میوه

مهربانوی ایرانی

کاربر نگاه دانلود
کاربر نگاه دانلود
عضویت
2018/11/30
ارسالی ها
6,382
امتیاز واکنش
14,555
امتیاز
898
سن
27
خربزه
خربزه میوه ای شیرین، لذیذ و گواراست كه انواع گوناگونی دارد و بهترین آن خربزه خراسان است.رسول گرامی اسلام (ص) در بیان خواص خربزه فرموده اند: خربزه از زینت های زمین است، آب آن از رحمت الهی، و شیرینی آن از بهشت است. از امام علی علیه السلام نقل شده است خوردن خربزه، مثانه را پاك و سنگ مثانه را آب می كند و ادرار را افزایش می دهد. خربزه سرشار از ویتامین هایA ،D وC و سلولز است. قسمت هایی از این میوه كه در تغذیه و پزشكی استفاده می شود، عبارت اند از: گوشت، تخم و پوست میوه.
خربزه دارای ویتامین A است، از این رو درترمیم و تجدید سلول های بدن نقش دارد. خربزه به دلیل داشتن ویتامین a برای تقویت بینایی، خون سازی و تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار مفید است
خربزه با داشتن خاصیت ادرارآور بودن در بیماری های سنگ كلیه و مثانه مفید است؛ دراین بیماری ها باید نمك و فلفل كمتر خورده شود. در واقع، خربزه به دلیل دارا بودن پتاسیم بسیار مدر بوده لذا باعث دفع مواد زاید و سموم موجود در خون شده و به فعالیت و شستشوی مثانه و کلیه‌ها کمک کرده و از احتباس ادرار و سنگ مجاری ادرار ممانعت می‌کند.
اگر گوشت خربزه را له كنید و به صورت مرهم روی سوختگی های سطحی پوست بدن بگذارید، آن را معالجه خواهد كرد. دلیل این امر آنست که گوشت خربزه یک ماده ضد تورم به شمار می‌‌رود.
تخم خربزه برای سرفه حاد، درد سـ*ـینه و حلق و تب های شدید مفید است. مغز تخم خربزه ی بو داده طبیعت گرم دارد و دارای خاصیت ادرار آور، نرم كننده و افزایش دهنده میل جنـ*ـسی است. تخم خربزه طبیعت گرم داشته و دارای چربی، پروتئین، آهن و ویتامینE است و مانند تخم کدو ادرارآور، پاک‌کننده کلیه، مثانه و کبد، مسکن سوزش مجاری ادرار، ملین و افزایش‌دهنده میل جنـ*ـسی است. همچنین خوردن 8 گرم دم كرده ی پوست خشك شده ی خربزه ، سنگ مثانه را دفع می كند.
خربزه باعث افزایش شیر در زنان شیرده می شود. خربزه برای اشخاص مبتلا به سل ریوی و كم خونی مفید است. خربزه، رنگ چهره را روشن می كند و بیماری استسقاء ( احساس تشنگی دائمی ) را درمان می نماید.
خربزه چون دارای قند است بسیار چاق‌کننده بوده و تاثیر مفیدی در مبتلایان به سل و یا کم‌‌خونی ایجاد می‌کند. خربزه به واسطه آب زیاد، مواد قندی را فورا جذب خون کرده به همین سبب باعث بالا رفتن قند خون و رفع خستگی و گرمازدگی می‌گردد. در میان مواد قندی و معدنی خربزه آنزیم‌هایی وجود دارد که سرعت هضم غذا را زیاد کرده بدین لحاظ در کودکان موجب افزایش اشتها و فعالیت و رشد سلول‌های بدن و در سالمندان به فعالیت سلول‌‌های دستگاه گوارش و در نهایت رفع سستی و بی‌‌حالی منجر می‌شود.
خربزه به دلیل مواد فیبری و به خاطر وجود طعم و اسانس‌هایی که دارد یک محرک قوی شیمیایی برای دستگاه گوارش است لذا بسیار ملین بوده و مصرف آن برای مبتلایان به نقرس، رماتیسم، بواسیر و خصوصا برای کسانی که از یبوست رنج می‌برند، بسیار توصیه می‌شود. همچنین این میوه تاثیر خاصی در تخلیه میکروب و عفونت‌های موجود در روده‌ها دارد.

احتیاط لازم در مصرف خربزه:
• مصرف زیاد خربزه باعث نفخ می شود، در نتیجه در ناحیه معده و روده ایجاد درد می نماید.
• باید خربزه را بعد از غذا مصرف نمود، زیرا در غیر این صورت تولید اسهال و ورم روده می كند.
• خوردن خربزه كال در كسانی كه معده ضعیف دارند، تولید اسهال می كند. همچنین خلط را می افزاید و برای سـ*ـینه درد و سرماخوردگی مضر است.
• قند موجود در خربزه از نوع گلوکز و لولوز بوده فورا جذب خون شده و به همین سبب باعث بالا رفتن سریع قند خون می‌شود. لذا مبتلایان به دیابت و افراد دارای اضافه وزن نباید آن را مصرف نمایند.
• اين ميوه براي سينه درد و سرماخوردگي بسيار مضر است و باعث تب هاي صفراوي مي شود. زياد خوردن آن هم توليد گرمي مي كند.
• خوردن خربزه به همراه عسل خطرناك و مضر است. افراط در خوردن خربزه توليد ورم روده مي كند.
بهترین زمان مصرف خربزه در میان دو وعده غذایی می‌باشد و علامت خربزه خوب آن است که سنگین و نسبتا سفت باشد و قسمت انتهای آن را چون کمی فشار دهید مختصری فرو رود.
 
