حشرات مقاله ای از حشرات

  • شروع کننده موضوع Poker Mood
  • بازدیدها 266
  • پاسخ ها 0
  • تاریخ شروع

Poker Mood

کاربر نگاه دانلود
کاربر نگاه دانلود
عضویت
2018/12/22
ارسالی ها
1,800
امتیاز واکنش
42,170
امتیاز
923
به نام خدا

حشرات از بندپایان هستند (یک نوع از بی مهرگان، یعنی جانورانی که ستون فقرات ندارند). همه حشرات یک بدن سه بخشی (سر، سـ*ـینه و شکم)، سه جفت پای بنددار (تاشو)، چشم های مرکب (دارای چند بخش) و دو شاخک دارند. پاها (و بال ها، اگر حشره بال داشته باشد) به سـ*ـینه وصل شده. حشرات از میان سوراخ هایی به نام سوراخ تنفسی تنفس می کنند. حشرات از تخم بیرون می آیند.

حشره Insect در لاتین به معنی بخش بخش است. حدود یک میلیون نوع مختلف از حشرات وجود دارد و تعداد خیلی بیشتری از حشرات وجود دارند که هنوز کشف نشده اند.

حشرات در طول دوره سیلورین از 438 تا 408 میلیون سال پیش (خیلی قبل از این که دایناسورها ظاهر شوند) تکامل پیدا کرده اند.

بزرگ ترین حشره ای که تاکنون زندگی کرده است سنجاقکی به نام مگانورا است. این حشره ماقبل تاریخ که پرواز می کرده، در حدود 250 میلیون سال قبل زندگی می کرده و فاصله میان دو انتهای بالش حدود دو پا (حدود 61 سانتی متر) بوده است.
حَشَرات بزرگ‌ترین گروه را در بین گروه بندپایان به خود اختصاص می‌‌دهند
Please, ورود or عضویت to view URLs content!
حیواناتی هستند که دارای یک اسکلت خارجی بوده و اعضای آنها به هم پیوسته می‌‌باشند حشرات شش پا دارند و بیشتر آنها دارای بال هستندبدن یک حشره از ۳ قسمت تشکیل می‌شود: سر، سـ*ـینه و شکم.

حدود یک میلیون گونه مختلف حشره در جهان شناسایی و توسط دانشمندان نامگذاری شده است مجموع حشرات روی زمین تا مرز ده میلیون گونه مختلف می‌‌رسد حشرات تقریبا” در همه نقاط روی زمین پیدا می‌‌شوند و همچنین می‌‌توان آنها را درآبهای شیرین یافت حشرات اولین حیوانات پرنده می‌‌باشند که در روی زمین بوجود آمدند ۳۵۰ میلیون سال قبل اولین بار آنها توانستند در هوای زمین شروع به پرواز کنند و این میلیونها سال قبل از پرواز پرندگان و خفاشها بود.

برای بیشتر حشرات قدرت بینایی و بویایی از مهم‌ترین احساسها می‌‌باشد حشرات دارای چشمهای مرکب هستند به این معنی که چشم حشره از دو قسمت مجزا تشکیل شده است هر قسمت از چشم حشره دارای لنز مخصوص به خو می‌‌باشد حشرات برای بو کشیدن و مزه کردن از شاخکهایشان و بعضی اوقات از قستهای دیگر بدنشان استفاده می‌کنند انها همچنین برای لمس کردن اشیاء از شاخکهایشان استفاده می‌‌کنند.

