- عضویت
- 2017/01/17
- ارسالی ها
- 3,080
- امتیاز واکنش
- 4,193
- امتیاز
- 688
تغذیه براساس یک رژیم غذایی مغذی، سالم و متعادل برای همه انسانها مهم است، اما جدی گرفتن آن توسط افراد مبتلا به میگرن از ضرورت خاصی برخوردار میشود، چون رژیم غذایی میتواند تحـریـ*کپذیری حملات میگرن را کاملا تغییر بدهد. یک رژیم غذایی سالم در درجه اول باید از مواد غذایی سالم تشکیل شده باشد. این یعنی افراد مبتلا به میگرن باید مقدار زیادی از میوهها، سبزیها و پروتئینهای بدون چربی را در برنامه غذاییشان بگنجانند. میتوان گفت که رژیم غذایی مناسب برای این بیماران بیش از همه به رژیم غذایی مدیترانهای شباهت دارد.
این مساله فقط برای حفظ سلامت عمومی نیست، بلکه از آنجا نشأت میگیرد که بسیاری از مواد غذایی فرآوریشده حاوی ترکیبات تحـریـ*ککننده میگرن هستند:
- فرآوردههای گوشتی مانند هاتداگ، سوسیس، کالباس و... که همگی حاوی نیترات هستند.
- پنیرهای کهنه و قدیمی که حاوی تیرامین هستند.
- شکلات که حاوی بتا-فنیلاتیلآمین است.
- شیرینکنندههای مصنوعی که حاوی آسپارتام یا سوکرالوز هستند.
خودداری از مصرف این مواد غذایی و خوراکیها یا غذاهای حاوی آنها میتواند حملات میگرن شما را کاهش بدهد. اگر تا کنون از این مواد غذایی استفاده میکردهاید، احتمالا میتوانید ارتباط میان مصرف آنها و مواجهه با سردردهای میگرنی را پیدا کنید.
۱. اسیدهای چرب امگا-۳ را به رژیم غذایی اضافه کنید
بعضی از شواهد علمی نشان میدهند که استفاده از مواد غذایی کاهشدهنده التهاب میتواند به بدن در کاهش حملات میگرن کمک کند. طبق گزارش Journal of Headache and Face Pain، مصرف مقدار زیادی از مواد غذایی سرشار از اسیدهای چرب امگا-۳ که التهاب را کاهش میدهند، از این منظر موثر هستند. البته محققان میگویند که نسبت مصرفی این ترکیب و مواد غذایی حاوی آن هم اهمیت خاصی در اثربخشیاش دارد.
مواد غذایی سرشار از امگا-۳ عبارتاند از ماهی سالمون، بذر کتان، روغن زیتون و گردو. در ضمن، مواد غذایی سرشار از امگا-۶ با افزایش التهاب همراه هستند و افراد مبتلا به میگرن نباید از مواد غذایی حاوی این ترکیب استفاده کنند. روغنهای گیاهی مانند روغن ذرت، مقدار زیادی امگا-۶ دارند.
طبق مطالعات علمی در این زمینه، رژیم غذایی کمچرب نیز میتواند به کاهش حملات میگرن در بعضی از افراد کمک کند. با این حال، پیش از هر گونه اقدام به تغییر اساسی در رژیم غذایی حتما درباره این کار با پزشک خودتان مشورت کنید. محققان تاکید میکنند که افراد مبتلا به میگرن باید این تغییرات را حتما با پزشک هماهنگ کنند.
۲. آب مورد نیاز بدن را کاملا در هر شرایطی تامین کنید
متعادل نگه داشتن آب درون بدن، یکی از مهمترین نکات در مدیریت میگرن است، چون کمآبی بدن بهعنوان یکی از اصلیترین و مهمترین محرکهای میگرن شناخته میشود. درواقع، سردردهای خفیف تا متوسط در افراد مبتلا به میگرن میتوانند از نشانههای کمآبی بدن باشند. این بیماران باید روزانه ۸ لیوان آب بنوشند و در هوای گرم و خشک یا در صورت ورزش کردن نیز این میزان را افزایش بدهند. زنان باردار یا شیرده هم باید میزان دریافت آب و مایعات مختلف را برای جلوگیری از مواجهه با حملات میگرن بیشتر کنند.
۳. مواد غذایی محرک را شناسایی کنید
محرکهای غذایی زیادی وجود دارند که میگرن را تحـریـ*ک میکنند و البته این محرکها میتوانند در میان افراد مختلف کاملا متفاوت و شخصی باشند. به همین دلیل، هر فرد مبتلا به میگرن باید محرک شخصی خودش را پیدا کند و آن ماده غذایی محرک را از رژیم غذاییاش کنار بگذارد.