  • پیشنهادات
  • مهربانوی ایرانی

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2018/11/30
    ارسالی ها
    6,382
    امتیاز واکنش
    14,555
    امتیاز
    898
    سن
    27
    خرما
    خرما هم نوعي ميوه به حساب مي‌آيد؛ ميوه‌اي كه در ايران و خاورميانه بخوبي شناخته شده ‌است ولي در كشورهاي غربي به صورت ميوه و به شكلي كه ما آن را مصرف مي‌كنيم، استفاده نمي‌شود. در آن كشورها معمولاً فقط از شيره آن در تهيه شيريني‌ها و كيك استفاده مي‌كنند البته خرما در ايران طرفداران زيادي دارد و هم به تنهايي و همراه چاي مصرف مي‌شود و هم در تهيه كيك و شيريني و نان و... از آن استفاده مي‌كنند.
    این میوه سرشار از فیبر طبیعی است و روغن، کلسیم، گوگرد، آهن، پتاسیم، فسفر، منگنز، مس و منیزیم به وفور در آن یافت می‌شود. به علاوه خرما سرشار از ویتامین‌ها مانند ویتامین های A و B و E و مواد معدنی مختلف است. به طوری که گفته شده وجود خرما در یک رژیم غذایی سالم و متعادل اجتناب‌ناپذیر است.
    خوردن خرما در ماه مبارک رمضان و باز کردن روزه توسط آن باعث می‌شود از زیاده‌خوری پس از افطار جلوگیری شود. وقتی بدن مواد غذایی خرما را جذب می‌کند، احساس گرسنگی رفع می‌شود؛ بنابراین می‌توان سایر مواد غذایی را کم‌تر و آرام‌تر خورد . امروزه برخی خوراکی‌ها مانند زولبیا و بامیه جای خرما را در سفره افطار گرفته است، اما کارشناسان تغذیه تاکید می‌کنند هیچ ماده‌ی غذایی برای باز کردن روزه خواص خرما را ندارد.
    بدن انسان هنگام افطار، به غذایی نیاز دارد که به سرعت هضم شود و معده را اذیت نکند و آن را فعال کند و به سرعت مواد مورد نیاز به بدن جذب شود و به مغز و عضلات برسد تا ذهن و بدن توانایی خود را باز یابند؛ همه‌ی این‌ها با مصرف خرما امکان پذیر است. هر صد گرم خرما بیش از 300 کالری انرژی تولید می‌کند. خرما انرژی کافی را به افراد خسته می‌رساند.
    خرما در درمان یبوست، اختلالات روده‌ای، مشکلات قلبی، ضعف جنـ*ـسی و اسهال مفید است و جزو مواد غذایی ملین به شمار می‌آید. به همین دلیل برای افرادی که از یبوست رنج می‌برند مفید اعلام شده است. برای این که هر چه بهتر و بیشتر از این خاصیت خرما استفاده کنید، بهتر است خرما را یک شب کامل در آب خیس دهید. صبح روز بعد خرماهای خیس خورده را مانند شربت مصرف کنید. مواد موجود در خرما، برای درمان هرگونه اختلال روده‌ای مفید است و مصرف مداوم آن، رشد باکتری‌های مفید در روده را افزایش می‌دهد.
    خرما بخشی از رژیم غذایی سالم است چرا که قند، چربی، پروتئین و انواع ویتامین‌های ضروری در آن موجودند. بنابراین این ماده‌ی غذایی در مقابله با کمبود وزن، کمک مؤثری خواهد بود. ثابت شده است خرمایی که شب در آب خیس شده و صبح مصرف شود، برای قلب‌های ضعیف مفید است. اگر این کار را دو بار در هفته انجام دهید به تقویت قلب خود کمک کرده‌اید.
    مقدار انرژی ناشی از خوردن خرما از قند ساده بسیار کمتر است و بسیار کمتر از قند، افراد را دچار چاقی و اضافه وزن می‌کند. به عنوان مثال در 100 گرم قند و شکر معمولی 9/99 درصد خالص آن انرژی‌زا می‌شود؛ در حالی که در 100 گرم خرما حدود 30 درصد قند موجود است و بقیه آن، حاوی مواد دیگری است که از جمله این مواد مختلف، پروتئین است.
    100 گرم خرما حاوی 5/1 درصد پروتئین گیاهی از جنس مرغوب می‌باشد. در خرما، مقداری نیز فیبر غذایی موجود است، فیبر موجود در خرما برای سلامت دستگاه گوارش و تغذیه بسیار مناسب است، علاوه بر آن خرما حاوی کاروتنوئیدها یا موادرنگی است که پیش‌ساز ویتامین A و آنتی‌اکسیدان محسوب می‌شود و جلوی ضایعات و سرطانی شدن سلول‌ها را می‌گیرد.
    خرما علاوه بر نکات گفته شده، مقدار قابل توجهی فولات و یا همان اسیدفولیک به بدن می‌رساند که جهت خون‌رسانی برای بدن لازم است و زنان هنگام بارداری مجبور می‌شوند علاوه بر دریافت فولات از طریق غذا، قرص آن را نیز مصرف کنند. فولات به عنوان ماده خون‌ساز در خرما موجود است؛ هرچند که مقدار آهن خرما آنچنان زیاد نیست، اما برای خون‌سازی، بدن احتیاج به 3 ماده‌ی مغذی فولات، آهن و ویتامین 12 B دارد که در غذاهای حیوانی یافت می‌شوند. پس برای این منظور بایستی از غذاهای متنوع استفاده کرد.
    ویتامین C یکی دیگر از مواد مغذی خرماست که این ویتامین برای جلوگیری از بیماری‌های خطرناک خونریزی‌دهنده یا همان اسکوربوت لازم است و باید بدن هر فرد در طول روز، 60 میلی‌گرم ویتامین C دریافت کند که تقریباً در هر 100 گرم خرما 14‌ میلی‌گرم ویتامین C موجود است.
    پتاسیم در این میوه به میزان قابل توجهی موجود است که برای جلوگیری از پرفشاری خون و برای کار صحیح عضلات و اعصاب ضروری است که به هم خوردن آن در بدن، بسیار خطرناک است. علاوه بر آن، خرما حاوی میزان قابل‌توجهی منیزیم است که برای اعصاب و عضلات ضروری است. پتاسیم نیز برای کنترل اسهال مفید است. به علاوه این محصول به راحتی قابل هضم بوده و از این رو در بر طرف شدن مشکلات ناشی از اسهال کمک می‌کند.
    نتایج یک تحقیق علمی نشان می‌دهد خرما بهترین غذا برای روزه داران در ماه مبارک رمضان است. بر اساس نتایج این تحقیق، در ساعات پایانی روزه، قند خون کاهش پیدا می‌کند و بر مغز تأثیر می‌گذارد و سبب می‌شود فرد احساس کسالت و ضعف کند و از قدرت تمرکز شخص روزه دار کاسته می‌شود.
    همچنین کاهش قند بر حرکات جسمی نیز تأثیر می‌گذارد و معده تقریباً در حالت سکون قرار می‌گیرد و فعالیت آنزیم‌های دستگاه گوارشی به علت کمی مایعات در بدن به شدت کم می‌شود. با توجه به این موضوع بدن انسان هنگام افطار، به غذایی نیاز دارد که به سرعت هضم شود و معده را اذیت نکند و آن را فعال کند و به سرعت مواد مورد نیاز به بدن جذب شود و به مغز و عضلات برسد تا ذهن و بدن توانایی خود را باز یابند؛ همه‌ی این‌ها با مصرف خرما امکان پذیر است و ظرف بیست دقیقه، قدرت و توانایی را به شخص روزه دار باز می‌گرداند.
    اگر چه خرما حاوی مواد غذایی مهم و ارزشمند است و در کشور ما انواع خرماهای مرغوب برداشت و به بازار عرضه می‌شود اما در انتخاب آن باید دقت زیادی کرد، زیرا سطحی چسبناک داشته و ناخالصی‌های مختلف را جذب می‌کند. قبل از مصرف، خرما را بشویید و از جایی آن را تهیه کنید که اطمینان دارید. هنگام خرید خرماهای بسته بندی شده هم از سلامت بسته بندی آن مطمئن شوید.
     

