند.
- عامل اصلی پوسیدگی دندانها هستند.
- موجب افزایش احتمال ابتلا به سرطان لوزالمعده میشود.
- موجب افزایش احتمال ابتلا به سنگهای کلیوی میشود.
- سیستم عصبی را به دلیل کافئینی که دارد تحـریـ*ک میکند.
مشکی؟ زرد؟ سفید؟
لازم است بدانید اسید فسفریک درون نوشابههای مشکی باعث اختلال در گوارش غذا، اسیدی شدن خون، ورود کلسیم از استخوانها به خون، دفع کلسیم و در نهایت پوکی استخوان، فشار به کلیهها، ایجاد سنگ کلیه و به هم خوردن تعادل فسفر کلسیم بدن میشود. یک متخصص تغذیه درباره رنگ این نوشیدنیها و مضر بودن یا نبودن آنها گفت: همانطور که همگان واقف هستند از این نوشیدنی به خصوص رنگ مشکی آن برای پاککنندگی جرم و کثیفی (بخصوص برای تمیز کردن چربی روغن ماشین در تعمیرگاهها) استفاده میشود و این به دلیل اسیدیته قوی آن است، لذا وقتی این ماده وارد معده میشود هرچند که قادر به تحمل آن است اما با تنبل بارآوردن معده در ترشح اسید خود ، اگر دیگر با غذا نوشابه میل نشود سیستم گوارشی بدن دچار اختلال میشود.
این متخصص تغذیه رنگ نوشابههای مشکی را بخاطر کارامل (وقتی قند را زیاد حرارت میدهند به آن رنگ تبدیل میشود) بدون مشکل دانست و افزود: در عوض رنگدهندههای مصنوعی اضافه شده به نوشابههای زرد باعث ایجاد سرطانهای مختلف می شود. درواقع ضرر تمام نوشابهها یکسان است و تفاوت رنگ آنها ماجرا را عوض نمیکند. هرچند که ابتدا نوشابههای سفید (به دلیل نداشتن رنگدانهها)، سپس مشکی (با داشتن کارامل تقریبا بیضرر) و در نهایت زرد (به دلیل رنگدهندههای مصنوعی) به ترتیب در وضعبت بهتری نسبت هم مطرح میشوند اما هیچ یک از آنها به دیگری ارجحیت ندارند.