شايد دانشمندان درباره نسبت سمي بودن مواد مختلف اختلاف عقيده داشته باشند، اما ظاهرا برسر شدت مهلك بودن بوتولينوم كه توسط نوعي باكتري به نام کلستریدیوم بوتیلینوم ايجاد ميشود، توافق دارند. اين سم مهلكترين ماده سمي است كه تاكنون شناخته شدهاست. مقادیری کمتر از يك میکروگرم از این ماده ميتواند يك انسان 70 كيلويي را از پا درآورد.
اين ماده اولينبار در اواخر قرن هجدهم ميلادي در آلمان به عنوان عامل مسموميت غذايي در سوسيسها شناسايي شدند. انواع مختلفي از اين سم وجود دارد كه نوع A آن مهلكترين آنها است. اين ماده متشكل از پليپپتيدهايي حاوي بيش از هزار مولكول آمينواسيد است كه با متوقفسازي فرايند آزادسازي مولكولهاي استيلكولين، ماهيچهها را فلج ميكند.
از خواص فلجكنندگي اين ماده در نسخه دارويي اين سم كه بوتاكس ناميده ميشود، استفاده ميشود. تزريق مقادير كمي از اين سم ميتواند مانع از فعاليت ماهيچهها شود و در نتيجه از ايجاد چين و چروك ناشي از فعاليت ماهيچه جلوگيري ميشود.
از اين سم همچنين براي درمان برخي از اختلالات نيز استفاده ميشود، براي مثال با استفاده از اين سم ماهيچههايي غيرفعال ميشوند كه در صورت فعال بودن ميتوانند فرد را دچار چپي چشم كنند.
پ.ن: حضور باکتری کلستریدیوم بوتیلینوم در کنسروها می تواند منجر به تولید سم و مرگ انسان شود. این سم پس از 10 دقیقه جوشیدن از بین میرود. بنابراین برای اطمینان از غیرفعال شدن سم بوتیلینوم، توصیه می شود کنسروها به مدت 20 دقیقه جوشانده شوند.
اين ماده اولينبار در اواخر قرن هجدهم ميلادي در آلمان به عنوان عامل مسموميت غذايي در سوسيسها شناسايي شدند. انواع مختلفي از اين سم وجود دارد كه نوع A آن مهلكترين آنها است. اين ماده متشكل از پليپپتيدهايي حاوي بيش از هزار مولكول آمينواسيد است كه با متوقفسازي فرايند آزادسازي مولكولهاي استيلكولين، ماهيچهها را فلج ميكند.
از خواص فلجكنندگي اين ماده در نسخه دارويي اين سم كه بوتاكس ناميده ميشود، استفاده ميشود. تزريق مقادير كمي از اين سم ميتواند مانع از فعاليت ماهيچهها شود و در نتيجه از ايجاد چين و چروك ناشي از فعاليت ماهيچه جلوگيري ميشود.
از اين سم همچنين براي درمان برخي از اختلالات نيز استفاده ميشود، براي مثال با استفاده از اين سم ماهيچههايي غيرفعال ميشوند كه در صورت فعال بودن ميتوانند فرد را دچار چپي چشم كنند.
پ.ن: حضور باکتری کلستریدیوم بوتیلینوم در کنسروها می تواند منجر به تولید سم و مرگ انسان شود. این سم پس از 10 دقیقه جوشیدن از بین میرود. بنابراین برای اطمینان از غیرفعال شدن سم بوتیلینوم، توصیه می شود کنسروها به مدت 20 دقیقه جوشانده شوند.