    مهربانوی ایرانی

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2018/11/30
    ارسالی ها
    6,382
    امتیاز واکنش
    14,555
    امتیاز
    898
    سن
    27
    خرمالو
    خرمالو از جمله ميوه‌هايي است كه اگرچه در حالت نارس گس و سفت است ولي اگر آن را در دماي معمولي اتاق قرار دهيد، به مرور خواهد رسيد و نرم و شيرين مي‌شود. البته طعم و مزه آن به نوع خرمالو بستگي دارد؛ به اين معنا كه حتي بعضي از انواع رسيده نيز همچنان حالت گسي را دارند. خرمالو علاوه بر اينكه به صورت خام و تازه مصرف مي‌شود، در آجيل ميوه‌هاي خشك نيز يافت مي‌شود. در ضمن از پخته آن نيز به صورت مربا، مارمالاد و همچنين در انواع شيريني‌ها و كيك‌ها استفاده مي‌كنند.
    خرمالو سرشار از ويتامين A، بتاكاروتن و همچنين مقدار قابل توجهي ويتامين‌هاي B1، B2، B3 و ويتامين C است. اين ميوه همچنين مواد معدني مختلف مورد نياز بدن را مانند كلسيم، گوگرد، آهن، فسفر، منيزيم و پتاسيم دارد؛ به همين جهت براي رشد و نمو كودكان بسيار مفيد شناخته شده است. بخش گوشتي اين ميوه محتوي مقدار زيادي فيبر، مواد آنتي اکسيداني همچون تانن، فنول، ليکوپن، لوتئين، مواد قندي، پکتين و اسيد مي باشد. عمده ترين اسيدهايي که در اين ميوه وجود دارد، اسيد ماليک و اسيد تارتاريک و اسيد سيتريک است.
    خرمالو به دليل دارا بودن مواد معدني، براي رشد و نمو بسيار مفيد شناخته شده است و آهن موجود در آن عنصر اصلي خونسازي و پتاسيم موجود در آن اشتهاآور و شست و شو دهنده کليه و کبد مي باشد، از طرفي به دليل دارا بودن پکتين که يکي از انواع فيبرهاي محلول در آب است، باعث کاهش چربي هاي خون مي شود.
    با وجود عناصري همچون پتاسيم و منيزيم در اين ميوه، خرمالو کلسترول بد و فشار خون را نيز کاهش مي دهد به همين دليل اين ميوه براي سلامتي بيماران قلبي و افراد داراي چربي و فشار خون بالا بسيار مفيد است. در 100 گرم خرمالو 160 میلی گرم و در یک عدد آن که حدودا 168 گرم است حدود 270 میلی‌گرم پتاسیم وجود دارد.
    هر عدد خرمالوی 168 گرمی دارای 118 کیلو کالری است، این میوه جزو میوه‌های پرانرژی محسوب می‌شود لذا افرادی که دارای اضافه وزن هستند نباید در مصرف آن زیاده‌روی کنند. در ضمن بیماران دیابتی هم به لحاظ دارا بودن قند فراوان در این میوه باید از مصرف بیش از حد آن اجتناب کنند.
    خرمالو سرشار از آب و بتاکاروتن است و چنانچه این ویتامین به مقدار کافی به بدن نرسد نه‌تنها قدرت بینایی کم می‌شود، بلکه باعث خشن شدن پوست و شکننده شدن ناخن و موها و افت در میزان هوش و سلامت بدن می‌شود. بتاکاروتن یک رنگدانه گیاهی است که به مقدار فراوان در گیاهان نارنجی رنگ یافت می‌شود. بتاکاروتن پیش‌ساز ویتامین A بوده و در داخل بدن می‌تواند به ویتامین A تبدیل شود. اما مقداری از بتاکاروتن نیز به طور مستقل جذب می‌شود.
    از خواص دیگر بتاکاروتن می‌توان به خاصیت آنتی‌اکسیدانی آن اشاره نمود. آنتی‌اکسیدان‌ها با جمع‌آوری رادیکال‌های آزاد و مواد اکسیدان، از سلول‌های بدن در برابر تخریب محافظت می‌کنند؛ بنابراین بتاکاروتن می‌تواند از بروز بیماری‌های قلبی عروقی، سرطان و التهاب جلوگیری کند و موجب تقویت سیستم ایمنی بدن گردد.
    یکی دیگر از ترکیبات قابل توجه در این میوه فیبر است. فیبرها سبب کاهش سرعت جذب برخی مواد مغذی، خصوصاً قندها شده و در عین حال میزان حساسیت به انسولین را نیز افزایش می‌دهند. همچنین دریافت فیبر از ایجاد یبوست پیشگیری می‌کند. فیبر سبب حجیم شدن مدفوع و دفع راحت‌تر و سریع‌تر آن می‌شود. فیبر همچنین موجب افزایش رشد و تکثیر باکتری‌های مفید روده شده و مانع رشد باکتری‌های مضر در آن می‌شود. در اثر تخمیر فیبر در داخل روده اسید بوتیریک تولید می‌شود که منشاء انرژی برای سلول‌های روده است و به این ترتیب به حفظ سلامت دستگاه گوارش کمک می‌نماید.
    خوردن خرمالوي رسيده براي افرادي كه از سينه‌درد در رنج هستند، توصيه مي‌شود. مي‌گويند اگر خرمالو را به صورت ناشتا ميل كنيد، براي درمان اسهال خوني بسيار مفيد خواهد بود. خرمالو براي بيماران كبدي، كليوي و نقرسي نيز مفيد است. می توان از آب خرمالو برای درمان زخم ها استفاده كرد. همچنین این میوه برای آفت دهان و گلودرد بسیار مفید است. مصرف این میوه با ارزش به همه شما توصیه می شود.
    در طب سنتی از برگ درخت خرمالو نیز برای درمان بیماری‌ها استفاده می‌شود. برگ درخت خرمالو حاوی فلاوونوئیدها است که خاصیت ضد فشار خون، ضد سرطان و ضدموتاژن دارد. در عین حال برگ این درخت حاوی ماده‌ای به نام astragalin است که خاصیت آنتی‌هیستامین داشته و واکنش‌های آلرژیک را کاهش می‌دهد. این ماده همچنین علائم درماتیت و التهاب را در پوست کاهش می‌دهد. در طب سنتی از برگ این درخت به صورت چای برای درمان این نوع بیماری‌ها استفاده می‌شود.
    بنابر این از میوه خرمالو و یا حتی برگ آن چه به صورت تازه و چه خشک شده می‌توان به منظور پیشگیری از بسیاری بیماری‌ها استفاده نمود.
     

    مهربانوی ایرانی

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2018/11/30
    ارسالی ها
    6,382
    امتیاز واکنش
    14,555
    امتیاز
    898
    سن
    27
    کیوی
    کیوی، یکی از میوه‌های فصل سرد سال است که در میان میوه‌های موجود، به‌عنوان منبع غنی ویتامین C به شمار می‌‌آید. این میزان از ویتامین C به حدی است که بعضی از محققان مقدار آن را بیشتر از میزان ویتامین C موجود در مرکبات ترش می‌دانند. کیوی حاوی ویتامین‌ها و مواد معدنی گوناگونی مثل ویتامین A، E، C، آهن، اسید فولیک و پتاسیم است؛ البته پتاسیم موجود در آن تا حدی کمتر از مقدار موجود در موز است.
    هنگام خرید این میوه‌، نوع نیمه‌سفت و سالم را تهیه کنید. کیوی ازجمله میوه‌هایی است که حالت نارس آن در دمای اتاق و به مرور زمان رسیده و قابل خوردن می‌شود؛ این روند درصورت مجاورت با سیب خوراکی با سرعت بیشتری انجام می‌گیرد. بنابراین اگر مقدار زیادی کیوی نارس خریده‌اید و می‌خواهید تا چند روز آینده برای پذیرایی از مهمانان‌تان برسد، حتما در پلاستیک آن یکی دو عدد سیب خوراکی قرار دهید.
    كيوي داراي مقادير زيادي آنزيم حل كننده پتاسيم به نام پاپايين است كه از نظر تجاري براي نرم كردن گوشت مفيد است ولی مراقب باشید برای این منظور تنها چند دقیقه کافی است، زیرا از این بیشتر باعث غیرقابل استفاده‌شدن گوشت می‌شود. البته احتمال دارد براي برخي افراد آلرژي زا باشد. بويژه افرادي كه به آناناس حساسيت دارند مستعد حساسيت به اين ميوه نيز هستند. اين آنزيم با پختن ميوه به سرعت از بين مي رود.
    به اين ترتيب استفاده از كيوي خام در دسرهاي حاوي شير يا هر فراورده لبني ديگر نامناسب است زيرا اين آنزيم در عرض چند دقيقه در حاليكه بوي بسيار بدي توليد مي كند شروع به حل كردن پروتئين شير مي نمايد.
    باتوجه به اینکه این میوه منبع مهمی از ویتامین C به شمار می‌آید، برای پیشگیری از ابتلا به سرماخوردگی، چند عدد از آن را در رژیم غذایی روزانه‌تان جای دهید. جالب‌تر آنکه بعضی‌ها کیوی را با پوست می‌خورند و می‌گویند خوردن 4 عدد کیوی در روز، مشکل داشتن استرس و بی‌خوابی را نیز از بین می‌برد.
    جالب است بدانيد كه ويتامين C در كاهش علائم بيماري آسم بسيار موثر است و مطالعات نشان داده كودكاني كه در هفته ۷تا۵ عدد از اين ميوه مصرف مي كنند داراي علائم تنفسي كمتري نسبت به كودكاني هستند كه در هفته فقط ۱ عدد ميل مي كنند. كيوي همچنین سيستم حفاظتي بدن را تقويت مي كند و از بروز سرطان جلوگيري مي نمايد. كيوي با داشتن ويتامينC و اسيد قهوه دو ماده اتساسي ضد سرطان در اختيار مي گذارد. تخصصان تغذیه تاکید کردند: خواص آنتی اکسیدانی میوه کیوی نسبت به سایر میوه‌ها بسیار قوی‌تر و بیشتر است. این متخصصان می‌گویند؛ وقتی پای قدرت آنتی اکسیدانی می‌رسد هیچ میوه‌ای چه به لحاظ کمیت و چه به لحاظ کیفیت نمی‌تواند با کیوی برابری کند. مصرف و جذب بیشتر آنتی اکسیدانها می‌تواند در پیشگیری از بروز انواع خاصی از سرطانها، بیماری‌های قلبی و علائم پیری موثر واقع شوند.
    كيوي مانند قرص آسپرين موجب رقيق شدن خون شده از ايجاد پلاك در خون جلوگيري مي كند. اين ميوه به دليل خاصيت كاهندگي كه بر سطح تري گليسيريد دارد ‘ از غلظت خون مي كاهد و از تنگ شدن عروق و بروز انواع سكته ها جلوگيري مي كند.
    استرس و كمبود خواب روي بدن انسان اثر مي گذارد. هركس مي خواهد به اين وضع دچار نشود بايد در روز ۴ عدد كيوي بخورد. ۴ عدد كيوي را در طول روز تقسيم كنيد. مثلاً صبح‘ ظهر‘ بعدازظهرو عصر. چون بدن انسان نمي تواند ويتامين C را ذخيره كند.
    شش دلیل برای خوردن روزانه کیوی عبارتند از:
    • ۳ گرم فيبـر دارد كه كلستـرول را كاهش داده از سرطان جلوگيـري مي كند و به كنترل انسولين كمك مي نمايد.
    • در مقايسه با يك عدد پرتقال هم اندازه خود ‘ ويتامين C بيشتري دارد.
    • حاوي مقادير قابل توجهي آنتي اكسيدان محلول در چربي است( ويتامينAوE ) كه براي مبارزه با راديكالهاي آزاد مفيد مي باشد.
    • حاوي فيتوناتريفت هايي از جمله كاروتنوئيد و فلاوونوئيد است كه تحقيقات نشان داده كه DNA را از آسيبهاي مربوط به اكسيژن محافظت مي كند.
    • حدود ۱۰% از پتاسيم پيشنهادي روزانه را داراست ( حدود ۳۰۰ ميلي گرم ) .
    • حاوي مقادير زيادي فولات است كه بدن را در مقابل بيماريهاي قلبي ‘ سرطان و غيره محافظت مي كند و براي شكل گيري هموگلوبين حامل اكسيژن ضروري است.
    كيوي داراي مقدار زيادي اگزالات است كه موجب تشكيل سنگ در كليه و كيسه صفرا مي شود. به همين دليل بار يافراد مستعد سنگ كليه و سنگ صفرا مضر است.
     

