- عضویت
- 2016/11/28
- ارسالی ها
- 4,013
- امتیاز واکنش
- 9,544
- امتیاز
- 746
پرخوری در افراد می تواند به دلایل گوناگونی وجود داشته باشد که شایع ترین آن، عادت فرد در مصرف بیش از اندازه خوراکی ها می باشد، پرخوری در واقع عوارض جدی در پی خواهد داشت و سلامت فرد را به خطر می اندازد، اما باید بدانیم این مشکل به سادگی و با یک رژِیم غذایی مناسب قابل حل خواهد بود. حال با ما همراه باشید تا به مباحث پرخوری در طب سنتی بپردازیم.
کم بخور؛ همیشه بخور!
پرخوری در طب سنتی از دیدگاه پیامبر خدا (ص): «برادرم عیسی، از شهری گذر کرد که در آن، مرد و زنی بر یکدیگر فریاد میکشیدند. پرسید شما را چه شده؟ مرد گفت: ای پیامبر خدا! این زن من است و او را مشکلی نیست. درستکار است اما دوست دارم از او جدا شوم. بیآن که کهن سال باشد چهرهاش بیطراوت است. عیسی (ع) گفت: ای زن دوست داری دیگر بار چهرهات پرطراوت شود؟ زن گفت: آری. به او گفت: چون غذا میخوری از سیر شدن حذر کن زیرا اگر غذا بر سـ*ـینه سنگینی کند و از اندازه افزون شود، طراوت چهره از میان میرود. زن چنان کرد و دیگر بار، چهرهاش طراوت یافت.» (احادیث پزشکی، ص۳۶۱)
شاید شما هم دچار این مشکل باشید. به هر حال، غذاهای خوشمزه و رنگارنگ همیشه وسوسهانگیزند. حتی اگر گرسنه هم نباشید، ممکن است دلتان بخواهد غذا بخورید و اصلا هم به عوارض بعدی آن فکر نکنید. اگر نتوانید در برابر میـ*ـل خود برای خوردن مقاومت کنید، به زبان عام دچار بیماری پرخوری شدهاید. پرخوری انسان را به چاقی و ناراحتیهای گوناگون مبتلا میکند. در طب سنتی ایران مطرح شده که خوردن غذای زیاد در دوران سالخوردگی جز ایجاد زحمت، کار زیاد بر معده و خسته کردن آن حاصلی ندارد و در اثر آن، خیلی زودتر از بین میرود.
اگر دچار پرخوری شدهاید و از این بابت ناراحت، حتما دنبال راههای درمانی آن هستید. بهترین راه برای درمان بیشتر بیماریها، امساک و روزهداری است و البته استفادهی مفید از داروهای گیاهی و طب سنتی.
مقدار غذا
مقدار کم از هر مادهی خوراکی دارو و مقدار زیاد آن سم است؛ پس مقدار غذا مهم است. هر غذایی که از مقدار معین بیشتر خورده شود میتواند مضر باشد و مسمومیت تدریجی ایجاد کند. مسمومیت تدریجی، عضلات و نسوج بدن را فرسوده و ایجاد بیماریهایی میکند که نتیجهی کلی آنها، کم شدن از عمر طبیعی است. شخص تندرست باید آنقدر غذا بخورد که احساس سنگینی نکند و اندامهای سرازیریش کشیده نشوند، باد نکند، شکمش به قرقر نیفتد، غذا از پایین به بالا نیاید، دلش به هم نخورد، به اشتهای سگی دچار نشود، اشتهایش بند نیاید، کهن ذهن و مبتلا به بیخوابی نشود. (طب الکبیر، ص۲۳)
تفاوت بین گرسنگی و اشتها
گرسنگی یک منشا فیزیولوژیک دارد، یعنی بر اثر کاهش قندخون به وجود میآید و نشانههایش ضعف، بی حالی و خستگی است اما اشتها، منشا روانی دارد و تمایل به خوردن غذایی خاص است؛ مثلا ممکن است فردی ناهارش را خورده باشد و احساس گرسنگی هم نداشته باشد ولی ناگهان دوستی وارد میشود و پیشنهاد خوردن دسر یا بستنی را میدهد و این فرد با وجود سیری، تمایل به مصرف آن دارد که این یک مسالهی کاملا روانی است نه یک نیاز فیزیولوژیکی. پس اول باید مشخص شود که میل شما به غذا واقعی است یا کاذب. اگر کسی واقعا گرسنه شود و احساس ضعف کند باید غذا بخورد، حالا این که چرا بعضیها بیشتر گرسنه میشوند و بعضیها کمتر، برمیگردد به نوع غذاهایی که هر فرد میخورد. ولی اگر شما از آن دسته آدمهایی هستید که مدام دلتان هـ*ـوس خوراکیهای مخصوصی را میکند، بدانید که پای اشتها در میان است و باید فکری به حالش کرد. مبحث پرخوری در طب سنتی
