یکی از بخشهای مهم و حساس بدن، موها و پوستمان است که نیاز به توجه و مراقبت مداوم دارد. سلامتی این دو بخش به زیبایی ظاهری ما نیز کمک میکند.
بر این اساس، 10 بسته پیشنهادی را برای حفاظت و مراقبت صحیح از پوست و مو، به شما ارائه میدهیم تا در سال جدید این نکات را هم به فهرست تغییرات عادتی خود بیفزایید و سال بهتر، سالمتر و زیباتری داشته باشید. این فهرست حاصل توصیههای دکتر تورج مکرمی، دکتر داریوش دائر و دکتر همایون مژدهیآذر، متخصصان پوست و مو است که با آرزوی داشتن سالی خوش به شما هدیه میشود.
آنچه باید در لیست غذایی شما باشد
یکی از مسائلی که به شدت در حفظ سلامت و کارکرد طبیعی پوست نقش دارد، تغذیه درست است که متخصصان هم همیشه روی آن تأکید دارند. داشتن تغذیه متعادل، متکی بر مواد طبیعی، سرشار از منابعی مانند سبزیجات و میوهها و عدم استفاده از محصولات غذایی سرخ شده و فراوری شده، بهترین ضامن حفظ سلامت و شادابی پوست است. پس اگر میخواهید سال 91، سال درخشش و زیبایی پوست شما باشد، این موارد را فراموش نکنید.
البته بیشترین عاملی که میتواند در فرایند پیری و چین و چروک خوردن پوست موثر باشد، اشعه ماوراءبنفش نور خورشید است اما به غیر از استفاده مکرر و منظم ضدآفتابها که شاه رکن مراقبت از پوست در همه فصلهای سال است، مصرف مواد موسوم به آنتیاکسیدان هم جزو ارکان مهم سلامت و شادابی پوست محسوب میشود. آنتیاکسیدانها با مقابله با رادیکالهای آزاد مسبب پیری سلولها، روند پیری سلولی را به تاخیر میاندازند و آسیبهای سلولی را ترمیم میکنند. حالا برای آنکه بدانید منابع سرشار از آنتیاکسیدان کدامند و آنها را به فهرست غذایی خود بیفزایید، موارد زیر را به خاطر بسپارید:
سبزیجات تازه، هویج، سیبزمینی (بهخصوص سیبزمینی شیرین)، ترهفرنگی، نخود سبز، گریپ فروت قرمز، پرتقال، لیموشیرین و لیموترش، گوجهفرنگی، سیب، زردآلو، انگور، کلم و کلم بروکلی.
این را هم به خاطر داشته باشید که لبنیات مختلف مانند شیر تازه، ماست، کره و خامه (در حد متعادل)، زرده تخممرغ و جگر گاو و گوسفند، همگی تامین کننده ویتامین a هستند و جزو آنتیاکسیدانهای مهم و ضروری برای بسیاری از فرایندهای سوختوساز بدن محسوب میشوند.
گردو، فندق، کیوی، رازیانه، نخودفرنگی و روغنهای گیاهی مانند روغنزیتون و روغن آفتابگردان نیز سرشار از ویتامین e هستند که این ویتامین نیز جزو آنتیاکسیدانهای طبیعی و موثر در مقابله با عوامل آسیبزاست.
غذاهای دریایی مانند ماهیها (ماهی آزاد، سالمون، شاهماهی و ساردین)، میگو و شاهمیگو نیز منابع تامین امگا 3 و در حفظ و بهبود کارکرد طبیعی سلولهای پوست مفید هستند.
مصرف آب به میزان کافی نیز از توصیههای همیشگی و آشنایی است که نباید به راحتی از کنار آن گذشت و با تغییر فصل و شروع فصل بهار از اهمیت آن غافل شد.
مصرف فراوردههایی مانند گوشتهای دودی و فراوریشده یا سرخ شده، سوسیس و کالباس، ادویه و سسهای مختلف، فستفودهای گوناگون، نوشیدنیهای مختلف و چیپس و سیبزمینی سرخ شده در تولید رادیکالهای آزاد در بدن و اختلال در سلامت پوست دخیل هستند و باید در مصرف این مواد حداکثر احتیاط را به عمل آورد و تا حد امکان از آنها دوری کرد.
البته در کنار این توصیهها، باید به این نکته نیز اشاره کرد که بسیاری از افراد جامعه که مبتلا به حساسیت غذایی یا اگزمای آتوپیک یا همان حساسیت سرشتی هستند، باید در استفاده از بعضی سبزیجات و میوهها دقت کنند و در صورت داشتن سوابق حساسیت به این مواد، از مصرف آنها خودداری کرده و در عوض از منابع دیگر تغذیهای یا دارویی استفاده کنند.