    مهربانوی ایرانی

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2018/11/30
    ارسالی ها
    6,382
    امتیاز واکنش
    14,555
    امتیاز
    898
    سن
    27
    لیمو شیرین
    معمولاً با اولین عطسه‌ای که یکی از اعضای خانواده از روی سرماخوردگی می‌زند پدر با یک کیسه لیموشیرین وارد خانه می‌شود تا به جنگ این بیماری بزرگ برود. لیموشیرین را حتماً به همراه یک برش چهار قسمتی به خاطر دارید و می‌دانید که یکی از بهترین خوراکی‌های فصل زمستان و برای برخورد با بیماری سرماخوردگی است. لیموشیرین، میوه ای سرشار از ویتامین های B3، C،A و B1 است و مقدار زیادی فسفر، منیزیم، پتاسیم، سدیم و کلسیم دارد.
    لیموشیرین میوه‌ای با 28 کالری انرژی است که در مقایسه با دیگر میوه‌ها از انرژی کمتری برخوردار است اما این میوه سرشار از اسید سیتریک و ویتامین C است. لیموشیرین سرشار از پتاسیم و مواد معدنی است که برای قلب بسیار مفید هستند. این میوه می‌تواند از بروز مشکلاتی مانند گرفتگی عروق و سکته قلبی به خوبی جلوگیری کند.
    این میوه به افرادی که کم‌خونی دارند پیشنهاد می‌شود چرا که حاوی مقدار زیادی اسیدفولیک است. این ماده معدنی می‌تواند به بدن کمک کند تا خون بیشتری تولید شود و کم خونی بهبود یابد. وجود مقدار بسیار زیادی آنتی‌اکسیدان در لیموشیرین باعث می‌شود تا میزان زیادی از رادیکال‌های آزاد موجود در بدن شما از بین بروند و بسیاری از بیماری‌ها نیز در کنار آن‌ها از بین می‌رود.
    لیمو شیرین همچنین کلسیم بسیار زیادی دارد که می‌تواند بهترین میوه استخوان‌ساز باشد. میزان بالای کلسیم در این میوه خوشمزه از پوکی استخوان‌ها جلوگیری می‌کند. البته این به شرطی است که روزانه حداقل یک لیموشیرین مصرف کنید. این میوه زمستانی همچنین می‌تواند در هضم مواد غذایی و همچنین تنظیم مقدار اسید معده بسیار مفید باشد و از نفخ پیشگیری می‌کند. بسیاری از پزشکان برای نتیجه‌گیری بهتر توصیه می‌کنند تا بیش‌تر از آب این میوه مصرف کنید.
    لیموشیرین در درمان سرماخوردگی موثر است زیرا باعث از بین رفتن سموم بدن می‌شود. لیمو شیرین غنی از عناصر قلیایی است و حالت تازه کننده دارد. این میوه در درمان سرماخوردگی و تب ناشی از بیماری موثر است و بدن را سم زدایی می‌کند.
    در طب سنتی از لیمو شیرین به عنوان میوه ای خنک و مفید در رفع التهاب و تشنگی نام بـرده می‌شود. مزیت لیموشیرین در مقایسه با پرتقال این است که با کالری کمتری نسبت به پرتقال، همان مقدار ویتامین C را به بدن می‌رساند. ویتامین C موجود در لیموشیرین نقش پیشگیری کننده از بروز سرماخوردگی و سرطان‌ها را دارد.
    علت تلخی لیموشیرین، وجود موادی به نام نارنجین و لیمونین است. هر چه مواد قلیایی در یک ماده طبیعی مانند میوه بیشتر باشد، میوه اگر برش بخورد و در معرض هوا قرار گیرد، طعم آن تلخ‌تر می‌شود. لیمونین و نارنجین موجود در لیموشیرین با اکسیژن هوا ترکیب شده و تلخ می‌شود.
    به طور خلاصه درباره خواص لیمو شیرین می توان گفت:
    • مصرف روزی یک عدد لیموشیرین 100 درصد ویتامین C مورد نیاز بدن را تأمین می‌کند.
    • در کاهش وزن موثر است و تشنگی را رفع می‌کند.
    • خاصیت سم زدایی دارد.
    • ویتامین C موجود در آن از بروز سرطان پیشگیری می‌کند.
    • ناراحتی معده را برطرف می‌کند.
    • منبع عالی پتاسیم است، بنابراین اسهال و اسهال خونی را درمان می‌کند.
    • فیبر موجود در آن از بروز یبوست پیشگیری می‌کند.
    • ویتامین C لیموشیرین مانع از بروز بیماری لثه می‌شود.
    • اسیدفولیک موجود در لیموشیرین، در پیشگیری از کم خونی نقش موثری دارد.
    • پتاسیم آن از بروز بیماری قلبی عروقی پیشگیری می‌کند.
    • از آن جا که حجم زیادی از لیموشیرین را آب تشکیل می‌دهد، خاصیت ملین و ادرارآور دارد.
    • مصرف این میوه برای رفع سرماخوردگی، گلودرد و آنفلوانزا مفید است.
    • عضله بدن را تقویت می‌کند و ضدعفونی کننده بدن است.
    • به علت دارا بودن کلسیم بالا در جلوگیری از پوکی استخوان به ویژه در زنان نقش موثری دارد.
    منبع: تبیان
     

