پژوهشگران مجموعهای از مواد مغذی را کشف کردهاند که برای سلامت چشم ضروری است. مشاهده شدهاست این مواد مغذی از چشمها محافظت میکند، آسیب چشم را کند میکند و احتمالا میتواند بینایی و عملکرد چشم را بهبود ببخشد.post51-1
یکی از علتهای اصلی نابینایی و کمبینایی در بزرگسالان بالای ۶۰ سال تباهی لکه زرد است که میلیونها نفر از امریکاییها را مبتلا میکند. عواملی که خطر آن را افزایش میدهند سیگار، رژیم غذایی بد، چاقی مفرط، فشار خون بالا، سابقه خانوادگی، کهولت سن، و یک ژن تازه کشفشده است که با تباهی لکه زرد ارتباطی قوی دارد. این عارضه به کاهش بینایی منجر میشود که در آن شما هنوز دید حاشیهای دارید، اما دید مرکزیتان را از دست میدهید. یک علت بسیار شایع نابینایی آب مروارید است. آب مروارید تار شدن عدسیهای درون چشم است که به کاهش بینایی منجر میشود و معمولا با عمل جراحی درمان میشود.
خبر خوب این است که چند مکمل ساده میتواند بهطور چشمگیر مشکلات چشم را کاهش دهد و حتی ممکن است بینایی را بهبود ببخشد. آنچه میخورید و مکملهایی که مصرف میکنید روی بیناییتان اثر میگذارد و پژوهشها نشان میدهد میتوان از رژیم غذایی و مکملها برای درمان یا پیشگیری از این بیماریها استفاده کرد. وقت آن است از کارهایی که چشمتان برای شما میکند قدردانی کنید.
اما این مواد مغذی که میتواند از مشکلات بینایی پیشگیری کنند و بینایی را بهبود ببخشند کدام هستند؟
لوتئین و زیگزانتین
لوتئین و ترکیب مرتبط با آن یعنی زیگزانتین به خانواده کاروتنوئید تعلق دارند و برای بینایی بسیار مهم هستند. شما میتوانید لوتئین را از خوراکیهایی مانند اسفناج، کلم کالی، بروکلی، و جوانه بروکسل دریافت کنید، اما احتمالا به اندازهی مصرف مکمل موثر نیست. لوتئین و زیگزانتین چشمهای از ترکیبات مفید برای سلامت چشم است و پیشگیری از کاهش بینایی و نابینایی در بزرگسالان است. دوز توصیهشده برای لوتئین به منظور پیشگیری کلی ۱۰ میلیگرم، و اگر از قبل دچار تباهی لکه زرد هستید ۲۰ تا ۴۰ میلیگرم در روز است.
آنتیاکسیدانها
آنتیاکسیدانها از سلولهای بدن محافظت میکنند و خطر از دست دادن بینایی را در افرادی که بیشتر در معرض خطر هستند کاهش میدهد. همچنین آنتیاکسیدانها خطر آب مروارید را کاهش میدهند. توصیه میشود مولتی ویتامینهای حاوی حداقل ۵۰۰ میلیگرم ویتامین c، ۴۰۰ واحد ویتامین E، ۱۵ میلیگرم بتاکاروتن و ۸۰ میلیگرم روی مصرف کنید. مشاهده شدهاست روی برای محافظت از چشم در برابر اثرات زیانبار نور مفید است و از دست دادن بینایی ناشی از تباهی لکه زرد را کند میکند.
اسید چرب امگا۳
امگا۳ که در ماهیهای چرب یافت میشود میتواند برای محافظت از چشم و حفظ بینایی مفید باشد، و باید در برنامههای سلامت چشم و حفظ بینایی گنجانده شود.
سلنیوم
سلنیوم یک مادهی معدنی کمنیاز است که به پیشگیری از آب مروارید و تباهی لکه زرد کمک میکند و شاید خشکی چشم و سلامت کلی چشم را نیز بهبود ببخشد. منابع طبیعی سلنیوم شامل خرچنگ، ماهی تن، میگو، هشت پا، ماهی، شاه ماهی، جگر، تخممرغ، گوشت گاو، مرغ، گوشت گوسفند، گوشت گوساله، آجیل برزیلی، جو، برنج قهوهای، سیر، بروکلی، جوانه گندم، غلات کامل، قارچ، انگور سرخ، و دانه کنجد است.
