خانه‌داری تغییر رنگ مربا نشانه فسادش نیست

  • شروع کننده موضوع Diba
  • بازدیدها 163
  • پاسخ ها 0
  • تاریخ شروع

Diba

کاربر نگاه دانلود
کاربر نگاه دانلود
عضویت
2015/04/15
ارسالی ها
86,552
امتیاز واکنش
46,640
امتیاز
1,242
تغییر رنگ مربا
در پاسخ باید بگوییم که تمام میوهها و سبزیها بعد از برش و بازشدن بافت، در معرض اکسیژن هوا به دلیل برخی تغییرات آنزیمی، قهوهای رنگ میشوند. در حقیقت، در مواجهه با اکسیژن، رنگ ترکیبهای موجود در مواد غذایی مانند کاروتنوییدها و آنتوسیانینها و سایر ترکیبهای رنگی دچار تغییر ماهیت میشوند و البته این تغییر رنگ نشانه فساد نیست و مشکلی را برای مصرف کننده ایجاد نخواهد کرد اما به هر حال از ارزش غذایی میوه کاسته خواهد شد.
از آنجا که مربا نیز از میوه تهیه شده پس در معرض اکسیژن هوا و اکسیداسیون تغییر رنگ میدهد و این افت مواد مغذی موجود، در مربا نیز بروز میکند. بنابراین، برای آنکه مربا تازه بماند، بهتر است آن را در ظرف شیشهای دردار بریزید و در دمای معمولی نگهدارید. از این رو، دمای ۲۵ درجه به دور از نورآفتاب، مکان مناسبی برای نگهداری شیشه مربا ست و نیازی به گذاشتن آن در یخچال نخواهد بود.
البته گاهی مربا کپک میزند و دلیل آن نگهداری مربا در خارج از یخچال و در قفسههای آشپزخانه نیست بلکه علت اصلی به وجود آب اضافی و شل بودن مربا برمیگردد. در این موارد، اگر کپک مربا سطحی باشد، میتوان آن را به دقت جدا کرد اما اگر کپکزدگی زیاد باشد، بهتر است مربا را دور ریخت. البته توصیه میشود بعد از برداشتن کپک سطحی، بقیه آن را بجوشانید تا هم مربا ضدعفونی شده و هم غلظت آن افزایش پیدا کند.
 

برخی موضوعات مشابه

پاسخ ها
0
بازدیدها
327
پاسخ ها
0
بازدیدها
257
پاسخ ها
0
بازدیدها
280
پاسخ ها
2
بازدیدها
219
پاسخ ها
1
بازدیدها
217
پاسخ ها
0
بازدیدها
329
پاسخ ها
8
بازدیدها
375
بالا