Please, ورود or عضویت to view URLs content!
در طول رشد خود به طور دوره‌ای پوست اندازی می‌کنند و یا پوسته خارجی خود را می‌‌اندازند بعضی از حشرات فقط ۴ یا ۵ مرتبه تییر شکل می‌‌دهند اما سنجاقک‌های یک روزه و حشرات بدون بال می‌‌توانند ۲۰ مرتبه یا بیشتر پوست اندازی کرده و تغییر شکل دهند هر بار که یک حشره تغییر شکل می‌‌دهد شکل بدنش عوض می‌شود این حالت را در حشرات دگردیسی (دگرگونی) می‌‌نامند بعضی از حشرات با هر پوست اندازی به آرامی تغییر شکل می‌‌دهند و نوع بالغ آنها بسیار با نوع نوزاد تفاوت دارد این حشرات عبارت‌اند از زنبورهای عسل، مگس‌ها، سوسک‌های بزرگ، پروانه‌ها و زنبورهای معمول.
[BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]
حشرات اجتماعی
[/BCOLOR]


[BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]
این گروه از حشرات شامل گونه‌های بیشماری از زنبورهای معمولی و تمام گونه‌های مورچه‌ها و موریانه‌ها می‌شود حشرات اجتماعی در گروههای خانوادگی زندگی می‌کنند و یا به صورت قبیله‌ای زندگی کرده و لانه‌های بسیار بزرگ می‌‌سازند در هر قبیله فقط یک حشره یعنی ملکه تولید مثل می‌‌کند بیشتر حشرات دیگر کارگر هستند که به جمع آوری غذا و حفاظت از لانه و نوزادان مشغول هستند.
[/BCOLOR]
[BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]
رده حشرات
[/BCOLOR]


[BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]
رده:حشرات class: insect حشرات بی مهرگانی هستند که در رده insecta قرار دارند. حشرات پرجمعیت ترین و گسترده ترین تاکسون محیط های خشکی هستند که در شاخه بندپایان قرار میگیرند .به راستی بیشترین گروه متنوع از جانوران است بر روی زمین، با حدود ۹۲۵،۰۰۰ گونه شناخته شده بیشتر از همه گروه های جانوری روی هم رفته است. حشرات ممکن ات در نزدیکی تمامی زیستگاه های روی زمین یافت شوند. تعداد کمی از آنها به محیط اقیانوس جایی که سلطه با سخت پوستان است ساززش کرده ند. Arthropod های دیگر خشکی با حشرات اشتباه گرفته میشوند. اما بارز ترین ویژگی میتواند وجود ۶ پا در حشرات باشد که در دیگران نیست.
[/BCOLOR]
[BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]
حشرات و اهمیت آنها
[/BCOLOR]
[BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]
بسیاری از مردم تصور میکنند حشرات موجودات مضری می باشند٬ درحالی که تنها بخش بسیا کوچکی از گونه های حشرات مضرند که آن تعداد نیز در یک اکوسیستم بکر به وسیله حشرات شکارچی دیگر تحت کنترل می باشد.مزایای حشرات چنان است که خدمت شایان توجه آنها به بشر بدون بررسی شاید برای شما دور از زهن به نظر برسد ٬ولی با بررسی چند مورد این امر را گواهی خواهید داد:
[/BCOLOR]
[BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]
زنبور عسل: عسل یک محصول غذایی مفید و یک اکسیر پر ارزش است که از قرنها پیش به عنوان عالیترین و مقوی ترین غذاها شناخته شده و همچنین به واسطه ویژگی های شفابخش خود به عنوان دارو در دمان اکثر بیماریها در بین تمام ملل کاربرد داشته است .در اکثر کشورهای جهان از جمله شوروی سابق که بزرگترین کشور تولید کننده عسل در دنیاست ، تاکنون تحقیقات زیادی روی فرآورده های زنبور عسل از جمله عسل ژله رویال ، گرده ، موم ، بره موم و زهر زنبور عسل صورت گرفته و خواص پزشکی آنان بوسیله پژوهشهای علمی و نتایج بالینی مورد تایید بسیاری از محققین و پژوهشگران قرار گرفته است . ترکیبات شیمیایی عسل متنوع و پیچیده است . ترکیب عسل هایی که منشا گیاهی دارند فرق می کند. چهار پنجم وزن عسل را کربو هیدرات ( مواد قندی – نشاسته ای ) تشکیل می دهد و بقیه آن عبارتند از : پروتئین ، املاح معدنی ، عناصر معطر ، آنزیم ها ، ویتامین ها ، گرده گل ( پولن گیاهی ) و مقدار کمی آب .
تا کنون ۲۰ نوع قند در عسل شناسایی شده اند قندها ی اصلی عسل را قندهای ساده ( منو ساکاریدها) می گویند مانند گلوکزو لوولوز که به ترتیب %۴۰ و %۳۴ عسل را تشکیل می دهند. علاوه بر قندهای ساده فوق قندهای مرکب ( پلی ساکاریدها ) دیگری که از دو یا سه یا چند قند ساده درست شده اند در عسل وجود دارد مانند مالتوز ، ساکارز ، لاکتوز که از دو قند ساده تشکیل شده اند . مالتوز به مقدار کم و ساکارز ( قند معمولی ) با اینکه با غلظت زیاد در شهد یافت می شود ، در حدود ۱ تا ۲ درصد عسل را تشکیل می دهد . این قند در اثر آنزیمی به نام انورتاز که مهمترین آنزیم موجود در عسل است و از غده بزاقی زنبور ترشح می شود به قندهای ساده یعنی گلوکز و لوولوز تبدیل می شود. شایان ذکر است که شیرینی عسل عمدتا مربوط به همین دو نوع قند ساده می باشد .لوولوز ( قند میوه ) از شیرین ترین قندهای طبیعی است که ۱/۷ بار شیرین تر از ساکارز ( قند نیشکر ) و ۲ تا ۲/۵ بار شیرین تر از گلوکز (قند انگور ) می باشد .عسل شامل مقدار کمی ویتامین های تیامین (B1)،ریبوفلامین(B2)، اسید پانتوتنیک(B5)، نیاسین(B3) و پیریدوکسین(B6) و اسید اسکوربیک (C) است.
با وجود اینکه مقدار ویتامین C اکثر عسل های جهان کمتر از ۵ میلی گرم در ۱۰۰ گرم عسل است، بعضی از عسل ها از جملهعسل نعناع دارای ویتامین C بالایی هستند (۲۸۰-۱۶۰ میلی گرم در هر ۱۰۰ گرم) مقدار ویتامین C در بعضی از عسل های ایران بین ۲۴۰-۱۱۸ میلی گرم در ۱۰۰ گرم عسل تعیین شده است. (عسل) >>> عکس A
[/BCOLOR]
[BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]
