مواد غذایی مفید و مضر برای افراد مبتلا به آرتروز

гคђค1737

کاربر نگاه دانلود
کاربر نگاه دانلود
عضویت
2016/08/12
ارسالی ها
7,959
امتیاز واکنش
45,842
امتیاز
1,000
محل سکونت
زیر خاک
مسلما مواد غذایی به تنهایی قادر به درمان آرتروز نیستند اما می توانند سبب کاهش درد ناشی از آرتروز شوند. در این بخش به معرفی 7 ماده غذایی موثر در کاهش درد مفاصل و کاهش وزن و 2 ماده غذایی افزایش دهنده درد آرتروز می پردازیم.

افراد مبتلا به آرتروز با درد مفاصل و صدای شکسته شدن استخوان ها آشنایی دارند ، اما ایجاد تغییرات کوچک در رژیم غذایی موجب کنترل و تسکین این نوع دردها می گردد. البته مواد غذایی اکسیر جادویی نیستند اما موجب بهبودی مفاصل آسیب دیده می شوند. رژیم غذایی شامل مواد غذایی زیر ، موجب سالم تر و سبک تر شدن شما گشته و در نتیجه فشار کمتری به مفاصل وارد می شود.


مواد غذایی مفید برای آرتروز


1 . ماهی های چرب مانند ماهی سالمون ، شاه ماهی و ماهی ساردین و یا هر نوع ماده غذایی حاوی اسید های چرب امگا 3 ، مانند گردو ، لوبیا سویا ، تخم بزرک و تخم کدو حلوایی.

اسید های چرب امگا 3 ، موجب کاهش التهاب گشته و از تولید آنزیم هایی که موجب ایجاد آرتروز می شوند جلوگیری می کنند.

ماهی های چرب دارای ویتامین D هستند که از تورم و درد جلوگیری می نمایند. تحقیقات انجام شده بر روی 30000 نفر نشان داده است که احتمال بروز روماتیسم مفصلی در زنانی که در رژیم غذایی خود از ویتامین D کمتری استفاده می کنند ، بیشتر است.

grilled_salmon_8x10_300dpi_p6229914.jpg


سعی کنید روزانه 1 گرم امگا 3 در رژیم غذایی خود داشته باشید. برای مثال 115 گرم ماهی سالمون دارای 1.5 گرم امگا 3 است. همچنین می توانید با اضافه کردن مقداری گردو به سالاد و یا مقداری تخم بزرک به ماست ، سالاد یا سوپ ، امگا 3 را وارد رژیم غذایی خود کنید. در روزهایی که امگا 3 مصرف نمی کنید ، 2 لیوان شیر کم چرب میل کرده و 10 تا 15 دقیقه را زیر آفتاب سپری کنید تا بدن شما ویتامین D مورد نیاز را کسب کند.

* توجه داشته باشید که شاه ماهی برای دارندگان گروه خون A ، لوبیا سویا برای دارندگان گروه خون B ، تخم کدو حلوایی برای دارندگان گروه خون B و AB و شیر گاو برای دارندگان گروه خون O، A و AB مضر است.


2. روغن زیتون

روغن زیتون حاوی اولئوکانتال (نوعی ترکیب فنول طبیعی ) است که آنزیم هایی را که منجر به التهاب می شوند را مسدود می کند. تاثیر 3 قاشق غذاخوری روغن زیتون در کاهش درد ناشی از آرتروز ، برابر با یک دهم تاثیر ایبوپروفن است. البته ممکن است این میزان زیاد به نظر نرسد اما اضافه کردن روغن زیتون به رژیم غذایی و مصرف روزانه آن موجب کاهش چشمگیر درد می گردد.

homeslide8A.jpg


روزانه یک قاشق غذاخوری به سالاد و سبزیجات اضافه کرده و میل کنید تا از خواص شگفت انگیز آن بهره مند شوید. افرادی که غذای خود را با روغن زیتون آماده می کنند از خواص آن در روز بهره مند می شوند. روغن زیتون تنها روغنی است که برای همه افراد با هر چهار گروه خون بسیار سودمند و مناسب می باشد.


3. فلفل شیرین ، مرکبات و مواد غذایی حاوی ویتامین C مانند بروکلی

ویتامین C از کلاژن که جزء اصلی غضروف است محافظت می کند ، بنابراین مصرف مداوم آن خطر ابتلا به آرتروز را کاهش می دهد. تحقیقات نشان داده است که مصرف روزانه 1500 میلی گرم ویتامین C موجب کاهش خطر ابتلا به نقرس می شود. اما در مصرف ویتامین C ، زیاده روی نکنید زیرا ممکن است موجب افزایش درد در افراد مبتلا به استئوآرتروز (آرتروز استخوانی) شود. مصرف روزانه یک عدد گریپ فروت و لیموترش و یا یک کاسه بروکلی برای تامین ویتامین C مورد نیاز بدن کافی است. بروکلی و گل کلم ار بروز سرطان نیز جلوگیری می کنند.

dreamstime_12075107.jpg


* توجه داشته باشید که مصرف فلفل شیرین برای دارندگان گروه خون Aو AB، پرتغال برای دارندگان گروه خون O ، Aو AB و گل کلم برای دارندگان گروه خون O ، مضر است.


