ادویه

وضعیت
موضوع بسته شده است.

مهربانوی ایرانی

کاربر نگاه دانلود
کاربر نگاه دانلود
عضویت
2018/11/30
ارسالی ها
6,382
امتیاز واکنش
14,554
امتیاز
898
سن
27
زردچوبه
زردچوبه یا زرچوبه (نام علمی: Curcuma longa) نوعی گیاه و ادویه‌ای است که از آن گیاه تهیه می‌شود.زردچوبه از رده زنجبیل‌وارها (Zingiberidae)، راسته زنجبیل‌ها (Zingiberales)، تیره زنجبیلیان (Zingiberaceae)، جنس زردچوبه‌های‌ها (Curcuma) است.پودر زردچوبه به رنگ زرد تیره‌است که یکی از پرکاربردترین ادویه جات به شمار می‌رود.رویشگاه اصلی این گیاه هند است و قسمت اصلی ادویه معروف کاری را که در بسیاری از غذاهای هندی به کار می‌رود، تشکیل می‌دهد.گیاهی است چندساله که در هند و کشورهای جنوب آسیا ببار می‌آید و دمای حدود ۲۰-۳۰ درجه سانتیگراد و محیط مرطوب بارانی نیاز دارد. ساقه های زیر زمینی گوشتی گیاه ریزوم rhizomes جمع‌آوری شده و پس از جوشاندن در آب و سپس خشک کردن آسیاب شده و پودر زرد مایل به نارنجی تهیه می‌گردد. زردچوبه عمده ترین ادویه مورد مصرف در غذاهای آسیائی است.در جنوب و جنوب شرقی آسیا این گیاه بصورت خودرو در جنگل‌ها وجود دارد.

خواص:
۱-زردچوبه به دلیل خصوصیات آنتی آکسیدانی قوی خود یکی از مؤثرترین مواد در جلوگیری از سرطانی شدن سلول‌های بدن است

۲-موجب افزایش ترشح انسولین و کاهش قند خون در بیماران دیابتی می‌گردد

۳-زردچوبه می‌تواند شدت علائم بیماری آلزایمر را کاهش دهد

۴-ماده موثر زردچوبه یعنی Curcumin اثرات ضد التهابی و ضد درد شبیه داروهای مسکن معمولی را دارا می‌باشد

۵-در درمان پسوریازیس، دردهای دندان و لثه، مار گزیدگی و عقرب گزیدگی ازاین گیاه استفاده می‌شود

۶-ضدالتهاب

۷-ضد ورم
 
  • پیشنهادات
  • مهربانوی ایرانی

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2018/11/30
    ارسالی ها
    6,382
    امتیاز واکنش
    14,554
    امتیاز
    898
    سن
    27
    زعفران
    زعفران با نام علمی Crocus sativus، گیاهی کوچک و چند ساله به ارتفاع 10 تا 30 سانتی متر است. از وسط پیاز و یا قاعده ساقه، تعدادی برگ باریک و دراز خارج می شوند.از وسط برگ ها، ساقه گلدار خارج شده که به یک تا سه گل منتهی می شود. گل ها بسیار زیبا و دارای 6 گلبرگ بنفش رنگ هستند که ممکن است در بعضی واریته ها به رنگ گلی یا ارغوانی باشند.گل ها دارای 3 پرچم و یک مادگی منتهی به کلاله ی سه شاخه به رنگ قرمز متمایل به نارنجی است. قسمت مورد استفاده این گیاه، انتهای خامه و کلاله سه شاخه است که به نام زعفران مشهور است و دارای بوی معطر با طعم کمی تلخ می باشد. انتشار جغرافیایی زعفران در ایران شامل استان خراسان (قائنات، بیرجند و گناباد)، یزد، کرمان، گیلان و مازندران می باشد.در سال های اخیر زعفران در کرج و قم نیز کشت شده است.زعفران به عنوان طعم دهنده ی غذا و برای رنگ پارچه، در کشورهای در حال توسعه و توسط صنعت گران به مقدار زیاد استفاده می شود. در فرهنگ عام، زعفران به عنوان مسکن، خلط آور، محرک جنـ*ـسی و معرق، کاربرد دارد.در گزارش های داستان گونه ی مربوط به مناطق استوایی آسیا، از خمیری نام بـرده شده که مخلوطی از زعفران و چوب صندل است و این خمیر امروز همچون گذشته به صورت مرهمی آرامش بخش برای پوست های خشک مصرف می شود.

