دسر و مربا خوراکی‌های شب یلدا

  • شروع کننده موضوع dinaz
  • بازدیدها 218
  • پاسخ ها 14
  • تاریخ شروع

dinaz

کاربر نگاه دانلود
کاربر نگاه دانلود
عضویت
2016/09/04
ارسالی ها
31,702
امتیاز واکنش
68,366
امتیاز
1,329
محل سکونت
کرمانشاه
آش انار و کوفته قلقلی


شب نشینی در شب چله با خوراکی‌های مخصوص شب یلدا



آش انار خودش به تنهایی خوشمزه است، اما اگر بخواهید آن را بیشتر مقوی و پر پروتئین بسازید، می‌توانید مقداری کوفته گوشت به آن اضافه کنید. برای گوشت توصیه می‌شود از گوشت بره استفاده کنید، اما گوشت گوساله هم مانعی ندارد. طعم این آش هم همانند آش قبلی ترش و شیرین خواهد بود.


مواد لازم:


سوپ



  • روغن مایع: ۲ تا ۴ قاشق غذاخوری
  • پیاز زرد: ۱ عدد متوسط، ریز شده
  • سیر: ۵ حبه، ریز شده
  • زردچوبه: ۱ قاشق چای‌خوری
  • پودر زیره: ۲ و ۱/۲ قاشق چای‌خوری
  • لپه: ۱ و ۱/۲ پیمانه
  • آب مرغ: ۸ پیمانه
  • رب انار: ۲/۳ پیمانه

کوفته گوشت


  • پیاز: ۱ عدد، ریز شده
  • سیر: ۳ حبه ریز شده
  • گوشت بره یا گوساله: ۷۰۰ گرم
  • جعفری: ۱/۴ پیمانه ریز خرد شده
  • گشنیز: ۱/۴ پیمانه ریز خرد شده
  • نعناع: ۱/۴ پیمانه
  • نمک: ۲ قاشق چای‌خوری

برای تزئین


  • دانه انار: از ۱ عدد انار
  • ماست چکیده: ۱ پیمانه
  • جعفری و گشنیز خرد شده




طرز تهیه:


۱. روغن را در قابلمه‌ای بزرگ و ضخیم روی حرارت متوسط گرم کنید. پیاز را با مقداری نمک به آن اضافه کنید. گاهی بهم بزنید و بگذارید کاراملی شود. وقتی که قهوه‌ای طلایی شدند، سیر را اضافه کنید. همچنین در صورتی که پیاز‌ها خشک شده و بهم چسبیدند، ۱ پیمانه آب اضافه کنید.


۲. بعد از حدود ۱۵ دقیقه که پیاز‌ها کاراملی شدند، زردچوبه و زیره را اضافه کنید. بهم بزنید و بگذارید ۳۰ تا ۶۰ ثانیه تفت بخورند. سپس لپه و آب مرغ را اضافه کنید، بگذارید آب قابلمه به جوش برسد، درب قابلمه را گذاشته و شعله را کم کنید تا آرم قل بخورد.


۳. حدود ۱ ساعت بگذارید سوپ خیلی آرام و با شعله کم قل بخورد.


۴. در حالی که سوپ در حال قل خوردن است، کوفته گوشت را درست کنید. مواد کوفته را داخل ظرفی ریخته و با دستان‌تان بهم بزنید تا مواد به هم بچسبند. این کار به منظور چسبیدن مواد بهم صورت می‌گیرد، اما نباید زیاد این کار را انجام دهید.


۵. با استفاده از دستان خیس، کوفته‌هایی به اندازه گردو درست کنید.


۶. کوفته‌ها را در ماهیتابه چدنی یا ماهیتابه نچسب روی شعله متوسط بگذارید. هر دو طرف کوفته‌ها را برشته کنید و از داخل ماهیتابه خارج کرده توی بشقاب گذارید.


شب نشینی در شب چله با خوراکی‌های مخصوص شب یلدا



۷. وقتی که سوپ برای ۱ ساعت قل خورد، رب انار را اضافه کنید سپس با دقت کوفته‌ها را داخل آن بریزید. دوباره بگذارید قبل بخورد و سپس درب آن را گذاشته و به مدت ۲۰ یا تا زمانی که کوفته‌ها به طور کامل پخته شوند، بگذارید قل بخورند.


شب نشینی در شب چله با خوراکی‌های مخصوص شب یلدا



۸. آن را مزه کنید و نمک و فلفل بزنید.


۹. آن را گرم با ماست، گشنیز و جعفری تازه خرد شده و دانه انار سرو کنید.


