- عضویت
- 2017/01/17
- ارسالی ها
- 3,080
- امتیاز واکنش
- 4,193
- امتیاز
- 688
مطالعات علمی نشان دادهاند که شکلات علاوه بر طعم خوشایند و جذابی که دارد، دارای ترکیبات شیمیایی ویژهای مانند کافئین، تئوبرومین، تیروزین و تریپتوفان است که خلقوخو را تقویت میکنند. البته بهرهمند شدن از فواید این ترکیبات مهم بستگی به این دارد که شکلاتهای تلخ با درصد بالا را انتخاب کنید، چون میزان چربی در این شکلاتها کم و میزان آنتیاکسیدانهای مهم در آنها زیاد است. اگر هنوز نسبت به فواید شکلات تلخ تردید دارید، توضیحات دکتر سیتانا کوپر (متخصص تغذیه) میتواند برای شما مفید باشد.
تقویت خلقوخو
طعم، بو و بافت شکلات تلخ، مناطق مثبت و مهمی را در مغز تحـریـ*ک میکند. شکلات تلخ حاوی نوعی از اسیدهای آمینه بهنام تریپتوفان است که ترشح نوعی عنصر ضدفسردگی طبیعی بهنام سروتونین را در مغز افزایش میدهد. متخصصان میگویند احساسی که در این حالت با خوردن شکلات تلخ ایجاد میشود، به تجربه عشق نزد انسانها شباهت دارد.
کمک به سلامت قلب
خوردن شکلات تلخ میتواند فشار خون را کاهش بدهد، خون را رقیق کند و از همین طریق هم خطر سکته مغزی را پایین بیاورد و اثرات ضدالتهابی مهمی هم برای بدن داشته باشد. دکتر کوپر میگوید که این فواید همگی به وجود ترکیبات شیمیایی مهمی بهنام فلاونوئیدها در شکلات تلخ بستگی دارد. فلاونوئیدها، بدن را به ساختن اکسید نیتریک بیشتر هم تحـریـ*ک میکنند که در منبسط کردن و ریلکس کردن عروق خونی نقش دارند. این روند میتواند به کاهش فشار خون منجر شود.
محافظت از رگهای خونی
فلاونوئیدهای موجود در شکلات تلخ به جلوگیری از اکسید شدن کلسترول LDL نیز کمک میکنند و درنتیجه مانع از رسوب کردن این عناصر در رگهای خونی میشوند. ویژگی دیگر فلاونوئیدها، این است که حاوی نوعی چربی اشباع غیرمعمول بهنام اسید استئاریک هستند. این چربی خاص در کره کاکائو وجود دارد و نهتنها کلسترول LDL را بالا نمیبرد، بلکه حتی میتواند سطح کلسترول خوب محافظتکننده از بدن را هم افزایش بدهد.
تسکین سرفه
شکلات تلخ حاوی نوعی ترکیب شیمیایی بهنام تئوبرومین است که بر عصب واگ (vagus) تاثیر میگذارد و سرفه را مهار میکند. عصب واگ، پیامهایی را از سیستم عصبی مرکزی به مغز انتقال میدهد.
فواید مهم برای مغز
نوعی ترکیب شیمیایی بهنام اپیکاتچین در شکلات تلخ و چای سبز وجود دارد که میتواند به محافظت از مغز در مقابل تشکیل پروتئینهای چسبنده یا پلاکهای آمیلوئیدی محافظت کند. این پروتئینها یا پلاکها، نقش موثری در ابتلا به بیماری آلزایمر بر عهده دارند.
همه ما میدانیم که زیادهروی در مصرف مواد غذایی سرشار از قند و پُرچرب میتواند ما را به مرض چاقی و مشکلات مختلف بسیاری مبتلا کند، اما خبر خوش برای دوستداران شکلات تلخ این است که مقدار کمی از این خوراکی هم واقعا میتواند فواید قابل توجهی داشته باشید و نیازی به زیادهروی در مصرف آن نیست.
نکته مهم
معمولا هرچه شکلات تلختر و تیرهتر باشد، میزان فلاونوئید بیشتری در خودش گنجانده است. بنابراین، همواره شکلاتهای تلخ بالای ۷۰ درصد را انتخاب کنید. همچنین شما میتوانید فلاونوئید دریافتی خودتان را از طریق رژیم غذایی و با مصرف ترکیباتی مانند کلم بروکلی، پیاز، میوه و چای افزایش بدهید. دریافت فلاونوئید بهطور منظم میتواند از بدن در مقابل بعضی از سرطانها و بیماریهای قلبی محافظت کند. به یاد داشته باشید که شکلاتهای شیری واقعا فلاونوئید ناچیزی دارند و شکلاتهای سفید هم اساسا هیچ فلاونوئیدی به بدن نمیرسانند.