    خواص:
    ۱-در طب عوام به عنوان آرام بخش، مسکن، ضداسپاسم و مقوی معده مصرف می شود.

    ۲-ضددرد

    ۳-ضد افسردگی

    ۴-ضدعفونی کننده

    ۵-ضد نفخ

    ۶-ضد تومور

    ۷-تقویت کننده قوای جنـ*ـسی

    ۸-مقوی قلب

    ۹-خنثی کننده رادیکال های آزاد

    ۱۰-سقط کننده

    ۱۱-معرق

    ۱۲-هضم کننده غذا

    ۱۳-قاعده آور

    ۱۴-خلط آور

    ۱۵-بند آورنده خون

    ۱۶-کاهش دهنده کلسترول

    ۱۷-کاهش دهنده پرفشاری خون

    ۱۸-مقوی اعصاب

    ۱۹-مقوی رحم

    مضرات:
    مصرف زیاد آن قاعده آور و سقط کننده جنین است. همچنین مصرف زیاد آن ممکن است باعث استفراغ، خون ریزی رحمی، اسهال خونی، خون در ادرار، خون دماغ، خون ریزی کنار چشم و لب، زرد شدن پوست و زرد شدن غشاء مخاطی شود.مصرف حدود 20 گرم آن به طور کلی کشنده است.
     

    مهربانوی ایرانی

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2018/11/30
    ارسالی ها
    6,382
    امتیاز واکنش
    14,554
    امتیاز
    898
    سن
    27
    زنجبیل
    زنجبیل از گیاه زرد رنگ دارای رگه‌های بنفش با نام علمی Zingiber officinale بدست می‌آید.اگرچه معمولاً از زنجبیل به عنوان ریشه آن گیاه نام بـرده می‌شود ولی در اصل قسمت مورد استفاده گیاه ساقه متورم شده زیرزمینی آن است که «ریزوم» نام دارد.جنس زنجبیل سرده‌ای از تیره زنجبیلیان علفی ایستاده چندساله با حدود ۷۰ گونه بومی آسیای جنوب شرقی است با ساقه باریک و نی‌مانند و برگ‌های سرنیزه‌ای سـبز براق که از زمین‌ساقه‌ای غده‌ای می‌رویند, گل‌های آنها سبز مایل به زرد با لبه‌ای ارغوانی و لکه‌های کرم‌رنـگ و گل‌آذین مخروطی و کوچک و سنبله‌ای متراکم است که در تابستان از زمین ساقه بیرون می‌زند.

    خواص:
    ۱-ضد تهوع

    ۲-مقوی قلب

    ۳-ضد لخته شدن خون

    ۴-ضد باکتری

    ۵-آنتی اکسیدان

    ۶-ضد سرفه

    ۷-ضد سموم کبدی

    ۸-ضد التهاب

    ۹-ادرارآور

    ۱۰-کاهش اسپاسم

    ۱۱-محرک سیستم ایمنی

    ۱۲-ضد نفخ

    ۱۳-افزایش ترشحات روده ای معدی

    ۱۴-پایین آورنده ی کلسترول خون

    ۱۵-محرک گردش خون مغزی و محرک هضم غذا می باشد.

    ۱۶-از کاربردهای جدید آن می توان پیشگیری از: تهوع و استفراغ، کم اشتهایی ، بی اشتهایی روانی ، اسپاسم روده، برونشیت، مشکلات روماتیسم را نام برد.

    مضرات:
    ۱-در کودکان زیر دو سال نباید استفاده شود.

    ۲-مصرف زیاد زنجبیل موجب سوزش سردل می شود.

    ۳-افرادی که سنگ کلیه دارند، باید قبل از مصرف زنجبیل حتما با پزشک خود مشورت نمایند.

    ۴-اگر داروهای رقیق کننده خون مانند وارفارین و آسپیرین مصرف می کنید، زنجبیل نخورید.
     

