نام فارسي/ علمي جنس: گندم / Triticum L.
نام فارسي/ علمي گونه: گندم / Triticum aestivum L.
نام انگليسي گونه: Whaet
نامهاي ديگر:
كليات گياهشناسي
وضع رويش: يكساله، دانهتكثير.
گندم: گياهي علفي به ارتفاع تا 5/1 متر، ساقه نازك و تو خالي، در محل بندها توپر. برگهاي باريك و بلند و غلافي در قسمتي از ساقه.
گل: آرايش سنبلهاي مركب روي ساقه، گلدهي در اواسط بهار.
ميوه: بذرهاي پوستهدار، به طول تا 10 و قطر تا 5 ميلميتر.
ريشه: افشان و سطحي.
تركيبات مهم: دانههاي گندم حاوي كربوهيدرات (مهمترين آن نشاسته)، پروتئين، چربي، پتاسيم، فسفر، كلسيم، آهن، ويتامينهاي B1، B2، B3 و همچنين اسيدهاي آمينه مختلفي از جمله آرژنين، هيستيدين، لوسين، ايزولوسين ميباشد.
در دانههاي گندم مقدار كمي از املاح روي، مس، منيزيم و منگنز شناسايي شدهاست.
رويشگاه: گندم مقاوم به سرما و يخبندان بوده، در محلهاي آفتابي، خاك خوب زهكشي شده، شني ـ رسي و حاصلخيز بهخوبي رشد ميكند. گياه گندم به احتمال زياد بومي خاورميانه بوده و در چند هزار سال پيش از ميلاد مسيح در بين النهرين كشت ميشدهاست.
كاربرد
- گندم پرمصرفترين ماده غذايي در دنيا است.
- از كاه و سبوس گندم در خوراك دام و همچنين در صنايع كاغذسازي استفاده ميشود.
- گندم يكي از منابع مهم توليد نشاسته است.
- از آرد گندم در تهيه نان، بيسكويت و ... استفاده ميشود.
- در تهيه سالاد و سمنو از جوانه گندم استفاده ميشود.
- مهمترين اثرات گزارش شده گندم عبارتند از: ضد كمخوني، ضد عفونيكننده، ضد يرقان، مسهل، كاهش دهنده چربي خون.
نام فارسي/ علمي گونه: گندم / Triticum aestivum L.
نام انگليسي گونه: Whaet
نامهاي ديگر:
كليات گياهشناسي
وضع رويش: يكساله، دانهتكثير.
گندم: گياهي علفي به ارتفاع تا 5/1 متر، ساقه نازك و تو خالي، در محل بندها توپر. برگهاي باريك و بلند و غلافي در قسمتي از ساقه.
گل: آرايش سنبلهاي مركب روي ساقه، گلدهي در اواسط بهار.
ميوه: بذرهاي پوستهدار، به طول تا 10 و قطر تا 5 ميلميتر.
ريشه: افشان و سطحي.
تركيبات مهم: دانههاي گندم حاوي كربوهيدرات (مهمترين آن نشاسته)، پروتئين، چربي، پتاسيم، فسفر، كلسيم، آهن، ويتامينهاي B1، B2، B3 و همچنين اسيدهاي آمينه مختلفي از جمله آرژنين، هيستيدين، لوسين، ايزولوسين ميباشد.
در دانههاي گندم مقدار كمي از املاح روي، مس، منيزيم و منگنز شناسايي شدهاست.
رويشگاه: گندم مقاوم به سرما و يخبندان بوده، در محلهاي آفتابي، خاك خوب زهكشي شده، شني ـ رسي و حاصلخيز بهخوبي رشد ميكند. گياه گندم به احتمال زياد بومي خاورميانه بوده و در چند هزار سال پيش از ميلاد مسيح در بين النهرين كشت ميشدهاست.
كاربرد
- گندم پرمصرفترين ماده غذايي در دنيا است.
- از كاه و سبوس گندم در خوراك دام و همچنين در صنايع كاغذسازي استفاده ميشود.
- گندم يكي از منابع مهم توليد نشاسته است.
- از آرد گندم در تهيه نان، بيسكويت و ... استفاده ميشود.
- در تهيه سالاد و سمنو از جوانه گندم استفاده ميشود.
- مهمترين اثرات گزارش شده گندم عبارتند از: ضد كمخوني، ضد عفونيكننده، ضد يرقان، مسهل، كاهش دهنده چربي خون.
![%DA%AF%D9%86%D8%AF%D9%85%DB%8C.jpg](http://tebosadegh.com/wp-content/uploads/2016/04/%DA%AF%D9%86%D8%AF%D9%85%DB%8C.jpg)