- عضویت
- 2018/02/17
- ارسالی ها
- 23,992
- امتیاز واکنش
- 29,350
- امتیاز
- 1,104
استان چهارمحال وبختیاری یکی از مناطق کشور می باشد که به دلیل شرایط خاص اب وهوایی گیاه کلزا دران به وفور کشت می شود در منطقه چالش تر از توابع شهر شهرکرد مزارع کلزا وجود دارد که منبع خوبی برای تولید روغن گیاهی می باشد خواص این دانه گیاهی به شرح زیر است دانه کلزا دارای ۲۵ تا ۵۵ درصد روغن ، ۱۸ تا ۲۴ درصد پروتئین و ۱۲ تا ۲۰ درصد پوست است .کلزاهایی که از آنها روغن استخراج میشود را کانولا مینامند. روغن کلزا به دلیل حضور اسیدهای چرب اشباع نشده و فاقد کلسترول از کیفیت تغذیه ای بالایی برخوردار است و بین ارقام و در شرایط مختلف تنوع زیادی در ترکیب اسیدهای چرب آن مشاهده می شود. برخی از انواع کلزا که در گروه کانولا قرار دارند دارای کمتر از ۳۰ میکرومول گلوکوزینولات در هر گرم کنجاله بوده و روغن دانه آنها دارای مقدار زیادی اسیدهای چرب غیر اشباع و حدود ۲ درصد یا کمتر دارای اسید اروسیک می باشند و روغن آنها به صورت خوراکی مصرف می شود .