    مهربانوی ایرانی

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2018/11/30
    ارسالی ها
    6,382
    امتیاز واکنش
    14,554
    امتیاز
    898
    سن
    27
    زیره
    زیره دانه‌ای معطر و ضدنفخ است که در آشپزی و پزشکی کاربرد دارد و در دو نوع زیره سبز و زیره سیاه وجود دارد که دومی به "زیره ایرانی" معروف است.دانه‌های زیره با چوب، کوبیده می‌شد.این دانه به صورت خودرو در افغانستان، ایران، ازبکستان، تاجیکستان، ترکیه، مراکش، مصر، هند، کوبا، سوریه، مکزیک و شیلی رشد می‌کند.این دانه در فلسطین به صورت خودرو رشد نمی‌کند اما در زمان گذشته در آنجا زراعت می‌گردید.گیاه آن شبیه بوته هویج است برگ‌هایش ۲۰ الی ۳۰ سانتی متر و ارتفاع گیاه حدود ۵۰ سانتی متر است.میوه آن(که به اشتباه دانه گفته می‌شود) به اندازه دو میلی متر و هلالی شکل و دارای ۵ خط برجسته‌است.بیشترین زیره در ایران، در شهر کرمان رشد می‌کند.جویدن مقداری زیره برای از بین بردن بوی بد دهان، بوی سیر و بوی پیاز بسیار مفید است.زیره درمان بسیار مؤثری برای رفع سوءهاضمه است.مصرف آن به کسانی که سوءهاضمه دارند، استفاده در بیشتر غذاها را تأکید می‌کنند.

    خواص:
    ۱-زیره منبع غنی از املاح معدنی همچون آهن، مس، کلسیم، پتاسیم، منگنز و منیزیم است

    ۲-سقط کننده

    ۳-ضد درد

    ۴-بی حس کننده

    ۵-ضد کرم

    ۶-ضد چسبندگی پلاکت ها

    ۷-ضد باکتری

    ۸-ضد سم

    ۹-ضد صفرا

    ۱۰-ضد باروری

    ۱۱-ضد التهاب

    ۱۲-ضد اکسیدان

    ۱۳-ضد عفونی کننده

    ۱۴-ضد اسپاسم

    ۱۵-ضد تومور

    ۱۶-تقویت کننده ی قوای جنـ*ـسی

    ۱۷-ضد نفخ

    ۱۸-تقویت کننده ی معده

    ۱۹-تقویت کننده ی رحم و التیام دهنده ی زخم
     

    مهربانوی ایرانی

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2018/11/30
    ارسالی ها
    6,382
    امتیاز واکنش
    14,554
    امتیاز
    898
    سن
    27
    سماق
    سماق، به عنوان چاشنی برای بسیاری از غذاها به کار می‌رود.سماق، یکی از اقلام چیدنی بر سر سفره هفت سین است که نماد رنگ (طلوع خورشید)و مزه زندگی است.سماق، درختچه‌ای است به ارتفاع 4- 3 متر که شاخه‌های جوان و دمبرگ‌های آن را موهای ریزی پوشانده است. گل‌های آن، حنایی رنگ است و در حدود 10 سانتی‌متر طول دارد و دارای میوه‌های خوشه‌ای شکل به رنگ قرمز و قهوه‌ای است که ابتدا طعم آن گس بوده و پس از رسیدن ترش می‌شوند.نام علمی سماق Rhus coriaria است که در قدیم به آن "سماک" نیز می‌گفتند. در حقیقت فارسی آن سماک و عربی آن سماق است.میوه‌ی سماق پس از کوبیدن به عنوان چاشنی، همرا با غذاهایی مانند کباب استفاده می‌شود.

    خواص:
    ۱-برای بیماران دیابتی مفید است، زیرا یکی از عوامل به وجود آمدن عوارض مختلف در دیابتی‌ها، ترکیب گلوکز با پروتئین‌های حیاتی بدن است که به تغییر ساختار شیمیایی و عملکرد این پروتئین‌ها می‌انجامد و مطالعات نشان می‌دهد که سماق تا 81 درصد از بروز این فرآیند پیشگیری می‌کند.

    ۲-دارای طبیعت سرد و خشک است.

    ۳-برای درد دندان مفید است.

    ۴-تحـریـ*ک کننده اشتها است.

    ۵-باعث تقویت لثه می‌شود.

    ۶-به دلیل داشتن تانن فراوان، قابض و پاک کننده معده است.

    ۷-برای دستگاه گوارش خاصیت آنتی‌ بیوتیکی دارد.

    ۸-ادرارآور است.

    ۹-برطرف کننده تب است.

    ۱۰-برطرف کننده نقرس و رماتیسم است.

    ۱۱-خون را تصفیه می‌کند و مواد زائد خون مانند اوره را دفع می‌کند.

