- عضویت
- 2017/02/07
- ارسالی ها
- 5,830
- امتیاز واکنش
- 35,457
- امتیاز
- 1,120
- سن
- 20
اصطلاح سرطان سر و گردن به انواع مختلفی از سرطان که چندین بخش کلیدی در این ناحیه از بدن انسان را تحت تاثیر قرار می دهند، ارجاع می شود. از جمله این قسمت ها می توان به دهان، بینی و گلو اشاره کرد. سرطان هایی که در این ناحیه شکل می گیرند، به طور معمول رشد و توسعه خود را از سلول هایی که بخش خارجی و مرطوب درون سر و گردن را پوشش می دهند، آغاز کرده که از آن جمله می توان به غدد بزاق در گلو و دهان اشاره کرد.
استفاده طولانی مدت از الـ*کـل و تنباکو دو عامل کلیدی در شکل گیری بسیاری از سرطان هایی هستند که در قسمت سر و گردن پدیدار می شوند و به گفته برخی کارشناسان از هر چهار مورد سرطان، سه مورد به واسطه این دو ماده ایجاد می شوند. با این وجود، سر و گردن قسمت های بسیار پیچیده ای از بدن هستند و سرطان می تواند به واسطه دلایل مختلفی شکل بگیرد. در ادامه با برخی از شایعترین دلایل بیشتر آشنا می شویم.
مصرف الـ*کـل
هنگامی که درباره مشکلات ناشی از مصرف الـ*کـل فکر می کنیم، اغلب کبد، اندامی که مسئول پالایش نوشیدنی های الکلی است، در ذهن ما نقش می بندد. اما مصرف الـ*کـل بر سر و گردن، به ویژه دهان، گلو و حلق نیز تاثیرگذار است.
در حقیقت، افرادی که نوشیدنی الکلی مصرف می کنند می توانند تا دو برابر یا حتی سه برابر احتمال ابتلا به سرطان را در بخش های سر و گردن افزایش دهند. این نکته را به خاطر بسپارید که در صورت استفاده منظم از تنباکو احتمال ابتلا به سرطان در این بخش ها هرچه بیشتر افزایش می یابد.
استفاده از تنباکو
بسیاری از کاربران تنباکو با گذشت زمان با مشکلات تنفسی مواجه می شوند، اما این تنها ریه ها نیستند که در نتیجه استفاده منظم از این ماده آسیب می بینند. استفاده از تنباکو در قالب سیگار یا پیپ آسیب جدی به بخش های مختلف سر و گردن و به طور ویژه گلو و دهان وارد می کند.
اما آسیب تنباکو تنها به واسطه دود کردن شکل نمی گیرد و جویدن آن نیز می تواند مشکل آفرین بوده و به انواع مختلف از سرطان دهان منجر شود. اطراف بینی، از جمله سینوس ها، یکی دیگر از بخش هایی هستند که ممکن است دچار سرطان شوند. به طور خلاصه، استفاده از تنباکو یکی از عوامل اصلی ابتلا به سرطان های سر و گردن محسوب می شود.
استفاده طولانی مدت از الـ*کـل و تنباکو دو عامل کلیدی در سرطان های سر و گردن هستند
ویروس پاپیلومای انسانی
ویروس پاپیلومای انسانی (HPV)، به ویژه HPV نوع 16، زمانی که عفونت شکل می گیرد می تواند به انواع مختلف سرطان سر و گردن منجر شود. لوزه ها و پایه زبان بخش هایی هستند که بیشتر تحت تاثیر قرار می گیرند.
برای محافظت از خود در برابر ویروس پاپیلومای انسانی دریافت واکسن HPV را مد نظر قرار دهید، که می تواند در برابر خطراتی که بخش های تناسلی را نیز تحت تاثیر قرار می دهند، از شما محافظت کند.
پان
پان در آسیا و به ویژه هند بسیار محبوب است. این ماده ای است که از ترکیب برگ تنبول، مغز آرکا، و در برخی موارد، تنباکو تهیه می شود. این مواد هنگامی که در کنار یکدیگر جویده می شوند اثرات روانگردان به همراه دارند.
متاسفانه، پان بسیار اعتیادآور است و پیامدهای سلامت مختلف را موجب می شود، که کمترین آنها لک شدن دندان ها و لثه ها و تولید بیش از اندازه بزاق است. مشکلات سلامت جدیتر مرتبط با پان افزایش چشمگیر خطر ابتلا به سرطان در دهان و گلو را شامل می شود.
غذاهای شور و دارای مواد نگهدارنده
هنگامی که درباره خطرات مرتبط با خوردن غذاهای شور و دارای مواد نگهدارنده فکر می کنیم، مانند غذاهای کنسروی یا گوشت های بسته بندی شده، بیشتر بر تحت تاثیر قرار گرفتن قلب و سیستم گردش خون متمرکز می شویم. مصرف بیش از حد سدیم، یا نمک، می تواند به گرفتگی شریان ها منجر شود که فشار بیشتری را بر قلب وارد می کند و می تواند به طور قابل توجهی موجب تضعیف این اندام در گذر زمان شود.