امروزه اثرات فرآورده هاي زنبورعسل شامل عسل، گرده، ژله رويال، موم، بره موم، عسلك و زهر زنبورعسل تا حدودي شناخته شده و زنبور درماني (T.B.H) به عنوان روش طبيعي درمان بسياري از بيماريها مطرح است. نشريه «علم تغذيه و كشاورزي» در شماره اخير خود (دسامبر ۲۰۰۴)، از تحقيقات محققان كرواسي خبر مي دهد كه طبق نتايج آنها تمام فرآورده هاي زنبور عسل از زهر نيش آن تا موم و عسل قادر است از رشد و انتشار تومورهاي سرطاني در موشها جلوگيري كنند و در برخي موارد نيز تومورها را كاهش دهند.
بنابراين تحقيقات، عسل با افزايش سطح آنتي اكسيدهاي خون، به خنثي سازي راديكالهاي آزاد اكسيژن كمك مي كند. اما ديگر محصولات كمتر شناخته شده زنبورعسل نيز براي بررسي اثرات سلامت بخش آن مورد مطالعه قرار گرفته اند. نتايج اين مطالعات نشان داده موم كه زنبورها براي تعمير سوراخهاي كندوهايشان از آن استفاده مي كنند نيز داراي تركيبات آنتي اكسيد است و مي تواند ويژگي هاي ضدتوموري داشته باشد.
همچنين ماده اي به نام ژل سلطنتي (Royalgelly) كه زنبورهاي كارگر به عنوان غذاي لاروها ترشح مي كنند داراي تركيبات ويتامين، مواد معدني، پروتئين و اسيدهاي چرب است و برخي مطالعات روي موشها اثرات مثبت اين ماده را در مبارزه با سرطان نشان داده است.
گزارشي كه در آخرين شماره مجله علم تغذيه و كشاورزي آمده است همچنين از مطالعاتي خبر مي دهد كه روي تركيبات تشكيل دهنده زهر نيش زنبورهاي عسل انجام شده است.
يافته هاي اين تحقيقات نشان مي دهد كه متيلين موجود در زهر زنبور مي تواند رشد سلولهاي سرطاني را متوقف كند. بنابراين گزارش در سه مورد از هفت حيواني كه زهر زنبورعسل مستقيما به داخل تومور سرطاني آنها تزريق شد، بهبودي كامل مشاهده شد.
اثر ضد باكتريائي بره موم زنبور عسل روي تعدادي از باكتري هاي بيماريزا و همچنین اثر كاربرد عسل بر فرآيند التيام زخم باز پوست و سوختگیها ثابت شده است. عسل دارای چندین نوع آنتی بیوتیک خوراکی و بی ضرر و نیز دارای تشعشعات رادیو اکتیو ، و از همه مهمتر دارای مقداری دیاستازو عوامل زنده هست که میکروبها را از بین می برد . ترکیبات : عسل دارای موادی مثل اسید گلوکورونیک ، اسید اگزالیک ، اسید فرمیک ، آب اکسیژنه و پینوسمیرین است که مانع رشد باکتری ها می شوند . از همین روست که هنگام گلو درد و نیز چرکی شدن گلو ، ناشی از وجود باکتری ، مکیدن عسل و یا خوردن شهد عسل مفید است . موارد کاربرد : عسل مجاری ادرار را هم ضد عفونی می کند ، همچنین برای ضد عفونی کردن چشمها ، زخمها بخصوص زخم دهان ، سوختگی ها ، و رفع برفک دهان استفاده کرد . مقدار ناچیز استیل کولینی که در عسل وجود دارد باعث گشاد شدن رگها می شود و برای بیماران قلبی مفید است . قند های موجود در عسل برای کبد و روده مفید بوده و برای تنظیم فشار خون و درمان بیماران ریوی ، زخم معده و زخم اثنی عشر موثر است . عسل برای ضعف اعصاب ، درد های روماتیسمی ، خرد کردن سنگهای کلیه و مثانه و کم خونی هم بسیار مفید است . موم عسل برای تسکین درد و التهاب ناشی از رویش نخستین دندان های کودکان مفید است عسل ترشحات غدد داخلی و بزاق را تعدیل می کند و برای معالجه سختی عمل بلع و خشکی گلو و درمان سرفه زیاد توصیه شده است . برای کم خوابی و بی خوابی مفید و برای رفع دل درد و یبوست مفید و گرفتگی مویرگها را باز می نماید و از سکته قلبی جلوگیری می نماید . از نظر طب سنتی : شیرین و قابض ، گرم . اثرات بعد از هاضمه شیرین . از نظر پیشوایان دینی : کسی که می خواهد حافظه اش زیاد شود باید عسل بخورد . پیامبر اکرم (ص) کسی که در هر ماه یکبار عسل بخورد ، به قصد شفائی که قرآن درباره عسل فرموده از خطر هفتاد و هفت مرض محفوظ می ماند . علی (ص) فرمود : عسل شفای هر دردی است . خداوند متعال فرموده است : از اندرون زنبور عسل مایعی آشامدینی به رنگهای مختلف بیرون می آید که شفای مردم در آن است عسل بلغم را آب می کند . امام صادق (ع) استعمال بوی خوش ، خوردن عسل ، سواری و نگاه کردن به سبزه نشاط آور است .
[/BCOLOR]
 

برخی موضوعات مشابه

بالا