زغال اخته و انگور سیاه
این خوراکیها سرشار از آنتیاکسیدانهای قوی هستند و ممکن است برای محافظت از عدسیهای چشم و جلوگیری از آسیب آنها و کاهش خطر آب مروارید مفید باشند. همچنین ممکن است جریان خون به چشم را بهبود ببخشند.
تائورین
تائورین یک آمینواسید است که برای اصلاح عملکرد چشم ضروری است. تائورین به طور طبیعی در خوراکیها، به ویژه غذاهای دریایی و گوشت قرمز وجود دارد.
گل خوش
این گیاه دارویی برای رفع خستگی چشم استفاده میشود، که علائم آن عبارت است از خستگی مفرط، درد چشم یا اطراف آن، تاری دید، سردرد و گاهی دوبینی. این علائم اغلب پس از مطالعه، کار با کامپیوتر، یا فعالیتهای دیگر که شامل وظایف دیداری یکنواخت است رخ میدهد.
ویتامین B۲ (ریبوفلاوین)
ویتامین B۲ به همراه مواد مغذی دیگر برای داشتن دید نرمال مهم است و ممکن است به پیشگیری از آب مروارید کمک کند. بهترین منابع ریبوفلاوین شامل مخمر آب جو، بادام، گوشت احشاء، غلات کامل، جوانهی گندم، برنج وحشی، قارچ، شیر، ماست، تخممرغ، بروکلی، جوانه بروکسل، و اسفناج است. آردها و غلات صبحانه اغلب با ریبوفلاوین غنی میشوند.
یامبری
یامبری یا OPC (اولیگومریک پروانتوسیانیدین) نوعی رنگدانهی محلول در آب است و یکی از انواع رنگدانههای مهم است که رنگ گلبرگهای گل و میوهها را تشکیل میدهد. این ماده یک آنتیاکسیدان بسیار موثر است. بدن انسان نمیتواند به خودی خود OPC تولید کند چون گیاهان تنها منبع OPC هستند. اثر آنتیاکسیدانی OPC ۲۰ برابر بالاتر از ویتامین C و ۵۰ برابر بالاتر از ویتامین E است. این ماده برای حفظ بینایی چشم بسیار مهم است و به از بین بردن آب مروارید کمک میکند.
یکی از علتهای اصلی نابینایی و کمبینایی در بزرگسالان بالای ۶۰ سال تباهی لکه زرد است که میلیونها نفر از امریکاییها را مبتلا میکند. عواملی که خطر آن را افزایش میدهند سیگار، رژیم غذایی بد، چاقی مفرط، فشار خون بالا، سابقه خانوادگی، کهولت سن، و یک ژن تازه کشفشده است که با تباهی لکه زرد ارتباطی قوی دارد. این عارضه به کاهش بینایی منجر میشود که در آن شما هنوز دید حاشیهای دارید، اما دید مرکزیتان را از دست میدهید. یک علت بسیار شایع نابینایی آب مروارید است. آب مروارید تار شدن عدسیهای درون چشم است که به کاهش بینایی منجر میشود و معمولا با عمل جراحی درمان میشود.
خبر خوب این است که چند مکمل ساده میتواند بهطور چشمگیر مشکلات چشم را کاهش دهد و حتی ممکن است بینایی را بهبود ببخشد. آنچه میخورید و مکملهایی که مصرف میکنید روی بیناییتان اثر میگذارد و پژوهشها نشان میدهد میتوان از رژیم غذایی و مکملها برای درمان یا پیشگیری از این بیماریها استفاده کرد. وقت آن است از کارهایی که چشمتان برای شما میکند قدردانی کنید.
اما این مواد مغذی که میتواند از مشکلات بینایی پیشگیری کنند و بینایی را بهبود ببخشند کدام هستند؟
لوتئین و زیگزانتین
لوتئین و ترکیب مرتبط با آن یعنی زیگزانتین به خانواده کاروتنوئید تعلق دارند و برای بینایی بسیار مهم هستند. شما میتوانید لوتئین را از خوراکیهایی مانند اسفناج، کلم کالی، بروکلی، و جوانه بروکسل دریافت کنید، اما احتمالا به اندازهی مصرف مکمل موثر نیست. لوتئین و زیگزانتین چشمهای از ترکیبات مفید برای سلامت چشم است و پیشگیری از کاهش بینایی و نابینایی در بزرگسالان است. دوز توصیهشده برای لوتئین به منظور پیشگیری کلی ۱۰ میلیگرم، و اگر از قبل دچار تباهی لکه زرد هستید ۲۰ تا ۴۰ میلیگرم در روز است.
