تغذیه سالم؛ قلب سالم

гคђค1737

کاربر نگاه دانلود
کاربر نگاه دانلود
عضویت
2016/08/12
ارسالی ها
7,959
امتیاز واکنش
45,842
امتیاز
1,000
محل سکونت
زیر خاک
یک جراح و متخصص قلب و عروق با موثر خواندن تغذیه سالم در سلامت قلب، اظهار کرد: متاسفانه بخشی از اماکن تامین کننده تغذیه مردم قابل اعتماد نیستند که از نمونه‌های آن می‌توان به استفاده از روغن پالم در لبنیات اشاره کرد.



معصومعلی معصومی در گفت‌وگو با خبرنگار سرویس «سلامت» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) - منطقه کرمانشاه، با بیان اینکه فاکتورهای مختلفی در ایجاد بیماری‌های قلبی و عروقی دخیل هستند، اظهار کرد: برخی از این فاکتورها از جمله افزایش سن، جنسیت و سابقه فامیلی قابل پیشگیری نیستند.



این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه تصریح کرد: با افزایش سن همانطور که پوست بدن ضخیم و پرچروک می‌شود، رگ‌های قلب نیز ضخیم می‌شوند که این ضخیم شدن رگ‌ها خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی را افزایش می‌دهد.



معصومی تصریح کرد: از نظر جنیست نیز در زنان تا زمانی که از نظر هورمونی فعال باشند، پیشگیری موثری نسبت به بیماری‌های قلبی وجود دارد. حال آنکه در مردان این پیشگیری وجود ندارد و به همین علت خطر بیماری‌های قلبی و عروقی در مردان بیشتر از زنان است.



وی دیابت، چربی خون، فشار خون، قند خون و مصرف سیگار و مواد مخـ ـدر را از جمله فاکتورهای قابل کنترل در بیماری‌های قلبی و عروقی دانست و اظهار کرد: مصرف سیگار و مواد مخـ ـدر تا چهار برابر احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی را افزایش می‌دهد.



این جراح و متخصص قلب و عروق مصرف قلیان را بسیار زیان آورتر از سیگار دانست و اظهار کرد: هر وعده قلیان برابر با 30 تا 60 نخ سیگار است و عوارض قلیان‌های میوه‌ای که چند سالی است رواج پیدا کرده هم قطعا در سال‌های آینده آشکار می‌شود.



این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در ادامه به افزایش بیماری‌های قلبی و عروقی در جامعه اشاره و تصریح کرد: برای داشتن قلب سالم و کاهش بیماری‌های قلبی و عروقی تغذیه و تحرک دو فاکتور مهم و اساسی هستند.



معصومی تحرک را غذای قلب دانست و اظهار کرد: انجام روزانه 30 تا 45 دقیقه ورزش می‌تواند تا حد زیادی سلامت قلب را تامین کند.



وی شنا، دویدن، پیاده‌روی سریع و دوچرخه‌سواری را ورزش‌های مناسبی برای سلامت قلب دانست و اظهار کرد: این ورزش‌ها باید طوری انجام شود که ضربان قلب افراد را به تناسب سن آنها افزایش دهد.



این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه عنوان کرد: برای ورزش روزانه باید پنج دقیقه اول به گرم کردن، پنج دقیقه دوم به انجام نرمش، 30 دقیقه ورزش و پنج دقیقه پایانی نیز به سرد کردن بدن اختصاص داده شود.



معصومی تغذیه را همانند تحرک فاکتور مهم در حفظ سلامت قلب دانست و عنوان کرد: متاسفانه امروزه با دو معضل افزایش مصرف چربی‌های مضر و افزایش مصرف فست فودها در جامعه مواجهیم. به طوری که در حال حاضر نیمی از جامعه از روغن‌های نباتی جامد استفاده می‌کنند و این در حالیست که نیمی از روغن مصرفی باید به تنهایی روغن زیتون باشد و نیمی دیگر هم باید از سایر روغن‌های مایع گیاهی استفاده شود.



این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه افزایش مصرف فست فودها را معضل دیگر تغذیه جامعه عنوان کرد و افزود: این امر در آینده تعداد بیماران قلبی و عروقی را تا حد زیادی افزایش خواهد داد.



وی بهترین نوع تغذیه را برای داشتن قلبی سالم افزایش مصرف میوه، سبزیجات و حبوبات در رژیم غذایی دانست و اظهار کرد: در کنار این مواد مصرف گوشت قرمز و غذاهای چرب باید به حداقل رسیده و گوشت ماهی نیز دو تا سه مرتبه در طول هفته استفاده شود.



به گفته معصومی کاهش غذاهای سرخ شده در رژیم غذایی و استفاده از روغن‌های سالم مانند روغن زیتون می‌تواند تا حدی زیادی از بروز بیماری‌های قلبی در سنین جوانی و میانسالی پیشگیری کند. قطعا با داشتن تغذیه سالم و تحرک کافی و پرهیز از مصرف سیگار و مواد مخـ ـدر، تا 85 درصد سلامت قلب تضمین شده است.



انتهای پیام
 

برخی موضوعات مشابه

بالا