    ۱۲-در قدیم، برگ درخت سماق را دم کرده و برای سیاه کردن مو از آن استفاده می‌کردند.

    ۱۳-چای سماق برای کاهش تعریق به کار می‌رود.

    ۱۴-غرغره دم کرده سماق برای ورم گلو و دهان مفید است.

    مضرات:
    ۱-خوردن سماق تازه باعث مسمومیت می‌شود,فقط باید خشک آن را مصرف نمود.

    ۲-مصرف بیش از اندازه سماق، مسمومیت‌ زاست.
     

    مهربانوی ایرانی

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2018/11/30
    ارسالی ها
    6,382
    امتیاز واکنش
    14,554
    امتیاز
    898
    سن
    27
    سیاه دانه
    گیاهی یک‌ساله و گلدار و بومی جنوب غربی آسیا است.در ایران این گیاه به‌ویژه در اراک و اصفهان به فراوانی می‌روید.از دانهٔ این گیاه به عنوان ادویه استفاده می‌شود.سیاه‌دانه مزه‌ای تلخ و ادویه‌ای دارد با کمی ته‌مزهٔ توت فرنگی. از سیاه‌دانه در شیرینی‌جات و شربت‌ها و لیکورها استفاده می‌شود.بر گونه‌ای از نان پاکستانی معروف به نان پیشاوری همیشه سیاه‌دانه می‌پاشند.سیاهدانه در فرهنگ زرتشتی از بهترین داروهاست و همیشه بدست ایرانیان بکارمیرفته است.سیاهدانه برای افزایش نیروی ایمنی جان و تن سودمند است.سیاه دانه و روغن آن موثرترین و مفیدترین چیزی است که برای تقریباً هر بیماری, آلرژی یا حساسیت و حتا بیماری های جدی مانند نفس تنگی(asthma ),دیابیت,اختلالات در سیستم دفاعی بدن, زردی یا (Hepatit),ایدز(AIDS)و حتا سرطان دارو میباشد.

    خواص:
    ۱-خوردن دانه‌ی سیاه‌دانه قاعده آور است, مسمومیت خون را درمان, بدن را تقویت، دل درد و یبوست را درمان,جنین را خارج و زنان وضع حمل کرده را تقویت می‌کند.

    ۲-برای درمان زهر رتیل، به مدت 3 روز و هر روز 3 مثقال از دانه‌ی آن را همراه با آب گرم میل کنید.

    ۳-برای درمان درد پشت سر,25 گرم از پودر دانه‌ی سیاه‌دانه را در 100 گرم عسل مخلوط نموده و میل کنید.

    ۴-برای درمان زانودرد و سیاتیک, 40 روز و هر روز نصف یک استکان آب جوشانده‌ی سیاه‌دانه را میل کنید.

    ۵-برای درمان هموروئید، خاکستر سیاه‌دانه و رب مورد را مخلوط نموده، میل کنید.

    ۶-برای درمان درد رحم و زایمان, پودر سیاه‌دانه را با عسل و روغن مخلوط نموده,میل کنید.

    ۷-سیاه‌دانه را بکوبید و بر زگیل ضماد کنید, پس از چند بار تکرار زگیل را از بین می‌برد.

    ۸-برای درمان آسم و سنگ کلیه, 10 گرم سیاه‌دانه را با آب گرم و عسل مخلوط نموده,میل کنید.

    ۹-برای کشتن انگل‌های معده و روده, سیاه‌دانه را در سرکه دم کرده و میل نمایید.

    ۱۰-برای درمان جوش‌های جوانی, پودر سیاه‌دانه را در سرکه مخلوط کرده و شب‌ها بر محل ضماد کنید.

    ۱۱-برای درمان رماتیسم و فروکش نمودن جوش‌های زیرپوستی, پودر سیاه‌دانه را با روغن کنجد مخلوط کرده و ضماد کنید.

    ۱۲-برای جلوگیری از ریزش موها و رویاندن موهای ریخته شده, پودر سیاه‌دانه و حنا را در روغن سوسن مخلوط کرده و بر سر ضماد کنید.

    ۱۳-مالیدن جوهر سیاه‌دانه بر کمر سبب تمدد اعصاب شده و قدرت جنـ*ـسی را افزایش می‌دهد.

    ۱۴-مالیدن جوهر سیاه‌دانه بر صورت باعث جوان شدن پوست صورت می‌شود.
     

