ماهی‌ها بیماری ویروسی ماهی گلدن شاینر( GSV )

  • شروع کننده موضوع ساینا
  • بازدیدها 164
  • پاسخ ها 0
  • تاریخ شروع

ساینا

کاربر نگاه دانلود
کاربر نگاه دانلود
عضویت
1970/01/01
ارسالی ها
4,376
امتیاز واکنش
775
امتیاز
396
[FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]بیماری ویروسی ماهی گلدن شاینر( GSV )[/FONT]
[FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]
[/FONT]
[FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]بیماری ویروسی مزمن ماهیان گلدن شاینر است که دارای تلفات کمی بوده وفقط در آمریکا مشاهده شده است .[/FONT]
[FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]
[/FONT]
[FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]عامل وهمه گیر شناسی[/FONT]
[FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]
[/FONT]
[FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]این بیماری یک آلودگی رئوویروسی است وبه طور کلی شدت کمی داشته در دمای بالا درفصل تابستان اتفاق می افتد . این بیماری ویروسی فقط از آمریکا گزارش شده است ، ویروس GSV در طی یک کار تشخیصی در چندین گروه از ماهیان گلدن شاینر که دارای تلفات مزمن کمی بوده اند ، جدا شده است .[/FONT]
[FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]
[/FONT]
[FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]هرچند که انتقال عمودی وجود ندارد اما انتقال از یک ماهی به ماهی دیگر برای آلودگی های طبیعی بیشترین احتمال وجود دارد . تزریق داخل صفاقی ویروس ، ماهیان را آلوده می کند . میزان کم تلفات بیان گر این است که ویروس یبماری زایی کمی دارد .[/FONT]
[FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]
[/FONT]
[FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]در استخرهای پرورشی تمام گروه های سنی به عفونت حساس می باشند ، ولی تعداد تلفات در گلدن شاینر بالغ (5 تا 6 ماهه ) بیش از همه است .عموما تلفات کمتر از 5% کل جمعیت است . دمای بالای آب ( 32 – 27 درجه ) وتراکم بالای ماهیان ، باعث بالا رفتن میزان شیوع بیماری می گردد .[/FONT]
[FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]
[/FONT]
[FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]علائم بالینی وضایعات[/FONT]
[FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]
[/FONT]
[FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]ماهیان مبتلا بی حال وبی اشتها می باشند ودر صورتی که تحـریـ*ک نشوند در نزدیکی سطح آب شنا می کنند . ماهیان مبتلا گاهی به صورت مارپیچی شنا می کنند . هنگامی که از بالا نگاه می کنیم بسیاری از مبتلایان خونریزی قابل ملاحظه ای روی سطح پشتی دارند . همچنین خونریزی نقطه ای در چشم ها ، روی سطح زیرین بدن در چربی های احشایی وموکوس روده ای مشاهده می شود . تغیرات آسیب شناسی در این بیماری ویروسی تا به حال گزارش نشده است .[/FONT]
[FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]
[/FONT]
[FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]تشخیص[/FONT]
[FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]
[/FONT]
[FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]تشخیص احتمالی بیماری ویروسی GSV بر پایه علائم بالینی می باشد . برای تشخیص قطعی نیاز به جدا سازی ویروس در کشت سلولی وشناسایی ویروس به وسیله روش خنثی سازی عفونت می باشد . ویروس را می توان از هموژن های کلیه ، کبد وتمام احشاء جدا کرد . نمونه ها را به تیره های سلولی FHM تلقیح کرده ودر دمای 30 – 25 درجه نگهداری می کنیم . سنستیوم واکوئله کانونی با هسته های سالم چند تایی در مدت 24 – 12 ساعت پس از تلقیح در کشت سلولی رشد می کنند . سلول های آلوده تجمع پیدا کرده ، به هم متصل شده وتوده های کوچکی را تشکیل می دهند . ویروس در دمای 35 و 15 درجه تکثیر نمی کند ، دمای مناسب برای تکثیر ویروس 30 – 25 درجه است .[/FONT]
[FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]
[/FONT]
[FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]درمان وکنترل[/FONT]
[FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]
[/FONT]
[FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif] هیچ درمان عملی برای بیماری GSV ذکر نشده است . تلاش های اندکی در جهت کنترل وانتشار ماهیان آلوده صورت گرفته است . مدیریت مناسب شامل اجتناب کردن از ماهیان مشکوک ، کنترل آب وضد عفونی کردن وسایل وتجهیزات وتخم ماهیان در کنترل بیماری موثر می باشد .[/FONT]
 

برخی موضوعات مشابه

پاسخ ها
0
بازدیدها
219
پاسخ ها
0
بازدیدها
102
پاسخ ها
1
بازدیدها
118
پاسخ ها
0
بازدیدها
62
پاسخ ها
0
بازدیدها
80
پاسخ ها
0
بازدیدها
57
پاسخ ها
0
بازدیدها
76
پاسخ ها
0
بازدیدها
76
پاسخ ها
0
بازدیدها
87
پاسخ ها
0
بازدیدها
62
پاسخ ها
0
بازدیدها
84
پاسخ ها
0
بازدیدها
73
پاسخ ها
0
بازدیدها
71
پاسخ ها
44
بازدیدها
489
پاسخ ها
0
بازدیدها
145
پاسخ ها
1
بازدیدها
236
بالا