منبع:سلامتیسم
تقویت خلقوخو
طعم، بو و بافت شکلات تلخ، مناطق مثبت و مهمی را در مغز تحـریـ*ک میکند. شکلات تلخ حاوی نوعی از اسیدهای آمینه بهنام تریپتوفان است که ترشح نوعی عنصر ضدفسردگی طبیعی بهنام سروتونین را در مغز افزایش میدهد. متخصصان میگویند احساسی که در این حالت با خوردن شکلات تلخ ایجاد میشود، به تجربه عشق نزد انسانها شباهت دارد.
کمک به سلامت قلب
خوردن شکلات تلخ میتواند فشار خون را کاهش بدهد، خون را رقیق کند و از همین طریق هم خطر سکته مغزی را پایین بیاورد و اثرات ضدالتهابی مهمی هم برای بدن داشته باشد. دکتر کوپر میگوید که این فواید همگی به وجود ترکیبات شیمیایی مهمی بهنام فلاونوئیدها در شکلات تلخ بستگی دارد. فلاونوئیدها، بدن را به ساختن اکسید نیتریک بیشتر هم تحـریـ*ک میکنند که در منبسط کردن و ریلکس کردن عروق خونی نقش دارند. این روند میتواند به کاهش فشار خون منجر شود.
محافظت از رگهای خونی
فلاونوئیدهای موجود در شکلات تلخ به جلوگیری از اکسید شدن کلسترول LDL نیز کمک میکنند و درنتیجه مانع از رسوب کردن این عناصر در رگهای خونی میشوند. ویژگی دیگر فلاونوئیدها، این است که حاوی نوعی چربی اشباع غیرمعمول بهنام اسید استئاریک هستند. این چربی خاص در کره کاکائو وجود دارد و نهتنها کلسترول LDL را بالا نمیبرد، بلکه حتی میتواند سطح کلسترول خوب محافظتکننده از بدن را هم افزایش بدهد.
تسکین سرفه
شکلات تلخ حاوی نوعی ترکیب شیمیایی بهنام تئوبرومین است که بر عصب واگ (vagus) تاثیر میگذارد و سرفه را مهار میکند. عصب واگ، پیامهایی را از سیستم عصبی مرکزی به مغز انتقال میدهد.
فواید مهم برای مغز
نوعی ترکیب شیمیایی بهنام اپیکاتچین در شکلات تلخ و چای سبز وجود دارد که میتواند به محافظت از مغز در مقابل تشکیل پروتئینهای چسبنده یا پلاکهای آمیلوئیدی محافظت کند. این پروتئینها یا پلاکها، نقش موثری در ابتلا به بیماری آلزایمر بر عهده دارند.
همه ما میدانیم که زیادهروی در مصرف مواد غذایی سرشار از قند و پُرچرب میتواند ما را به مرض چاقی و مشکلات مختلف بسیاری مبتلا کند، اما خبر خوش برای دوستداران شکلات تلخ این است که مقدار کمی از این خوراکی هم واقعا میتواند فواید قابل توجهی داشته باشید و نیازی به زیادهروی در مصرف آن نیست.
نکته مهم
معمولا هرچه شکلات تلختر و تیرهتر باشد، میزان فلاونوئید بیشتری در خودش گنجانده است. بنابراین، همواره شکلاتهای تلخ بالای ۷۰ درصد را انتخاب کنید. همچنین شما میتوانید فلاونوئید دریافتی خودتان را از طریق رژیم غذایی و با مصرف ترکیباتی مانند کلم بروکلی، پیاز، میوه و چای افزایش بدهید. دریافت فلاونوئید بهطور منظم میتواند از بدن در مقابل بعضی از سرطانها و بیماریهای قلبی محافظت کند. به یاد داشته باشید که شکلاتهای شیری واقعا فلاونوئید ناچیزی دارند و شکلاتهای سفید هم اساسا هیچ فلاونوئیدی به بدن نمیرسانند.
منبع:سلامتیسم
دانلود رمان های عاشقانه