    مهربانوی ایرانی

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2018/11/30
    ارسالی ها
    6,382
    امتیاز واکنش
    14,554
    امتیاز
    898
    سن
    27
    سیر
    سیر گیاهی است علفی و دائمی که ساقه آن تا ارتفاع ۴۰ سانتیمتر نیز می‌رسد.قسمت زیر زمینی آن متورم و مرکب از ۵ تا ۱۲ قطعه و محصور در غشاهای نازک و ظریف برنگ خاکستری مایل به سفید می‌باشد.برگهای آن باریک و نواری شکل برنگ سبز تیره و گلهای آن کوچک و صورتی رنگ که بصورت یک چتر در انتهای ساقه ظاهر می‌شود.سیر وپیاز رابـ ـطه‌ای نزدیک با هم دارند که شاید بدلیل بوی بد آنها می‌باشد.سیر سرشار از فولیک اسید، ویتامین C,کلسیم, آهن, منیزیم,پتاسیم و مقدار کمی روی و ویتامین‌های B۲,B۱ و B۳ است. از گذشته تا امروز از سیر برای تصفیه خون استفاده می‌شده است.سیر حاوی ترکیبات گوگرد است که سیستم ایمنی بدن را تحـریـ*ک کرده و پتانسیل بالایی در نابودی تومورهای سرطانی دارد.

    خواص:
    ۱-سیر از گرفتگی عروق جلوگیری می‌کند.

    ۲-علاوه بر اینها فعالیت آنتی اکسیدان و تأثیر در کاهش ال‌دی‌ال (LDL) خون هم در انسان و هم در آزمایشگاه مشاهده شده‌است.

    ۳-همچنین در بیمارانی که دچار گرفتگی عروق می‌باشند باعث کاهش تشکیل کلسترول استر در سلول‌های آئورت می‌شود. امروزه گیاه سیر در قالبمشتقات گوناگون وبه شکل انواع قرصها و روغنها ارائه می‌شود.

    ۴-همچنین سیر در کاهش فشار خون نیز مؤثر است به طوری که فشار سیستولیک خون را به میزان ۷/۷ میلیمتر جیوه و فشار خون دیاستولیک را به میزان ۵ میلیمتر جیوه کاهش می‌دهد.

    ۵-سیر خون را پاک می‌کند و به این خدمت, بدن را در مبارزه با بیماریهایی که ناشی از فشار خون می‌شود، پیروز می‌نماید مانند ناراحتی‌های دوران حیـ*ـض بعضی از زنان، پیری و شکستگی غیر عادی، بواسیر، روماتیسم.

    ۶-خوردن سیر مجاری تنفس و خون را پاک می‌کند و با این کار از شدت و زحمت تنگ نفس کاسته و گاهی موجب درمان آن می‌شود.

    ۷-بعضی از انواع سل ریوی را معالجه می‌کند.

    ۸-سیر پوست بدن را خوش رنگ و گونه را سرخ و روده‌ها را از عفونتها پاک می‌کند به خصوص در اطفال, و با این خصوصیت سپری مقابل تیفوئید و دیفتری و مسکن سیاه سرفه و خروسک است.

    ۹-دانشمندان در مورد خاصیت ضد کرم بودن سیر متفق‌القولند و حتی پزشکان قدیم ایران آن را برای از بین بردن زالو که بیخ گلو چسبیده باشد مفید می‌دانند, اما مشاهده می‌شود که در بین شمالی‌ها که زیاد سیر می‌خورند کرم معده
    دیده می‌شود علت این است که کرمها به سیر عادت کرده و مصونیت پیدا نموده‌اند.

    ۱۰-در تحقیقات آزمایشگاهی نشان داده شده که آلیسین برروی باکتریهای گرم مثبت و باکتریهای گرم منفی و همچنین قارچ مانند کاندیدا آلبیکانز تک‌یاخته‌ها مانند آنتامیبا هیستولیتیکا و همچنین برروی ویروسها اثر دارد.

    ۱۱-سیر برای درمان نسیان و فراموشی مفید است و موجب از بین رفتن کدورت ذهن می‌شود.

    ۱۲-مالیدن سیر بر روی گل مژه و جوش پلک چشم باعث برطرف شدن آنها می‌شود.

    ۱۳-گذاشتن سیر پخته در طی چندین روز بر روی میخچه و زگیل باعث رفع آنها می‌شود.

