یکی از مشکلات بسیاری از افراد روزهدار در ماه مبارک رمضان، احساس تشنگی به خصوص در روزهای گرم سال است. ۷۰ درصد بدن ما را آب تشکیل میدهد و تقریبا هر عملی در بدن مانند حذف مواد زائد، هضم غذا، سلامت پوست و حمل و نقل مواد غذایی در سراسر بدن با کمک آب انجام میشود، بنابراین اگر کاهش آب بدن جبران نشود، شما دچار خستگی، سرگیجه، سردرد، عدم تمرکز و ضعف بدن خواهید شد، اما نگران نباشید! طب سنتی برای رفع تشنگی در ماه رمضان توصیههای کاربردی دارد. لطفا با گیاه یاب همراه باشید.
تشنگی در ماه رمضان
سحری، فیبر بخورید!
یکی از مفیدترین کارها برای پیشگیری از تشنگی در ماه رمضان و جبران کم آبی بدن، مصرف مواد غذایی حاوی فیبر در وعدهی سحری است.
فیبر موجود در میوهها و سبزیجات، آب را در خود نگه میدارد و به شما کمک میکند تا در روز کمتر تشنه شوید. همچنین سرعت حرکت مواد غذایی را کاهش داده و باعث میشود کمتر احساس گرسنگی کنید و دچار یبوست نیز نشوید. سبزیجاتی مثل کاهو، خیار و کرفس آب زیادی در خود دارند و باعث تداوم آبرسانی به بدن میشوند. یادتان باشد نوشیدن آب زیاد در هنگام سحر، تاثیری در پیشگیری از تشنگی در ماه رمضان ندارد، زیرا بدن آب اضافی را دفع میکند.
با شیر افطار کنید
افطار بهترین زمان برای آبرسانی به سلولهای بدن است. اگر در طول روز احساس تشنگی شدید کردید، روزهی خود را با آب گرم یا شیر ولرم باز کرده و از مصرف آب سرد خودداری کنید. نوشیدن آب سرد میتواند سبب رقیق شدن شیرهی معده و ناراحتیهای گوارشی شود. مصرف سبزی خوردن و تربچه در کنار نان و پنیر نیز تامینکنندهی آب بدن است. خوردن یک سوپ ساده و کم چرب نیز میتواند آب مورد نیاز بدن شما را تامین کند.
افطار تا شام با نوشیدنیهای طبیعی
مصرف نوشیدنیهای طبیعی در فاصلهی افطار تا شام، یکی از روشهای مناسب برای کاهش تشنگی در ماه رمضان است. به این منظور میتوانید از نوشیدنیهای ارگانیک و سنتی استفاده کنید.
از یک ساعت بعد از افطار، به مرور زمان چند لیوان آب و مایعات خنک بنوشید و از نوشیدن چای، قهوه و نوشابهها (به دلیل داشتن سطح بالایی از کافئین و شکر) بپرهیزید، زیرا باعث از دست رفتن سریعتر آب بدن میشوند.
چای به دلیل داشتن مواد آنتیاکسیدان و ضد سرطان برای بدن مفید است، اما به دلیل مدر بودن باعث دفع مقدار بیشتری از آب بدن میشود.
مصرف آبمیوهی طبیعی، شیر کمچرب، دوغ کمنمک، میوه و سبزیجات پخته شده و انواع سوپهای رقیق، در کاهش تشنگی موثر هستند.
سالاد فراموش نشود
همراه با شام خود، سالاد خیار و کلم بروکلی میل کنید. یادتان باشد نباید همزمان با خوردن غذا، آب بنوشید، زیرا نوشیدن آب همراه غذا باعث ایجاد اختلالات گوارشی میشود.
متخصصان طب سنتی توصیه میکنند پس از صرف شام، آب بنوشید.
تشنگی در ماه رمضان
خوردنیهای پیش از خواب
بهتر است پیش از خواب، میوههایی مانند هندوانه، طالبی، سیب و گریپ فروت میل کنید و قبل از رفتن به رختخواب، یک لیوان آب یا شیر ولرم بنوشید.
