ادویه

وضعیت
موضوع بسته شده است.

مهربانوی ایرانی

کاربر نگاه دانلود
کاربر نگاه دانلود
عضویت
2018/11/30
ارسالی ها
6,382
امتیاز واکنش
14,554
امتیاز
898
سن
27
کاری
کاری، (به انگلیسی: Curry) ادویه‌ای است که معمولاً در آشپزی هندی کاربرد دارد و معمولاً ترکیب چند پودر یا ادویه دیگر است. با پیشرفت ارتباطات و آگاهی مردم از فرهنگ و تمدن دیگر کشورها در اکثر کشورها از این ادویه در تهیه غذاهای مختلف و در پخت غذاهایی که نیاز به ادویه خاص ندارند، استفاده می‌کنند.پودر کاری اگرچه به صورت یک ادویه مجزا فروخته می‌شود، ولی ترکیبات آن در کشورها و ملل مختلف، متفاوت است؛ اما به طور کلی می‌توان گفت: مخلوطی است از زردچوبه، دارچین، سیر، هل، زیره و گشنیز است.اما عنصر اصلی پودر کاری در تمام کشورها زردچوبه‌است که موجب رنگ زیبا و خاصیت فوق‌العاده آن می‌شود.

خواص:
۱-از جمله خواص کاری می‌توان به محافظ کبد، ضدمیکروب، ضدنفخ، محرک معده، مقوی معده، معرق، دارنده ویتامین C، ضدسرطان و خنثی‌کننده رادیکال‌های آزاد اشاره کرد.

۲-کاری با افسردگی مقابله می‌کند.

۳-کورکومین موجود در آن، سرشار از آنتی‌اکسیدان و دارای خاصیت ضدالتهابی است و باعث کاهش التهاب مفاصل می‌شود.

۴-کورکومین، ژن‌های مسبب سرطان سـ*ـینه در زنان را غیرفعال می‌کند.

۵-روند سرطان کولون، رکتال و پروستات را کند می‌کند و مصرف منظم آن برای درمان سرطان پانکراس موثر است.

۶-حافظه را تقویت می‌کند.

۷-چین و چروک را کاهش می‌دهد و روند پیری را کند می‌کند.

۸-از پودر کاری برای درمان سوختگی پوست و بریدگی استفاده می‌شود و به طور طبیعی و موثر علایم آرتریت را درمان می‌کند.

۹-از بروز آلزایمر پیشگیری می‌کند.

۱۰-در کاهش وزن موثر است.

۱۱-درد دندان را التیام می‌بخشد.

۱۲-سیستم گوارشی را پاک سازی می‌کند.

۱۳-بی‌خوابی و اضطراب را برطرف می‌کند.

۱۴-بوی مواد ناخوشایند مانند گوشت را پوشش می‌دهد.

۱۵-کلسترول را پایین می‌آورد و از انعقاد خون جلوگیری می‌کند.این ادویه تورم و درد ناشی از آن را نیز کاهش می‌دهد.
 
  • پیشنهادات
  • مهربانوی ایرانی

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2018/11/30
    ارسالی ها
    6,382
    امتیاز واکنش
    14,554
    امتیاز
    898
    سن
    27
    کندر
    کُندُر (Olibanum) گیاهی دارویی است از راسته افراسانان (Sapindales) که از شیره آن هم به عنوان خوشبو کننده استفاده می‌شود. شیره کندر را معمولاً با اسپنددانه می‌سوزانند. حکیم شیخ محسن دین محمدی الزنگانی در کتاب "اعجوبه الطب" گوید بخور کندر برای تمدد اعصاب و خرابی شکم بسیار نافع است و در عربی به آن صمغ معنوی گویند.نام علمی این گیاه Boswellia thurifera یا B. sacra و همچنین B. carterii است. طعم این عصاره بسیار تلخ است.در استان فارس به درختی که کندر از آن به دست می‌آید بَنه می‌گویند.این صمغ از زمان‌های بسیار قدیم توسط درمانگران طب سنتی برای درمان بسیاری از بیماری‌ها مورد استفاده بوده و امروزه نیز به ۳ صورت خوراکی، موضعی و بخور مصرف می‌شود.