    ۱۴-سیر از جمله سبزیجاتی است که باعث پیشگیری از بسیاری از سرطان‌ها می‌شود.مانع از بروز سرطان روده بزرگ,سـ*ـینه,معده,پروستات و مثانه می‌شود.

    ۱۵-سیر برای درمان بیماری‌های مختلفی ازجمله آسم، برونشیت,روماتیسم,نقرس,میخچه و زگیل (به صورت موضعی)، سل,دندان درد,نیش‌زدگی و فشار خون‌بالا مفید است.در ضمن,سنگ کلیه را خرد می‌کند و در ضدعفونی‌کردن
    دستگاه‌های ادراری و عفونت‌های واژینال و مثانه نیز مؤثر است.

    ۱۶-مصرف روزی نصف استکان از عصارهٔ سیر و لیمو ترش، تاثیر بسیار زیادی در رفع گرفتگی رگ‌ها خواهد داشت.

    ۱۷-مصرف محدود سیر در پایان دوران بارداری باعث افزایش وزن جنین می‌شود.

    ۱۸-برطرف کننده سرفه,سرماخوردگی و گرفتگی سـ*ـینه است.

    ۱۹-با عفونت مجرای گوارشی مقابله می‌کند و سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند.

    ۲۰-برای افرادی که مبتلا به پرکاری تیروئید هستند,مفید است زیرا که منبع عالی ید است.

    ۲۱-ویتامین c موجود در آن برای درمان بیماری اسکوربوت (نوعی بیماری خونی ناشی از کمبود ویتامین ث) موثر است.

    ۲۲-برای سلامت قلب مفید است و با انواع بیماری‌های قلبی عروقی مقابله می‌کند.

    ۲۳-سولفور و سلنیم در آن مانع از بروز تومور می‌شود و در صورت ایجاد تومور,اندازه‌های آن را کاهش می‌دهد.

    ۲۴-خاصیت مسکن آن دندان درد را درمان می‌کند.

    ۲۵-با بالابردن میزان انسولین، قند خون را تنظیم می‌کند.

    ۲۶-سیستم دفاعی بدن را تقویت می‌کند.

    ۲۷-آنتی اکسیدان قوی موجود در آن، رادیکال‌های آزاد را که باعث پیری و بیماری می‌شود خنثی می‌کند.

    ۲۸-با رقیق کردن خون مانع از لخته شدن خون می‌شود و در نتیجه احتمال بروز سکته را کاهش می‌دهد.

    ۲۹-خاصیت ضدالتهابی دارد.

    ۳۰-سیر خام حاوی آنتی بیوتیک طبیعی به نام آلیسین است و باکتری‌های مقاوم به دارو مانند «MRSA» و «هلیکوباک‌تر پیلوری» را که باعث زخم معده و سرطان معده می‌شود از بین می‌برد.

    ۳۱-عفونت‌های تنفسی را درمان می‌کند.

    ۳۲-برای تسکین دندان درد، سیر خام را روزی چند بار روی لثه و دندان بمالید.

    ۳۳-سیر له شده را روی زگیل قرار دهید تا از بین برود.

    ۳۴-برای درمان سینوزیت,چند حبه سیر له شده را در کره تفت دهید و با نان میل کنید.

    ۳۵-روزانه مخلوطی از آب ۸تا۱۰حبه سیر و ۲قاشق غذاخوری عسل را میل کنید تا سرفه‌های بی‌وقفه تسکین یابد.

    ۳۶-ده قطره آب سیر همراه با ۲قاشق مرباخوری عسل آسم را درمان می‌کند.

    ۳۷-یک حبه سیر را ریز خرد کنید و با کمی آب میل کنید تا نفخ,یبوست و درد معده برطرف شود.

    ۳۸-بوی سیر با جویدن کاهو، جعفری یا خوردن شیر، سیب یا عسل رفع می‌شود.همچنین گذاشتن مقداری چای خشک در دهان و قورت دادن آن

    مضرات:
    ۱-زیاده روی در مصرف سیر باعث سرگیجه، کاهش فشار خون، آلرژی(حساسیت), و در موارد نادر منجر به خونریزی می‌شود.

    ۲-روزانه مصرف نصف یا یک حبه سیر خام توصیه می‌شود.