وعدههایت را بیشتر کن
همه میدانیم که پُرخوری باعث چاقی میشود و چاقی هم دیابت، سرطان، سکته و… میآورد. پس باید جلوی ورود کالری اضافه به بدن را گرفت، حالا چه از طریق مبارزه با اشتهای بیش از حد یا از طریق مهار احساس گرسنگی مفرط. اگر شما مدام دلتان غذا میخواهد، سه وعده غذایی به اضافهی سه میانوعده را حتما داشته باشید. با زیاد کردن وعدههای غذایی با حجم کنترل شده، فرصت گرسنگی شدید برای بدن ایجاد نمیشود. ضمن این که باید فواصل این وعدهها و میان وعدهها هم منظم باشد. بهتر است غذا را خوب بجوید و با آرامش غذا بخورید. (مبحث پرخوری در طب سنتی)
غذاهای ضد گرسنگی
همه گروههای اصلی غذایی یعنی لبنیات، نان و غلات، سبزی و میوه، تخممرغ، گوشتهای قرمز و سفید باید به حد تعادل در رژیم غذایی افراد وجود داشته باشد، البته بهتر است که میوه و سبزیجات را در وعدههای مختلف غذایی زیادتر کنید چون این گروه کالری کمتری دارند. میوهها را بهتر است به صورت کامل بخورید نه آب میوه، چون میوهی کامل حجم بیشتری دارد و احساس سیری بیشتری نسبت به آبش به وجود میآورد.
همراه با ناهار، سبزی خوردن یا سالاد کاهو بدون سُس بخورید. عصرانه یک وعده میوهی کامل و همراه با شام هم سبزی استفاده کنید. وارد کردن میوه و سبزی به رژیم غذایی از احساس گرسنگی کم میکند و در عین حال به دلیل کم کالری بودن، به کاهش وزن هم کمک میکند.
روش های موثر و ساده برای جلوگیری از پرخوری در طب سنتی.
نیک و نو
![PORKHORI-300x155.jpg](http://giahyab.com/wp-content/uploads/PORKHORI-300x155.jpg)
کم بخور؛ همیشه بخور!
پرخوری در طب سنتی از دیدگاه پیامبر خدا (ص): «برادرم عیسی، از شهری گذر کرد که در آن، مرد و زنی بر یکدیگر فریاد میکشیدند. پرسید شما را چه شده؟ مرد گفت: ای پیامبر خدا! این زن من است و او را مشکلی نیست. درستکار است اما دوست دارم از او جدا شوم. بیآن که کهن سال باشد چهرهاش بیطراوت است. عیسی (ع) گفت: ای زن دوست داری دیگر بار چهرهات پرطراوت شود؟ زن گفت: آری. به او گفت: چون غذا میخوری از سیر شدن حذر کن زیرا اگر غذا بر سـ*ـینه سنگینی کند و از اندازه افزون شود، طراوت چهره از میان میرود. زن چنان کرد و دیگر بار، چهرهاش طراوت یافت.» (احادیث پزشکی، ص۳۶۱)
شاید شما هم دچار این مشکل باشید. به هر حال، غذاهای خوشمزه و رنگارنگ همیشه وسوسهانگیزند. حتی اگر گرسنه هم نباشید، ممکن است دلتان بخواهد غذا بخورید و اصلا هم به عوارض بعدی آن فکر نکنید. اگر نتوانید در برابر میـ*ـل خود برای خوردن مقاومت کنید، به زبان عام دچار بیماری پرخوری شدهاید. پرخوری انسان را به چاقی و ناراحتیهای گوناگون مبتلا میکند. در طب سنتی ایران مطرح شده که خوردن غذای زیاد در دوران سالخوردگی جز ایجاد زحمت، کار زیاد بر معده و خسته کردن آن حاصلی ندارد و در اثر آن، خیلی زودتر از بین میرود.