شب نشینی در شب چله با خوراکی‌های مخصوص شب یلدا
 
  • پیشنهادات
  • dinaz

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2016/09/04
    ارسالی ها
    31,702
    امتیاز واکنش
    68,366
    امتیاز
    1,329
    محل سکونت
    کرمانشاه
    انار پلو و سبزیجات


    شب نشینی در شب چله با خوراکی‌های مخصوص شب یلدا



    قبلا به شما گفتیم که انار پلو با دستورالعمل‌های مختلفی درست می‌شود. این یکی هم زرد و خوش رنگ است و هم همراه با سبزیجات آماده می‌شود. بادمجان نقش مهمی در حجم دهندگی و ایجاد بافت گوشتی در پلو دارد و پرتقال و انار هم طعم خوب و شیرینی به آن می‌دهند.


    مواد لازم:



    • پیاز: ۳ عدد
    • هویج: ۲ عدد
    • بادمجان: ۲ عدد
    • فلفل دلمه‌ای قرمز: ۱ عدد
    • کلم کیل: ۱۰۰ گرم
    • سیر: ۳ حبه
    • پرتقال: ۱ عدد
    • فلفل چیلی: ۱ عدد
    • زردچوبه: ۲ قاشق چای‌خوری
    • ادویه گرم ماسالا: ۱ قاشق چای‌خوری
    • ادویه مخلوط: ۲ قاشق چای‌خوری
    • برنج دانه بلند: ۵۰۰ گرم
    • قرص استاک سبزیجات: ۱ عدد (معادل ۲ پیمانه آب سبزیجات؛ که در صورت استفاده از حجم آّب کم کنید)
    • انار: ۱ عدد
    • نمک دریا: به میزان لازم
    • فلفل سیاه تازه آسیاب شده: به میزان لازم
    • روغن زیتون: ۱ قاشق غذاخوری
    • آب جوش: ۱ لیتر (جایگزین: ۱ لیتر آب سبزیجات و قرص استاک حذف شود)




    طرز تهیه:


    ۱. پیاز را پوست گرفته و خلال کنید. هویچ را هم پوست گرفته و به قطعات کوچک خرید کنید. سر بادمجان‌ها را جدا کرده و آن‌ها را قطعه قطعه کنید. یک برش عمودی سپس به صورت افقی برش بزنید. فلفل را دو نیم کرده و دانه‌های آن را جدا کنید. فلفل را ریز خرد کنید. برگ‌های کیل را از شاخه جدا کرده و فقط برگ‌ها را خرد کنید.


    ۲. حبه‌های سیر را پوست بگیرید و آن‌ها را ریز خرد کنید یا رنده کنید. پوست پرتقال را ریز رنده کنید. فلفل چیلی را دو نیم کرده و دانه‌ها و اجزای داخل آن را جدا کنید. فلفل چیلی را هم ریز خرد کنید. فلفل برای تند کردن پلو به کار می‌رود اگر تندی دوست ندارید، آن را حذف کنید.


    ۳. ۱ قاشق غذاخوری روغن را داخل قابلمه ریخته و روی حرارت متوسط گرم کنید. پیاز‌های خلال شده را ریخته و کمی نمک و فلفل روی آن‌ها بپاشید. به مدت ۱۰ دقیقه بهم بزنید تا پیاز طلایی و نرم شود.


    ۴. هویج، چیلی، بادمجان، فلفل، سیر و رنده پوست پرتقال را داخل پیاز بریزید. ۲ قاشق چای‌خوری از هر کدام از ادویه‌های زردچوبه و ادویه میکس و ۱ قاشق چای‌خوری گرم ماسالا را اضافه کنید. به مدت ۷ تا ۸ دقیقه دیگر بپزید و مرتب بهم بزنید تا زمانی که سبزیجات نرم شوند. اگر مواد خیلی خشک به نظر می‌رسد، ۲ قاشق غذاخوری آب سرد اضافه کنید.


    ۵. قرص استاک سبزیجات را داخل یک ظرف با ۱ لیتر آب جوش حل کنید.


    ۶. کیل و برنج را داخل سبزیجات بریزید و روی آن آب استاک داغ را بریزید. بگذارید بجوشد، سپس درب قابلمه را گذاشته و حرارت را کاهش دهید تا قل بخورد. به مدت ۱۰ دقیقه بپزید سپس از روی گاز برداشته و بگذارید به مدت ۸ دقیقه بخار کند.


    ۷. انار را دو نیم کنید. ۱ نیمه را در کف دست بگذارید. روی کاسه نگه دارید و با یک قاشق چوبی به پشت انار بزنید تا دانه‌ها داخل کاسه بریزند. این کار را برای نیمه دیگر انار هم تکرار کنید. دانه‌های سرسختی را که جدا نشدند با انگشت از پوست جدا کرده و داخل کاسه بریزید.


    ۸. برنج و سبزیجات را داخل ظرف بریزید. دانه‌های انار را روی آن بپاشید و پرتقال را روی برنج فشار داده و آب آن را داخل برنج بریزید. پلو را مزه کنید و در صورت نیاز کمی نمک و فلفل اضافه کنید. آن را داخل کاسه یا بشقاب ریخته و گرم سرو کنید.