    ۳-مصرف پماد غلیظ سیر ممکن است موجب تحریکات جلدی و حتی سوختگی‌های خفیف شود.

    ۴-مادران شیرده در خوردن سیر زیاده‌روی نکنند زیرا سبب تغییر مزه شیر آنها شده و ممکن است نوزاد از خوردن شیر صرف‌نظر کند.
     

    مهربانوی ایرانی

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2018/11/30
    ارسالی ها
    6,382
    امتیاز واکنش
    14,554
    امتیاز
    898
    سن
    27
    شنبلیله
    شنبلیله گیاهی است که عموما در نواحی اطراف دریای مدیترانه و جنوب آسیا رشد می‌کند و در کشورهای هند، چین، پاکستان، ایتالیا، مصر، یونان و ... به وفور یافت می‌شود. همچنین از گیاهان بومی کشور ایران به شمار می‌آید. لازم به ذکر است که علاوه بر برگ‌های سبز گیاه شنبلیله، دانه شنبلیله نیز سرشار از مواد مغذی می‌باشد و ارزش غذایی بالایی دارد. این گیاه سرشار از مواد معدنی چون: مس، پتاسیم، کلسیم، آهن، سلنیوم، روی، منگنز و منیزیم می‌باشد و از نظر ویتامینی نیز دارای انواع ویتامین‌های گروه B مانند تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، پیریدوکسین، فولیک اسید و نیز ویتامین A و C می‌باشد.علاوه بر موارد ذکرشده، دانه‌های این گیاه سرشار از پروتئین، لیزین، تریپتوفان، استروئید ساپونین و دیوسژنین (ترکیبی که خواص شبه استروژنی دارد) می‌باشد.

    خواص:
    ۱-اثرات ضد دیابت

    ۲-درمان سوزش سر دل

    ۳-پوست سالم، مویی پرپشت

    ۴-کنترل تب

    ۵-افزایش اشتها

    ۶-کنترل بیماری‌های کلیوی و محافظت از کبد در برابر اثرات مخرب الـ*کـل و داروها

    ۷-بهبود علائم ناشی از بیماری بری‌بری (کمبود ویتامین B) مانند زخم‌های دهانی، شکاف لب‌ها، زخم‌های مخاطی و .

    ۸-کاهش رشد سلول‌های سرطان سـ*ـینه و نیز سلول‌های معیوب خونی در لوسمی در ازای مصرف 400 میلی‌گرم در روز طی 1-3 وعده

    ۹-بهبود گلو درد و سرفه‌های مزمن

    ۱۰-برطرف‌کننده مشکلات جنـ*ـسی در مردان

    ۱۱-بهبود بیماری‌های قلبی و نیز زوال عقل

    ۱۲-تسریع روند زایمان

    ۱۳-افزایش تولید شیر در مادران شیرده
     

    مهربانوی ایرانی

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2018/11/30
    ارسالی ها
    6,382
    امتیاز واکنش
    14,554
    امتیاز
    898
    سن
    27
    شوید
    شوید(Dill) گیاهی است یک ساله به ارتفاع 30 سانتی متر تا یک متر(گاهی بیشتر) و دارای ریشه راست، مخروطی شکل و به رنگ سفید است. طول ریشه متغیر و بین 10 تا 30 سانتی متر می باشد. ساقه آن منشعب استوانه ای بی کُرک، دارای خطوط طولی و در محل گره ها کمی فرو رفته است.برگ های تازه و خشک شده این گیاه مانند زیره سیاه ، معطر می باشند و برای طعم دهی در خیلی از غذاها به کار بـرده می شوند.زمان و نحوه کاشت شوید به چگونگی استفاده از اجزای گیاه(بذر یا پیکر رویشی) بستگی دارد.اگر هدف از کاشت، تهیه بذر و استخراج اسانس از پیکر رویشی گیاه باشد، زمان مناسب برای کاشت شوید اوایل بهار(اواخر اسفند) می باشد. ولی اگر هدف از کاشت شوید، استفاده به عنوان ادویه و سبزی باشد، از اواسط فروردین تا اواخر اردیبهشت زمان مناسب کاشت گیاه می باشد. کاشت این گیاه بسیار راحت می باشد، به همین دلیل این گیاه برای کسانی که برای اولین بار می خواهند گیاهی را بکارند، بسیار مناسب است.

    خواص:
    ۱-شوید در درمان سوء هاضمه ، نفخ(به ویژه نفخ کودکان)و اسپاسم استفاده می شود.