اگر دچار پرخوری شدهاید و از این بابت ناراحت، حتما دنبال راههای درمانی آن هستید. بهترین راه برای درمان بیشتر بیماریها، امساک و روزهداری است و البته استفادهی مفید از داروهای گیاهی و طب سنتی.
مقدار غذا
مقدار کم از هر مادهی خوراکی دارو و مقدار زیاد آن سم است؛ پس مقدار غذا مهم است. هر غذایی که از مقدار معین بیشتر خورده شود میتواند مضر باشد و مسمومیت تدریجی ایجاد کند. مسمومیت تدریجی، عضلات و نسوج بدن را فرسوده و ایجاد بیماریهایی میکند که نتیجهی کلی آنها، کم شدن از عمر طبیعی است. شخص تندرست باید آنقدر غذا بخورد که احساس سنگینی نکند و اندامهای سرازیریش کشیده نشوند، باد نکند، شکمش به قرقر نیفتد، غذا از پایین به بالا نیاید، دلش به هم نخورد، به اشتهای سگی دچار نشود، اشتهایش بند نیاید، کهن ذهن و مبتلا به بیخوابی نشود. (طب الکبیر، ص۲۳)
تفاوت بین گرسنگی و اشتها
گرسنگی یک منشا فیزیولوژیک دارد، یعنی بر اثر کاهش قندخون به وجود میآید و نشانههایش ضعف، بی حالی و خستگی است اما اشتها، منشا روانی دارد و تمایل به خوردن غذایی خاص است؛ مثلا ممکن است فردی ناهارش را خورده باشد و احساس گرسنگی هم نداشته باشد ولی ناگهان دوستی وارد میشود و پیشنهاد خوردن دسر یا بستنی را میدهد و این فرد با وجود سیری، تمایل به مصرف آن دارد که این یک مسالهی کاملا روانی است نه یک نیاز فیزیولوژیکی. پس اول باید مشخص شود که میل شما به غذا واقعی است یا کاذب. اگر کسی واقعا گرسنه شود و احساس ضعف کند باید غذا بخورد، حالا این که چرا بعضیها بیشتر گرسنه میشوند و بعضیها کمتر، برمیگردد به نوع غذاهایی که هر فرد میخورد. ولی اگر شما از آن دسته آدمهایی هستید که مدام دلتان هـ*ـوس خوراکیهای مخصوصی را میکند، بدانید که پای اشتها در میان است و باید فکری به حالش کرد. مبحث پرخوری در طب سنتی
وعدههایت را بیشتر کن
همه میدانیم که پُرخوری باعث چاقی میشود و چاقی هم دیابت، سرطان، سکته و… میآورد. پس باید جلوی ورود کالری اضافه به بدن را گرفت، حالا چه از طریق مبارزه با اشتهای بیش از حد یا از طریق مهار احساس گرسنگی مفرط. اگر شما مدام دلتان غذا میخواهد، سه وعده غذایی به اضافهی سه میانوعده را حتما داشته باشید. با زیاد کردن وعدههای غذایی با حجم کنترل شده، فرصت گرسنگی شدید برای بدن ایجاد نمیشود. ضمن این که باید فواصل این وعدهها و میان وعدهها هم منظم باشد. بهتر است غذا را خوب بجوید و با آرامش غذا بخورید. (مبحث پرخوری در طب سنتی)
غذاهای ضد گرسنگی
همه گروههای اصلی غذایی یعنی لبنیات، نان و غلات، سبزی و میوه، تخممرغ، گوشتهای قرمز و سفید باید به حد تعادل در رژیم غذایی افراد وجود داشته باشد، البته بهتر است که میوه و سبزیجات را در وعدههای مختلف غذایی زیادتر کنید چون این گروه کالری کمتری دارند. میوهها را بهتر است به صورت کامل بخورید نه آب میوه، چون میوهی کامل حجم بیشتری دارد و احساس سیری بیشتری نسبت به آبش به وجود میآورد.
همراه با ناهار، سبزی خوردن یا سالاد کاهو بدون سُس بخورید. عصرانه یک وعده میوهی کامل و همراه با شام هم سبزی استفاده کنید. وارد کردن میوه و سبزی به رژیم غذایی از احساس گرسنگی کم میکند و در عین حال به دلیل کم کالری بودن، به کاهش وزن هم کمک میکند.
روش های موثر و ساده برای جلوگیری از پرخوری در طب سنتی.
نیک و نو