✅ آیا تاکنون واژه آنزیبیوتیک (Enzybiotic) را شنیده اید؟ ✅
یکی از جذابترین عوامل ضد میکروبی جدید، آنزیبیوتیکها هستند. این واژه که اولین بار در مقاله Nelson و همکاران برای توصیف آنزیمهای لیز کننده فاژها به کار بـرده شد از ترکیب دو کلمه آنزیم و آنتی بیوتیک بوجود آمده است. بنابراین آنزیبیوتیکها، آنزیمهایی هستند که دارای خواص ضد میکروبی میباشند که شناخته شده ترین آنها عبارتند از:
لیزینهای فاژی (اندولیزینها)
باکتریوسینها (لیزوستافین و زوسین A)
اتولیزینها (LytA آمیداز پنموکک)
لیزوزیمها
حتی آنزیمهایی نظیر کیتیناز و گلوکاناز که دیواره قارچها را تخریب میکنند نیز در این گروه قرار میگیرند.
یکی از جذابترین عوامل ضد میکروبی جدید، آنزیبیوتیکها هستند. این واژه که اولین بار در مقاله Nelson و همکاران برای توصیف آنزیمهای لیز کننده فاژها به کار بـرده شد از ترکیب دو کلمه آنزیم و آنتی بیوتیک بوجود آمده است. بنابراین آنزیبیوتیکها، آنزیمهایی هستند که دارای خواص ضد میکروبی میباشند که شناخته شده ترین آنها عبارتند از:
لیزینهای فاژی (اندولیزینها)
باکتریوسینها (لیزوستافین و زوسین A)
اتولیزینها (LytA آمیداز پنموکک)
لیزوزیمها
حتی آنزیمهایی نظیر کیتیناز و گلوکاناز که دیواره قارچها را تخریب میکنند نیز در این گروه قرار میگیرند.