جالب و دانستنی «کباب کردن» خطرناک ترين و «بخارپزي» بهترين شيوه پخت مواد غذا

  • شروع کننده موضوع *Laya*
  • بازدیدها 214
  • پاسخ ها 1
  • تاریخ شروع

*Laya*

کاربر نگاه دانلود
کاربر نگاه دانلود
عضویت
2014/11/24
ارسالی ها
1,220
امتیاز واکنش
3,617
امتیاز
559
سن
28
محل سکونت
همین حوالی
يک فوق تخصص گوارش با بيان اينکه سرطان گوارش، چهارمين سرطان شايع در دنياست، گفت: 70 درصد علت بروز اين بيماري مربوط به نوع تغذيه و مصرف سيگار برمي گردد.
دکتر نادر ابراهيمي عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي تهران در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان ايسنا - منطقه علوم پزشکي تهران اظهار داشت: امروزه استفاده از غذاهاي کم چرب، کم کا لري و روغن هاي گياهي در عدم ابتلا به سرطان گوارش سودمند است.
اين عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي تهران کبابي کردن غذا را خطرناک ترين نوع پخت غذا دانست وافزود: در اثر کباب شدن ، چربي ها شکسته و هيدروکربن ايجاد مي شود و هر چقدر زمان پخت گوشت به صورت کبابي بيشتر، سرطان زا بودن آن نيز بيشتر مي شود.
دکتر ابراهيمي با اشاره به باکتري هاي موجود در غذاهاي کبابي شده افزود: معمولاٌ اين باکتري ها را مي توان با قراردادن در مايکروويو، کشيدن فويل روي آن و تفت دادن با روغن کم از بين برد.
اين فوق تخصص گوارش افزود: استفاده از سبزيجات، پياز، گوجه فرنگي، فلفل و مواد نگهدارنده دارند باعث خنثي شدن مواد شيميايي موجود در گوشت مي شود و در نهايت ميزان سرطان زايي را کاهش مي دهد.
دکتر ابراهيمي اظهار داشت: از نظر پزشکي بهترين روش پخت، بخارپز کردن است با اين حال در روش آب پزکردن تمام ويتامين و اسيد فوليک موجود در مواد غذايي وارد آب مي شود و ارزش غذايي آن کم مي شود.
اين عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي تهران افزود: مصرف غذاهاي آماده ، کالباس و سوسيس که مواد نگهدارنده دارند و غذاهاي دودي شده مانند ماهي در افزايش بروز سرطان گوارش نقش مهمي دارند.
اين فوق تخصص گوارش در پايان با اشاره به ارتباط نزديک بين نوع تغذيه و بروز سرطان گوارش خاطر نشان کرد: مردم بايد ميزان استفاده از سبزيجات، غذاهاي بخارپزو روغن هاي گياهي را افزايش و همچنين غذاهاي آماده و کباب پز شده را به حداقل برسانند.
 
  • پیشنهادات
  • *Laya*

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2014/11/24
    ارسالی ها
    1,220
    امتیاز واکنش
    3,617
    امتیاز
    559
    سن
    28
    محل سکونت
    همین حوالی
    پخت و پز غذا در آرام پز

    پخت و پز غذا در آرام پز
    یکی از روش های پخت و پز خانم های ایرانی، به خصوص خانم های شاغل، آرام پز کردن غذا با استفاده از آرام پز است. در این روش، خورش ساعت ها داخل آرام پز به تدریج می جوشد و می پزد تا به اصطلاح جا بیفتد.

    کمبود وقت برای تهیه خورش های جاافتاده هنگام برگشتن خانم های شاغل از سر کار، یکی از بزرگترین دلایل استفاده آنها از آرام پز است اما وقتی از آرام پز استفاده می کنیم، زمان زیادی را برای حرارت دادن به مواد غذایی در نظر می گیریم.

    حرارت دادن بیش از حد ترکیب های موجود در خورش ها هم می تواند باعث تخریب برخی از ویتامین های موجود در آنها مانند ویتامین C شود اما این حرارت، باعث تخریب پروتئین، فیبر یا حتی برخی ویتامین های مقاوم تر مانند ویتامین های گروه B نمی شود.

    ضمن اینکه برخی ترکیب های موجود در مواد غذایی مانند ترکیب های موجود در گوشت ها، حبوبات یا حتی سبزی ها طی فرآیند آرام پز شدن، وارد آب خورش می شوند.

    از آنجا که ما آب خورش ها را همراه سایر ترکیب های آنها مصرف می کنیم، حجم بالایی از ریزمغذی ها و درشت مغذی ها را به بدنمان می رسانیم. به این ترتیب، هرچند آرام پز کردن، بخشی از ویتامین های مواد غذایی را از بین می برد، اما روش کاملا مطرودی برای پخت غذا مخصوصا برای افرادی که زمان کافی برای پخت و پز ندارند، محسوب نمی شود.

    به طور کلی، تمام روش های پخت و پز می توانند مزایا و معایبی داشته باشند و می توانیم برای بهره بردن بیشتر از ریزمغذی های موجود در مواد غذایی، هر وقت که امکانش برایمان وجود داشت، شیوه پخت و پزمان را تغییر دهیم و تنوعی در آن ایجاد کنیم. مثلا اگر خانمی در طول هفته به دلیل شاغل بودن، فقط می تواند غذایی با آرام پز بپزد، در روزهای تعطیل، غذاها را بخارپز یا تنوری کند یا از سایر شیوه های پخت بهره بگیرد.

    منبع: هفته نامه سلامت
     

    برخی موضوعات مشابه

    بالا