فواید شیر مادر

  • شروع کننده موضوع DENIRA
  • بازدیدها 180
  • پاسخ ها 2
  • تاریخ شروع

DENIRA

کاربر نگاه دانلود
کاربر نگاه دانلود
عضویت
2016/08/12
ارسالی ها
9,963
امتیاز واکنش
85,309
امتیاز
1,139
محل سکونت
تهران
دکتر حامد شفق، فوق تخصص گوارش کودکان:
تامین نیازهای تغذیه ای مادر و شیرخوار در دوران شیرخواری با تمرکز بر تغذیه مناسب و متنوع برای مادر آغاز میشود.
اغذیه ای انحصاری با شیر مادر که در شش ماه اول عمر توصیه شده، نیازهای تغذیه ای برای رشد و تکامل مطلوب دوران شیرخواری را فراهم میکند، با این حال مادران در این دوران باید دقت بیشتری نسبت به تغذیه خود و شیرخوارشان داشته باشند.
ویتامین آ
آغوز، مشخصا غنی از ویتامین آ است.
میزان ویتامین آ در شیر مادر به ذخیره مادر وابسته است.
چنین تخمین زده میشود که ویتامین آ دریافتی یک شیرخوار در مدت شش ماه تغذیه با شیر مادر حدود 60 برابر میزانی است که در دوران جنینی دریافت میکند.
به هر حال غلظت ویتامین آ در پلاسما و شیر مادرانی که از منابع غذایی دارای ویتامین آ کمتری مصرف میکنند، پایین است.
ویتامین های گروه ب
ویتامین ب 1، ویتامین ب 2، ویتامین ب 3، ویتامین ب 6 و ویتامین ب 12 ذخیره نمی شوند بنابراین لازم است روزانه در رژیم غذایی مادر وجود داشته باشند.
این ویتامین ها به سهولت از طریق غدد پستانی به داخل شیر منتقل میشوند اما رژیم های غذایی حاوی غلاتی که با ویتامین گروه ب غنی نشده اند، استفاده کم از منابع حیوانی یا بیماری هایی که بر وضع ویتامین ب 12 تاثیر می گذارند ممکن است سبب غلظت پایین ویتامین های گروه ب در شیر مادر شود.
 
  • پیشنهادات
  • DENIRA

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2016/08/12
    ارسالی ها
    9,963
    امتیاز واکنش
    85,309
    امتیاز
    1,139
    محل سکونت
    تهران
    ویتامین ث
    بعضی مطالعات ارتباط بین ویتامین ث رژیم غذایی مادر را با غلظت آن در شیر مادر نشان داده اند.
    در مطالعات دیگری که با استفاده از مکمل یاری در رژیم غذایی مادر بود، ارتباط مستقیمی با غلظت آن در شیر مادر وجود نداشت.
    با این وجود مادران باید تشویق شوند غذاهای سالمی را که غنی از ویتامین ث است مصرف کنند.
    ویتامین دی
    برخلاف سایر ویتامین ها که از طریق غذا تامین میشوند، قسمت اعظم ویتامین دی در نتیجه سنتز آن در پوست به دنبال اشعه ماوراء بنفش تولید میشود.
    تنها قسمت کمی از نیاز روزانه ای ویتامین از طریق غذا است مانند روغن ماهی، جگر، تخم مرغ و قارچ.
    اسید های چرب
    اسیدهای چرب توسط غدد پستان ساخته میشوند اما میزان این اسید ها در شیر مادر به میزان بسیار زیادی به تغذیه مادر و ذخایر بدن وی بستگی دارد.
    برای جلوگیری از کمبود اسیدهای چرب ضروری در مادر و شیرخوار ، وجود امگا6 لینولئیکاسید و امگا 3 لینولینک اسید در رژیک غذایی الزامی است.
    مطالعات متعدد نشان داده است مصرف اسید چرب امگا 3 توسط مادر سبب افزایش میزان آن در شیر میشود، در نتیجه با دریافت این اسیدهای چرب ضروری توسط شیرخوار، عملکرد مغزی و شناختی وی بهبود میابد.
     

    DENIRA

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2016/08/12
    ارسالی ها
    9,963
    امتیاز واکنش
    85,309
    امتیاز
    1,139
    محل سکونت
    تهران
    ید
    میزان ید موجود در شیر مادر به شدت تحت تاثیر وضعیت ید بدن مادر است.
    ید برای فعالیت تیروئید و عملکرد بدن ضروری است.

    خوشبختانه غدد پستانی قادرند حتی زمانی که مادر کمبود ید دارد، میزان کافی ید را در شیر فراهم کنند.
    برای اطمینان یافتن از عدم کمبود ید، مادران روزانه 250 میکروگرم ید در طول دوران شیردهی دریافت نمایند.
     

    برخی موضوعات مشابه

    بالا