- عضویت
- 2017/01/17
- ارسالی ها
- 3,080
- امتیاز واکنش
- 4,193
- امتیاز
- 688
به گزارش جام جم انلاین به نقل از فارس، در هر فصلی از سال ضرورت زندگی سالم، باتوجه به تغییر فصل و دگرگونی آب و هوای آن متفاوت است که با آغاز فصول سرد سال و سرد شدن تدریجی هوا تغییر در رژیم غذایی یکی از موارد لازم و ضروری بهشمار میآید.
بیشتر اطبای طب اسلامی و سنتی طبیعت فصل پائیز را سرد و خشک دانستهاند و احادیث و روایات متعددی در رابـ ـطه با رعایت برخی نکات تغذیهای در این فصل توصیه شده است.سومین ماه پاییز که در رساله ذهبیه امام رضا(ع) از آن با عنوان" تشرین آخر" یاد میشود، از حدود 23 آبان ماه آغاز میشود و به مدت 30 روز ادامه پیدا میکند و تقریبا مصادف با آذرماه است.
امام رضا(ع) همچنین در رابـ ـطه با خصوصیات فصول و ماههای سال نکاتی را بیان کردهاند و برای هر ماه و فصل غذای مناسب را معرفی نمودهاند.
آن حضرت در یک دستورالعمل کلی فرمودهاند: هر خوراکی سرد در تابستان و گرم در زمستان مناسب است و غذاهای معتدل در فصل بهار و پائیز و میزان مصرف خوراکیها( با مقدار حرارت و برودت آنها) نیروی طبیعی بدن و میل آن است.
امام رضا (ع) در رابـ ـطه با نوشیدن آب در این ماه توصیههایی داشته است؛ ایشان از آشامیدن آب در شب نهی نمودهاند زیرا مزاج، آب و فصل سرد است و جمع این سردیها طبیعت بدن را بیش از حد به سمت سردی میبرد و بیماریهای ناشی از سردی ایجاد میکند.
اگرچه مصرف آب گرم، بهصورت ناشتا همیشه توصیه نمیشود، اما امام رضا(ع) نوشیدن آب گرم به صورت ناشتا را در این ماه سفارش میکنند همچنان که بعضی از ماهها در فصل تابستان نوشیدن آب سرد به طور ناشتا سفارش شده است.