مراحل پر کردن دندان

  • شروع کننده موضوع Ellery
  • بازدیدها 188
  • پاسخ ها 0
  • تاریخ شروع

Ellery

کاربر نگاه دانلود
کاربر نگاه دانلود
عضویت
2017/06/18
ارسالی ها
10,683
امتیاز واکنش
46,118
امتیاز
1,274
سن
20
محل سکونت
~•° jonub ~•°
قبل از اینکه مراحل مختلف پر کردن را شرح دهیم لازم است که نگاهی مجدد با قسمت های مختلف یک دندان سالم داشته باشیم.مهمترین مسئله در این تصویر این است که به موقعیت عصب دندان یک نگاه مجدد بیندازیم ... همانطور که در تصویر مشاهده میکنید عصب دندان از سطح دندان فاصله بیشتری دارد تا از کناره های دندان . این بدان معنی است که پوسیدگی هائی که از کنار دندان صورت میگیرد زودتر به عصب میرسد تا اینکه از شیار های دندان پوسیدگی رشد کند. مسئله بعد این است که تا پوسیدگی به عصب نرسد میشود دندان را بدون عصب کشی پر کرد و این ربطی به عمق پوسیدگی ندارد یعنی حفره چه یک میلیمتر باشد و چه 7 میلیمتر اگر حفره پوسیدگی به عصب دندان نرسد پر کردن احتیاج به عصب کسی نخواهد داشت و در ضمن اگر حتی به اندازه سر سوزن هم پوسیدگی روی عصب دندان را باز کند این دندان نیاز به عصب کشی خواهد داشت .البته برای دندانهای که به طور تصادفی عصب دندان باز میشود (نه به خاطر پوسیدگی ) راههای درمانهایی مثل دایرکت پالپ کپ و .... وجود دارد که از حوصله این مقاله خارج است ولی در مجموع پوسیدگی به عصب برسه باید عصب کشی بکنیم بعد دندان را پر کنیم حال چه درد داشته باشیم و چه درد نداشته باشیم . در حالی که اکثر مردم فکر میکنند که دندان را فقط وقتی عصب کشی میکنیم که درد داشته باشیم ....


خب بریم سر اصل مطلب.... این تصویر را نگاه کنید ... این شکل دندانی است که پوسیدگی تا کنار ه های عصب دندان رسیده ولی هنوز به عصب دندان نرسیده ... در چنین حالتی معمولا دندان به سرما و گرما حساس میشود و با خوردن چیز های شیرین ممکن است درد خفیفی روی دندان احساس کنیم ..... نکته دوم در این تصویر این است که پوسیدگی وقتی از شیار های دندان شروع میشود دیگر از سطح گسترش پیدا نمیکند بلکه از عمق گسترش پیدا کرده و مثل یک کوزه ای که دهنه بسیار تنگی دارد دارای دهنه تنگ و بدنی وسیع باشد ..... از این تصویر نتیجه میگیریم که پوشیدگی ها را نباید از ظاهر آن قضاوت کرد در ظاهر ممکن است کم به نظر برسند ولی حتی تا مرحله رسیدن به عصب دندان هم پیشرفت داشته باشد. پس مرتب برای چک کردن دندانها به پیش دندانپزشک خود بروید تا در مراحل اولیه تشخیص داده شود


ما اولین کاری که برای پر کردن انجام میدهیم برداشت پوسیدگی های دندان است ..... به شکل دقت کنید مقدار برداشت پوسیدگی بیشتر از خود فضای پوسیده است علت آن است که مینائی که در بالای فضای پوسیدگی قرار دارد un support بوده و باید برداشته شود . علت دوم این است که ما برای دسترسی به عمق پوسیدگی مجبوریم به اصطلاح دهنه این پوسیدگی کوزه مانند را باز کنیم .... تهیه حفره های دندانپزشکی قوانین خاصی دارد که کلیه دندانپزشکان در مورد آن آموزش کامل دیده اند و نترسید دندانتان را اضافی ور نمیدارند؟


بعد از برداشت کامل پوسیدگی ته حفره را چک میکنیم که روی عصب دندان باز نشده باشد و در صورتی که مطمئن شدیم که عصب دندان باز نیست از موادی برای حفاظت عصب دندان روی قسمت هائی که نزدیک عصب است بکار میبریم . این مواد به دو علت استفاده میشود اول اینکه عصب دندان را از تحریکات مختلف حرارتی حفاظت میکنند و علت دوم این است که این مواد کف بندی حاوی یو نهائی است که عصب دندان را برای ساخته شدن مجدد تحـریـ*ک میکنند و این برای استحکام عاج باقی مانده زیر پر کرد گی موثر است


در مرحله آخر دندان را با آمالگام پر میکنیم . آمالگام ماده ای است که ساختمان اصلی آن را نقره و جیوه تشکیل میدهد . یک زمان شایع کرده بودند که این جیوه موجود در آمالگام برای بدن مضر است و ..... در حالی که اصلا اینطور نیست و بیشتر تبلیغاتی است که ما دندانپزشکان از علت این شایعات سر در میاوریم و شما فکر خود را مشغول نکنید ... همین قدر بگویم که برای دندانهای خلفی هنوز هم بعد از یکصد سال ماده ای مناسب تر از آمالگام ساخته نشده ..... البته تلاشهائی برای استحکام بخشیدن به مواد همرنگ در حال صورت گرفتن است ولی هنوز در رقابت با آمالگام عقب هستند .......

