اثرات نمک بر بیماری های قلبی

гคђค1737

کاربر نگاه دانلود
کاربر نگاه دانلود
عضویت
2016/08/12
ارسالی ها
7,959
امتیاز واکنش
45,842
امتیاز
1,000
محل سکونت
زیر خاک
بهتر است بدانید که بعضی از دلایل پیش‌گیرنده بیماری‌های قلبی و عروقی مربوط به تغذیه میباشد. بر همین اساس نمک یکی از اصلی‌ ترین مهم ترین مشکلات تغذیه‌ای بویژه در بیماران قلبی و عروقی است.
استفاده از نمک یعنی کلرید سدیم به خاطر ساختار آن، سدیم را وارد گردش خون کرده و این کار فشار بسیاری به قلب وارد می آورد.
از آنجا که همه فعالیت‌های الکتریکی سلول به وسیله تغییر سدیم و پتاسیم انجام می‌شود، با مصرف نمک، فشاره بیشتری به سلول تحمیل می‌شود.
این بار اضافی هم از نظر مکانیکی برای سلول و هم برای ساختار قلب و عروق مشکل ایجاد می‌کند پس مصرف کلرید سدیم سبب افزایش بار قلب و عروق می‌شود.
یکی از روشهای کاهش بیماری‌های قلبی و عروقی محدودیت مصرف یا حذف نمک در رژیم‌های غذایی میباشد. باید از مصرف سدیم خودداری و از مصرف غذایی که از نمک به عنوان نگه دارنده در آن استفاده شده پرهیز کنیم.
بسیاری از کارشناسان می‌گویند مصرف نمک باید به روزانه سه گرم محدود باشد. به گفته آنها، مناسب ترین راه کاهش مصرف نمک، دوری ‌کردن از غذاهای آماده، توجه به برچسب اطلاعات مواد غذایی و مصرف مقدار زیادی میوه و سبزیجات تازه است.

ارتباط مصرف زیاد نمک و سکته های قلبی
میزان مصرف نمک با میزان شیوع سکته قلبی در جامعه در ارتباط است. علاوه بر اینکه نمک سبب بیشتر شدن فشار خون می شود، به نظر می رسد به صورت مستقیم و بدون اینکه اثری بر فشار خون داشته باشد، سبب سکته قلبی نیز می شود.

تأثیر نمک بر فشار خون
برای کم کردن مقدار فشار خون و مشکل دچار شدن به بیماری های قلبی و سکته قلبی پزشکان بر این باورند که باید میزان نمک مصرفی خود را روزانه ۶ گرم (یک قاشق چایخوری) کاهش دهیم.
نتایج تحقیقات جدید کمیسیون پزشکی تحقیقاتی انگلیس نشان می دهد که اشخاصی که نمک مصرفی روزانه خود را از ۹‎/۵ گرم به ۶ گرم کاهش داده اند با ۱۳ درصد کاهش در خطر دچار شدن به سکته قلبی و ۱۰ درصد کاهش در ابتلا به بیماری های قلبی مواجه بوده اند.نمک از ۴۰ درصد سدیم و ۶۰ درصد کلراید تشکیل شده است. اشخاص برای تنظیم آب بدنشان به سدیم نیاز دارند و این سدیم مانند یک سیستم پیغام هماهنگ کننده عمل می کند اما برای رفع این نیاز، مصرف یک گرم از آن روزانه کافی است
زیادی مصرف نمک سبب افزایش فشار خون که بارز ترین عامل در ابتلا به بیماری قلبی میباشد، می شود. زیرا سدیم موجود در آن سبب می شود که آب اضافه در بدن باقی بماند و این آب اضافی درون رگ های خونی سبب افزایش فشار در آنها می شود بنابراین باید مصرف غذاهای شور و یا اسنک های شور را از برنامه غذایی خود حذف کنیم. به خصوص چیپس، زیرا یک پاکت کوچک چیپس دارای یک گرم نمک است.

عوارض مصرف سه برابری نمک
نتایج آزمایشهای انجام شده مشخص کرده درشرایطی که اشخاص تنها ۳ گرم از مصرف روزانه نمک خود را کاهش دهند، حدود ۵۰ درصد از بیماری‌های قلبی عروقی کاهش خواهد یافت. همچنین حدود ۳۵ درصد از بیماری‌های مربوط به فشار خون نیز کاهش می‌یابد. وقتی مقدار مصرف نمک در جامعه‌ای بالا باشد می‌توان بیماری‌های احتمالی آنها را در آینده نه چندان دور پیش‌بینی کرد. ازجمله بیماری‌هایی که مصرف نمک فراوان می‌تواند ایجاد کند، فشار خون است. کم کردن مصرف نمک، فوراً سبب کاهش فشارخون بالا می‌شود.

زیاد شدن فشار خون، خطر سکته یا حمله قلبی را افزایش می‌دهد. نمک زیاد، کلسیم را از استخوان‌ها می‌گیرد و سبب دفع آن از ادرار می‌شود در نتیجه منجر به نازک شدن استخوان می‌شود. همچنین کم شدن مصرف نمک خطر شیوع سرطان معده و آسم و بیماری‌های کلیوی را کاهش می‌دهد. بعضی اشخاص معتقدند که با نوشیدن آب هم چاق می‌شوند. مصرف نمک زیاد، سبب افزایش مایعات در بدن می‌شود. کاهش مصرف نمک دراین شرایط، حدود دو لیتر از مایعات بدن (یا 2کیلوگرم از وزن بدن) را کاهش می‌دهد.

روش های کم کردن مصرف نمک
غذای صنعتی فرآوری شده مصرف نمایید. غذاهای ساده و سالم مانند انواع ماهی، مرغ و گوشت قرمز کم چربی را خودتان در منزل بپزید. سعی کنید غذاهای آماده از قبیل انواع کنسرو و غذای بیرون از منزل را نخورید. نمکدان بر سر سفره نگذارید ذائقه ‌تان کم‌ کم با نمک کم تغییر خواهد کرد. در برچسب برخی مواد غذایی هم مقدار سدیم موجود در 100گرم از ماده غذایی ذکر شده است. برای تبدیل مقدار سدیم به نمک بایستی آن را در عدد 5/2ضرب کرد.

منابع اصلی نمک
قسمت بیشتر عمد نمک مصرفی از غذاهای فرآوری شده به ‌دست می‌آید و فقط یک چهارم آن را در سر سفره یا هنگام پخت غذا، اضافه می‌کنیم. انواع سس‌های فرآوری شده و چاشنی‌ها، کنسرو‌ها، سوسیس و کالباس، انواع پنیر‌ها، انواع غذاهای آماده، غلات صبحانه، انواع نان‌ها و کیک‌های صنعتی، انواع اشتها‌آورها از قبیل ترشی‌ها ازجمله منابع اصلی ورود نمک به بدن هستند.
 

برخی موضوعات مشابه

بالا