- عضویت
- 2017/01/17
- ارسالی ها
- 3,080
- امتیاز واکنش
- 4,193
- امتیاز
- 688
افراد مبتلا به کمکاری تیروئید باید تحت نظر پزشک از داروهای تجویزی استفاده کنند، اما رژیم غذایی سالم هم میتواند به آنان کمک کند. درواقع، محدود کردن مصرف بعضی از مواد غذایی یا کنار گذاشتن آنها میتواند علائم کمکاری تیروئید را به حداقل برساند. در ادامه با این مواد غذایی مضر آشنا میشویم.
آرد غنیشده
آرده غنیشده از غلات سبوسدار گرفته میشود. در فرآیند غنیسازی، ویتامینهای ارزشمند، املاح، فیبر و پروتئین موجود در غلات سبوسدار از دست میروند. درنتیجه، آردهای غنیشده دارای شاخص گلایسمیک بالایی هستند و میتوانند شدیدا بر قند خون تاثیر منفی بگذارند. با توجه به همین نکات، دانشمندان همواره به بیماران توصیه میکنند که برای کاهش علائم کمکاری تیروئید از غلات سبوسدار استفاده کنند. برای رسیدن به بهترین نتیجه، نانهای سفید، ماکارونی و غلات غنیشده را کنار بگذارید و از انواع سبوسدار استفاده کنید.
قندهای افزودنی
قندهای افزودنی (مانند نیشکر، شکر قهوهای، شربت ذرت، دکستروز، فرکتوز و مالتوز)، طعم شیرین و کالری قابل توجهی را به مواد غذایی اضافه میکنند، اما ارزش تغذیهای ناچیزی دارند. قندهای افزودنی (مانند آرد غنیشده) میتوانند در وضعیت قند خون، خلقوخو و سطح انرژی اختلال ایجاد کنند و کنترل اشتها و وزن را هم به کار سختی تبدیل سازند. زیادهروی در مصرف قندهای افزودنی یا نوشیدنیهای شیرین، فضای لازم برای قندهای طبیعی (مانند انواع توتها) را هم در رژیم غذایی افراد مبتلا به کمکاری تیروئید اشغال میکند.
بعضی از سبزیها
با اینکه بعضی از سبزیها، منابع ارزشمندی برای دریافت آنتیاکسیدان و فیبر هستند، اما میتوانند با عملکرد تیروئید و داروهای تیروئید تداخل کنند. به همین دلیل، محققان دانشگاه مریلند توصیه میکنند که افراد مبتلا به کمکاری تیروئید از مصرف اسفناج، گلکلم، کلمپیچ، کلم بروکلی، کلم بروکسل و شلغم خودداری کنند. سیبزمینی بدون پوست هم برای این بیماران مناسب نیست، چون شاخص گلایسمیک بالایی دارد و میتواند قند خون و سطح هورمونها را تغییر بدهد. سبزیهای سرخشده مثل سیبزمینی، پیاز و بامیه سرخشده هم برای آنان مضر هستند، چون میتوانند التهاب را افزایش بدهند و افزایش وزن ناشی از بیماری را بیشتر کنند.
گلوتن
گلوتن، پروتئین خاصی است که در گندم، جو و چاودار یافت میشود. به گزارش Today&#۳۹;s Dietitian، عدم تحمل گلوتن و بیماری تیروئید با هم ارتباط دارند. البته اگر فردی به کمکاری تیروئید مبتلا باشد، تشخیص عدم تحمل گلوتن هم سخت میشود، چون علائم متعددی بین این آنها مشترک هستند: نفخ، درد در ناحیه شکم و مشکلات گوارشی. اگر به مواد غذایی حاوی گلوتن (مانند نان گندم و نان سفید) حساسیت داشته باشید، باید مصرف این محصولات را متوقف کنید و سراغ محصولات فاقد گلوتن بروید.