بر این اساس، 10 بسته پیشنهادی را برای حفاظت و مراقبت صحیح از پوست و مو، به شما ارائه میدهیم تا در سال جدید این نکات را هم به فهرست تغییرات عادتی خود بیفزایید و سال بهتر، سالمتر و زیباتری داشته باشید. این فهرست حاصل توصیههای دکتر تورج مکرمی، دکتر داریوش دائر و دکتر همایون مژدهیآذر، متخصصان پوست و مو است که با آرزوی داشتن سالی خوش به شما هدیه میشود.
آنچه باید در لیست غذایی شما باشد
یکی از مسائلی که به شدت در حفظ سلامت و کارکرد طبیعی پوست نقش دارد، تغذیه درست است که متخصصان هم همیشه روی آن تأکید دارند. داشتن تغذیه متعادل، متکی بر مواد طبیعی، سرشار از منابعی مانند سبزیجات و میوهها و عدم استفاده از محصولات غذایی سرخ شده و فراوری شده، بهترین ضامن حفظ سلامت و شادابی پوست است. پس اگر میخواهید سال 91، سال درخشش و زیبایی پوست شما باشد، این موارد را فراموش نکنید.
البته بیشترین عاملی که میتواند در فرایند پیری و چین و چروک خوردن پوست موثر باشد، اشعه ماوراءبنفش نور خورشید است اما به غیر از استفاده مکرر و منظم ضدآفتابها که شاه رکن مراقبت از پوست در همه فصلهای سال است، مصرف مواد موسوم به آنتیاکسیدان هم جزو ارکان مهم سلامت و شادابی پوست محسوب میشود. آنتیاکسیدانها با مقابله با رادیکالهای آزاد مسبب پیری سلولها، روند پیری سلولی را به تاخیر میاندازند و آسیبهای سلولی را ترمیم میکنند. حالا برای آنکه بدانید منابع سرشار از آنتیاکسیدان کدامند و آنها را به فهرست غذایی خود بیفزایید، موارد زیر را به خاطر بسپارید:
سبزیجات تازه، هویج، سیبزمینی (بهخصوص سیبزمینی شیرین)، ترهفرنگی، نخود سبز، گریپ فروت قرمز، پرتقال، لیموشیرین و لیموترش، گوجهفرنگی، سیب، زردآلو، انگور، کلم و کلم بروکلی.
این را هم به خاطر داشته باشید که لبنیات مختلف مانند شیر تازه، ماست، کره و خامه (در حد متعادل)، زرده تخممرغ و جگر گاو و گوسفند، همگی تامین کننده ویتامین a هستند و جزو آنتیاکسیدانهای مهم و ضروری برای بسیاری از فرایندهای سوختوساز بدن محسوب میشوند.
گردو، فندق، کیوی، رازیانه، نخودفرنگی و روغنهای گیاهی مانند روغنزیتون و روغن آفتابگردان نیز سرشار از ویتامین e هستند که این ویتامین نیز جزو آنتیاکسیدانهای طبیعی و موثر در مقابله با عوامل آسیبزاست.
غذاهای دریایی مانند ماهیها (ماهی آزاد، سالمون، شاهماهی و ساردین)، میگو و شاهمیگو نیز منابع تامین امگا 3 و در حفظ و بهبود کارکرد طبیعی سلولهای پوست مفید هستند.
مصرف آب به میزان کافی نیز از توصیههای همیشگی و آشنایی است که نباید به راحتی از کنار آن گذشت و با تغییر فصل و شروع فصل بهار از اهمیت آن غافل شد.
مصرف فراوردههایی مانند گوشتهای دودی و فراوریشده یا سرخ شده، سوسیس و کالباس، ادویه و سسهای مختلف، فستفودهای گوناگون، نوشیدنیهای مختلف و چیپس و سیبزمینی سرخ شده در تولید رادیکالهای آزاد در بدن و اختلال در سلامت پوست دخیل هستند و باید در مصرف این مواد حداکثر احتیاط را به عمل آورد و تا حد امکان از آنها دوری کرد.
البته در کنار این توصیهها، باید به این نکته نیز اشاره کرد که بسیاری از افراد جامعه که مبتلا به حساسیت غذایی یا اگزمای آتوپیک یا همان حساسیت سرشتی هستند، باید در استفاده از بعضی سبزیجات و میوهها دقت کنند و در صورت داشتن سوابق حساسیت به این مواد، از مصرف آنها خودداری کرده و در عوض از منابع دیگر تغذیهای یا دارویی استفاده کنند.