آنتیاکسیدانها
آنتیاکسیدانها از سلولهای بدن محافظت میکنند و خطر از دست دادن بینایی را در افرادی که بیشتر در معرض خطر هستند کاهش میدهد. همچنین آنتیاکسیدانها خطر آب مروارید را کاهش میدهند. توصیه میشود مولتی ویتامینهای حاوی حداقل ۵۰۰ میلیگرم ویتامین c، ۴۰۰ واحد ویتامین E، ۱۵ میلیگرم بتاکاروتن و ۸۰ میلیگرم روی مصرف کنید. مشاهده شدهاست روی برای محافظت از چشم در برابر اثرات زیانبار نور مفید است و از دست دادن بینایی ناشی از تباهی لکه زرد را کند میکند.
اسید چرب امگا۳
امگا۳ که در ماهیهای چرب یافت میشود میتواند برای محافظت از چشم و حفظ بینایی مفید باشد، و باید در برنامههای سلامت چشم و حفظ بینایی گنجانده شود.
سلنیوم
سلنیوم یک مادهی معدنی کمنیاز است که به پیشگیری از آب مروارید و تباهی لکه زرد کمک میکند و شاید خشکی چشم و سلامت کلی چشم را نیز بهبود ببخشد. منابع طبیعی سلنیوم شامل خرچنگ، ماهی تن، میگو، هشت پا، ماهی، شاه ماهی، جگر، تخممرغ، گوشت گاو، مرغ، گوشت گوسفند، گوشت گوساله، آجیل برزیلی، جو، برنج قهوهای، سیر، بروکلی، جوانه گندم، غلات کامل، قارچ، انگور سرخ، و دانه کنجد است.
زغال اخته و انگور سیاه
این خوراکیها سرشار از آنتیاکسیدانهای قوی هستند و ممکن است برای محافظت از عدسیهای چشم و جلوگیری از آسیب آنها و کاهش خطر آب مروارید مفید باشند. همچنین ممکن است جریان خون به چشم را بهبود ببخشند.
تائورین
تائورین یک آمینواسید است که برای اصلاح عملکرد چشم ضروری است. تائورین به طور طبیعی در خوراکیها، به ویژه غذاهای دریایی و گوشت قرمز وجود دارد.
گل خوش
این گیاه دارویی برای رفع خستگی چشم استفاده میشود، که علائم آن عبارت است از خستگی مفرط، درد چشم یا اطراف آن، تاری دید، سردرد و گاهی دوبینی. این علائم اغلب پس از مطالعه، کار با کامپیوتر، یا فعالیتهای دیگر که شامل وظایف دیداری یکنواخت است رخ میدهد.
ویتامین B۲ (ریبوفلاوین)
ویتامین B۲ به همراه مواد مغذی دیگر برای داشتن دید نرمال مهم است و ممکن است به پیشگیری از آب مروارید کمک کند. بهترین منابع ریبوفلاوین شامل مخمر آب جو، بادام، گوشت احشاء، غلات کامل، جوانهی گندم، برنج وحشی، قارچ، شیر، ماست، تخممرغ، بروکلی، جوانه بروکسل، و اسفناج است. آردها و غلات صبحانه اغلب با ریبوفلاوین غنی میشوند.
یامبری
یامبری یا OPC (اولیگومریک پروانتوسیانیدین) نوعی رنگدانهی محلول در آب است و یکی از انواع رنگدانههای مهم است که رنگ گلبرگهای گل و میوهها را تشکیل میدهد. این ماده یک آنتیاکسیدان بسیار موثر است. بدن انسان نمیتواند به خودی خود OPC تولید کند چون گیاهان تنها منبع OPC هستند. اثر آنتیاکسیدانی OPC ۲۰ برابر بالاتر از ویتامین C و ۵۰ برابر بالاتر از ویتامین E است. این ماده برای حفظ بینایی چشم بسیار مهم است و به از بین بردن آب مروارید کمک میکند.