- عضویت
- 2016/11/28
- ارسالی ها
- 4,013
- امتیاز واکنش
- 9,544
- امتیاز
- 746
شاید با شنیدن نام گل گندم همان شعر لالایی قدیمی برایتان یادآوری شود. گل گندم در واقع نوعی گیاه دارویی است که خواص متعددی را در ترکیبات خود جای داده است. در این نوشتار به بررسی کامل این گیاه پرخاصیت میپردازیم. باگیاه یاب همراه باشید.
گیاه شناسی
گل گندم، گیاهی یک ساله یا چند ساله از تیرهی مینا است. این گیاه دارویی ساقهی منشعب به ارتفاع ۲۵ تا ۸۰ سانتیمتر دارد، ساقهی آن سبز مایل به سفید و گلهای گیاه اغلب آبی پررنگ هستند. از آن جا که بیشتر در مزارع گندم و غلات میروید، به همین دلیل به «گل گندم» معروف است.
ترکیب شیمیایی
گلهای این گیاه دارای موسیلاژ، مواد مومی و تانن است. همچنین در این گیاه مقداری پتاس، اسید فسفریک و منگنز وجود دارد.
محل رویش
محل رویش این گیاه در آسیا و اروپاست و همچنین در نواحی شمالی ایران، منطقهی البرز، اطراف تهران، بلوچستان، خراسان، کرمانشاه میروید. در آذربایجان هم در هر زمین بایری میتوان آن را دید.
طبیعت
گل گندم دارای مزاج گرم و خشک است.
خواص درمانی
– این گیاه قرنها پیش برای بیماریهای چشم استفاده میشده است، زیرا در درمان ورم ملتحهی چشم و پف کردن آن و همچنین درد چشم معجزه میکند. روزی دوبار چشمها را با دمکردهی گل گندم که ولرم شده بشویید. دقت کنید قبل از دم کردن، گلها کمی شسته شود که خاک و آلودگی نداشته باشد و دمکرده را خوب صاف کنید.
ـ جوشاندهی این گیاه برای ماساژ صورت و درمان جوشها و آکنه مفید است. میتوانید برگها و گلهای این گیاه را بجوشانید، حولهای روی سر خود بیندازید، صورت خود را بالای ظرفی که گیاه میجوشد، به مدت ۱۵ دقیقه نگه دارید و بعد از آن صورتتان را با آب سرد بشویید.
– ساقهی گل گندم درد و سوزش ناشی از پارگی و بریدگیها را التیام میدهد. بهتر است قسمت انتهایی ساقهی آن را اطراف نواحی آسیبدیده بمالید.
– عطش را از بین میبرد. مقداری از سرشاخههای گلدار گل گندم را مانند چای دم کنید و روزی سه وعده از آن بنوشید.
– خوردن آب پز آن، بلغم و زرداب ناپخته را بیرون میریزد. اگر آرد آن را بخورند، در این زمینه موثرتر است.
– زخمهای تر را تنقیه میکند. خشکیدهاش را در مرهم بریزند، زخمهای گود و زخمهای بد را درمان میکند.
– جوشاندهی گل گندم همراه عسل برای درمان استسقاء (ورم بدن) نافع است.
– برای سرماخوردگی، رفع سرفه و بیماریهای سـ*ـینه استفاده میشود.
– ضدتب است و خون را تصفیه میکند.
– اگر آرد آن را حقنه کنند، داروی بیماری اعصاب و درد عصب است.
– خوردن مقدار کمی از آن درد و پیچ روده را تسکین میدهد.
– گلهای این گیاه اثر مدر (ادرارآور) دارد.
– ضددیابت است و قند خون را کنترل میکند.
– قاعدهآور است.
– ضدیرقان و بیماریهای کبد است.
– علاج گسستگی و چرک ماهیچه است.
– بند آمدههای کبد را باز و طحال سفت را نرم میکند.
– درد زهدان را دوا میکند و علاج قولنج است.
– ضدکرم است.
مضرات
مصرف گل گندم برای خانمهای باردار ممنوع است.
گیاه شناسی
گل گندم، گیاهی یک ساله یا چند ساله از تیرهی مینا است. این گیاه دارویی ساقهی منشعب به ارتفاع ۲۵ تا ۸۰ سانتیمتر دارد، ساقهی آن سبز مایل به سفید و گلهای گیاه اغلب آبی پررنگ هستند. از آن جا که بیشتر در مزارع گندم و غلات میروید، به همین دلیل به «گل گندم» معروف است.
ترکیب شیمیایی
گلهای این گیاه دارای موسیلاژ، مواد مومی و تانن است. همچنین در این گیاه مقداری پتاس، اسید فسفریک و منگنز وجود دارد.
محل رویش
محل رویش این گیاه در آسیا و اروپاست و همچنین در نواحی شمالی ایران، منطقهی البرز، اطراف تهران، بلوچستان، خراسان، کرمانشاه میروید. در آذربایجان هم در هر زمین بایری میتوان آن را دید.
طبیعت
گل گندم دارای مزاج گرم و خشک است.
خواص درمانی
– این گیاه قرنها پیش برای بیماریهای چشم استفاده میشده است، زیرا در درمان ورم ملتحهی چشم و پف کردن آن و همچنین درد چشم معجزه میکند. روزی دوبار چشمها را با دمکردهی گل گندم که ولرم شده بشویید. دقت کنید قبل از دم کردن، گلها کمی شسته شود که خاک و آلودگی نداشته باشد و دمکرده را خوب صاف کنید.
ـ جوشاندهی این گیاه برای ماساژ صورت و درمان جوشها و آکنه مفید است. میتوانید برگها و گلهای این گیاه را بجوشانید، حولهای روی سر خود بیندازید، صورت خود را بالای ظرفی که گیاه میجوشد، به مدت ۱۵ دقیقه نگه دارید و بعد از آن صورتتان را با آب سرد بشویید.
– ساقهی گل گندم درد و سوزش ناشی از پارگی و بریدگیها را التیام میدهد. بهتر است قسمت انتهایی ساقهی آن را اطراف نواحی آسیبدیده بمالید.
– عطش را از بین میبرد. مقداری از سرشاخههای گلدار گل گندم را مانند چای دم کنید و روزی سه وعده از آن بنوشید.
– خوردن آب پز آن، بلغم و زرداب ناپخته را بیرون میریزد. اگر آرد آن را بخورند، در این زمینه موثرتر است.
– زخمهای تر را تنقیه میکند. خشکیدهاش را در مرهم بریزند، زخمهای گود و زخمهای بد را درمان میکند.
– جوشاندهی گل گندم همراه عسل برای درمان استسقاء (ورم بدن) نافع است.
– برای سرماخوردگی، رفع سرفه و بیماریهای سـ*ـینه استفاده میشود.
– ضدتب است و خون را تصفیه میکند.
– اگر آرد آن را حقنه کنند، داروی بیماری اعصاب و درد عصب است.
– خوردن مقدار کمی از آن درد و پیچ روده را تسکین میدهد.
– گلهای این گیاه اثر مدر (ادرارآور) دارد.
– ضددیابت است و قند خون را کنترل میکند.
– قاعدهآور است.
– ضدیرقان و بیماریهای کبد است.
– علاج گسستگی و چرک ماهیچه است.
– بند آمدههای کبد را باز و طحال سفت را نرم میکند.
– درد زهدان را دوا میکند و علاج قولنج است.
– ضدکرم است.
مضرات
مصرف گل گندم برای خانمهای باردار ممنوع است.
آخرین ویرایش: