آلرژی به گندم و تخم‌مرغ را بیشتر بشناسید.

ஜ ℱαт℮мℯ ஜ

کاربر ارزشمند تالار خانواده و زندگی
کاربر نگاه دانلود
عضویت
2017/01/17
ارسالی ها
3,080
امتیاز واکنش
4,193
امتیاز
688
salamdr_5a1d211c2953d.jpeg



آلرژی‌ها و حساسیت‌های غذایی می‌توانند به‌صورت پنهان و مخفیانه پیشروی کنند و به مریض شدن ما منجر شوند. علائم رایج و واضح این مشکلات، طیف وسیعی را از سردرد تا نفخ شامل می‌شوند، اما گاهی اوقات هم حتی تا یکی دو روز خودشان را نشان نمی‌دهند. در ادامه با بعضی از مواد غذایی آشنا می‌شویم که می‌توانند باعث مشکلات مختلف، از نوسانات خلق‌وخویی تا بیماری‌های قلبی، شوند.

گندم
گندم و به‌طور خاص گلوتن، به بخشی از موضوعات داغ امروزی تبدیل شده‌اند. بعضی از محققان می‌گویند که مسمومیت ناشی از گلوتن به تغییر در نحوه کشت گندم در جهان امروز ارتباط دارد. درواقع، ‌گندمی که امروزه مصرف می‌کنیم، به شیوه‌های جدیدی کشت می‌شود و بعضا با ترکیبات پیوندی خاصی همراه می‌گردد که حاوی مولکول‌های پروتئینی و کربوهیدراتی هستند. این مولکول‌ها معمولا برای بدن انسان‌ها جدید و ناشناخته محسوب می‌شوند.

اگر بدن شما نسبت به محصولات تهیه‌شده از انواع غلات مقاوم باشد و بتواند ترکیبات درون آن‌ها را تحمل کند، انواع محصولات حاوی غلات به یکی از بهترین انتخاب‌ها در رژیم غذایی شما تبدیل می‌شوند. با این‌حال،‌ اگر به ترکیبات این محصولات حساسیت داشته باشید، استفاده از محصولات حاوی غلات قطعا به سلامتی شما آسیب می‌رساند.

افراد مبتلا به بیماری سلیاک، یکی از افراد گروه دوم هستند که اگر گلوتن مصرف کنند، به پوشش روده کوچک خودشان آسیب می‌رسانند. علائم ناشی از چنین اتفاقی عبارت‌اند از ناراحتی معده، اسهال مزمن، نفخ، خستگی،‌ درد استخوانی یا مفصلی، تحـریـ*ک‌پذیری عصبی و سردرد.

گلوتن می‌تواند در بسیاری از محصولات مورد استفاده قرار بگیرد و به‌طور مخفیانه به افرادی که نسبت به آن حساسیت دارند، آسیب برساند. پس جدای از محصولات تهیه‌شده از گندم، به ترکیبات به‌کاررفته در این محصولات هم دقت کنید: سوپ کنسروی، خامه‌های غیرلبنی، سس سالاد و ماست میوه‌ای.

محصولات لبنی
جالب است بدانید که ۹۰ درصد از آسیایی‌ها، ۷۵ درصد از آمریکایی-آفریقایی‌ها، ۶۰ درصد از اروپایی‌های شرقی و ۴۰ درصد از اروپایی‌های شمالی، با درجاتی از حساسیت به محصولات لبنی مواجه هستند. حساسیت به لبنیات، عمدتا دو علت واضح و روشن دارد: عدم تحمل لاکتوز (قند لبنی) و عدم تحمل کاسئین (نوعی پروتئین). علائم این حساسیت نیز عبارت‌اند از تهوع، درد و گرفتگی در ناحیه شکم و نفخ. با این‌که عمدتا محصولات لبنی حاوی لاکتوز و کاسئین هستند، اما بهتر است که لیست ترکیبات فرآورده‌های گوشتی را هم از این نظر بررسی کنید تا مطمئن شوید که حاوی کاسئین نیستند.

تخم‌مرغ
آلرژی به تخم‌مرغ معمولا در میان کودکان شایع است و می‌توان آن را به‌راحتی تشخیص داد چون علائم این آلرژی در عرض چند دقیقه تا چند ساعت پس از مصرف تخم‌مرغ یا محصولات حاوی ترکیبات آن نمایان می‌شوند. آلرژی به تخم‌مرغ مانند هر آلرژی دیگری زمانی اتفاق می‌افتد که بدن، پروتئین تخم‌مرغ را اشتباها به‌عنوان نوعی عامل مخرب شناسایی می‌کند. با این‌که هم زرده و هم سفیده تخم‌مرغ حاوی پروتئین هستند، اما آلرژی به سفیده تخم‌مرغ شایع‌تر است. علائم این آلرژی نیز عبارت‌اند از راش های پوستی،‌ کهیر، التهاب در مسیر تنفسی و مشکلات گوارشی. توجه داشته باشید که در موارد نادر، آلرژی به تخم‌مرغ می‌تواند به آنافیلاکسی منجر شود. بنابراین، افرادی که نسبت به تخم‌مرغ و ترکیبات آن آلرژی دارند، باید در مصرف محصولات مشکوک با دقت زیادی عمل کنند. بعضی از ترکیبات گرفته‌شده از تخم‌مرغ یا مشابه با ترکیبات آن عبارت‌اند از آلبومین، گلوبولین، لیوتین، لیزوزیم و همچنین کلماتی که با ovo یا ova شروع می‌شوند.
منبع:سلامتیسم
 

برخی موضوعات مشابه

بالا