    مهربانوی ایرانی

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2018/11/30
    ارسالی ها
    6,382
    امتیاز واکنش
    14,555
    امتیاز
    898
    سن
    27
    لیمو ترش
    لیمو خاصیت ضدباکتریایی، ضدویروسی، تقویت کننده سیستم دفاعی بدن، کاهش دهنده وزن، هضم کننده و تصفیه کننده کبد را دارد. لیمو دارای املاح و ترکیبات زیادی مانند اسید سیتریک، کلسیم، منیزیم ، ویتامین C، فلاوانوید، پکتین و لیمونین است که ایمنی بدن را ایجاد می کند و با عفونت ها مقابله می کند.
    لیمو ترش محصولی معجزه گر در نابودی سلول های سرطانی است. بسیاری از مردم دراثر سرطان می میرند درحالیکه عده ی کمی از خواص آن باخبر هستند. جالب ترین خاصیت لیمو اثرش برروی کیست ها و تومورهاست. ثابت شده است که این گیاه درمان گر همه انواع سرطان است. این اطلاعات از یکی از بزرگترین تولید کنندگان دارو در جهان می آید، که می گوید تست های آزمایشگاهی بیش از 20 سال از سال 1970، نشان داد که عصاره لیمو در تخریب سلول های بدخیم در 12 سرطان، از جمله روده بزرگ ، پستان، پروستات، ریه و لوزالمعده... تاثیر دارد.همجنین بعنوان یک ضد قارچ و عفونت ها و کرم ها محسوب می شود .
    لیموترش مانع انباشتگی چربی‌ها می‌شود. اگر می‌خواهید مقداری کالری بسوزانید به سراغ لیموترش بروید. این ماده‌ی مغذی شما را به اندام دلخواه‌تان نزدیک می‌کند. لیموترش از انباشته شدن چربی‌ها جلوگیری به عمل می‌آورد و با احتباس هیدرولیپیدی مقابله می‌کند. توصیه می‌کنیم برای جلوگیری از انباشتگی چربی‌ها از ورزش و فعالیت‌های فیزیکی غافل نشوید.
    لیموترش پوست صورت را خوش آب و رنگ می‌کند. لیموترش می‌تواند روی رنگ و روی شما تأثیر بگذارد و پوست‌های کدر و تیره را روشن و خوش آب و رنگ کند. برای این کار 1میلی گرم اسانس لیموترش را با 1 میلی گرم روغن ضروری گل عطری و 13 میلی گرم روغن گیاهی argan مخلوط کنید. روزانه صبح و شب، چند قطره از محلولی که درست کرده‌اید را به پوست صورت خود زده و آرام با نوک انگشتان‌تان ضربه‌هایی به گونه‌های‌تان بزنید. اسانس لیموترش پوست صورت را خوش‌رنگ، درخشان کرده و به اصطلاح رنگ و روی شما را باز می‌کند. توجه داشته باشید زمانی که می‌خواهید در معرض نور خورشید قرار بگیرید به پوست خود لیموترش نزنید. اسانس لیموترش با احتباس آب مقابله می‌کند. اسانس لیموترش مایعاتی که به دلیل احتباس آب در بافت‌های بدن جمع می‌شود را دفع می‌کند و باعث می‌شود پوستی با منافذ بسته و صاف داشته باشید.
    لیمو حاوی اسید سیتریک است که برای درمان آکنه بسیار موثر است. ویتامین C موجود در میوه های استوایی برای طراوت پوست لازم است همان طور که می دانید خوردن ناشتا یک لیوان آب ولرم با لیمو مفید است. با استفاده از انگشت یا پنبه کمی آب لیموی تازه روی آکنه بمالید و بگذارید شب کامل روی پوست بماند. صبح روز بعد با آب صورت خود را بشویید. اگرچه ممکن است کمی ناراحت کننده باشد و شاید احساس سوزش کنید اما لیمو برای درمان آکنه بسیار مفید و کاربردی است. یا اینکه یک سهم آب لیموی تازه را با یک سهم آب گلاب و یا عسل رقیق شده با آب مخلوط کنید و به مدت نیم ساعت روی آکنه بگذارید و سپس با آب بشویید. این عمل را ۲ بار، یک بار به هنگام صبح و یک بار عصر تکرار کنید.اگرچه این درمان ها طبیعی هستند اما در صورت حاد بودن آکنه و یا داشتن زخم باز، اول با پزشک مشورت کنید.
    لیموترش به هضم غذا کمک می‌کند. روغن ضروری لیموترش کبد را تمیز کرده و به تصفیه‌ی دستگاه گوارش یاری می‌رساند.
    بررسی ها نشان می دهد لیمو تاثیر آرام بخش دارد و خستگی مفرط، سرگیجه، اضطراب، تنش و دستپاچگی را از بین می برد. استنشاق روغن لیمو، هوشیاری و قدرت تمرکز فرد را افزایش می دهد. برای افزایش توانایی کارمندان در محیط کار از خوشبوکننده با بوی لیمو استفاده می شود. اگر حالت عصبی و نگرانی دارید، چند قطره روغن لیمو را روی دستمال بچکانید و بو کنید. بررسی های متعددی نشان داده ترکیبی از روغن لیمو همراه با بابونه، سنبل الطیب و رازک اضطراب را کاهش می دهد و باعث خواب منظم می شود.
    لیموترش خواص ضد پیری دارد. وقتی انسان پا به سن می‌گذارد پوستش نازک‌تر و حساس‌تر می‌شود و سر و کله‌ی چین و چروک پیدا می‌شود. اما آب لیموترش پیری پوست را به تأخیر می‌اندازد. متخصصان معتقدند افزودن آب لیموترش به مواد غذایی آثار پیری پوست را کاهش می‌دهد. می‌پرسید چرا؟ به خاطر این‌که لیموترش حاوی فلاوونوئیدها و آنتی اکسیدان‌های قوی‌ای است که آثار مخرب رادیکال‌های آزاد را کاهش می‌دهد.
    اگر سرفه می‌کنید و گلو درد دارید به سراغ لیموترش بروید. درست کردن یک دم کرده‌ی ساده به این قبیل ناخوشی‌ها پایان می‌دهد. آب لیموترش را بگیرید و با آب گرم دم کنید و به آن عسل اضافه کنید و قبل از خواب بنوشید. لیموترش سرشار از اسید سیتریک و ویتامینC است به همین دلیل خواص ضدالتهابی و ضدعفونی دارد. البته باید بدانید که سرفه می‌تواند علامت بیماری‌هایی مثل زکام، آسم و یا برونشیت باشد. اگر گلودردتان طولانی شد حتماً به پزشک مراجعه کنید.
    در اغلب موارد استفاده از شامپوی نامناسب و مخمر مالاسزیا Malassezia باعث پیدایش شوره در پوست سر می‌شود. خوشبختانه لیموترش به راحتی می‌تواند با این مخمر مقابله کند. برای این کار هفته ای یک مرتبه از آب لیموترش استفاده کنید. آب لیموترش را گرفته و به موهای خود زده و 5 دقیقه بعد موهای‌تان را شامپو بزنید. لیموترش قابضی است که می‌تواند سلول‌های پوست سر را تنگ‌تر کند. این کار باعث می‌شود پوست سر محکم‌تر و محافظت شود. توصیه می‌کنیم از شامپوی ضدشوره استفاده کنید و اگر شوره‌های همچنان روی سرتان جا خوش کردند به متخصص پوست مراجعه کنید.
    لیموترش برای درمان آفت‌های دهان بسیار موثر عمل می‌کند. برای این کار آب یک عدد لیموترش تازه را گرفته و با یک لیوان آب ولرم مخلوط کنید و روزانه 3 مرتبه دهان خود را با این محلول شستشو دهید. خواص لیموترش درمان آفت‌ها را تسریع می‌بخشد. باید بگوییم که در ابتدا تماس آب لیموترش با آفت‌ها باعث سوزش خواهد شد اما این حس ناخوشایند در طول درمان رفته رفته از بین خواهد رفت.
    برای مقابله با زکام با آب لیموترش قرقره کنید. اگر دماغ‌تان کیپ شده، عطسه امان‌تان را بریده و کلا از زکام رنج می‌برید، لیموترش می‌تواند کمک‌تان کند. برای این کار 2 سی سی لیتر آب لیموترش تازه را با 2 سی سی لیتر آب گرم مخلوط و روزانه 3 الی 4 مرتبه با این محلول قرقره کنید. اگر دنبال دلیلش می‌گردید باید بگوییم که لیموترش ضدآلرژی و ضدالتهاب است و برای همین برای درمان زکام موثر است.
    بعد از تب بدن احساس خستگی می‌کند و لیموترش می‌تواند توان از دست رفته را بازگرداند. برای این کار 15 گرم پوست لیموترش را با 15 گرم پوست پرتقال، 10 گرم میخک و 30 گرم چوب دارچین مخلوط کنید. دو قاشق غذا خوری از این مخلوط را با 20 سی سی لیتر آب جوش به مدت 15 دقیقه دم کرده و هر روز دو مرتبه میل کنید. می‌پرسید چرا؟ به خاطر این‌که لیموترش دارای خواص ضدالتهابی است و ویتامین C فراوان آن باعث ایجاد حس سرزندگی می‌شود. توصیه می‌کنیم آب فراوانی نیز نوشیده شود تا آبی که در نتیجه‌ی تب از طریق تعریق از دست رفته جبران شود. اگر تب بیشتر از 12 ساعت ادامه داشته باشد و یا درجه‌ی آن بالا برود باید حتماً به پزشک مراجعه کنید.
    لیمو بوی بد دهان که بر اثر مصرف برخی ادویه ها، کشیدن سیگار و یا کمبود بزاق ایجاد شده را رفع می کند . برای خوشبو کردن دهان، روزی چند بار به طور کامل با یک لیوان آب ولرم حاوی آب یک لیمو غرغره کنید. جویدن یک برش لیمو پس از هر وعده غذایی نیز می تواند مفید باشد.
    آب لیمو تاثیر قوی قلیایی روی بدن دارد و عامل طبیعی در برابر اسید اضافه بدن است. این اسید اضافه موجود در بدن، نقشی مهم برای دردهای روماتیسم دارد.روزی ۳ بار یک لیوان آب ولرم حاوی آب یک لیمو بخورید و در صورت شدت درد، به هر یک لیوان، آب ۲ عدد لیمو اضافه کنید.
    البته مصرف زیاد آبلیمو زیاد به خصوص آب لیمو خالص ممکن است اثرات مخرب بر روی مینای دندان بگذارد.
     