برای اینکه بتوانید مواد غذایی محرک را بهدرستی شناسایی کنید، باید یک دفترچه یادداشت مخصوص این کار تهیه کنید. نوشتن تمامی مادههای غذایی مصرفی و ثبت حملات میگرن روی کاغذ به شما کمک میکند تا مادههای محرک را سریعتر بیابید. اگر نمیتوانید این کا را بهخوبی انجام بدهید، بهتر است از پزشک معالج کمک بخواهید.
این مساله فقط برای حفظ سلامت عمومی نیست، بلکه از آنجا نشأت میگیرد که بسیاری از مواد غذایی فرآوریشده حاوی ترکیبات تحـریـ*ککننده میگرن هستند:
- فرآوردههای گوشتی مانند هاتداگ، سوسیس، کالباس و... که همگی حاوی نیترات هستند.
- پنیرهای کهنه و قدیمی که حاوی تیرامین هستند.
- شکلات که حاوی بتا-فنیلاتیلآمین است.
- شیرینکنندههای مصنوعی که حاوی آسپارتام یا سوکرالوز هستند.
خودداری از مصرف این مواد غذایی و خوراکیها یا غذاهای حاوی آنها میتواند حملات میگرن شما را کاهش بدهد. اگر تا کنون از این مواد غذایی استفاده میکردهاید، احتمالا میتوانید ارتباط میان مصرف آنها و مواجهه با سردردهای میگرنی را پیدا کنید.
۱. اسیدهای چرب امگا-۳ را به رژیم غذایی اضافه کنید
بعضی از شواهد علمی نشان میدهند که استفاده از مواد غذایی کاهشدهنده التهاب میتواند به بدن در کاهش حملات میگرن کمک کند. طبق گزارش Journal of Headache and Face Pain، مصرف مقدار زیادی از مواد غذایی سرشار از اسیدهای چرب امگا-۳ که التهاب را کاهش میدهند، از این منظر موثر هستند. البته محققان میگویند که نسبت مصرفی این ترکیب و مواد غذایی حاوی آن هم اهمیت خاصی در اثربخشیاش دارد.
مواد غذایی سرشار از امگا-۳ عبارتاند از ماهی سالمون، بذر کتان، روغن زیتون و گردو. در ضمن، مواد غذایی سرشار از امگا-۶ با افزایش التهاب همراه هستند و افراد مبتلا به میگرن نباید از مواد غذایی حاوی این ترکیب استفاده کنند. روغنهای گیاهی مانند روغن ذرت، مقدار زیادی امگا-۶ دارند.
طبق مطالعات علمی در این زمینه، رژیم غذایی کمچرب نیز میتواند به کاهش حملات میگرن در بعضی از افراد کمک کند. با این حال، پیش از هر گونه اقدام به تغییر اساسی در رژیم غذایی حتما درباره این کار با پزشک خودتان مشورت کنید. محققان تاکید میکنند که افراد مبتلا به میگرن باید این تغییرات را حتما با پزشک هماهنگ کنند.
۲. آب مورد نیاز بدن را کاملا در هر شرایطی تامین کنید
متعادل نگه داشتن آب درون بدن، یکی از مهمترین نکات در مدیریت میگرن است، چون کمآبی بدن بهعنوان یکی از اصلیترین و مهمترین محرکهای میگرن شناخته میشود. درواقع، سردردهای خفیف تا متوسط در افراد مبتلا به میگرن میتوانند از نشانههای کمآبی بدن باشند. این بیماران باید روزانه ۸ لیوان آب بنوشند و در هوای گرم و خشک یا در صورت ورزش کردن نیز این میزان را افزایش بدهند. زنان باردار یا شیرده هم باید میزان دریافت آب و مایعات مختلف را برای جلوگیری از مواجهه با حملات میگرن بیشتر کنند.
۳. مواد غذایی محرک را شناسایی کنید
محرکهای غذایی زیادی وجود دارند که میگرن را تحـریـ*ک میکنند و البته این محرکها میتوانند در میان افراد مختلف کاملا متفاوت و شخصی باشند. به همین دلیل، هر فرد مبتلا به میگرن باید محرک شخصی خودش را پیدا کند و آن ماده غذایی محرک را از رژیم غذاییاش کنار بگذارد.
برای اینکه بتوانید مواد غذایی محرک را بهدرستی شناسایی کنید، باید یک دفترچه یادداشت مخصوص این کار تهیه کنید. نوشتن تمامی مادههای غذایی مصرفی و ثبت حملات میگرن روی کاغذ به شما کمک میکند تا مادههای محرک را سریعتر بیابید. اگر نمیتوانید این کا را بهخوبی انجام بدهید، بهتر است از پزشک معالج کمک بخواهید.