تاچه اندازه از انواع سردرد شناخت دارید؟

  • شروع کننده موضوع FATEMEH_R
  • بازدیدها 261
  • پاسخ ها 3
  • تاریخ شروع

FATEMEH_R

نویسنده انجمن
نویسنده انجمن
عضویت
2015/09/05
ارسالی ها
9,323
امتیاز واکنش
41,933
امتیاز
1,139
سردرد (Headache)

یک بیماری نیست بلکه یک نشانه می باشد
می تواند به علت عضوی ، واکنشهای تنشی ، گشاد شدن عروق و یا کشش عضلات اسکلتی ( سردرد تنشی ) به وجود آید.
بیش از 300 نوع بیماری در بروز سردرد می تواند دخالت داشته باشند که در 97 در صد موارد خوش خیم هستند.

عفونت ها (سینوزیت ،اوتیت ،فارنژیت ،مننژیت )
اختلالات عروقی (میگرن، خونریزی مغزی و ...)
ضربات سر
توده های فضاگیر داخل جمجمه (تومور ،ابسه )
افزایش ICP
ضایعات گردن
اختلالات متابولیکی ( هیپوگلیسمی ،اورمی)
مسمویت ها (هیپوکسی و ...)
@parastarane_be_rooz

سردردهای اولیه: بدون هیچ علت عضوی به وجود
می آیند که انواع آن:
#میگرن ، #سردرد_تنشی و #سردرد_خوشه_ای می باشد.

سردرد ثانویه : به علت عضوی نظیر آنوریسم،
تومور مغزی ، فشار خون شریانی ، سکته مغزی و آسیب دیدگی سر و SAH به وجود می آید.
 
  • پیشنهادات
  • FATEMEH_R

    نویسنده انجمن
    نویسنده انجمن
    عضویت
    2015/09/05
    ارسالی ها
    9,323
    امتیاز واکنش
    41,933
    امتیاز
    1,139
    #سردرد_تنشی یا عصبی :
    در اثر استرسهای عاطفی و جسمی به وجود می آیدکه با احساس فشار
    یکنواخت و مداوم در پیشانی یا پشت گردن بیان می شود و فشار
    همچنین نواری دور تا دور سر را می گیرد و یا احساس وزنه ای بر قسمت فوقانی سر بروز می کند و تمایل به مزمن شدن دارد.

    نکته :
    سردرد تنشی، شایعترین نوع سردرد می باشد.

    #سردرد_خوشه_ای یا کلاستر ( میگرن قرمز ) :
    این نوع سردرد که سردرد حمله ای شبانه نیز نامیده می شود دراکثر موارد سردرد 2-1 ساعت پس از خواب بروز می کند و حدود 15 دقیقه تا 2 ساعت طول میکشد و یک طرفه در قسمت چشم و کاسه چشم بروز کرده و به ناحیه صورت و گیجگاه انتشار می یابد . .
    درد همراه با میوز
    پتوزیس و لاکریماسیون
    ( ریزش فراوان اشک)واحتقان بینی همراه است.
    علت بروز این سردرد دقیقا مشخص نیست اما احتمالا اتساع شریان های خارج جمجمه ای و شریان orbit دخیل میدانند.مصرف الـ*کـل نیتریت ها و هیستامین ها سردرد را تشدید میکند.
    درمان سردرد کلاستر:
    دادن پوزیشن نیمه نشسته تا احتقان عروقی کمتر شود.
    استفاده از اکسیژن تراپی ،10-5 لیتر در دقیقه که سبب انقباض عروق و سردرد را کنترل کند .
    مصرف داروها تنگ کننده عروق مثل پراپرانول ، متی سرژید، ارگوت ها
    استفاده از محلول لیدوکائین 4 درصد به میزان 1cc داخل ینی میتواند مفید باشد.
    〰〰〰〰
    @parastarane_be_rooz
    کانال پرستاران به روز
    〰〰〰〰〰〰〰〰

    منابع بحث انواع سردرد
    کتاب پرستاری داخلی – جراحی برونر –سودارث 2014
    درسنامه پرستاری برونر –فیپس -لاکمن
     

    FATEMEH_R

    نویسنده انجمن
    نویسنده انجمن
    عضویت
    2015/09/05
    ارسالی ها
    9,323
    امتیاز واکنش
    41,933
    امتیاز
    1,139
    مغز داخل يك کیسه مایع قرار دارد که مانع از برخورد آن به جمجمه می شود. در صورت کم آبی، یعنی غلبه سودا در مغز، مغز به جمجمه برخورد میکند و باعث سردرد می شود.
    @tebesonati
    @tebeeslami
     