پروتئین
بعضی از مواد غذایی پروتئینی با عملکرد تیروئید تداخل دارند که عبارتاند از بادام زمینی، صنوبر، لوبیا و بعضی از غلات (ارزن) و بذرکتان. اگر به کمکاری تیروئید مبتلا هستید و دارو مصرف میکنید، حتما قبل از مصرف محصولات سویا با پزشک خودتان مشورت کنید، چون این محصولات میتوانند مانع از جذب دارو شوند.
منبع:سلامتیسم
آرد غنیشده
آرده غنیشده از غلات سبوسدار گرفته میشود. در فرآیند غنیسازی، ویتامینهای ارزشمند، املاح، فیبر و پروتئین موجود در غلات سبوسدار از دست میروند. درنتیجه، آردهای غنیشده دارای شاخص گلایسمیک بالایی هستند و میتوانند شدیدا بر قند خون تاثیر منفی بگذارند. با توجه به همین نکات، دانشمندان همواره به بیماران توصیه میکنند که برای کاهش علائم کمکاری تیروئید از غلات سبوسدار استفاده کنند. برای رسیدن به بهترین نتیجه، نانهای سفید، ماکارونی و غلات غنیشده را کنار بگذارید و از انواع سبوسدار استفاده کنید.
قندهای افزودنی
قندهای افزودنی (مانند نیشکر، شکر قهوهای، شربت ذرت، دکستروز، فرکتوز و مالتوز)، طعم شیرین و کالری قابل توجهی را به مواد غذایی اضافه میکنند، اما ارزش تغذیهای ناچیزی دارند. قندهای افزودنی (مانند آرد غنیشده) میتوانند در وضعیت قند خون، خلقوخو و سطح انرژی اختلال ایجاد کنند و کنترل اشتها و وزن را هم به کار سختی تبدیل سازند. زیادهروی در مصرف قندهای افزودنی یا نوشیدنیهای شیرین، فضای لازم برای قندهای طبیعی (مانند انواع توتها) را هم در رژیم غذایی افراد مبتلا به کمکاری تیروئید اشغال میکند.
بعضی از سبزیها
با اینکه بعضی از سبزیها، منابع ارزشمندی برای دریافت آنتیاکسیدان و فیبر هستند، اما میتوانند با عملکرد تیروئید و داروهای تیروئید تداخل کنند. به همین دلیل، محققان دانشگاه مریلند توصیه میکنند که افراد مبتلا به کمکاری تیروئید از مصرف اسفناج، گلکلم، کلمپیچ، کلم بروکلی، کلم بروکسل و شلغم خودداری کنند. سیبزمینی بدون پوست هم برای این بیماران مناسب نیست، چون شاخص گلایسمیک بالایی دارد و میتواند قند خون و سطح هورمونها را تغییر بدهد. سبزیهای سرخشده مثل سیبزمینی، پیاز و بامیه سرخشده هم برای آنان مضر هستند، چون میتوانند التهاب را افزایش بدهند و افزایش وزن ناشی از بیماری را بیشتر کنند.
گلوتن
گلوتن، پروتئین خاصی است که در گندم، جو و چاودار یافت میشود. به گزارش Today&#۳۹;s Dietitian، عدم تحمل گلوتن و بیماری تیروئید با هم ارتباط دارند. البته اگر فردی به کمکاری تیروئید مبتلا باشد، تشخیص عدم تحمل گلوتن هم سخت میشود، چون علائم متعددی بین این آنها مشترک هستند: نفخ، درد در ناحیه شکم و مشکلات گوارشی. اگر به مواد غذایی حاوی گلوتن (مانند نان گندم و نان سفید) حساسیت داشته باشید، باید مصرف این محصولات را متوقف کنید و سراغ محصولات فاقد گلوتن بروید.
پروتئین
بعضی از مواد غذایی پروتئینی با عملکرد تیروئید تداخل دارند که عبارتاند از بادام زمینی، صنوبر، لوبیا و بعضی از غلات (ارزن) و بذرکتان. اگر به کمکاری تیروئید مبتلا هستید و دارو مصرف میکنید، حتما قبل از مصرف محصولات سویا با پزشک خودتان مشورت کنید، چون این محصولات میتوانند مانع از جذب دارو شوند.
منبع:سلامتیسم