ماهی‌ها شناخت انواع ماهی ایرانی

  • شروع کننده موضوع ساینا
  • بازدیدها 306
  • پاسخ ها 0
  • تاریخ شروع

ساینا

کاربر نگاه دانلود
کاربر نگاه دانلود
عضویت
1970/01/01
ارسالی ها
4,376
امتیاز واکنش
775
امتیاز
396
ماهیهای شمالماهی آزاد: مرغوبترین ماهی جهان به حساب میآید. دوکی شکل و کشیده است. فیلهماهی آزاد را به صورت دودی هم مصرف میکنند.ماهی سفید: دوکی شکل و با گوشت سفید و لطیف است. البته جنس نر این ماهی روی سرش خالهای درشت و سفید دارد، کشیده تر است و گوشت بیشتری دارد. نوع دریاییاش هم، قطعا از نوع پرورشی مرغوبتراست. ماهی سفید را می توان سرخ کرده، کبابی، بخارپز یا به شکل دودی مصرف کرد که بستگی به ذائقه و سلیقه افراد دارد.اردک ماهی: گوشت لذیذی دارد؛ چه آن را سرخ یا کبابی کنید.ماهی کفال: این ماهی دوکی شکل، گوشت سفید اما سفتی دارد و اصالتا روسی است. شمالیها اغلب نوع "دودی" و "شور" آن را مصرف میکنند. سرخ شده و کبابی کفال را هم با نارنج و لیمو میل میکنند.ماهیهای جنوبماهی حلوا سفید: فلس دارد، اما با یک دست کشیدن، تمیز میشود. جنوبیها به آن "زبیده" به معنای برگزیده میگویند. "حلوا" را اغلب به صورت شکم خالی در روغن سرخ میکنند و سر سفره میآورند. ماهیحلوا سیاه، گوشت سفتتری دارد، اما مزهاش همان است.ماهی سنگسر: از نظر شکلی، کتابی است. استخوان زیادی دارد. معمولا آن را کباب یا سرخ کرده یا در قلیهماهی استفاده میکنند.ماهی شوریده: ماهی شوریده، دوکی شکل و ظریف است. گوشت سفید و کمتیغاش هم بعد از پخت،نرم و لذیذ می شود. این ماهی را درسته و البته با شکم خالی، میتوان سرخ کرد.ماهی شیر: تقریبا بدون تیغ و بیآزار است؛ با گوشتی صورتی که ضایعات کمی دارد. همهجورهاش را هم درست میکنند: سرخ کرده، بخارپز و کبابی.ماهی سرخو: شبیه سنگسر است، ولی با گوشت سفید و لطیف. سرخ شدهاش را میخورند یا در قلیه ماهی استفاده میکنند.ماهی هامور: هامور اسم خانوادگی تعداد زیادی ماهی خلیج فارس و دریای عمان است. در این میان، هامور قهوهای را میشود برای مهمانی، درسته کباب کرد. گوشتش بعد از پختن، سفید و البته سفت میشود. وقت پختن قلیهماهی با ماهی هامور، پوستش را نمیکنند، چون حسابی لعاب میاندازد. ماهی راشکو: ماهی مرغوب جنوب است که گوشت سفید و نرم، و ضایعات کمی دارد و به هر روشی می توان آن را پخت. راشکو را برای قلیهماهی هم استفاده میکنند.ماهی های پرورشی: ماهیهای پرورشی کمی لاغرتر و کمبنیه تر از انواع دریایی شاناند، اما اغلب این شانس را دارید که آنها را زنده تهیه کنید. فعلا این ماهیها را پرورش میدهند: کپور معمولی، کپور آیینه، کپور چرمی، آمور، کپور نقرهای، سرگنده و قزلآلای رنگینکمان.ماهی های رودخانهای: این ماهی ها کوچکاند و البته ارزانتر از انواع دریایی و اگر طریقه پخت آنها را بدانید، بسیار خوشخوراک هستند که شامل سوف، لای ماهی، اردکماهی، اسبله، سس ماهی، سیاهماهی، قزلآلای خال قرمز و... هستند.ماهی های سرد یا یخزده: وقتی ماهی را از آبهای دور میآورند یا پیشبینی میکنند زمان فروش و مصرفش خیلی طولانی باشد (به ویژه برای ماهیهای بزرگ)، آن را فریز میکنند؛ اتفاقا با این کار به سالم ماندن ماهی بیشتر میتوان اعتماد کرد، اما گاهی فروشندهها تقلب میکنند و ماهیهای خراب شده و مانده را با ظاهر یخزده به مردم قالب میکنند تا عیبش معلوم نشود. برای رو شدن دست این فروشنده های متقلب، به مردمک چشم ماهی دقت کنید. اگر ماهی سالم باشد، یک نقطه سفیدرنگ در مردمک آن دیده میشود، ولی اگر ماهی قبل از یخزدن خیلی سالم نباشد، چشم یخزدهاش کاملا کدر یا شیریرنگ است.مقدار جیوه در چه ماهی هایی بالاست؟طعم کوسهماهی و شمشیرماهی مخصوصا هنگامی که کبابی شوند، بینظیر است؛ اما گزارشها حاکی از آن است که این ماهیها و تعدادی از ماهیهای بزرگ دیگر که طول عمر بیشتری دارند، ممکن است حاوی متیل جیوه بیشتر از مقادیر حد مجاز (ppm1) باشند که همین مساله باعث دلسردی طرفداران ایندسته از ماهیها میشود. البته متخصصان، مصرف کم و به ندرت (حداکثر یک بار در هفته) این دسته از ماهیها را در غالب یک رژیم غذایی متعادل بی خطر می دانند. ماهیهایی که حاوی مقادیر بالایی جیوه هستند، عبارتند از: کوسهماهی، مارلین، ارهماهی، نیزهماهی، ماهیهای درخشان، ماهی روغنی اروپای شمالی، و ماهی نارنجی دریایی.تقریباً در تمام ماهیها مقدار بسیار کمی جیوه وجود دارد، ولی برای بیشتر افراد جامعه، در رابـ ـطه با مصرف ماهی و دریافت جیوه، مشکلی وجود ندارد.
 

برخی موضوعات مشابه

پاسخ ها
1
بازدیدها
115
پاسخ ها
0
بازدیدها
77
پاسخ ها
0
بازدیدها
82
پاسخ ها
0
بازدیدها
72
پاسخ ها
3
بازدیدها
212
پاسخ ها
3
بازدیدها
249
پاسخ ها
2
بازدیدها
408
پاسخ ها
0
بازدیدها
350
پاسخ ها
0
بازدیدها
159
پاسخ ها
0
بازدیدها
224
پاسخ ها
0
بازدیدها
100
پاسخ ها
0
بازدیدها
60
پاسخ ها
0
بازدیدها
77
پاسخ ها
0
بازدیدها
55
پاسخ ها
0
بازدیدها
73
پاسخ ها
0
بازدیدها
72
پاسخ ها
0
بازدیدها
86
بالا