    Behtina

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2015/11/08
    ارسالی ها
    22,523
    امتیاز واکنش
    65,135
    امتیاز
    1,290
    وب‌سایت دکتر کرمانی: میگرن می تواند باعث دردی ناتوان کننده شود و وقتی برای فرد پیش می آید او را از انجام بیشتر کارها باز می دارد. افراد بسیاری در دنیا مبتلا به میگرن هستند و به همین دلیل یک بیماری شایع به حساب می آید که باید به آن توجه کرد.متاسفانه هنوز علت اصلی وقوع میگرن و اینکه بهترین روش برای درمانش چیست مشخص نشده. افرادی که به میگرن مبتلا هستند ممکن است به دلایل متنوع تحـریـ*ک شوند از جمله استرس، تغییر هورمونی، حساسیت به غذا، تغییر در خواب، شرایط جوی، داروها و غیره.

    برای اینکه مشخص شود غذاها چگونه میگرن را تحـریـ*ک می کنند به تحقیقات بیشتری نیاز است. اما برخی تحقیقات نشان داده اند، محتویات غذا می تواند آزاد شدن ایمونوگلوبولینها در خون را تحـریـ*ک کند، که آغاز حرکت دومینو گونه سردرد میگرنی است.

    842735_466.jpg


    دیگر دلایل شامل بعضی غذاها می شود که باعث تحـریـ*ک عدم تعادل برخی هورمون ها در مغز مانند سروتونین و اپی نفرین می شوند و یا غذا می تواند تنها مغز را تحت تاثیر قرار دهد.

    اگر غذایی باعث تحـریـ*ک میگرن باشد، 12 تا 24 ساعت پس از خوردنش میگرن خود را نشان می دهد.

    با اینکه برای هر فرد غذاهای خاصی می تواند باعث تحـریـ*ک شود، اما بیشتر غذاهایی که باعث تحـریـ*ک میگرن می شودند عبارتند از: الـ*کـل، کافئین، افزودنی های مواد غذایی، مرکبات، و گوشت های فرآوری شده.

    الـ*کـل

    الـ*کـل علاوه بر ضررهایی که برای بدن دارد در بیشتر افراد باعث تحـریـ*ک میگرن نیز هست. اما محققان هنوز در حال تحقیق روی علت اینکه چرا و چگونه الـ*کـل می تواند میگرن را تحـریـ*ک کنند هستند. علتش می تواند به خاطر وجود هیستامین و تیرامین در الـ*کـل باشد و یا شاید هم به این خاطر باشد که الـ*کـل بدن را کم آب می کند.

    افزودنی های غذایی: مونو سدیم گلوتامات، رنگ ها و طعم دهنده های مصنوعی

    مونو سدیم گلوتامات، به عنوان تقویت کننده عطر و طعم در رستوران ها و برخی غذاهای فرآوری شده استفاده می شود. مونو سدیم گلوتامات می تواند 15 درصد افراد مبتلا به میگرن را تحت تاثیر قرار دهد.

    مونو سدیم گلوتامات بیشتر در رستوران های چینی مورد استفاده قرار می گرد اما به صورت مخفی در بیشتر غذاهای فرآوری شده نیز وجود دارد.

    می توانید به دنبال نام مونو سدیم گلوتامات روی بسته بندی غذاها باشید، البته این ماده را با نام هایی نظیر مالتودکسترین و یا پروتئین های گیاهی هیدرولیز شده هم می تواند پیدا کرد.

    رنگ های مصنوعی، شیرین کننده ها، و طعم دهنده های مصنوعی نیز می توانند باعث تحـریـ*ک سردرد در افراد مبتلا به میگرن شوند. متاسفانه مواد افزودنی مصنوعی نام های بسیار زیادی دارند، پس تنها راهی که می توان از آنها پرهیز کرد این است که به دنبال غذاهای کامل باشید. تا جایی که می توانید از غذهای فرآوری شده دور بمانید.

    1001720_995.jpg



    کافئین

    رابـ ـطه کافئین با سردرد میگرنی تا حدی پیچیده است. هنگام سردرد دریافت کافئین می تواند مقداری از درد را کاهش دهد. در واقع، برخی از داروهای مسکن در خود مقداری کافئین دارند. با این حال مصرف بیش از حد کافئین خود می تواند باعث بروز سردرد شود.