    خواص:
    ۱-باوری وجود دارد که مصرف صمغ توسط مادران باردار موجب افزایش هوش و ضریب هوشی جنین و کودک آینده آن‌ها می‌شود. این نکته صحیح است اما مادران باردار باید مراقب باشند که مصرف کندر بیش از ۳ ماه موجب بیش‌فعالی کودک آن‌ها شده و این مسئله در آینده آن‌ها را با مشکلات متعددی روبه‌رو می‌کند

    ۲-درمان بی‌خوابی,بوی بد دهان

    ۳-تسکین اعصاب و تپش قلب

    ۴-تاثیر کندر در درمان پوست خشک

    ۵- تسکین دردهای مفصلی

    ۶-خوردن صمغ کندر موجب بهبود خش صدا و صاف شدن آن می‌شود

    ۷-تجویز کندر به‌صورت خوراکی موجب کاهش خونریزی شدید در خانم‌هایی که خونریزی‌های بسیار شدید درسیکل قاعدگی دارند، می‌شود.

    ۸-درمانگران طب سنتی بر این باورند که مصرف کندر در افراد مبتلا به اسهال و افرادی که دچار تب و استفراغ هستند بسیار موثر است.
     

    مهربانوی ایرانی

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2018/11/30
    ارسالی ها
    6,382
    امتیاز واکنش
    14,554
    امتیاز
    898
    سن
    27
    گل محمدی
    گل محمدی یا گل گلاب (نام علمی: Rosa damascena)نام نوعی گل رز است که از آن گلاب می‌گیرند. درختچه ای است خزندار (Decideous).گل محمدی از دیرباز در ایران کشت می‌شده‌است.از تیرهٔ رزاسه و قسمت قابل مصرف آن گلبرگ و مادهٔ مؤثرهٔ آن تانن است.در نیاسر، قمصر، کاشان، اصفهان، دهستان لاله‌زار کرمان، داراب (لایزنگان) فارس و شهر میمند فارس از آن گلاب می‌گیرند و بعضی آنرا هم تقطیر می‌نمایند.گل محمدی درختچه‌ای دارای شاخه‌های گل دهنده تیغ دار، استوانه‌ای شکل، بدون شیار و دارای برگهای مرکب شانه‌ای که دارای ۵-۳ برگچه متقابل دندانه‌دار می‌باشد. رگبرگهای پشت برگ مشخص و بهم رفته، برگچه چرمی و بیضی شکل، نوک تیز به طول ۵-۳ سانتی متر، و روی برگها صاف و سبز و پشت آنها سبز کمرنگ و دمگبرگهایش خزی و نمدی است و با کرکهای غده‌ای پوشیده شده و تا انتهای جام گل کشیده شده‌است.

    خواص:
    ۱-گل محمدی، دردهای روماتیسمی را درمان می کند.

    ۲-برای بیماری های قلبی مفید است.

    ۳- برای تقویت اعصاب به کار می رود.

    ۴- ناراحتی گوارش از جمله معده درد را برطرف می کند.

    ۵-چكاندن عصاره آن در بيني، سردرد را درمان مي‏كند.

    ۶-گردش ضعیف خون و ناراحتی های مربوط به قلب چون تپش قلب و فشار خون بالا را درمان می کند.

    ۷- تقویت کننده کبد و کیسه صفراست.

    ۸-خاصیت مرطوب کننده و آب رسانی به پوست دارد. مویرگ های آسیب دیده،التهاب های پوستی، قرمزی پوست، اگزما و تبخال را درمان می کند.

    ۹-گلبرگهاي گل محمدی براي درمان اسهالهاي مزمن، رفع ترشحات زنانه، اخلاط خونين و خونريزيهاي عادي تجويز مي‏شود.

    ۱۰-گل محمدی مقوي روح، نشاط آور، ضد افسردگی است.

    مضرات:
    ۱-مضر برای نیروی جنـ*ـسی

    ۲-در افراد ضعیف ایجاد عطسه، زکام، ورم، آماس

    ۳-تشنگی

    ۴-سفید کردن مو
     

    مهربانوی ایرانی

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2018/11/30
    ارسالی ها
    6,382
    امتیاز واکنش
    14,554
    امتیاز
    898
    سن
    27
    گل گاو زبان
    گاوزبان (Borago officinalis) گیاه علفی و یک‌ساله است که ارزش دارویی دارد. گاوزبان احتمالاً از شمال آفریقا به نواحی دیگر راه یافته و امروزه در منطقه مدیترانه، نواحی شمال آفریقا و قسمت‌هایی از خاورمیانه می‌روید. گل، برگ و سرشاخه‌های گلدار آن به مصرف دارویی می‌رسد. گاو در زبان ترکی به معنی آبی هم آمده است و گل گاو زبان یعنی گلی که برگی آبی دارد.
    این گیاه یکی از غنی‌ترین منابع اسیدهای چرب اصلی بشمار می‌رود بطوریکه از آن به عنوان غنی‌ترین منبع شناخته‌شده برای (Gamma Linoenic Acid (GLA معرفی شده‌است. گل گاوزبان از اردیبهشت تا شهریور گل می‌دهد

    خواص:
    ۱-گل گاو زبان و برگ‌های آن تصفیه کننده خون است.

