چیزبرگر و سیب‌زمینی سرخ‌کرده، دشمن کبد هستند/ از غذاهای چرب تا دیابت نوع ۲

ஜ ℱαт℮мℯ ஜ

کاربر ارزشمند تالار خانواده و زندگی
کاربر نگاه دانلود
عضویت
2017/01/17
ارسالی ها
3,080
امتیاز واکنش
4,193
امتیاز
688
یکی از مطالعات اخیر نشان می‌دهد که خوردن وعده‌های غذایی دارای چربی زیاد، عملکرد کبد را مختل می‌کند. گزارشی از این مطالعه در Journal of Clinical Investigation منتشر شده است.محققان می‌گویند که سطح بالای چربی‌های اشباع در غذاهایی مانند چیزبرگر و سیب‌زمینی سرخ‌کرده یا پیتزا، بلافاصله عملکرد کبد را تغییر می‌دهد و احتمال ابتلا به بیماری‌ها را بیشتر می‌کند.


در این مطالعه از ۱۴ مرد جوان خواسته شد تا از دارونما یا دوز مشخصی از روغن پالم استفاده کنند که میزان آن متناسب با وزن هر فرد مشخص می‌شد. میزان این روغن پالم برابر بود با چربی اشباع موجود در یک پیتزای هشت‌تکه‌ای یا یک چیزبرگر همراه با مقدار زیادی سیب‌زمینی سرخ‌کرده.


یافته‌هایی نهایی نشان دادند که مصرف این مقدار از چربی، کبد را وادار می‌سازد که ۷۰ درصد گلوکز بیشتری تولید کند و به‌مرور زمان می‌تواند سطح قند خون را تا اندازه قابل توجهی افزایش بدهد. بنابراین، ادامه مصرف غذاهای پُرچربمی‌تواند حساسیت به انسولین را به‌وجود بیاورد که پیش‌زمینه ابتلا به بیماری دیابت نوع ۲است.

علاوه بر این مشخص شد که مصرف این میزان از چربی‌های اشباع، توانایی کبد را برای ذخیره گلوکز در مقایسه با چربی کاهش می‌دهد و می‌تواند به‌مرور زمان فرد را بهبیماری کبد چرب مبتلا کند.

منبع:سلامتیسم
 
بالا