نقرس: از این مواد غذایی بپرهیزید

  • شروع کننده موضوع *parisa*
  • بازدیدها 242
  • پاسخ ها 0
  • تاریخ شروع

*parisa*

کاربر نگاه دانلود
کاربر نگاه دانلود
عضویت
2013/12/18
ارسالی ها
1,760
امتیاز واکنش
2,649
امتیاز
506
سن
25
محل سکونت
Khz_ahw
[h=1]نقرس: از این مواد غذایی بپرهیزید[/h]
در قدیم به بیماری نقرس بیماری «ثروتمندان و پادشاهان» میگفتند. این بیماری با حملات پیاپی آرتروز التهابی حاد یعنی با ورم مفاصل به همراه سوزش، التهاب و قرمز همراه است.

14157176217155197991425321631775091186251.jpg

مواد غذایی مختلفی وجود دارند که به دلیل داشتن مقدار زیادی پورین (بازهای آلی) باعث افزایش اسیداوریک خون شده و خطر حملات نقرس را بالا میبرند. در این صورت نیز مفاصل آسیبدیده و دردناک میشوند. برای همین افرادی که به نقرس مبتلا هستند باید مصرف مواد غذایی سرشار از پورین را کاهش دهند تا درد مفاصلشان تسکین پیدا کند. با ما باشید تا بیشتر با بخور و نخورهای بیماری نقرس آشنا شوید.

[h=2]گوشت، امعا و احشای حیوانات: فراموش کنید[/h]برای افرادی که دچار نقرس هستند مصرف کلهپاچه، امعا و احشای حیوانات مانند جگر، دل و قلوه، مغز، زبان، سیرابی و همچنین گوشت آهو، گوشت اردک، گوشت کبوتر، آبِ گوشت، سوسیس و کالباس، گوشتهای دودی و کلا گوشت قرمز توصیه نمیشود.
دلیل: بدن، مواد غذایی سرشار از پورین را به اسیداوریک تبدیل میکند. این ماده نیز باعث افزایش حملات نقرس میشود. اسید اوریک مادهای است که باعث تجزیهی هستهی سلولهای موجود در برخی مواد غذایی میشود. کلیهها اسیداوریک را از بدن دفع میکنند؛ اما زمانی که این ترکیب در خون بیش از اندازه باشد به صورت کریستالهایی در مفاصل تجمع پیدا میکند و باعث التهاب میشود که به آن حملات نقرس میگویند.
چه باید کرد؟ مصرف گوشت را به روزانه 150 گرم محدود کنید و تا حد امکان از گوشت سفید (گوشت پرندگان) استفاده کنید.

[h=2]ماهی آزاد، ماهی ساردین: سرشار از پورین[/h]ماهیهایی مانند ماهی آزاد، ماهی ساردین، ماهی کولی، ماکرو، قزلآلا، میگو، تخم ماهی (اشپل ماهی) و غیره جزو مواد غذایی سرشار پورین هستند که میزان اسیداوریک خون را افزایش میدهند. برای همین مصرف آنها برای افرادی که از نقرس رنج میبرند توصیه نمیشود.
چه باید کرد؟ بهتر است از ماهیهای سفید استفاده کنید.
آب سالمترین نوشیدنی است. آب شیر، آب معدنی، انواع جوشاندهها و غیره
مناسب است. توصیه میکنیم روزانه بین 5 تا 8 لیوان آب بنوشید چون خطر حملات نقرس را کاهش میدهد. توجه داشته باشید که ارتباط زیادی بین دهیدراته شدن یعنی کم آبی بدن و افزایش خطر حملهی نقرس وجود دارد

[h=2]نوشیدنیهای الکلی: بدن در آمپاس[/h]آب جو حتی آنهایی که بدون الکلاند سرشار از پورین هستند. نوشیدنیهای الکلی حاوی اتانول میباشند که اوریسمی را بالا میبرند. اوریسمی میزان اسید اوریک موجود در خون است که در حالت عادی باید کمتر از 6 میلیگرم در لیتر باشد. زمانی که این میزان به بالای 7 میلیگرم در لیتر برسد اسیداوریک به شکل کریستالهایی در آمده و باعث نقرس میشود. نوشیدنیهای الکلی باعث نوسانات شدید در اوریسمی شده که به حملات نقرس منجر میشود. الـ*کـل سرشار از میزان زیادی پورین میباشد که در متابولیسم اسید اوریک تأثیر منفی میگذارد. برای همین توصیه میشود از مصرف این نوشیدنیها خودداری کنید.

[h=2]آبمیوهها، نوشیدنیهای گازدار: آب را دریابید![/h]آب سالمترین نوشیدنی است. آب شیر، آب معدنی، انواع جوشاندهها و غیره مناسب است. توصیه میکنیم روزانه بین 5 تا 8 لیوان آب بنوشید چون خطر حملات نقرس را کاهش میدهد. توجه داشته باشید که ارتباط زیادی بین دهیدراته شدن یعنی کم آبی بدن و افزایش خطر حملهی نقرس وجود دارد.
حواستان باشد نوشیدنیهای شیرین یعنی نوشیدنیهای حاوی فروکتوز مانند سوداها یا نوشابههای گازدار و غیره دردسرساز هستند. چون قند میزان اسید اوریک را بالا میبرد. توجه داشته باشید که فروکتوز همچنین در آب میوهها (آب سیب، آب انگور، آب پرتقال و غیره) وجود دارد. اگر از نقرس رنج میبرید در مصرف این نوشیدنیها نیز احتیاط کنید.
توجه داشته باشید که مصرف قهوه نیز میتواند باعث تشدید این بیماری شود.

[h=2]سبزیجات را دریابید[/h]بهترین شیوه برای مقابله با این مشکل رعایت بهداشت غذایی و پرهیز از زیادهروی میباشد. باید از ایجاد تغییر و نوسان در میزان اسیداوریک خون و افزایش اوریسمی جلوگیری کرد. این دو مشکل به دلیل مصرف زیاد مواد غذایی حیوانی مانند گوشت و غیره رخ میدهد که سرشار از پورین هستند و میزان اسیداوریک خون را افزایش میدهند. خوشبختانه مواد غذایی غیر حیوانی و گیاهی چنین خاصیتی ندارند و به سلامتی کمک زیادی میکنند.


 

برخی موضوعات مشابه

بالا