گل و گیاه گندم

°º¸кยzɠยภº°

کاربر نگاه دانلود
کاربر نگاه دانلود
عضویت
2017/01/25
ارسالی ها
7,055
امتیاز واکنش
20,087
امتیاز
869
محل سکونت
ارومیه
نام فارسي/ علمي جنس: گندم / Triticum L.

نام فارسي/ علمي گونه: گندم / Triticum aestivum L.

نام انگليسي گونه: Whaet

نام‌هاي ديگر:



كليات گياه‌شناسي

وضع رويش: يكساله، دانه‌تكثير.

گندم: گياهي علفي به ارتفاع تا 5/1 ‌متر، ساقه نازك و تو خالي، در محل بندها توپر. برگ‌هاي باريك و بلند و غلافي در قسمتي از ساقه.

گل: آرايش سنبله‌اي مركب روي ساقه، گلدهي در اواسط بهار.

ميوه: بذرهاي پوسته‌دار، به طول تا 10 و قطر تا 5 ميلميتر.

ريشه‌: افشان و سطحي.

تركيبات مهم: دانه‌‌هاي گندم حاوي كربوهيدرات (مهمترين آن نشاسته)، پروتئين، چربي، پتاسيم، فسفر، كلسيم، آهن، ويتامين‌هاي B1، B2، B3 و همچنين اسيدهاي آمينه مختلفي از جمله آرژنين، ‌هيستيدين، لوسين، ايزولوسين مي‌باشد.

در دانه‌‌هاي گندم مقدار كمي از املاح روي، مس، منيزيم و منگنز شناسايي شده‌است.

رويشگاه: گندم مقاوم به سرما و يخبندان بوده، در محل‌هاي آفتابي، ‌خاك خوب زهكشي شده، شني ـ رسي و حاصلخيز به‌خوبي رشد مي‌كند. گياه گندم به احتمال زياد بومي خاورميانه بوده و در چند هزار سال پيش از ميلاد مسيح در بين النهرين كشت مي‌شده‌است.



كاربرد

- گندم پرمصرف‌ترين ماده غذايي در دنيا است.

- از كاه و سبوس گندم در خوراك دام و همچنين در صنايع كاغذسازي استفاده مي‌شود.

- گندم يكي از منابع مهم توليد نشاسته است.

- از آرد گندم در تهيه نان، بيسكويت و ... استفاده مي‌شود.

- در تهيه سالاد و سمنو از جوانه گندم استفاده مي‌شود.

- مهمترين اثرات گزارش شده گندم عبارتند از: ضد كم‌خوني، ضد عفوني‌كننده، ضد يرقان، مسهل، كاهش دهنده چربي خون.
%DA%AF%D9%86%D8%AF%D9%85%DB%8C.jpg
 

برخی موضوعات مشابه

پاسخ ها
1
بازدیدها
559
پاسخ ها
0
بازدیدها
138
تاپیک قبلی
تاپیک بعدی
بالا