نوشیدنی های گرم یا سرد فرق لاته و کاپوچینو از نظر مواد تشکیل دهنده و طرز تهیه

Diba

کاربر نگاه دانلود
کاربر نگاه دانلود
عضویت
2015/04/15
ارسالی ها
86,552
امتیاز واکنش
46,640
امتیاز
1,242
لاته (لته) چیست؟
لاته نوعی نوشیدنی گرم بر پایه اسپرسو و شیر گرم همراه با کف شیر است. در نوع ایتالیایی لاته، این نوشیدنی کف شیر ندارد و شکر به صورت دستی و در صورت تمایل، اضافه می‌شود. با این حال لاته امروزی کاملا شیرین است و به آن مقداری کف شیر نیز اضافه می‌شود.

برای تهیه شیر لاته، ابتدا باید شیر را حرارت دهید، پیش از آنکه شیر سرد شود آن را از روی حرارت بردارید. با همزن برقی آنقدر شیر را بزنید که حجم آن افزایش پیدا کند و به اصطلاح کف شیر به وجود آید.
 
  • پیشنهادات
  • Diba

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2015/04/15
    ارسالی ها
    86,552
    امتیاز واکنش
    46,640
    امتیاز
    1,242
    کاپوچینو چیست؟
    کاپوچینو، یکی دیگر از انواع نوشیدنی‌های گرم ایتالیایی بر پایه قهوه است که مانند لاته از اسپرسو، شیر بخار زده و کف شیردرست می‌شود. با این حال برای داشتن یک کاپوچینوی عالی و بی نقص به یک اسپرسو‌ساز یا دستگاه کف ساز حرفه‌ای نیاز است.

    نکته: وجود کف روی لاته و کاپوچینو باعث می‌شود که بتوان با تلفیق آن با شکلات، وانیل و کارامل، نقاشی های زیبایی کشید که به آن هنر لاته می‌گویند.



    هنر لاته


     

    Diba

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2015/04/15
    ارسالی ها
    86,552
    امتیاز واکنش
    46,640
    امتیاز
    1,242
    فرق لاته و کاپوچینو چیست؟
    همان‌طور که ذکر شد مواد تشکیل دهنده لاته و کاپوچینو مشابه است. تفاوت اصلی این دو نوشیدنی در نسبت استفاده از مواد تشکیل دهنده و نحوه درست کردن هر کدام است.

    ۱. تفاوت نسبت مواد تشکیل دهنده در لاته و کاپوچینو
    لاته: نسبت استفاده از کف شیر و اسپرسو ۳ به یک است. یعنی به ازای هر واحد اسپرسو سه واحد شیر داغ زده شده اضافه می‌گردد. ضخامت کف شیر ۱۲ میلی‌متر است. البته در برخی کشورها ضخامت کف شیر در کافه لاته به کمتر از ۱۲ میلی‌متر می‌رسد.

    کاپوچینو: به طور کلی نسبت شیر زده شده و اسپرسو در کاپوچینو یکسان است. یعنی به ازای اضافه کردن یک واحد اسپرسو، یک واحد شیر زده شده نیز اضافه می‌کنیم. مهم‌ترین فرق لاته و کاپوچینو در میزان کف شیر آن است که در کاپوچینو ضخامت آن به ۲ سانتی‌متر می‌رسد.



    کاپوچینو
     

    Diba

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2015/04/15
    ارسالی ها
    86,552
    امتیاز واکنش
    46,640
    امتیاز
    1,242
    ۲. تفاوت لاته و کاپوچینو در طرز تهیه
    یکی از مهم‌ترین تفاوت‌هایی که در طرز تهیه این دو نوع قهوه وجود دارد، نوع بافت و دمای شیر است. شیر کاپوچینو نباید خیلی سرد یا خیلی داغ باشد. این کار به مهارت بالای فردی که آن را درست می‌کند، بستگی دارد، او باید هنگامی که شیر شروع به حباب زدن کرد آن را از روی حرارت بردارد زیرا در این هنگام شیر بافتی نرم و مخملی دارد و کف زیادی می‌توان از آن به دست آورد. به همین دلیل تهیه کاپوچینو دشوار است. اما در لاته حرارت شیر باید زیاد باشد، اما قبل از سر رفتن باید ظرف حاوی شیر را از روی حرارت برداشت.
     

    Diba

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2015/04/15
    ارسالی ها
    86,552
    امتیاز واکنش
    46,640
    امتیاز
    1,242
    ۳. فرق لاته و کاپوچینو از نظر نحوه سرو
    به طور معمول کاپوچینو در فنجانی از جنس چینی با حجم ۱۵۰ تا ۱۸۰ میلی‌لیتر سرو می‌شود، اما لاته در لیوان شیشه‌ای با حجم ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلی‌لیتر سرو می‌گردد. لازم به ذکر است که لاته در برخی از کشورها، علاوه بر لیوان شیشه‌ای در فنجان مشابه کاپوچینو نیز سرو می‌شود.



    لاته
     

    Diba

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2015/04/15
    ارسالی ها
    86,552
    امتیاز واکنش
    46,640
    امتیاز
    1,242
    آیا می‌توان مواد تشکیل دهنده لاته و کاپوچینو را تغییر داد؟
    در برخی از کشورهای آسیایی و آمریکایی در کافه لاته به جای اسپرسو از چای استفاده می‌کنند که بسیار پرطرفدار است. همچنین می‌توان به جای شیر گاو از شیر سویا یا شیر جواستفاده کرد تا افراد حساس به لاکتوز و گیاه‌خواران نیز بتوانند از نوشیدن لاته و کاپوچینو لـ*ـذت ببرند. با این حال برای حفظ طعم کاپوچینو بهتر است مواد اولیه را جایگزین نکند.
     

    برخی موضوعات مشابه

    پاسخ ها
    0
    بازدیدها
    150
    پاسخ ها
    0
    بازدیدها
    234
    پاسخ ها
    1
    بازدیدها
    138
    بالا