شیرینی نخورید
برخی مواد غذایی و شیرینیهای مصنوعی مانند زولبیا و بامیه، غلظت مایعات بدن را افزایش میدهند، درنتیجه روزهدار احساس تشنگی میکند. توصیه میشود برای پیشگیری از افزایش غلظت مایعات بدن، از قندهای گیاهی مانند خرما به جای زولبیا و بامیه استفاده شود. مصرف مواد دارای قند طبیعی مانند خرما، عسل یا انگور شیرین مفید است، زیرا علاوه بر تنظیم قند خون، خاصیت سم زدایی دارند.
آبمیوههای طبیعی بنوشید
آبمیوهها سرشار از کلسیم، فیبر، آهن، پتاسیم و ویتامینهای A، C، B۱ و B۲ هستند و مصرفشان، مواد مغذی و معدنی لازم را به بدن میرساند.
توصیه میشود از توتفرنگی، زردآلو و هلو استفاده کنید، زیرا این میوهها به کاهش درد و ناراحتی ناشی از اسید معده کمک میکنند و تا حدودی مواد معدنی از دست رفتهی ناشی از تعریق را جبران خواهند کرد. مصرف لیموترش نیز در پیشگیری از تشنگی و گرمازدگی موثر است.
این غذاها را نخورید
– از مصرف نوشابه، چای، قهوه و نسکافه در وعدهی سحری بپرهیزید، زیرا این نوشیدنیها مدر (زیادکننده ادرار) هستند و باعث دفع آب موجود در بدن و تشنگی فرد میشوند.
– مصرف غذاهای چرب مانند غذاهای سرخ شده، مرغ سوخاری، استیک، کوکو، کتلت یا کله پاچه در سحری میتواند سبب تشنگی شود.
همچنین خوردن غذاهای ادویهدار میتواند فرد روزهدار را در طی روز تشنه کند.
– مصرف زیاد نمک، غذاهای شور و کنسرو شده نیز تشنگی را افزایش میدهند و باید از مصرف آنها بپرهیزید.
– مصرف مواد پروتئینی (گوشت، مرغ، لبنیات و ماهی) به تنهایی کافی نیست، بلکه در کنار آنها باید از سبزیجات، سالاد، آب و حبوبات استفاده کرد تا از یبوست جلوگیری شود. همچنین یادتان باشد مصرف زیاد غذاهای پروتئینی باعث تشنگی میشود.
در آفتاب نمانید
برای پیشگیری از کاهش آب بدن در طول روز، از نور خورشید فاصله بگیرید، در بیرون از خانه از کلاه استفاده کنید، و فعالیتهای بدنیتان را کاهش دهید و در مناطق سایه دار و خنک بایستید. اگر در منزل یا محل کارتان هستید، اتاقهای خنک را انتخاب کنید.
تشنگی در ماه رمضان
سحری، فیبر بخورید!
یکی از مفیدترین کارها برای پیشگیری از تشنگی در ماه رمضان و جبران کم آبی بدن، مصرف مواد غذایی حاوی فیبر در وعدهی سحری است.
فیبر موجود در میوهها و سبزیجات، آب را در خود نگه میدارد و به شما کمک میکند تا در روز کمتر تشنه شوید. همچنین سرعت حرکت مواد غذایی را کاهش داده و باعث میشود کمتر احساس گرسنگی کنید و دچار یبوست نیز نشوید. سبزیجاتی مثل کاهو، خیار و کرفس آب زیادی در خود دارند و باعث تداوم آبرسانی به بدن میشوند. یادتان باشد نوشیدن آب زیاد در هنگام سحر، تاثیری در پیشگیری از تشنگی در ماه رمضان ندارد، زیرا بدن آب اضافی را دفع میکند.
با شیر افطار کنید
افطار بهترین زمان برای آبرسانی به سلولهای بدن است. اگر در طول روز احساس تشنگی شدید کردید، روزهی خود را با آب گرم یا شیر ولرم باز کرده و از مصرف آب سرد خودداری کنید. نوشیدن آب سرد میتواند سبب رقیق شدن شیرهی معده و ناراحتیهای گوارشی شود. مصرف سبزی خوردن و تربچه در کنار نان و پنیر نیز تامینکنندهی آب بدن است. خوردن یک سوپ ساده و کم چرب نیز میتواند آب مورد نیاز بدن شما را تامین کند.
افطار تا شام با نوشیدنیهای طبیعی
مصرف نوشیدنیهای طبیعی در فاصلهی افطار تا شام، یکی از روشهای مناسب برای کاهش تشنگی در ماه رمضان است. به این منظور میتوانید از نوشیدنیهای ارگانیک و سنتی استفاده کنید.
