علمی هندوانه به شرط اسکن

  • شروع کننده موضوع MILAD_A
  • بازدیدها 125
  • پاسخ ها 0
  • تاریخ شروع

MILAD_A

کاربر نگاه دانلود
کاربر نگاه دانلود
عضویت
1970/01/01
ارسالی ها
27,940
امتیاز واکنش
17,247
امتیاز
995
محل سکونت
تجریش
634976089157783968.jpg
[h=2][/h] آیا میوهها و سبزیهای ارگانیک، مغذیتر از انواع معمولی هستند؟ پژوهشی که سال گذشته از سوی دانشگاه استنفورد در این زمینه به انجام رسید، تردیدهایی جدی را درباره مواد سودمند و مغذی بیشتر در محصولات کشاورزی و باغی ارگانیک ایجاد کرد؛ اما نکته ظریفی که در این میان وجود دارد این است که سطح مواد مغذی محصولات مختلف اعم از ارگانیک و غیرارگانیک، تا حدی زیادی به عواملی همچون نوع و کیفیت خاک، دما، میزان قرارگیری در برابر نور آفتاب، میزان آبیاری و عواملی دیگر بستگی دارد.



مشکل اینجاست که ما به عنوان مشتری نمی توانیم از میان محصولات مختلف، آنهایی را که از کیفیت غذایی بالاتری برخوردار هستند، تشخیص دهیم. خیلی خوب می شد اگر اسکنری ساخته می شد و میزان مواد مغذی میوه ها و سبزی ها را به ما نشان می داد.

همین فکر بود که گروهی از دانشمندان را به فکر طراحی اسکنری ویژه برای این کار کرد. فناوری پایه موجود در این اسکنر پدیده جدیدی نیست. قرار است از روش طیف نگاری نزدیک به فروسرخ که امروزه در داروسازی، کشاورزی و حتی اخترشناسی کاربرد دارد به عنوان ساختار اساسی این اسکنر بهره گیری شود.

ارتعاش مولکول های مختلف موجود در مواد با هم تفاوت های اندکی دارند. وقتی یک پرتو فروسرخ به ماده مورد نظر تابانده می شود، برخی از طول موج های آن از سوی برخی پیوندهای شیمیایی مرتعش بیشتر جذب می شود. با اندازه گیری نور نزدیک به فروسرخ می توان به ویژگی های ماده ای که پرتو به آن تابانده شده بود، پی برد.

البته این که آیا این شیوه طیف نگاری می تواند به شکل گیری چنین اسکنری کمک کند یا خیر هنوز مشخص نیست، زیرا اسکنری که قرار است با استفاده از این شیوه طیف نگاری طراحی شود نمی تواند به شناسایی موادی که کمتر از یک دهم درصد از حجم را تشکیل می دهند، بپردازد. میوه ها و سبزی ها به طور متوسط دارای 92 درصد آب هستند.
پس از آب، موادی همچون هیدروکربن ها و پروتئین ها، بیشترین درصد از حجم این محصولات را تشکیل می دهند که البته به همین علت براحتی می توان با طیف نگاری نزدیک به فروسرخ آنها را شناسایی کرد. مشکل اینجاست که حجم کل ریزمغذی های موجود در میوه ها و سبزی ها که ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان ها را دربرمی گیرند ، آن قدر کم است که قابل شناسایی نیست. دانشمندان قرار است به همین منظور به بررسی گسترده انواع مواد غذایی به منظور طراحی نوعی الگوریتم کاربردی برای این اسکنر بپردازند.
 

برخی موضوعات مشابه

بالا