با این وجود، غذاهای شور و دارای مواد نگهدارنده خطر ابتلا به سرطان در سر و گردن را نیز افزایش می دهند. در حقیقت، شواهد نشان می دهند که مصرف مقدار بسیار زیاد از این نوع غذاها طی مراحل اولیه زندگی می تواند احتمال ابتلا به سرطان نازوفارنکس را به طور چشمگیری افزایش دهد.
استفاده طولانی مدت از الـ*کـل و تنباکو دو عامل کلیدی در شکل گیری بسیاری از سرطان هایی هستند که در قسمت سر و گردن پدیدار می شوند و به گفته برخی کارشناسان از هر چهار مورد سرطان، سه مورد به واسطه این دو ماده ایجاد می شوند. با این وجود، سر و گردن قسمت های بسیار پیچیده ای از بدن هستند و سرطان می تواند به واسطه دلایل مختلفی شکل بگیرد. در ادامه با برخی از شایعترین دلایل بیشتر آشنا می شویم.
مصرف الـ*کـل
هنگامی که درباره مشکلات ناشی از مصرف الـ*کـل فکر می کنیم، اغلب کبد، اندامی که مسئول پالایش نوشیدنی های الکلی است، در ذهن ما نقش می بندد. اما مصرف الـ*کـل بر سر و گردن، به ویژه دهان، گلو و حلق نیز تاثیرگذار است.
در حقیقت، افرادی که نوشیدنی الکلی مصرف می کنند می توانند تا دو برابر یا حتی سه برابر احتمال ابتلا به سرطان را در بخش های سر و گردن افزایش دهند. این نکته را به خاطر بسپارید که در صورت استفاده منظم از تنباکو احتمال ابتلا به سرطان در این بخش ها هرچه بیشتر افزایش می یابد.
استفاده از تنباکو
بسیاری از کاربران تنباکو با گذشت زمان با مشکلات تنفسی مواجه می شوند، اما این تنها ریه ها نیستند که در نتیجه استفاده منظم از این ماده آسیب می بینند. استفاده از تنباکو در قالب سیگار یا پیپ آسیب جدی به بخش های مختلف سر و گردن و به طور ویژه گلو و دهان وارد می کند.
اما آسیب تنباکو تنها به واسطه دود کردن شکل نمی گیرد و جویدن آن نیز می تواند مشکل آفرین بوده و به انواع مختلف از سرطان دهان منجر شود. اطراف بینی، از جمله سینوس ها، یکی دیگر از بخش هایی هستند که ممکن است دچار سرطان شوند. به طور خلاصه، استفاده از تنباکو یکی از عوامل اصلی ابتلا به سرطان های سر و گردن محسوب می شود.
استفاده طولانی مدت از الـ*کـل و تنباکو دو عامل کلیدی در سرطان های سر و گردن هستند
ویروس پاپیلومای انسانی
ویروس پاپیلومای انسانی (HPV)، به ویژه HPV نوع 16، زمانی که عفونت شکل می گیرد می تواند به انواع مختلف سرطان سر و گردن منجر شود. لوزه ها و پایه زبان بخش هایی هستند که بیشتر تحت تاثیر قرار می گیرند.
برای محافظت از خود در برابر ویروس پاپیلومای انسانی دریافت واکسن HPV را مد نظر قرار دهید، که می تواند در برابر خطراتی که بخش های تناسلی را نیز تحت تاثیر قرار می دهند، از شما محافظت کند.
پان
پان در آسیا و به ویژه هند بسیار محبوب است. این ماده ای است که از ترکیب برگ تنبول، مغز آرکا، و در برخی موارد، تنباکو تهیه می شود. این مواد هنگامی که در کنار یکدیگر جویده می شوند اثرات روانگردان به همراه دارند.
متاسفانه، پان بسیار اعتیادآور است و پیامدهای سلامت مختلف را موجب می شود، که کمترین آنها لک شدن دندان ها و لثه ها و تولید بیش از اندازه بزاق است. مشکلات سلامت جدیتر مرتبط با پان افزایش چشمگیر خطر ابتلا به سرطان در دهان و گلو را شامل می شود.
غذاهای شور و دارای مواد نگهدارنده
هنگامی که درباره خطرات مرتبط با خوردن غذاهای شور و دارای مواد نگهدارنده فکر می کنیم، مانند غذاهای کنسروی یا گوشت های بسته بندی شده، بیشتر بر تحت تاثیر قرار گرفتن قلب و سیستم گردش خون متمرکز می شویم. مصرف بیش از حد سدیم، یا نمک، می تواند به گرفتگی شریان ها منجر شود که فشار بیشتری را بر قلب وارد می کند و می تواند به طور قابل توجهی موجب تضعیف این اندام در گذر زمان شود.
با این وجود، غذاهای شور و دارای مواد نگهدارنده خطر ابتلا به سرطان در سر و گردن را نیز افزایش می دهند. در حقیقت، شواهد نشان می دهند که مصرف مقدار بسیار زیاد از این نوع غذاها طی مراحل اولیه زندگی می تواند احتمال ابتلا به سرطان نازوفارنکس را به طور چشمگیری افزایش دهد.