قارچ های خوراکی دارای مواد با ارزش غذایی زیادی مانند آب، املاح وانواع ویتامین ها هستند که به صورت خلاصه در زیر به آنها اشاره می شود.
آب:محتوای آب قارچ های خوراکی معمولا بین 75تا90درصد محاسبه شده است.این میزان آب، زمینه رابرای حلالیت بسیاری ازعناصر صروری محلول در آب فراهم کرده واز طرفی به ارزش غذایی قارچهای خوراکی افزوده است.
پروتئین:اصولا یکی از انگیزه های روی آوردن به پرورش وتولید صنعتی قارچ های خوراکی، تامین پرتئین تکمیلی مورد نیاز انسان بوده است.بخصوص بعد از آنکه از دهه1960منابع دریایی کارایی اولیه خود را از دست دادند، به طور جدی به قارچ های خوراکی به عنوان منابع پروتئینی نگریسته شد. قارچ های خوراکی با میزان پرتئین 25تا30درصدی خود(بر حسب وزن خشک)هم ردیف حبوبات وبالاتر از سبزی ها ومیوه ها قرار گرفته اند.علاوه بر این، پرتئین موجود در قارچ های خوراکی بین70تا80درصد قابل هضم است.
آب:محتوای آب قارچ های خوراکی معمولا بین 75تا90درصد محاسبه شده است.این میزان آب، زمینه رابرای حلالیت بسیاری ازعناصر صروری محلول در آب فراهم کرده واز طرفی به ارزش غذایی قارچهای خوراکی افزوده است.
پروتئین:اصولا یکی از انگیزه های روی آوردن به پرورش وتولید صنعتی قارچ های خوراکی، تامین پرتئین تکمیلی مورد نیاز انسان بوده است.بخصوص بعد از آنکه از دهه1960منابع دریایی کارایی اولیه خود را از دست دادند، به طور جدی به قارچ های خوراکی به عنوان منابع پروتئینی نگریسته شد. قارچ های خوراکی با میزان پرتئین 25تا30درصدی خود(بر حسب وزن خشک)هم ردیف حبوبات وبالاتر از سبزی ها ومیوه ها قرار گرفته اند.علاوه بر این، پرتئین موجود در قارچ های خوراکی بین70تا80درصد قابل هضم است.