افراد دیالیزی از چه غذاهایی باید پرهیز کنند؟
✳️مصرف سبزیهای غنی از پتاسیم باید محدود شوند:
سبزیهای غنی از پتاسیم عبارتند از: بروکلی، نخود، اسفناج، کدو حلوایی، رب گوجه فرنگی(گوجه فرنگی خام یا پخته فقط به اندازه یک عدد متوسط در روزمجاز است)، سیب زمینی(مگر آن که پوست آن گرفته شود و 8 ساعت پیش از پختن در آب خیسانده شود)، آرتیشو، آووکادو، چغندر، کرفس، قارچ، بامیه و فلفل تند.
✳️مواد غذایی زیر باید محدود شوند زیرا حاوی سدیم بالایی هستند:
چیپس و پفک، چوب شور، بادام شور، بادام زمینی، انواع تخمهها، زیتون پرورده، خیارشور، کلم شور، ترشیها، ربها، سوسیس و کالباس، کنسرو گوشت، برگرها و سایر فرآوردههای گوشتی و ماهیهای دودی، ساردین، تن ماهی، انواع پنیرها، غذاهای شور و کنسروی و فرایند شده، تردکنندههای گوشت، سس سویا، سس و رب گوجه فرنگی، خردل، ادویههای مرکب ( کاری) و چاشنیهای آماده مخصوص سالاد.
✳️مواد غذایی حاوی فسفر بالا نیز باید محدود شوند (اما حذف نشوند:)
شیر، ماست (در کل، روزانه بیش از نصف لیوان مصرف نشود)، پنیر (بیش از 30 گرم که معادل یک قوطی کبریت است در روز مصرف نشود)، انواع گوشت، حبوبات و دانههای روغنی.
✳️مصرف سبزیهای غنی از پتاسیم باید محدود شوند:
سبزیهای غنی از پتاسیم عبارتند از: بروکلی، نخود، اسفناج، کدو حلوایی، رب گوجه فرنگی(گوجه فرنگی خام یا پخته فقط به اندازه یک عدد متوسط در روزمجاز است)، سیب زمینی(مگر آن که پوست آن گرفته شود و 8 ساعت پیش از پختن در آب خیسانده شود)، آرتیشو، آووکادو، چغندر، کرفس، قارچ، بامیه و فلفل تند.
✳️مواد غذایی زیر باید محدود شوند زیرا حاوی سدیم بالایی هستند:
چیپس و پفک، چوب شور، بادام شور، بادام زمینی، انواع تخمهها، زیتون پرورده، خیارشور، کلم شور، ترشیها، ربها، سوسیس و کالباس، کنسرو گوشت، برگرها و سایر فرآوردههای گوشتی و ماهیهای دودی، ساردین، تن ماهی، انواع پنیرها، غذاهای شور و کنسروی و فرایند شده، تردکنندههای گوشت، سس سویا، سس و رب گوجه فرنگی، خردل، ادویههای مرکب ( کاری) و چاشنیهای آماده مخصوص سالاد.
✳️مواد غذایی حاوی فسفر بالا نیز باید محدود شوند (اما حذف نشوند:)
شیر، ماست (در کل، روزانه بیش از نصف لیوان مصرف نشود)، پنیر (بیش از 30 گرم که معادل یک قوطی کبریت است در روز مصرف نشود)، انواع گوشت، حبوبات و دانههای روغنی.