    مهربانوی ایرانی

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2018/11/30
    ارسالی ها
    6,382
    امتیاز واکنش
    14,555
    امتیاز
    898
    سن
    27
    موز
    موز از آن دسته میوه‌هایی است که مصرف آن برای همه افراد از پیر و جوان گرفته تا ورزشکار، توصیه می‌شود. در طب باستان هند و ایران این میوه ی طلایی به عنوان کیمیای جوانی شناخته میشده است. امروزه پژوهشگران معتقدند که موز به سیستم هاضمه کمک می کند و حس جوانی و شادابی را در فرد زنده نگه می دارد. موز دارای نوعی شیرینی طبیعی نیز می باشد که به حفظ شادابی و تسریع متابولیسم در فرد کمک می کند. علاوه بر این اگر به سلامتی چشمانتان می‌اندیشید از خوردن موز غافل نشوید.
    موز دارای سه نوع قند طبیعی (ساکاروز، فروکتوز و گلوکز) است که به همراه سلولز (فیبر) موجود در آن، باعث افزایش فوری و مستمر انرژی می گردد. پژوهش‏ها ثابت کرده است که تنها دو عدد موز برای تأمین انرژی لازم جهت نود دقیقه فعالیت بدنی سخت، کفایت می‏کند. به همین دلیل است که موز، میوه شماره یک ورزشکاران برتر جهان است.
    با این حال، انرژی‏زایی تنها خاصیتی نیست که در موز وجود دارد. این میوه می‏تواند در پیشگیری یا غلبه بر تعدادی از بیماری‏ها از جمله افسردگی موثر باشد. بر طبق تحقیقات به عمل آمده توسط mind (انجمن ملّی سلامت روانی آمریکا) بر روی افرادی که دچار افسردگی بودند، بسیاری از آنان پس از خوردن یک موز، احساس خیلی بهتری پیدا کرده‏اند. دلیل این امر آن است که موز حاوی «تریپتوفان»، نوعی پروتئین است که بدن آن را به «سروتونین» تبدیل می‏کند.
    این میوه غنی از انرژی، منبع سرشاری از پتاسیم است. این ماده معدنی به حفظ تعادل فشار خون و عملکرد قلب کمک شایانی می‌کند. پزشکان می‌گویند، یک موز متوسط 467 میلی‌گرم پتاسیم و تنها یک میلی‌گرم سدیم دارد و به همین دلیل خوردن روزانه یک موز، از بالا رفتن فشار خون جلوگیری می‌کند.
    از سوی دیگر میزان فیبر موجود در موز بسیار قابل توجه است و این در حالی است که تحقیقات نشان می‌دهد خوردن میوه‌های غنی از فیبر از ابتلا به بیماری های قلبی جلوگیری می‌کند.
    اخیرا نیز یک نظریه جدید مطرح شده و آن این است که می توان با خوردن موز، استخوان‌سازی کرد. به گفته محققان، خوردن موز به جذب کلسیم در بدن کمک می کند و به همین دلیل سلامت استخوان‌ها را تضمین کرده و از افت کلسیم در آنها جلوگیری می‌کند.
    تاثیر موز در درمان زخم معده هم از مدت‌ها پیش به اثبات رسیده است. ترکیب ساده شیر و موز، اکسیری جادویی برای مرهم نهادن بر زخم معده و ترشح بیش از حد اسید معده است. موز به دلیل خاصیت و بافت ویژه ای که دارد، به عنوان دارویی مفید برای جلوگیری از بروز اختلال در اعماء و احشاء داخلی بدن به شمار می رود. به دلیل بافت ملایمی که دارد، از ایجاد زخم معده جلوگیری می کند. موز تنها میوه ای است که مبتلایان به زخم معده بدون هیچ پرهیزی میتوانند از آن استفاده کنند. این میوه می تواند فضای اسیدی که میوه های دیگر ممکن است در معده بوجود آورند را از میان ببرد و محیط معده را خنثی نگه دارد. موز رسیده به عنوان یکی از موثرترین درمان ها برای ورم معده، زخم معده و از بین بردن یبوست به شمار می رود. موز نشانه های بیماری های فوق الذکر را کاهش داده و مرحله ی بهبودی را تسریع می بخشد.
    موز در درمان بیماری های پوستی خواص شگفت انگیزی دارد. قسمت داخل پوست را روی لکه های آکنه بمالید و طی چند روز نتیجه موثر آن را ببینید. اگر قصد چادر زدن یا کوه نوردی دارید، چند موز همراه خود ببرید. در صورت تماس با گیاه پیچک سمی قسمت داخل پوست موز را روی قسمت های آسیب دیده بمالید تا خارش و ناراحتی کاهش یابد. با تکرار این کار ناراحتی شما تسکین پیدا می کند. پوست موز، زگیل را در مدت کوتاهی از بین می برد. قبل از خواب، پوست موز را به زگیل بمالید. اگر پوست شما زخم شده است و به پماد ضدعفونی کننده دسترسی ندارید می توانید پوست موز را به زخم بمالید. به دلیل وجود موادی مانند پتاسیم، منیزیم ،کلسیم درپوست موز، برای سفید شدن دندان، میتوانید قسمت داخل پوست موز را بر روی دندان هایتان بمالید.
    موز در جلوگیری از اسهال و یبوست نقش فعالی را بازی می کند. این میوه شامل موادی می باشد که مکانیسم و عملکرد بافت های روده ای را در حد نرمال نگه می دارد. در زمان یبوست بافت موز به گونه ای عمل می کند که سبب می شود روده به اندازه ی کافی آب به خود جذب کند. این امر به دلیل وجود پکتین در موز اتفاق می افتد؛ به این شکل که آب زیادی را در خود انباشته کرده و به توده سازی در روده کمک میکند. موز در تغییر ماهیت باکتری های روده نیز بی تاثیر نیست. به عنوان مثال این توانایی را دارد که انواع مضر باسیل ها را به باسیل اسیدوفیلوس تبدیل نماید. خیس کردن موز در آب به همراه قدری نمک به عنوان یکی از موثرترین روش های درمان اسهال خونی به شمار می رود. موز همچنین برای جلوگیری از ایجاد اسهال در کودکان نیز مفید است؛ اما پیش از مصرف باید به خوبی آنرا له کرده و به صورت کرم در آورید و سپس به کودک بدهید.
    موز همچنین در تسکین و درمان التهاب مفاصل و نقرس نیز مفید است. اگر برای مدت زمانی در حدود 3 تا 4 روز در رژیم غذایی خود از موز استفاده کنید، مطمئن باشید که بهبود پیدا خواهید کرد. بیمار می تواد درطول این زمان، روزانه 8 تا 9 موز مصرف کرده و دیگر چیزی نخورد تا بهبودی سریعتر حاصل شود.
    از آنجایی که موز سرشار از آهن می باشد، در درمان کم خونی موثر است. این میوه توانایی آن را دارد که تولید هموگلوبین موجود در خون را به بالاترین میزان خود افزایش دهد.
    استفاده از این میوه به افرادیکه به برخی از غذاهای خاص حساسیت دارند، از خشکی پوست رنج میبرند، سوء هاضمه داشته، و یا به بیماری آسم مبتلا هستند اکیداً توصیه می شود. موز برخلاف میوه های مشابهی که دارای پروتئین هستند، حاوی آمینو اسیدهای سنگین که برخی از افراد قادر به مصرف آنها نیستند، نمی باشد؛ به راحتی هضم شده و هیچ گونه واکنش آلرژیکی را در بدن از خود بروز نمی دهد. موز تنها حاوی آمینو اسیدهای سبکی است که به ندرت اتفاق می افتد که در فرد باعث ایجاد واکنش های آلرژیک شود. البته در این میان برخی از افراد نیز هستند که حتی به سبک ترین آمینو اسیدها آلرژی دارند و نباید از این میوه استفاده کنند.
    از آنجایی که موز حاوی مقادیر بالایی کربوهیدرات بوده و میزان نمک و پروتئین آن پایین می باشد، برای بیماران کلیوی انتخاب مناسبی به شمار می رود. این میوه برای افراد اورمی – نوعی مسمومیت ناشی از ازدیاد اوره در خون – مفید است. در حالت بروز چنین وضعیتی کافی است بیمار برای 3 تا 4 روز رژیم موز بگیرد و روزانه 8 تا 9 موز مصرف کند. این شیوه ی درمانی برای کلیه ی بیماری های کلیوهی از جمله ورم کلیه مفید است.
    رژیمی که در آن موز له شده به همراه شیر مصرف شود، به عنوان یکی از بهترین شیوه های درمانی چاقی به شمار می رود. به صورت دوره ای می توانید از این رژیم غذایی استفاده کنید. به این ترتیب که رژیم غذایی خود را به مصرف روزی 6 موز محدود کرده و موزها را با شیر مخلوط کنید و بخورید. این رژیم غذایی را برای 10 تا 15 روز ادامه دهید. پس از این دوره میوه و سبزی های سبز رنگ را نیز می توایند به رژیم غذایی خود اضافه کنید. میزان مصرف روزانه موز را به تدریج از 6 عدد به 4 عدد کاهش دهید. این رژیم را می توانید تا زمانیکه به نتیجه ی دلخواه می رسید، ادامه دهید. موز به این دلیل برای افرادی که دارای اضافه وزن هستند، مفید است که حاوی سدیم نمی باشد.
    موز پخته شده به همراه کشک می تواند اختلالت مربوط به زمان قاعدگی از جمله دردهای شدید قاعدگی و خونریزی شدید را کاهش دهد. موز سبب ترشح هورمون پروژسترن می باشد که از خونریزی زیاد جلوگیری می نماید.
     