    ۲-تسکین دهنده، ملین، مقوی معده، ضد استفراغ، محرک ترشح شیر ، مدر و کاهش دهنده چربی خون است.

    ۳-شوید یک منبع بسیار خوب از کلسیم می باشد.

    ۴-اسانس(روغن های فرار) میوه شوید دارای اثرات ضد باکتریایی می باشد. شوید از این لحاظ مانند "سیر" عمل می کند.

    ۵-حفاظت در برابر رادیکال های آزاد و دیگر مواد سرطان زا.

    مضرات:
    زیاده روی در خوردن شوید، نیروی جنـ*ـسی را ضعیف و اسپرم را خشک و بینایی چشم را کم می‌ کند.گزارش شده که مصرف زیاد برگ های شوید، باعث بروز لکه‌های سیاه بر روی پوست می ‌شود که به علت ترکیبات فورانوکومارینی پیچیده آن است.
     

    مهربانوی ایرانی

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2018/11/30
    ارسالی ها
    6,382
    امتیاز واکنش
    14,554
    امتیاز
    898
    سن
    27
    شیرین بیان
    شیرین‌بیان (Glycyrrhiza glabra)، که به فارسی مهَک گفته می‌شود، گیاهی خودرو از تیرهٔ سبزی‌آساها، بومی جنوب اروپا، شمال آفریقا و نواحی معتدل آسیا ست.در اکثر نقاط ایران خصوصاً در شهرستان اقلید و نواحی شرقی و شمال شرقی و همچنین آذربایجان به فراوانی می‌روید. برگهای آن مرکب است و از ۴ تا ۷ زوج برگ به اضافهٔ یک برگچهٔ انتهایی تشکیل یافته‌است که به سبب ترشح شیره، چسبنده‌اند. گلهایش مایل به آبی و میوه‌اش شامل ۵ تا ۶ دانهٔ مایل به قهوه‌ای است.ریشه و ساقهٔ زیرزمینی آن مصرف دارویی دارد.ریشه‌ها و ریزومهای این گیاه دارای پوستی قهوه‌ای‌رنگ یا سیاه و مغز زردرنگ است.قسمت مورد استفاده شیرین بیان، ساقه‌های زیرزمینی و ریشه‌های گیاه است که دارای ترکیبات مختلفی است. مهم‌ترین ماده ای که موجب شیرینی شیرین بیان می شود، ترکیب موجود در ریشه‌های گیاه به نام اسید گلیسریزیک است که 50 برابر شکر شیرینی دارد. اسید گلیسریزیک با افزایش سن گیاه افزایش می‌یابد.
    ترکیبات موجود در ریشه شیرین بیان برای مقابله با پوسیدگی دندان مفید هستند. همچنین خاصیت ضدمیکروبی داند، بنابراین می‌توان از شیره این گیاه به عنوان ماده ضدپوسیدگی در محلول‌های شستشوی دهان و نیز خمیر دندان‌ها استفاده کرد.

    خواص:
    ۱-مهم ترین خاصیت شیرین بیان که جدیدا کشف شده است، درمان زخم معده و سرطان معده است.

    ۲-این گیاه برای تقویت عمومی بدن مفید است و خوردن آن از پیری زودرس جلوگیری می‌کند و برای نرم کردن سـ*ـینه موثر است.

    ۳-زخم‌ها و تاول‌های پوست را با دم کرده شیرین بیان شست‌وشو دهید تا زود خوب شوند.

    ۴-گیاه شیرین بیان ملین است و برای درمان سوء هاضمه و از بین بردن نفخ شکم مفید است.

    ۵-برای برطرف کردن زخم و التهاب دهان می توان ریشه شیرین بیان را مکید.

    ۶-این گیاه ورم معده را برطرف می‌کند و تنگی نفس را تسکین می‌دهد.

    ۷-اگر شیرین بیان را قبل از غذا مصرف کنید، برای لاغری موثر است.

    ۸-برای درمان موخوره، دم کرده شیرین بیان را به سر بمالید و برای رفع بوی بد زیر بغـ*ـل و پا از برگ های شیرین بیان پماد درست کرده در این قسمت‌ها بگذارید.
     
    وضعیت
    موضوع بسته شده است.

    برخی موضوعات مشابه

    تاپیک قبلی
    تاپیک بعدی
    بالا