جالب و دانستنی مروری بر تاریخچه بستنی چوبی به مناسبت ۸۰ سالگی

  • شروع کننده موضوع BARANA.R
  • بازدیدها 204
  • پاسخ ها 0
  • تاریخ شروع

BARANA.R

کاربر نگاه دانلود
کاربر نگاه دانلود
عضویت
2016/10/29
ارسالی ها
2,921
امتیاز واکنش
20,204
امتیاز
746
سن
23
به نقل از خبرگزاری آلمان هشتاد سال پیش در چنین روزهایی تئو شولر و برادرش کارل اولین بستنی چوبی که بصورت صنعتی تهیه شده بود را وارد بازار کردند، نگاهی به تاریخ بستنی چوبی همزمان با آغاز فصل تابستان خالی از لطف نیست، تولید بستنی تاریخ طولانی دارد و احتمالا برای اولین بار با استفاده از برف یخچال‌های طبیعی در چین نوعی بستنی تولید شده است، از دوران قرون وسطی کتاب‌هایی در ایتالیا یافت شده‌اند که حاوی دستورالعمل‌هایی برای تولید دسر میو‌های یخی هستند که به آن «سربی و یا سوربت» گفته می‌شد.

1288494_502.jpg


در ایران هم مردم افشره انگور یا دیگر شربت‌ها را روی مقداری برف در کاسه‌ای می‌ریختند و آنرا به عنوان دسر، مخصوصاً هنگام گرمی هوا صرف می‌کرده‌اند. در سال آخر سلطنت ناصرالدین شاه ساختن بستنی در ایران متداول شد. (عکس بستنی‌فروش سیار در ایران حدود سال ۱۸۹۰ میلادی).

1288495_651.jpg


اولین مغازه بستنی فروشی در آمریکا در سال ۱۷۷۶ در نیویورک شروع به کار کرد. مهاجران آمریکایی اولین کسانی بودند که اصطلاح «ice cream»را به کار بردند. اولین بستنی‌فروشی‌های سیار را مهاجران ایتالیایی در کلان‌شهرهای بریتانیا در سال ۱۸۷۰ راه‌ انداختند(عکس از بستنی‌فروش سیار در وین اتریش در سال ۱۹۰۰ میلادی)

1288496_109.jpg


مهاجران ایتالیایی در آلمان نیز از سال ۱۹۲۰ اولین بستنی‌فروشی‌ها را راه‌اندازی کردند. (عکس از بستنی‌فروشی ایتالیایی «دی لورنسو» در شهر بوخوم.)

1288497_550.jpg


در غروب زمستان سال ۱۹۰۵ «فرانک اپرسون»(Frank Epperson) کودک یازده ساله آمریکایی هنگام بازی یک لیوان شربت که در آن قاشقی قرار داشت را در حیاط منزلشان فراموش کرد. طی شب این لیوان یخ زد و روز بعد نوعی«بستنی‌چوبی» متولد شد. او وقتی بزرگ شد، این ایده را در سال ۱۹۲۳ به نام خود به ثبت رساند و بعدا به دلیل نیاز مالی مجبور شد امتیاز به ثبت رسیده را به یک شرکت بزرگ بفروشد.

1288498_996.jpg


تا هشتاد سال پیش تولید بستنی چوبی بصورت دستی صورت می‌گرفت تا اینکه شبی تئو شولر که خانواده‌اش یک کارگاه نجاری داشت در یک نمایش برای نخستین‌بار در عمرش یک بستنی چوبی خریداری کرد و در آنجا ایده تولید صنعتی و انبوه آن به ذهنش خطور کرد. (عکس سمت چپ تئو شولر به همراه همسرش سال ۱۹۹۷ جشن تولد ۸۰ سالگی در کنار ادموند اشتویبر نخست وزیر سابق ایالت بایرن)

1288499_507.jpg


تئو شولر به همراه برادرش کارل در سال ۱۹۳۷ کارخانه بستنی سازی «Karl Schöller Jopa-Eiskremfabrik» را تاسیس کرد.

1288500_578.jpg


اندازه اولین سری بستنی چوبی استاندارد شولر ۲۷X۲۷X۷۲ میلیمتر بود. این بستنی با مزه‌های وانیل، توت‌فرنگی و شکلات وارد بازار شدند.

1288501_608.jpg


سری دوم بستنی چوبی شولر با نام "لوکس" از سال ۱۹۵۶ وارد بازار شد. این بستنی وانیلی دارای روکش شکلاتی بود.

1288502_490.jpg


حالا در طی هشتاد سالی که از ورود بستنی چوبی به بازار می‌گذرد انواع و اقسام بستنی‌های چوبی با مزه‌های گوناگون در یخچال‌های مغازه‌ها به فروش می‌رسند.

1288503_475.jpg


شولر که در سال ۲۰۰۴ درگذشت در سال‌های پایانی دهه ۸۰ میلادی ۴۹ درصد سهام کمپانی خود را به شرکت سهامی "شکر جنوب" در مانهایم آلمان فروخت و در نهایت کمپانی نستله سوئیس در سال ۲۰۰۲ شرکت شولر را خریداری کرد.

1288504_957.jpg


علیرغم وجود مغازه‌های بستنی فروشی در هر کوچه و خیابانی با این حال بستنی چوبی در میان پیر و جوان طرفداران خاص خود را دارد.

1288505_778.jpg


در سال‌های اخیر با ورود مواد اولیه و فرم‌های پلاستکی به بازار بسیاری از خانواده‌ها خود اقدام به تولید بستنی چوبی می‌کنند.

1288506_787.jpg


چابگرهای سه‌بعدی حالا بستنی‌های چوبی با طرح‌هایی تولید می‌کنند که در گذشته ساخت آن با این ظرافت امکانپذیر نبود.

1288507_411.jpg


سالم‌تر و ارزانتر از بستنی‌چوبی، هنداونه است که از ۹۶ درصد آب تشکیل شده و یخ زده آن در یک روز گرم تابستان بسیار خوشمزه است.

1288508_807.jpg
 

برخی موضوعات مشابه

بالا