جالب و دانستنی چیزهایی که نمی دانستید حس چشایی ما را تغییر می دهند

White Moon

کاربر نگاه دانلود
کاربر نگاه دانلود
عضویت
2018/05/13
ارسالی ها
4,744
امتیاز واکنش
20,639
امتیاز
863
به نام خدا

چیزهایی که نمی دانستید حس چشایی ما را تغییر می دهند​

گلریز برهمند
جمعه، ۰۶ فروردین ۱۴۰۰
f1527214e45180fa5bb03c1f156c2aec_1440w-1024x512.jpg
ما انسان ها با چیزی در حدود ۱۰ هزار پرز چشایی متولد می شویم که عمده ی آن ها بر روی زبان ما قرار دارند. این پرزهایی چشایی به ما کمک می کنند از ۵ مزه ی اصلی شیرین، ترش، شور، تلخ و اومامی لـ*ـذت ببریم.
عوامل مختلفی می توانند بر روی پرزهای چشایی ما اثر بگذارند و نحوه ی درک ما از مزه ها را تغییر دهند مثل عفونت، بیماری، کمبود مواد مغذی، آسیب های عصبی، مصرف برخی داروها و کشیدن سیگار.
اما در این میان عوامل عجیبی هم هستند که انتظار اثرگذاری شان را نداریم اما آن ها هم می توانند مزه ی مواد غذایی را برای ما تغییر دهند.
در ادامه با این عوامل آشنا خواهیم شد.
منبع: روزیاتو
 
  • پیشنهادات
  • White Moon

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2018/05/13
    ارسالی ها
    4,744
    امتیاز واکنش
    20,639
    امتیاز
    863
    ۱- وسایل غذاخوری
    1-Butlers-Tips-for-Impeccable-Table-Manners-4-760x506-1.jpg

    قاشق هایی که از جنس مس یا روی هستند مزه ی شور غذا را پررنگ تر می کنند.


    ۲- زبان
    2-Ways-Youve-Been-Cooking-Fish-Completely-Wrong-7-760x506-1.jpg

    آدم ها غذاهایی را تحسین می کنند که اسمی توصیفی دارند تا آن هایی که اسم خسته کننده ای برایشان انتخاب شده است.

    ۹- بالا رفتن سن
    9-Warning-These-Everyday-Habits-Seriously-Up-Your-Dementia-Risk-13.jpg

    با بالا رفتن سن سلول های درون حفره بینی با سرعت کمتری احیا می شوند، امری که بر حس بویایی و درنتیجه، حس چشایی اثر می گذارد.
     

    White Moon

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2018/05/13
    ارسالی ها
    4,744
    امتیاز واکنش
    20,639
    امتیاز
    863
    ۳- دما
    3-Things-Your-Pharmacist-Wishes-You-Knew-5.jpg

    گاهی تلخی یک ماء الشعیر گرم بیشتر از سرد آن است. و ژامبون وقتی سرد است شوری بیشتری دارد. «مزه دمایی» به این دلیل رخ می دهد که پرزهای چشایی دارای کانال های بسیار ریزی هستند که در دماهای مختلف درک متفاوتی از مزه ها پیدا می کنند.


    ۴- رنگ


    4-Home-Depot-Savings-Secrets-Only-Experts-Know-1.jpg

    در تحقیقی در فرانسه، ۴۸ درصد شرکت کنندگان معتقد بودند نوشابه در لیوان آبی رنگ عطش را بیشتر برطرف می کرد تا در لیوان هایی با رنگ های دیگر، که احتمالاً دلیلش این بود که رنگ آبی برای آن ها تداعی کننده ی خنکی بود. رنگ ها بر دیگر حواس پنجگانه ی ما هم اثر می گذارند.
     

    White Moon

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2018/05/13
    ارسالی ها
    4,744
    امتیاز واکنش
    20,639
    امتیاز
    863
    ۵- محیط
    5-shutterstock_662555734.jpg

    محققان انگلیسی از شرکت کنندگان پژوهش می خواستند کیفیت یک بطری الـ*کـل یکسان را در سه اتاق با تزئینات مختلف توصیف کنند. یکی از اتاق ها تم چمن داشت، یک اتاق تم شیرینی و اتاق دیگر تم چوب (مثلاً اتاق اول بوی چمن می داد و صدای گوسفند در آن پخش می شد). شرکت کنندگان در پاسخ مزه ی نوشیدنی را عمدتاً چمن مانند، شیرین و چوب مانند توصیف کرده بودند.


    ۶- توقعات
    6-shutterstock_212128894.jpg

    کارشناسان مشروبات الکلی در فرانسه، بعد از تست کردن نوشیدنی که قیمت روی بطری آن بالا بود را پسندیدند در حالی که در بطری ارزان قیمت دیگر هم همان نوشیدنی وجود داشت.
     

    White Moon

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2018/05/13
    ارسالی ها
    4,744
    امتیاز واکنش
    20,639
    امتیاز
    863
    ۷- خاطرات
    7-shutterstock_261472217.jpg

    به یاد آوردن خاطره ای مثبت درباره ی سبزیجات می تواند مزه ی سبزیجات درون غذا را برای شما لذتبخش تر کند.


    ۸- الـ*کـل
    8-Tips-a-Weight-Loss-Coach-Wont-Tell-You-For-Free-11.jpg

    در تحقیقی با شرکت بیش از ۳،۵۰۰ زن و مرد، کسانی که در روز بیشتر از ۴ نوشیدنی الکلی می نوشیدند احتمال بروز مشکل در حس چشایی آن ها بیشتر بود تا سایرین. این حالت هنگام نوشیدن نوشید*نی با غذا هم رخ می دهد چون الـ*کـل گیرنده های تماسی را بی حس می کند، در نتیجه غذاها مزه ی دیگری برایتان پیدا می کنند.
     

    برخی موضوعات مشابه

    بالا