پونه

آدم برفی

کاربر نگاه دانلود
کاربر نگاه دانلود
عضویت
2016/11/28
ارسالی ها
4,013
امتیاز واکنش
9,544
امتیاز
746
پونه گیاهی است که شباهت زیادی به نعنا ( نعناع ) دارد، از این رو شاید برخی افراد این دو گیاه را با هم اشتباه بگیرند، از پونه به دلیل خواص دارویی بی نظیری که دارد استفاده های بی شماری می شود. پونه سرشار از ویتامین های مختلف نظیر، ویتامین C ، A و B می باشد که در ادامه می خواهیم به طور کامل به خواص این گیاه ارزشمند بپردازیم. با گیاه یاب همراه باشید.

pooneh-300x168.jpg

فصل گرما زمان رویش گیاه پونه است و این گیاه در خاک‏ های مرطوب و غنی از مواد آلی مانند کود برگ به خوبی رشد می ‏کند.این گیاه نوع دیگری به نام پونه کوهی را نیز دارد. مرغوبترین نوع پونه وحشی در کنار چشمه ها و آب ذوب شده برف ها می روید و بهترین فصل برای چیدن پونه وحشی اوایل فروردین تا اواسط اردیبهشت است.
تفاوت پونه با نعناع
بوی معطر پونـه کاملا از نعنا قابل تشخیص است و طعم آن در ابتدا گرم، گس و تلخ است، اما پس از مدتی در دهان حس خنکی ایجاد می کند. می توانید این گیاه را با ریشه از خاک در آورده و در گلدان کاشته و جلوی پنجره یا در بالکن قرار دهید. در تمام فصول گرم سال، پونـه از طریق ریشه تکثیر می شود و بوی معطر آن فضای خانه را مطبوع و حشرات موذی را دور می کند.
بوعلی سینا حکیم بزرگ ایرانی با برشمردن انواع پونـه می گوید که پونـه گوهری است لطیف و پونۀ کوهی از پونۀ جویباری قوی تر است.

کاربردهای پونه
باگیاه پونـه می توان یک دم نوش فوق‏ العاده تهیه نمود. برای تهیه ‏ی یک فنجان دمنوش پونه، یک قاشق غذاخوری سرخالی از برگ یا گل پونـه ی تازه و یا یک قاشق چای خوری برگ پونه خشک شده را در چای صاف کن درون یک لیوان ریخته و یک فنجان آب در حال جوش را روی آن بریزید. اجازه دهید مدت ۱۰ دقیقه دم بکشد و رنگ چای در بیاید. اگر دوست داشتید می ‏توانید آن را کمی شیرین کنید.
خواص دم کرده پونه

برگ‏ ها و گل‏ های پونـه و همچنین ساقه‏ های آن می توانند جایگزین مناسبی برای بسیاری از آنتی بیوتیک‏ ها باشند. این گیاه همچنین بادشکن، معرق، مدر و محرک نیز می‏ باشد.
از دم کرده‏ ی این گیاه برای درمان سرماخوردگی، زکام، سردردها، مشکلات گوارشی، کم کردن تب خفیف، تسکین گلودرد و برای بهبود نفخ شکم، حالت تهوع، دردهای قاعدگی و بی ‏خوابی استفاده می شود.
مقدار مصرف

دم کرده ی پونـه از ترکیب یک لیوان آب جوش با ۲ گرم برگ خشک شده‏ ی پونـه که به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه دم کشیده و صاف شده حاصل می ‏شود.
این دم کرده به طور معمول ۲ تا ۳ فنجان در روز استفاده می ‏شود و محدودیتی در طول درمان وجود ندارد.
خواص پونه
حالت تهوع و استفراغ

مشکلات و ناراحتی ‏های گوارشی به طوری که از ترش کردن معده جلوگیری می ‌کند و برای هضم غذا و برطرف کردن سکسکهمفید است.

سرماخوردگی، آنفلوآنزا، آسم

سرفه و سیاه سرفه

گرفتگی بینی

با توجه به خواص ضدمیکروبی که در عصاره و اسانس پونـه وجود دارد، می ‌توان از این فرآورده‌ها به عنوان جایگزین طبیعی برای آنتی بیوتیک‌ ها استفاده کرد.

عصاره پونه
عصاره‏ ی پونـه دارای خاصیت تسکین دهنده‏ ی درد بوده و در محیط آزمایشگاه دیده شده که عصاره‏ ی پونـه در مقابل ویروس تب‏ خال، ویروس آنفلوآنزا، بیماری نیوکاسل و ویروس‏های مختلف دیگر فعال است.
عرق پونـه خلط آور، قابض و بازکننده عروق است و اسانس آن به دلیل دارا بودن مانتول خاصیت بی حسی موضعی دارد و ضدعفونی کننده محیط است. این گیاه موش، مار و حشرات موذی را فراری می دهد و مرهم آن، تحریکات پوستی مثل گزش حشرات و ضرب دیدگی را بهبود می بخشد.
زنان باردار پونه نخورند
مصرف زیاد پونه برای زنان باردار مضر است. چراکه می تواند ماهیچه های رحم را منقبض کرده و سبب سقط جنین شود. این گیاه به تشدید سردرد کمک کرده و فشار خون و پمپاژ قلب را شدت می بخشد. مقدار زیاد مصرف آن موجب تشنج شده و برای معده و کلیه مضر است و باعث مسمومیت می شود.
فواید روغن پونه

روغن پونه از چین و چروک صورت جلوگیری می‎کند و برای از بین خارش و سیاهی پوست روغن پونـه را به پوست بمالید.
طرز تهیه روغن پونه
پونـه تازه را در روغن مایع خیسانده مقابل آفتاب می‎گذاریم تا آب آن تبخیر شود یا این که کمی حرارت می‎دهیم در ظروف سربسته نگذارید چون اسانس آن عوض می‎شود سپس صاف کرده روغن را روی صورت می‎گذاریم
 
تاپیک قبلی
تاپیک بعدی
بالا