    مهربانوی ایرانی

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2018/11/30
    ارسالی ها
    6,382
    امتیاز واکنش
    14,555
    امتیاز
    898
    سن
    27
    نارنگی
    اگر از بی‌خوابی رنج می‌برید و شب‌ها نمی‌توانید خواب آرام و راحتی داشته باشید، متخصصان تغذیه توصیه می‌کنند یکی دو ساعت قبل از خواب چند دانه نارنگی میل کنید.
    کارشناسان تغذیه می‌گویند نارنگی به دلیل داشتن ویتامین‌های C ، A و B مفرح قلب است و می‌تواند اعمال قلب را تنظیم کند. بر طبق تحقیقات جدیدی که دانشمندان دانشگاه انتاریوی غربی کانادا درباره نارنگی انجام داده‌اند، به وجود ماده‌ای در این میوه پی بـرده‌اند که نه تنها موجب جلوگیری از چاقی می‌شود، بلکه ضد دیابت نوع دو و حتی تصلب شرایین است، (بیماری که علت اصلی بیشتر حملات قلبی و سکته‌های مغزی است(. به گفته آنان، طبیعت نارنگی سرد است و مسکن خوبی برای سلسله اعصاب است. این میوه ادرار آور خوبی است و از این رو می‌تواند سموم بدن را دفع کند.
    پزشکان خوردن نارنگی را به بیمارانی که از سرگیجه رنج می‌برند نیز توصیه می‌کنند. این میوه پاییزی چسبندگی خون را معالجه می‌کند، در نتیجه تصلب شرایین، ورم جدار ورید و سیاه شدن شریان، فلج ناقص و آنژین را بهبود می‌بخشد.
    نارنگی حاوی مقدار زیادی منیزیم است و از این طریق در فعالیت عضلانی، دستگاه گوارش و سیستم عصبی موثر است و به خاطر داشتن میزان فسفر و کلسیم بالا، یکی از میوه‌هایی است که در تشکیل استخوان و اسکلت بدن موثر است. نارنگی به خاطر داشتن فسفر زیاد و ویتامین‌های فراوان، باعث تقویت حافظه و هوش می‌شود و برای رفع بی‌اشتهایی و کاهش گرمای غریزی بدن نیز مفید است. نارنگی، این میوه پرخاصیت، برای درمان بسیاری از بیماری‌ها، از جمله فشارخون بالا بسیار مفید است.
    رگه تلخي كه در آن مزه مي شود يكي ديگر از محسناتش است زيرا اين تلخي مربوط است به يك ماده موثر كه اشتها را باز ميكند و به همين جهت است كه غذاشناسان توصيه مي كنند كه هميشه نارنگي را قبل از غذا مصرف ميل نماييد تا معده شما براي قبول و هضم آن آماده شود.
    از پوست آن اسانسي معطر مي سازند كه ضد عفوني كننده بوده و در ساختن ادكلن ها و مرهم هاي زخم بكار مي رود و نيز مي تواند ميكروبهاي مننژيت و حصبه را نابود كند. جوشانده ي برگ آن براي تصفيه ي خون بسيار مناسب است. براي مبارزه با انگلهاي معده و روده ، بايستي مركبات را با با پوست له كنيد و بعد در شربت عسل خيس نموده ودر صافي بريزيد و با فشار ، شيره آن را گرفته و شب قبل از خواب بنوشيد.

    برخی از خواص نارنگی عبارتند از:
    • منبع غنی ویتامین C است.
    • منبع غنی بتاکاروتن است.
    • برای کاهش تب و رفع تراکم خون در کبد مفید است.
    • به اعتقاد برخی، به خاطر خاصیت ضدعفونی کننده‌اش، می‌تواند در درمان سفلیس موثر باشد.
    • دارای مقادیر فراوانی ویتامین A است و برای پیشگیری از سرطان مفید است.
    این میوه پرخاصیت، برای درمان بیماری‌های زیر مفید است:
    • چاقی
    • برونشیت
    • التهاب ریه
    • آسم
    • زکام
    • فشارخون بالا
    • بیماری‌های مختلف پوستی
    منبع: تبیان
     

    مهربانوی ایرانی

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2018/11/30
    ارسالی ها
    6,382
    امتیاز واکنش
    14,555
    امتیاز
    898
    سن
    27
    شلیل
    شلیل یک منبع غنی از آنتی اکسیدان هایی است که با رادیکال های آزاد در سلول ها می جنگد. آنتی اکسیدان های موجود در شلیل در بدن به ویتامین A تبدیل می شوند. شلیل منبع خوبی از بیوفلاونوئیدها و کاروتنوئیدها می باشد. در واقع شلیل غنی از لوتئین و لیکوپن است. لوتئین مسئول رنگ قرمز، نارنجی و زرد در میوه ها و سبزیجات است. این فیتوکمیکال ها به خصوص برای پیشگیری از بیماری های قلبی، بیماری های چشمی مانند دژنراسیون ماکولار و سرطان مفید است.
    شلیل هم چنین منبع خوبی از فیبر و پتاسیم است که هر دوی این ها برای سلامتی مفید و سودمند هستند؛ فیبرهایی که در شلیل یافت می شود نقش مهمی را در پاک سازی کولون و سلامتی کولون ایفا می کنند. پتاسیم نیز موجب افزایش شادابی و تحرک در فرد می شود، فشار خون بالا را کنترل می کند و خطر ابتلا به سکته ی مغزی را کاهش می دهد.
    شلیل همچنین حاوی ویتامین C بالایی است؛ ویتامین C، به عنوان یک آنتی اکسیدان از خیلی از بیماری ها مانند بیماری های قلبی عروقی و ... پیشگیری می کند و برای سلامت پوست و لایه های محافظتی بدن مفید است. این ویتامین پوست انسان را با طراوت نگاه می دارد و موجب جوانی پوست می شود. از تأثیرات دیگر این ویتامین، می توان به افزایش جذب آهن موجود در غذا اشاره کرد.
    اين ميوه منبع بسيار غني اي از بتاكاروتن است. بتاكاروتن با خاصيت آنتي اكسيداني بسيار نيرومندي كه دارد و با ارتقاي سطح ايمني بدن از بروز بسياري از بيماري ها جلوگيري مي كند. يكي ديگر از خواص بتاكاروتن، جلوگيري از بروز بيماري هاي قلبي ـ عروقي است.فيبر ديگر تركيب قابل توجه در اين ميوه است كه سبب كاهش سرعت جذب برخي مواد مغذي بويژه قندها مي شود و در عين حال ميزان حساسيت به انسولين را نيز افزايش مي دهد. مصرف شليل مي تواند در كنترل قندخون موٌثر باشد.
    به طور کلی مواد غذایی در سه دسته ی مواد غذایی با اندیس گلیسمی پایین، مواد غذایی با اندیس گلیسمی متوسط و مواد غذایی با اندیس گلیسمی بالا قرار می گیرند. تعریف ساده ی اندیس گلیسمی یعنی این که چه مدت زمانی طول می کشد تا قند ماده ی غذایی خورده شده وارد خون شود. موادی که در گروه یک قرار می گیرند اندیس گلیسمی شان 55 و کمتر از آن است. این مواد غذایی برای مبتلایان به دیابت مفید است زیرا هم قند خون شان به آهستگی بالا می رود و هم این که دیرتر احساس گرسنگی می کنند. شلیل دارای اندیس گلیسمی 43 است و این یعنی این که این ماده ی غذایی هم برای مبتلایان به دیابت مفید است و هم برای افرادی که می خواهند وزن شان را کاهش دهند.
     

