آخرین خبر : آب داغ زودتر يخ مي زند! تاریخ انتشار: 94/10/14 17:3
مهر/ شايد باور اين امر که يک ليوان آب داغ زودتر از يک ليوان آب سرد به نقطه انجماد برسد، بسيار باور نکردني باشد اما بر اساس تحقيقات يک موسسه اروپايي مي توان گفت يک ليوان آب گرم زودتر از يک ليوان آب سرد يخ مي زند. در همين حال يکي از علل اين پديده به نوع حرکت مولکول ها در آب بر مي گردد. مولکول هاي آب داغ با سرعت بيشتري حرکت مي کنند و بنابراين گرماي بيشتري از ديواره خارجي ظرف از دست مي رود. همچنين تبخير آب داغ سريعتر صورت مي گيرد که اين امر باعث کاهش حجم باقي مانده آب براي رسيدن به نقطه انجماد مي شود. نکته ديگر به ناخالصي هاي موجود در آب از قبيل باکتري ها، گرد و غبار و نمک هاي حل شده ارتباط دارد که موجب کاهش نقطه انجماد مي شود. از آنجايي که آب داغ از ناخالصي هاي کمتري برخوردار است، نقطه انجماد کاهش پيدا نمي کند و سريعتر يخ مي زند.
مهر/ شايد باور اين امر که يک ليوان آب داغ زودتر از يک ليوان آب سرد به نقطه انجماد برسد، بسيار باور نکردني باشد اما بر اساس تحقيقات يک موسسه اروپايي مي توان گفت يک ليوان آب گرم زودتر از يک ليوان آب سرد يخ مي زند. در همين حال يکي از علل اين پديده به نوع حرکت مولکول ها در آب بر مي گردد. مولکول هاي آب داغ با سرعت بيشتري حرکت مي کنند و بنابراين گرماي بيشتري از ديواره خارجي ظرف از دست مي رود. همچنين تبخير آب داغ سريعتر صورت مي گيرد که اين امر باعث کاهش حجم باقي مانده آب براي رسيدن به نقطه انجماد مي شود. نکته ديگر به ناخالصي هاي موجود در آب از قبيل باکتري ها، گرد و غبار و نمک هاي حل شده ارتباط دارد که موجب کاهش نقطه انجماد مي شود. از آنجايي که آب داغ از ناخالصي هاي کمتري برخوردار است، نقطه انجماد کاهش پيدا نمي کند و سريعتر يخ مي زند.