    ۲-آرام کننده اعصاب است.

    ۳-باعث تعریق می‌شود.

    ۴-ادرار آور است.

    ۵-کلیه‌ها را تقویت می‌کند.

    ۶-سرماخوردگی را برطرف می‌کند.

    ۷-برای از بین بردن سرفه از دم کرده گل گاو زبان استفاده کنید.

    ۸-در درمان برونشیت موثر است.

    ۹-بی‌اختیاری دفع ادرار را درمان می‌کند.

    ۱۰-التهاب و ورم کلیه را درمان می‌کند.

    ۱۱-در درمان بیماری سرخک و مخملک مفید است.

    ۱۲-ضماد برگ‌های گاو زبان برای رفع ورم موثر است.

    ۱۳-برگهای گاو زبان را بپزید و مانند اسفناج از آن استفاده کنید.

    ۱۴-برگهای تازه گل گاو زبان دارای مقدار زیادی ویتامین C می‌باشد و در بعضی از کشورها آنرا داخل سالاد می‌ریزند.

    ۱۵-تنظیم کننده ضربان قلب

    ۱۶-ضد افسردگی

    ۱۷-کمک کننده به باروری در مردان عقیم

    ۱۸-کاهش درد قاعدگی در زنان و دختران

    ۱۹-بهترین مکمل گیاهی قوی کننده اسپرم مردان
     

    مهربانوی ایرانی

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2018/11/30
    ارسالی ها
    6,382
    امتیاز واکنش
    14,554
    امتیاز
    898
    سن
    27
    گلپر
    گلپر گیاهی گلدار، علفی و چندساله از تیرهٔ چتریان است.این گیاه بومی ایران است و در ناحیه‌های نمناک کوهستانی ایران و مناطق پیرامونی می‌روید.همهٔ گونه‌های سردهٔ گلپران معطر هستند و برخی گونه‌ها در آشپزی ایرانی به عنوان ادویه کاربرد دارند.گونه‌های دیگری از گلپر (مثل گونه کاندیکانز)در صنعت داروسازی کاربرد دارد.

    خواص:
    ۱-اسانس گلپر به عنوان آنتی اکسیدان در کاهش خطرات قلبی عروقی و کاهش مقادیر لیپوپروتیئن های سرم نقش دارد.

    ۲-مقوی معده و سایر اندام‌ های گوارش است.

    ۳-ضد نفخ است.

    ۴-ترشحات معده را زیاد کرده و سموم بدن را دفع می ‌کند.

    ۵-ضد عفونی ‌کننده و میکروب کش قوی است.

    ۶-باعث ازدیاد شیر مادر است.

    ۷-خوردن کم آن باعث شادی و نشاط می ‌شود.

    ۸-برای هضم غذا موثر است.

    ۹-برای کمردردهای ناشی از رطوبت مفید است و می توان آن را همراه با غذا میل کرد.

    ۱۰-قطع کننده ی بلغم و دفع کننده ی باد و نفخ شکم است.

    ۱۱-بهترین دارو برای معالجه ی هیستری است.

    ۱۲-دم کرده ی ریشه ی آن برای رفع ناراحتی‌ های عصبی مفید است.

    ۱۳-برای تقویت حافظه کاربرد دارد.

    ۱۴-ضماد گلپر با موم و روغن جهت تسکین سیاتیک مفید است.

    ۱۵-ضماد گلپر با روغن زیتون برای از بین بردن سیاهى زیر چشم و مالیدن پخته ی آن با سرکه و پوست انار جهت بواسیر نافع است.

    ۱۶-پاشیدن گرد گلپر روى زخم ‌هاى خوره ‏اى و جذام سودمند می ‏باشد.

    مضرات:
    ۱-مصرف زیاد گلپر سبب سقط جنین می ‌شود، از این رو خانم‌ های باردار در خوردن زیاد آن مجاز نیستند.

    ۲-با وجود تمام خواص مثبت گلپر نباید از گرد گلپر به مقادیر زیاد استفاده کرد چون ایجاد تپش قلب می کند.

    ۳-مقدار مجاز مصرف پودر دانه گلپر، 4 گرم در روز است.
     
    وضعیت
    موضوع بسته شده است.

    برخی موضوعات مشابه

    تاپیک قبلی
    تاپیک بعدی
    بالا