- عضویت
- 2015/11/08
- ارسالی ها
- 22,523
- امتیاز واکنش
- 65,135
- امتیاز
- 1,290
[BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]آشپزخانه از فضاهای بسیار مهم در هر خانه ای محسوب می شود که علاوه بر تاثیرگذاری زیاد آن بر زیبایی دکوراسیون منزل، عملکرد،راحتی و کارآمدی آن بسیار نقش تعیین کننده ای برای آماده سازی غذا و استفاده آسان از فضا دارد.[/BCOLOR]
[BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]واژه ارگونومی (Ergonomy) از تركیب دو كلمه یونانی «ergon»، به معنای «كار» و «nomos» به معنای «قانون و قاعده» تشكیل شده است. بیتوجهی به اصول ارگونومیك در طراحی فضاهای زندگی ، میتواند سلامتی انسان را با خطرات جدی مواجه سازد. ارگونومی در عمل به مفهوم تطابق و سازگاری محیط كار، ابزار كار و شرایط كار با تواناییهای جسمی و روانی انسانها میباشد.[/BCOLOR]
[BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]
[/BCOLOR]
[BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]
[/BCOLOR]
[BCOLOR=rgb(255, 255, 255)] ارگونومی اهمیت به ابعاد انسانی و نیازهای انسانی در طراحی فضاست به طوریکه متناسب با ارتفاع یا قد انسان باشد و استفاده از فضا را برای انسان آسان کند در این جا نکاتی برای طراحی ارگونومیک در آشپزخانه مشاهده خواهید کرد:[/BCOLOR]
[BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]۱-ارتفاع کانتر حداقل باید ۹۰ سانتی متر باشد.[/BCOLOR]
[BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]۲-هواکش باید دست کم ۶۰ سانتی متر بالای اجاق گاز نصب شود.[/BCOLOR]
[BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]۳- در آپارتمان ها به دلیل اشراف آشپزخانه به عرصه هایی چون نشیمن و پذیرایی، بخارات و بوی ناشی از طبخ غذا می تواند برای ساکنین منزل آزار دهنده باشد؛ پس برای رفع این مساله وجود یک پنجره یا هواکش ( به منظور ورود هوای تازه) و یک هود ( برای مکش هوای بالا رونده ) بالای اجاق گاز ضروری است.[/BCOLOR]
[BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]۴-رعایت مثلث کار در آشپزخانه به معنی قرارگیری سه عنصر اصلی آشپزخانه( یخچال،گاز،سینک ظرفشویی) که نباید مثلث قاعدهای كمتر از ۲/۱ متر یا بیشتر از ۷/۲ متر داشته باشد.[/BCOLOR]
[BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]
[/BCOLOR]
[BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]۵-كابینت های دیواری حداقل باید ۳۰ سانتیمتر عمق داشته باشد و ۷۰ سانتیمتر ارتفاع و كابینت زمینی حداقل ۵۳ سانتیمتر عمق نیاز دارد.[/BCOLOR]
[BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]۶-برای راحتی و کارایی دستگیرهها، كنترلها و كشوها بایستی با یك دست هم قابلیت عملكرد داشته باشند.[/BCOLOR]
[BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]
[/BCOLOR]
[BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]تحریریه دکوبوم[/BCOLOR]
[BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]واژه ارگونومی (Ergonomy) از تركیب دو كلمه یونانی «ergon»، به معنای «كار» و «nomos» به معنای «قانون و قاعده» تشكیل شده است. بیتوجهی به اصول ارگونومیك در طراحی فضاهای زندگی ، میتواند سلامتی انسان را با خطرات جدی مواجه سازد. ارگونومی در عمل به مفهوم تطابق و سازگاری محیط كار، ابزار كار و شرایط كار با تواناییهای جسمی و روانی انسانها میباشد.[/BCOLOR]
[BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]
[BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]
[BCOLOR=rgb(255, 255, 255)] ارگونومی اهمیت به ابعاد انسانی و نیازهای انسانی در طراحی فضاست به طوریکه متناسب با ارتفاع یا قد انسان باشد و استفاده از فضا را برای انسان آسان کند در این جا نکاتی برای طراحی ارگونومیک در آشپزخانه مشاهده خواهید کرد:[/BCOLOR]
[BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]۱-ارتفاع کانتر حداقل باید ۹۰ سانتی متر باشد.[/BCOLOR]
[BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]۲-هواکش باید دست کم ۶۰ سانتی متر بالای اجاق گاز نصب شود.[/BCOLOR]
[BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]۳- در آپارتمان ها به دلیل اشراف آشپزخانه به عرصه هایی چون نشیمن و پذیرایی، بخارات و بوی ناشی از طبخ غذا می تواند برای ساکنین منزل آزار دهنده باشد؛ پس برای رفع این مساله وجود یک پنجره یا هواکش ( به منظور ورود هوای تازه) و یک هود ( برای مکش هوای بالا رونده ) بالای اجاق گاز ضروری است.[/BCOLOR]
[BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]۴-رعایت مثلث کار در آشپزخانه به معنی قرارگیری سه عنصر اصلی آشپزخانه( یخچال،گاز،سینک ظرفشویی) که نباید مثلث قاعدهای كمتر از ۲/۱ متر یا بیشتر از ۷/۲ متر داشته باشد.[/BCOLOR]
[BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]
[BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]۵-كابینت های دیواری حداقل باید ۳۰ سانتیمتر عمق داشته باشد و ۷۰ سانتیمتر ارتفاع و كابینت زمینی حداقل ۵۳ سانتیمتر عمق نیاز دارد.[/BCOLOR]
[BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]۶-برای راحتی و کارایی دستگیرهها، كنترلها و كشوها بایستی با یك دست هم قابلیت عملكرد داشته باشند.[/BCOLOR]
[BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]
[BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]تحریریه دکوبوم[/BCOLOR]