4. آجیل برزیلی Brazil Nuts

آجیل برزیلی حاوی سلنیوم زیادی است (272 میکروگرم در 3 یا 4 دانه آجیل). تحقیقات نشان داده است که جذب سلنیوم زیاد خطر ابتلا به آرتروز را تا 40 درصد کاهش می دهد. روماتیسم مفصلی ناشی از کمبود سلنیوم در بدن است. سلنیوم به آنتی اکسیدان ها در مبارزه با رادیکال های آزاد کمک کرده ، موجب تنظیم عملکرد غده تیروئید شده و از بروز سرطان جلوگیری می کند.

Closeup-Brazil-NutsA.jpg


جذب روزانه 55 تا 200 میکروگرم سلنیوم توصیه می شود. اگر آجیل برزیلی را دوست ندارید ، از جو دو سر پرک ، تن ماهی ، گوشت گاو و یا بوقلمون استفاده کنید.


Thick%20Oats.JPG


* توجه داشته باشید که مصرف آجیل برزیلی برای دارندگان گروه خون Oو A و گوشت گاو نیز برای دارندگان گروه خون A مضر است.


5. پیاز و تره فرنگی

پیاز و تره فرنگی دارای کوئرستین (نوعی آنتی اکسیدان) هستند که مانند آسپرین و ایبوپروفن با مواد شیمیایی ملتهب کننده مبارزه می کنند. اگر بوی پیاز را دوست ندارید، از کلم پیچ ، گوجه فرنگی ریز گیلاسی (cherry tomato) و یا سیب که همگی حاوی کوئرستین زیاد هستند ، استفاده کنید. مصرف روزانه نصف فنجان از این مواد غذایی برای جذب کوئرستین مورد نیاز بدن ، کافی است.

10112008hanh-tay.jpg


* توجه داشته باشید که مصرف تره فرنگی برای دارندگان گروه خون O ، گوجه فرنگی برای دارندگان گروه خون A و B مضر است.


6. آلبالو

تحقیقات نشان داده است که پیروی از رژیم غذایی غنی از آلبالو ، موجب کاهش التهاب می گردد. در این تحقیقات معلوم شد که 56 درصد از بیماران مبتلا به آرتروز استخوانی که به مدت 8 هفته آلبالو مصرف کرده بودند ، با کاهش 20 درصدی درد و افزایش عملکرد مواجه شدند.

gencliginizi-visne-ile-koruyun-3865882_8496_o.jpg


مادﮤ موثره موجود در آلبالو آنتوسیانین است که عامل اصلی طراوت موجود در انگور ، تمشک سیاه و بادمجان نیز است. آنتوسیانین نوعی آنتی اکسیدان قوی است که از التهاب جلوگیری می کند. مصرف روزانه نصف فنجان آلبالو تازه یا خشک و یا 250 میلی لیتر آب آلبالو برای تامین آنتوسیانین مورد نیار بدن کافی است.

* توجه داشته باشید که مصرف آلبالو برای هیچ کدام از چهار گروه خونی مضر نیست ، اما بادمجان برای دارندگان گروه خون A مضر است.


7. چای سبز

تحقیقات نشان داده است که آنتی اکسیدان های موجود در چای سبز احتمال بروز آرتروز و شدت آن را کاهش می دهند. در این تحقیقات معلوم شد که (EGCG) های موجود در چای سبز از تولید مواد التهاب زا که موجب آسیب مفصلی در افراد مبتلا به آرتروز می شوند ، جلوگیری می کنند. مصرف روزانه 3 تا 4 فنجان چای سبز در روز را برای کاهش درد ناشی از آرتروز توصیه می کنیم.

* توجه داشته باشید که مصرف چای سبز برای هر چهار گروه خونی مناسب و سودمند است.

chai%20sabz.jpg

 
  • پیشنهادات
  • гคђค1737

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2016/08/12
    ارسالی ها
    7,959
    امتیاز واکنش
    45,842
    امتیاز
    1,000
    محل سکونت
    زیر خاک
    مواد غذایی مضر برای آرتروز


    1. روغن های آفتابگردان ، گلرنگ ، ذرت و سویا


    4%20oilsA.jpg


    این نوع روغن ها دارای اسیدهای چرب امگا 6 هستند که موجب افزایش التهاب می گردند. از این نوع روغن ها در تهیه تنقلات استفاده می شود ، بنابراین در مصرف این نوع مواد غذایی دقت داشته باشید. توصیه می کنیم روغن زیتون را جایگزین این نوع روغن ها کنید.

    2. شکر


    SUGAR.jpg


    تحقیقات متعددی نشان داده است که شکر می تواند موجب افزایش التهاب گردد. گرچه شکر سطح انرژی بدن را خیلی سریع بالا می برد اما این انرژی بالا ، زیاد دوام نمی آورد و در نتیجه افراد مبتلا به آرتروز دوباره احساس خستگی و سنگینی می کنند. شکر دارای کالری زیاد است که در نتیجه مصرف آن موجب افزایش وزن شده و فشار بیشتری به مفاصل وارد می گردد. می توانید به جای شکر ، روزانه ، 2 تا 4 وعده ، از نصف فنجان میوه های شیرین مجاز با گروه خونتان مصرف کنید.
     

    برخی موضوعات مشابه

    بالا