خواص خوراکی‌ها تخم کتان و خواص ارزشمند این دانه گیاهی

  • شروع کننده موضوع Diba
  • بازدیدها 181
  • پاسخ ها 0
  • تاریخ شروع

Diba

کاربر نگاه دانلود
کاربر نگاه دانلود
عضویت
2015/04/15
ارسالی ها
86,552
امتیاز واکنش
46,640
امتیاز
1,242
[h=2]تخم کتان یکی از ارزشمندترین دانه هایی گیاهی محسوب می شود.یکی از ویژگی های بارز تخم کتان میزان بالای اسید های چرب غیر اشباع آن میباشد که این اسید های چرب غیر اشباع در رژیم غذایی انسان از بیماری آترواسکلروز(گرفتگی عروق) جلوگیری میکند.
[/h]

خواص تخم کتان
تخم کتان یکی از ارزشمندترین دانه هایی گیاهی محسوب می شود.یکی از ویژگی های بارز تخم کتان میزان بالای اسید های چرب غیر اشباع آن میباشد که این اسید های چرب غیر اشباع در رژیم غذایی انسان از بیماری آترواسکلروز(گرفتگی عروق) جلوگیری میکند.
در مقالات گذشته، در خصوص خواص عالی تخم کتان و تخصص این دانه گیاهی در کاهش چربی های دور شکم صحبت کردیم، در این مقاله، علاوه بر خواص لاغری، به تاثیرات مفید آن بر سلامتی خواهیم پرداخت.
یکی از این اسیدهای شرب اشباع نشده که به مقدار زیادی در تخم کتان موجود میباشد اسید لینولئیک میباشد که یک omega3محسوب میشود ،ازین رو ضد التهاب نیز میباشد.
از خواص و ویژگی های غیر قابل انکار این بذر ارزشمند کاهش کلسترول خون و بهبود پروفایل لیپید در بیماران مبتلا به هایپرلیپیدمی(افزایش چربی خون) میباشد.براساس این ویژگی نقش این دانه در کاهش بیماری های کاردیووازکولار(قلب-عروق) قابل توجیه خواهد بود.
یکی دیگر از ویژگی های دانه کتان بخاطر وجود مقادیر بالای فیبر در این دانه ارزشمند میباشد که سبب بهبود تغییرات اجابت مزاج وکنترل حرکات روده و کاهش وزن میگردد.
این دانه گیاهی یکی از منابع غنی آنتی اکسیدان از جمله”لیگنان” میباشد.
همچنین مطالعات اخیر تاثیرات این دانه را در کنترل فشار خون ،بهبود سیستم ایمنی و به تاخیر انداختن روند پوکی استخوان تایید کرده است.
از آنجاییکه تخم کتان یک دانه روغنی میباشد آسیاب شده آن با گذشت زمان اکسید میشود بنابراین بهتراست تخم آن را خریداری کرده و در هر وعده استفاده از آن به میزان لازم آسیاب کرده و میل نمیایید.پودر آسیاب شده آن را می توانید روی سالاد یا ماست بریزید وقبل از هر وعده غذایی میل کنید.
علی رغم فواید بسیار این دانه در چند مورد استفاده از آن منع شده است .از جمله: بیمای التهابی روده(IBD)، روده تحـریـ*ک پذیر(IBS) و خانم های باردار و شیر ده.بنابراین در صورت وجود این موارد از مصرف این دانه خوداری نمایید.
 

برخی موضوعات مشابه

بالا