رنگ ‌آمیزی گرم

  • شروع کننده موضوع SAYEH79
  • بازدیدها 206
  • پاسخ ها 1
  • تاریخ شروع

SAYEH79

کاربر نگاه دانلود
کاربر نگاه دانلود
عضویت
2016/07/28
ارسالی ها
1,791
امتیاز واکنش
5,125
امتیاز
596
محل سکونت
اهواز
رنگ ‌آمیزی گرم

رنگ‌آمیزی گرم یکی از مهمترین و متداولترین روش‌های رنگ آمیزی در باکتری ‌شناسی است که اولین بار توسط کریستین گرم ابداع شد. در این رنگ آمیزی باکتری‌ها بر مبنای رنگ باکتری پس از رنگ آمیزی به دو دسته گرم مثبت و گرم منفی تقسیم می‌شوند. رنگ باکتری پس از رنگ آمیزی به توانایی حفظ رنگ اول و به عبارتی به ساختمان دیواره سلولی باکتری بستگی دارد. در رنگ آمیزی گرم باکتری‌های گرم مثبت پس از رنگ آمیزی به رنگ بنفش و باکتری‌های گرم منفی به رنگ قرمز مشاهده می‌شود.



گرچه هر دو گروه یعنی باکتری‌های گرم مثبت و منفی دارای دیواره می‌باشند, ولی فرق بین این دو گروه مربوط به خواصی است که در ساختمان دیواره سلولی آنها وجود دارد. اساس ساختمان در دیواره سلولی باکتری‌های گرم مثبت یک لایه ضخیمی ‌است از پپتیدو گلیکان, ولی در باکتری‌های گرم منفی ضخامت آن به حداقل می‌رسد.
 
  • لایک
واکنش ها: Diba
  • پیشنهادات
  • SAYEH79

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2016/07/28
    ارسالی ها
    1,791
    امتیاز واکنش
    5,125
    امتیاز
    596
    محل سکونت
    اهواز
    روش رنگ‌آمیزی گرم


    نخست رنگ کریستال ویوله را به مدت ۳۰ تا ۴۵ ثانیه بر روی گسترش باکتری روی لام ریخته, در نتیجه همه باکتری‌ها به رنگ بنفش در خواهد درآمد.


    پس از شستشو, گسترش با آب به مدت ۳۰ تا ۴۵ ثانیه با لوگل می ‌پوشانند. لوگل با کریستال ویوله ترکیب شده و ایجاد کمپلکس‌های بزرگی می ‌نماید که باعث تثبیت رنگ کریستال ویوله در داخل دیواره سلولی باکتری می‌شود. پس از این مرحله نیز کماکان همه باکتریها به رنگ بنفش مشاهده می‌شوند.


    مرحله رنگ زدایی مهمترین مرحله رنگ آمیزی است. در این مرحله پس از شستشو لام با آب, لام به مدت ۱۵ تا۲۰ ثانیه در معرض مواد رنگ زدا مانند الـ*کـل استون قرار می‌گیرد. سپس با آب مورد شستشو قرار می‌گیرد. در باکتریهای گرم منفی که دارای لایه‌های پپتیدو گلیکان محدود و غشای خارجی غنی از چربی هستند, این حلال باعث حذف این لایه‌ها و غشا می‌گردد و باکتری رنگ مراحل قبل را از دست می‌دهد. ولی در باکتریهای گرم مثبت به علت تعداد زیاد لایه‌های پپتیدو گلیکان و عدم وجود لیپید فراوان در غشا, رنگ مرحله قبل از غشا خارج نمی‌شود. در نتیجه پس از این مرحله باکتریهای گرم منفی بی رنگ ولی باکتریهای گرم مثبت کماکان بنفش باقی خواهند ماند.

    در انتها سطح گسترش را با سافرانین یا فوشین (قرمز رنگ) به مدت ۳۰ تا ۴۵ ثانیه می ‌پوشانیم. سپس با آب شستشو داده و پس از خشک شدن با میکروسکوپ مورد بررسی قرار میگیرد. در این مرحله باکتری‌های بی رنگ به رنگ قرمز در می‌آیند و باکتری‌های بنفش بدون تغییر رنگ باقی می‌مانند.
     
    • لایک
    واکنش ها: Diba
    بالا