خواص خوراکی‌ها اهمیت تغذیه ای قارچ های خوراکی

°º¸кยzɠยภº°

کاربر نگاه دانلود
کاربر نگاه دانلود
عضویت
2017/01/25
ارسالی ها
7,055
امتیاز واکنش
20,087
امتیاز
869
محل سکونت
ارومیه
قارچ های خوراکی دارای مواد با ارزش غذایی زیادی مانند آب، املاح وانواع ویتامین ها هستند که به صورت خلاصه در زیر به آنها اشاره می شود.
آب:محتوای آب قارچ های خوراکی معمولا بین 75تا90درصد محاسبه شده است.این میزان آب، زمینه رابرای حلالیت بسیاری ازعناصر صروری محلول در آب فراهم کرده واز طرفی به ارزش غذایی قارچهای خوراکی افزوده است.
پروتئین:اصولا یکی از انگیزه های روی آوردن به پرورش وتولید صنعتی قارچ های خوراکی، تامین پرتئین تکمیلی مورد نیاز انسان بوده است.بخصوص بعد از آنکه از دهه1960منابع دریایی کارایی اولیه خود را از دست دادند، به طور جدی به قارچ های خوراکی به عنوان منابع پروتئینی نگریسته شد. قارچ های خوراکی با میزان پرتئین 25تا30درصدی خود(بر حسب وزن خشک)هم ردیف حبوبات وبالاتر از سبزی ها ومیوه ها قرار گرفته اند.علاوه بر این، پرتئین موجود در قارچ های خوراکی بین70تا80درصد قابل هضم است.​
 
  • پیشنهادات
  • °º¸кยzɠยภº°

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2017/01/25
    ارسالی ها
    7,055
    امتیاز واکنش
    20,087
    امتیاز
    869
    محل سکونت
    ارومیه
    چربی:میزان تری گلیسریدها وکلسترول در قارچ های خوراکی پایین است.لذا قارچ های خوراکی برای کسانی که به دلیل کلسترول با تری گلیسرید بالای خودشان نباید از گوشت قرمز استفاده کنند(بویژه بیماری که دچار گرفتگی شاهرگ قلب هستند)، غذای مفیدی محسوب میشوند. در قارچ دکمه ای سفید اسید های چرب مختلف از جمله اسید لینو لئیک غیر اشباع که مهمترین گروه چربی حیاتی برای انسان می باشد، وجود دارد. سهم این اسید درارقام سفید قارچ65%ودرارقام کرم رنگ 74%است.
    اسید ها یآمینه موجود در قارچهای خوراکی به تفکیک گونه(بر حسب میلی گرم اسید آمینه به ازای هر گرم از نیترون پروتئین خالص)
    کالری: میزان مواد کالری زا نظیرو نشاسته در قارچ های خوراکی پایین است. این ویژگی باعث شده است. تا قارچ خوراکی غذایی مفید برای رژیم لاغری وهمچنین برای تغذیه افراد دیابتی محسوب شود.
    نمک های معدنی:قارچ های خوراکی از نظر محتوای نمک های معدنی، غنی هستند به طوری که میزان نمکهای معدنی در آنها از گوشت بیشترودو برابر سبزی ها می باشد. برخی نمکهای معدنی موجود در قارچ های خوراکی شامل:کلسیم، فسفر، پتاسیم، مس ومقادیر اندکی آهن میباشد.
    جالب توجه اینکه در قارچ های خوراکی، نسبت پتاسیم به سدیم خیلی بالاست وبه غذا های کم نمک دارند، مفید است.
    ویتامین ها:قارچ های خوراکی حاوی طیف وسیعی از ویتامین ها می باشند این ویتامین ها شامل:A،Kومقادیر زیادی ویتامینC تیامین(B1)، ریبوفلاوین(B2)، پیریدوکسین(B6)، بیوتین، اسید پانتوتنیک، نیاسین، وارگوس ترین(پیش ساز ویتامینD)، به طور که مصرف 100گرم از آن حدود 84%ویتامینD مورد نیاز بدن را تامین می کند. ویتامینB12 در قارچ های خوراکی یافت نمی شود. البته می دانیم که این ویتامین در هیچ گیاهی یافت نمی شود و منحصر به منابع حیوانی است.
     

    برخی موضوعات مشابه

    بالا