Please, ورود or عضویت to view URLs content!
نوشته شده در جمعه یکم مرداد ۱۳۸۹ساعت 15:56 توسط دکتر خسرو آبادی |
Please, ورود or عضویت to view URLs content!

Please, ورود or عضویت to view URLs content!
[/paste:font]
شکلات، آب نبات، نوشابه‌های گازدار و شیرینی‌ها و بسیاری از مواد غذایی دیگر به علت داشتن نوعی ماده غذایی به نام کربوهیدرات‌های قابل تخمیر، در دندان‌ها پوسیدگی ایجاد می‌کنند. کربوهیدرات‌ها توسط باکتری‌های موجود در دهان تجزیه می‌شوند و اسیدی ایجاد می‌کنند که این اسید مینا و عاج دندادن را در خود حل می‌کند و دندان دراصطلاح دچار پوسیدگی یا خوردگی می‌شود. هرچه مواد غذایی پوسیدگی‌زا بیشتر روی دندان باقی بمانند، فرصت بیشتری برای باکتری‌های دهانی ایجاد می‌شود تا اسید بیشتری تولید کنند. چیپس‌های سیب‌زمینی مثال وحشتناکی از این گروهند.

یک تکه چیپس بخورید و ببینید بقایای آن تا چه مدت در شیارهای دندان‌های آسیا می‌چسبد و باقی می‌ماند. در مقابل، مصرف غذاهای سالم به جای اینگونه تنقلات خطرناک، به سلامت دندان‌ها کمک می‌کند. به عنوان مثال، چندی پیش 162 دختر کلاس ششم تا نهمدر ایالت متحده به مدت 6 ماه تحت مطالعه قرار گرفتند، نتیجه جالب این بود که در بین دانش‌آموزان کلاس هشتم و نهم، افرادی که صبحانه نمی‌خورند سه برابر بقیه دندان‌های پوسیده داشتند. علت این افزایش پوسیدگی این بود که افرادی که صبحانه سالم نمی‌خورند، ساعتی بعد خود را با انواع خوردنی‌های چسبناک و شیرین (تنقلات شیرین) سیر می‌کردند.

بهترین انتخاب‌ها: پنیر، گوشت‌های سفید و قرمز، خشکبار و شیر.همچنین این خوراکی‌ها غیرپوسیدگی‌زا نامیده می‌شوند، کلسیم و فسفر موجود در این خوراکی‌ها به بازسازی مینای دندان کمک می‌کنند. انتخاب‌های متوسط: میوه‌های سفت مثل سیب و گلابی و سبزیجات. هر چند این میوه‌ها دارای مقداری قند طبیعی هستند، اما به خاطر وجود آب فراوان در این میوه‌ها، قندهای آنها رقیق شده و تا‡ثیر پوسیدگی‌زایی کمی دارند. همچنین میوه‌ها و سبزی‌های سفت با تحـریـ*ک بزاق باعث تولید مواد ضدباکتری می‌شوند که خطر پوسیدگی را کمتر می‌کند. سبزیجات کربوهیدرات ندارند و پوسیدگی ایجاد نمی‌کنند.


بدترین انتخاب‌ها: آب‌نبات، شیرینی‌ها، کیک‌ها، کراکرها، نان‌های شیرین، چیپس سیب‌زمینی خطرناک‌ترین‌ها هستند. این خوراکی‌ها که اغلب نیز چسبناک‌اند از منابع بسیار خوب ایجاد پوسیدگی‌اند. در بین خوراکی‌های چسبناک، کشمش یک استثناست. این میوه با وجود چسبناک بودن به خاطر مبارزه با باکتری‌های دهانی انتخاب خوبی به‌عنوان یک خوراکی شیرین محسوب می‌شود. بدترین‌نوشیدنی‌ها:‌از گروه خوراکی‌های مایع، نوشابه‌های گازدار بسیار خطرناکند زیرا مقدار زیادی قند تخمیر شدنی دارند. چای شیرین، قهوه و شیرشیرین شده و آب میوه‌های شیرین نیز انتخاب‌های سالمی نیستند.

بهترین نوشیدنی‌ها: چای تلخ یا کم شیرین، شیر و آب. از آنجا که چای منبع سرشاری از فلوراید است، نوشیدن چای تلخ یا با شیرینی بسیار کم به حفظ سلامت دندان‌ها کمک می‌کند. از مکیدن عادتی مواد بسیار اسیدی مثل لیمو یا مرکبات هم خودداری کنید زیرا اسید این میوه‌ها مینای دندان‌ها را در خود حل می‌کند و باعث سایش تدریجی دندان‌ها می‌شود. در ضمن، جویدن آدامس‌های بدون قند که توسط قندی به زایلیتول شیرین شده باشد، با تحـریـ*ک بزاق، باعث کاهش پوسیدگی می‌شود
 

برخی موضوعات مشابه

بالا