از یک ساعت بعد از افطار، به مرور زمان چند لیوان آب و مایعات خنک بنوشید و از نوشیدن چای، قهوه و نوشابهها (به دلیل داشتن سطح بالایی از کافئین و شکر) بپرهیزید، زیرا باعث از دست رفتن سریعتر آب بدن میشوند.
چای به دلیل داشتن مواد آنتیاکسیدان و ضد سرطان برای بدن مفید است، اما به دلیل مدر بودن باعث دفع مقدار بیشتری از آب بدن میشود.
مصرف آبمیوهی طبیعی، شیر کمچرب، دوغ کمنمک، میوه و سبزیجات پخته شده و انواع سوپهای رقیق، در کاهش تشنگی موثر هستند.
سالاد فراموش نشود
همراه با شام خود، سالاد خیار و کلم بروکلی میل کنید. یادتان باشد نباید همزمان با خوردن غذا، آب بنوشید، زیرا نوشیدن آب همراه غذا باعث ایجاد اختلالات گوارشی میشود.
متخصصان طب سنتی توصیه میکنند پس از صرف شام، آب بنوشید.
تشنگی در ماه رمضان
خوردنیهای پیش از خواب
بهتر است پیش از خواب، میوههایی مانند هندوانه، طالبی، سیب و گریپ فروت میل کنید و قبل از رفتن به رختخواب، یک لیوان آب یا شیر ولرم بنوشید.
شیرینی نخورید
برخی مواد غذایی و شیرینیهای مصنوعی مانند زولبیا و بامیه، غلظت مایعات بدن را افزایش میدهند، درنتیجه روزهدار احساس تشنگی میکند. توصیه میشود برای پیشگیری از افزایش غلظت مایعات بدن، از قندهای گیاهی مانند خرما به جای زولبیا و بامیه استفاده شود. مصرف مواد دارای قند طبیعی مانند خرما، عسل یا انگور شیرین مفید است، زیرا علاوه بر تنظیم قند خون، خاصیت سم زدایی دارند.
آبمیوههای طبیعی بنوشید
آبمیوهها سرشار از کلسیم، فیبر، آهن، پتاسیم و ویتامینهای A، C، B۱ و B۲ هستند و مصرفشان، مواد مغذی و معدنی لازم را به بدن میرساند.
توصیه میشود از توتفرنگی، زردآلو و هلو استفاده کنید، زیرا این میوهها به کاهش درد و ناراحتی ناشی از اسید معده کمک میکنند و تا حدودی مواد معدنی از دست رفتهی ناشی از تعریق را جبران خواهند کرد. مصرف لیموترش نیز در پیشگیری از تشنگی و گرمازدگی موثر است.
این غذاها را نخورید
– از مصرف نوشابه، چای، قهوه و نسکافه در وعدهی سحری بپرهیزید، زیرا این نوشیدنیها مدر (زیادکننده ادرار) هستند و باعث دفع آب موجود در بدن و تشنگی فرد میشوند.
– مصرف غذاهای چرب مانند غذاهای سرخ شده، مرغ سوخاری، استیک، کوکو، کتلت یا کله پاچه در سحری میتواند سبب تشنگی شود.
همچنین خوردن غذاهای ادویهدار میتواند فرد روزهدار را در طی روز تشنه کند.
– مصرف زیاد نمک، غذاهای شور و کنسرو شده نیز تشنگی را افزایش میدهند و باید از مصرف آنها بپرهیزید.
– مصرف مواد پروتئینی (گوشت، مرغ، لبنیات و ماهی) به تنهایی کافی نیست، بلکه در کنار آنها باید از سبزیجات، سالاد، آب و حبوبات استفاده کرد تا از یبوست جلوگیری شود. همچنین یادتان باشد مصرف زیاد غذاهای پروتئینی باعث تشنگی میشود.
در آفتاب نمانید
برای پیشگیری از کاهش آب بدن در طول روز، از نور خورشید فاصله بگیرید، در بیرون از خانه از کلاه استفاده کنید، و فعالیتهای بدنیتان را کاهش دهید و در مناطق سایه دار و خنک بایستید. اگر در منزل یا محل کارتان هستید، اتاقهای خنک را انتخاب کنید.