    مهربانوی ایرانی

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2018/11/30
    ارسالی ها
    6,382
    امتیاز واکنش
    14,555
    امتیاز
    898
    سن
    27
    نارگیل
    نارگیل میوه ای سرشار از مواد مغذی با خاصیت دارویی است. این میوه شامل ویتامین های B و C و کلسیم و آهن و فسفر و پروتئین است. ارزش غذایی نارگیل بیشتر در میوه آن نهفته می‌باشد. گوشت نارگيل داراي آنزيم‌هاي مختلف مانند انورتين، اكسيداز و كاتالاز مي‌باشد. همچنین در شیر نارگیل اسید‌های آمینه مختلفی از جمله هیستيد، آرژینین، پرولین، لوسین و آلانین موجود می‌باشد. مغز یا گوشت میوه نارگیل به شکل‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد، ازجمله تهیه پودر و آرد نارگیل از مغز گوشت تازه نارگیل که در صنایع غذایی و شیرینی سازی کاربرد دارد. مغز خشک نارگیل نیز غنی‌ترین منبع روغن گیاهی با 60 تا 67 درصد چربی می‌باشد که مصرف خوراکی و دارویی داشته و در ساخت صابون، پاک کننده‌ها، شامپوها و ... نیز کاربرد دارد.هر بخش از این میوه استوایی مفید و قابل مصرف است.
    میوه نارگیل کروی شکل است که قسمت خارجی آن ضخیم و سفت و متشکل از الیاف نباتی و داخل آن نیز صاف و سخت می باشد . در قاعده نارگیل سه سوراخ دیده می شود که چشم های نارگیل نامیده می شود . برای استفاده از مایع داخل نارگیل که شیر نارگیل نامیده می شود این سوراخها را باید با جسم نوک تیزی باز کرد و مایع دارون آنرا بیرون آورد . سپس با چکش آنرا بشکنید و از گوشت داخل آن استفاده کنید.
    گوشت نارگیل حرارت داخلی بدن را افزایش می دهد. برای خوشبو کردن دهان مفید است. ضعف کبد را درمان می کند. برای برطرف کردن بواسیر مفید است. ادرار را زیاد می کند. درد مثانه را رفع می کند. زخم های بدن را مداوا می کند. کرم معده و روده ، مخصوصا کرم کدو را از بین می برد. برای تقویت دستگاه هاضمه مفید است.
    با له کردن و چرخ کردن گوشت سفید نارگیل نیز شیری بدست می آید که بان شیر نارگیل گفته می شود . شیر نارگیل یک غذای کامل است که می توان آن را با شیر مادر مقایسه کرد. شیر نارگیل هم ملین و هم ضد اسهال است و برای رفع اسهال خونی مفید است. برای برطرف کردن آب آوردگی بدن می توان از آن استفاده کرد. شیر نارگیل ضد سم است. برای پائین آرودن تب مفید است. برای معالجه بیماریهای پوستی مفید است.
    آب نارگیل منبع سالم و طبیعی برای تامین آب و انرژی است و نوشیدنی بسیار مفیدی برای ورزشکاران به حساب می آید. دارای خاصیت ضد عفونی کننده است. همچنین خواص ضد ویروسی و ضدقارچی و ضد باکتریایی آن باعث تصفیه خون، درمان سرخک، تبخال و آنفلوآنزا می شود و برای مبتلایان به هپاتیت C مفید است.
    مصرف آن برای پیشگیری از استفراغ، حالت تهوع و برای جایگزین کردن مایعات از دست رفته بر اثر مالاریا، آنفلوآنزا و حصبه توصیه می شود. مصرف آن برای کلیه های سنگ ساز مفید است. مخلوط آب نارگیل و روغن زیتون، انگل روده ای را از بین می برد.
    روغن خالص نارگیل، بو و طعم نارگیل را می دهد. باکتری هایی را که عفونت مجرای ادراری، بیماری لثه ای و سوزاک را ایجاد می کند، از بین می برد. ویروس های ایجاد کننده آنفلوآنزا و بیماری های عفونی را از بین می برد. از برگشت اسید معده تا حدی جلوگیری می کند. عملکرد پانکراس و تولید آنزیم ها را تقویت می کند.
    این روغن با بهبود بخشیدن به جذب منیزیم و کلسیم باعث تقویت استخوان می شود. التهاب مفصل و عضله را کاهش می دهد، بافت ها را بازسازی می کند. عملکرد غده تیروئید را تنظیم می کند. از بدن در برابر سرطان روده بزرگ، سـ*ـینه و مجرای گوارشی و آلزایمر محافظت می کند. علایم سندروم خستگی مفرط را تسکین می بخشد. علایم مربوط به بزرگ شدن پروستات را کاهش می دهد. کبد را تقویت می کند. از بروز بیماری تصلب شرایین و بیماری قلبی پیشگیری می کند.
    استفاده موضعی روغن نارگیل روی پوست با ایجاد محافظ شیمیایی روی پوست از عفونت محافظت می کند و باعث درمان می شود. پوست خشک را نرم و مرطوب می کند. پف، چین و چروک و تیرگی زیر چشم را کاهش می دهد.
    مخلوط آن با جوش شیرین، خمیر دندان موثری به حساب می آید. این روغن درد ناشی از سوختگی پوست را تسکین می دهد و باعث بهبود سوختگی و تاول می شود. درد، سوزش و خارش بر اثر گزیدگی مار و حشرات را متوقف می کند. ناراحتی پوستی مانند اگزما و داءالصدف را درمان می کند. پوست را تقویت می کند، از بروز لکه های قهوه ای، افتادگی پوست و چین و چروک پیشگیری می کند.
    مالیدن این روغن روی ناخن های دست و پا قارچ زیر ناخن های دست و پا را درمان می کند. مالیدن کمی از آن در داخل بینی از خون دماغ پیشگیری می کند. استفاده از آن روی مو، آن را نرم می کند، از موخوره پیشگیری می کند، وز شدن موها را کاهش می دهد و شوره سر را کنترل می کند. لک های ایجاد شده بر اثر چاقی و لاغری را از بین می برد.
    نارگیل دیر هضم بوده و در بدن تولید خلط می‌کند، بنابراین بهتر است به همراه شکر مصرف شود. با توجه به طبیعت گرم آن، افراد گرم مزاج باید آن را با میوه‌های ترش، لیمو و یا هندوانه مصرف کنند، لیکن برای افراد سرد مزاج و سالمند مفید می‌باشد.
    با اين که روغن نارگيل يک روغن گياهي است، اما داراي مقدار زيادي چربي اشباع مي‌باشد. به همين دليل افراد دچار چربي خون بالا و بيماران قلبي نبايد از روغن نارگيل استفاده نمايند.
     
    بالا