    سردرد به خاطر کافئین انواع مختلفی دارد، برخی افراد به دلیل اینکه به اندازه مورد نیازشان چای یا قهوه نخورده اند دچار سردرد می شوند.

    اگر با کاهش مصرف کافئین احساس سردرد کردید توصیه می شود آرام آرام سطح کافئین روزانه را پایین بیاورید تا خطر بروز سردرد به حداقل برسد.

    اگر سطح کافئین مصرفی خود را به شدت پایین بیاورید ممکن است تا چند روز سردرد یا میگرن درگیرتان بکند.

    بیشتر متخصصان توصیه می کنند اگر کافئین را به عنوان یک تحـریـ*ک کننده برای میگرن شناسایی کردید، مصرفش را قطع کنید.

    به خاطر داشته باشید، کافئین در چای و قهوه وجود دارد، اما می تواند در دیگر غذاها، نوشیدنی ها، داروها یا مکمل ها نیز باشد.

    مرکبات یا شکلات

    مرکبات و شکلات در چه چیزی مشترک هستند؟ با وجود اینکه هر دو غذا می توانند برای سلامت مفید باشند، اما برای برخی افراد به عنوان تحـریـ*ک کننده سردرد میگرنی محسوب می شود.

    مرکبات و شکلات هر دو غذاهایی هستند که منبع ماده ای با نام ترامین اند. تیامین به عنوان یکی از موادی که ممکن است میگرن را تحـریـ*ک کند شناخته می شود.

    842738_653.jpg


    برخی پنیر ها و گوشت های فرآوری شده

    برخی پنیرها مانند پنیر آبی و چدار، از منابع تیرامین محسوب می شوند. گوشت های فرآوری شده حاوی نیتریت و سولفیدها هستند، که می تواند برای برخی افراد تحـریـ*ک کننده باشد.

    با وجود اینکه اثبات علمی درباره تحـریـ*ک کننده بودن این غذاها وجود ندارد، برخی بیماران با خوردن غذاهایی با این محتوا دچار سردرد میگرنی شده اند.

    دفترچه یادداشت غذایی داشته باشید

    اگر به میگرن مبتلا هستید و دلیلش را نمی دانید، با یک متخصص برای راهنمایی گرفتن صحبت کنید. اگر فکر می کنید میگرنتان مربوط به آنچه می خورید می شود، یک دفترچه یادداشت غذایی برای خود تهیه کنید. هرچه می خورید و می نوشید را یادداشت کنید ، و توجه داشته باشید که چه زمانی میگرن خود را نشان می دهد. با توجه به دفترچه به دنبال الگویی برای حملات میگرنی باشید، به خاطر داشته باشید غذاهایی که روز پیش خوردید هم می توانند عامل حمله میگرنی باشند.

    جا انداختن وعده ها و یا کم آب شدن بدن

    جا انداختن وعده ها و یا روزه گرفتن هم می تواند برای بعضی افراد تحـریـ*ک کننده باشد. برای پیشگیری از این حالت مطمئن شوید وعده های غذایی خود را مرتب میل می کنید. کم آب شدن بدن هم می تواند برای برخی مشکل ساز شود، پس نوشیدن آب به اندازه کافی در طول روز می تواند به پیشگیری از این مورد کمک کند.

    نتیجه گیری

    متاسفانه بسیاری از سوالات در رابـ ـطه با میگرن همچنان برای مردم بی جواب مانده. دلیل اصلی اینکه چرا به میگرن مبتلا می شویم متفاوت است. محرک های فراوانی برای میگرن وجود دارد از جمله برخی غذاها.

    به طور کلی غذاهای حاوی تیرامین مانند مرکبات، شکلات و برخی پنیرها، می توانند پتانسیل تحـریـ*ک کننده بودن را داشته باشند. الـ*کـل و کافئین دیگر مواردی هستند که میگرن را در بعضی افراد تحـریـ*ک می کنند.

    غذاهایی که طعم های افزودنی مانند مونو سدیم گلوتامات دارند می توانند بیش از 15 درصد افراد میگرنی را تحت تاثیر خود قرار دهند. دیگر رنگ ها و شیرین کننده های مصنوعی نیز به عنوان محرک شناخته می شوند.

    از آنجا که غذاهای تحـریـ*ک کننده برای هر فرد می توانند متفاوت باشد، تهیه یک دفترچه یادداشت غذایی بهترین کاری است که می توان انجام داد. اگر نتوانستید دلیل میگرن خود را متوجه شوید حتما به یک پزشک متخصص مشورت کنید.
     

    برخی موضوعات مشابه

    بالا