    منابع: taste, littlebroken, askchefdennis, inspirededibles, cookingclassy, kirbiecravings, ruchiskitchen, loveandlemons, thekitchn, thespicedlife, abelandcole
     

    dinaz

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2016/09/04
    ارسالی ها
    31,702
    امتیاز واکنش
    68,366
    امتیاز
    1,329
    محل سکونت
    کرمانشاه
    خوراکی‌های یلدایی؛ با این ایده‌ها یلدا را جشن بگیرید
    اگر از اون دسته آدم‌ها هستید که خیلی دلتون میخواد برای یه شب یلدای به یاد موندنی تدارک ببینید، اما متاسفانه هیچ ایده‌ای ندارید، اصلا نگران نباشید. در این مقاله چند پیشنهاد جذاب و راحت برای شما داریم! شما هم میتونید یه سفره‌ی رنگی با ترکیبات انار و هندوانه و لبو، با استفاده از زمان کم داشته باشید!
    ۱. هندوانه
    یکی از راه‌های تزئین این میوه‌ی خوشمزه فرم دادن به پوست آن به شکل‌هایی مثل سبد، کوسه و یا حیوانات دیگر و پر کردن آن با میوه‌هایی نظیر: انگور، سیب، آناناس، توت فرنگی، کیوی و ... است. در زیر به چند مورد اشاره میکنیم.
    خوراکی های یلدایی؛ با این ایده ها یلدا را جشن بگیرید

    خوراکی های یلدایی؛ با این ایده ها یلدا را جشن بگیرید

    خوراکی های یلدایی؛ با این ایده ها یلدا را جشن بگیرید

    خوراکی های یلدایی؛ با این ایده ها یلدا را جشن بگیرید

    خوراکی های یلدایی؛ با این ایده ها یلدا را جشن بگیرید

    خوراکی های یلدایی؛ با این ایده ها یلدا را جشن بگیرید

    همچنین میتونید داخل هندوانه را با آب میوه‌های طبیعی پر کنید و با گذاشتن ملاقه‌ای در آن وظیفه‌ی سرو کردن نوشیدنی رو به مهمان‌ها واگذار کنید.
    خوراکی های یلدایی؛ با این ایده ها یلدا را جشن بگیرید

    البته که این میوه‌ی خوشمزه دردسر‌های خودش رو هم برای خوردن داره؛ که با نحوه‌ی قاچ کردن زیر، این مشکل هم برطرف میشه.
    خوراکی های یلدایی؛ با این ایده ها یلدا را جشن بگیرید

    نوع دیگه‌ای از سرو کردن هندوانه استفاده از سیخ‌های چوبیه. هندوانه‌ها رو با قالب‌های طرح دار برش بزنید و اون‌ها رو با قطعه‌های کوچک میوه‌های دیگه سرو کنید. فقط توجه داشته باشید هندوانه حتما سرد باشه وگرنه له میشن.
    خوراکی های یلدایی؛ با این ایده ها یلدا را جشن بگیرید

    همچنین میتونید تیکه‌های مکعبی هندوانه رو داخل شکلات آب شده بزنید و اونارو تو یخچال قرر بدید تا شکلات خودشو بگیره. برای تزئینش هم از مغز پسته یا پودر نارگیل و یا ترافل استفاده کنید.
    خوراکی های یلدایی؛ با این ایده ها یلدا را جشن بگیرید

    اگر هندوانه رو به صورت دایره برش بدهید، با استفاده از فراستینگ و دیگر میوه‌ها مثل: انگور، آناناس، بلوبری، کیوی، شاتوت و توت فرنگی و پنیر فتا میتونید پیتزا یا کیک هندوانه‌ای داشته باشید.
    خوراکی های یلدایی؛ با این ایده ها یلدا را جشن بگیرید

    خوراکی های یلدایی؛ با این ایده ها یلدا را جشن بگیرید

    خوراکی های یلدایی؛ با این ایده ها یلدا را جشن بگیرید

    خوراکی های یلدایی؛ با این ایده ها یلدا را جشن بگیرید

    در زیر یک نوع دیگه از کیک هندوانه‌ای رو با استفاده از طالبی و فراستینگ میبینید، که میتونید این کیک خوشمزه رو با پسته و بلوبری یا انگور تزئین کنید.
    خوراکی های یلدایی؛ با این ایده ها یلدا را جشن بگیرید

    علاوه بر هندوانه میتونید داخل میوه‌هایی مثل پرتقال، کیوی و آناناس رو خالی کنید و از اون‌ها به عنوان قالب ژله استفاده کنید. فقط یادتون باشه برای برش دادن این ژله‌ها از چاقوی تیزی که داخل آب سرد گذاشتید استفاده کنید و بعد از هر بار برش چاقو رو داخل آب بزنید و خوب تمیز کنید.
    خوراکی های یلدایی؛ با این ایده ها یلدا را جشن بگیرید

    برای درست کردن کاسه‌های شکلاتی هم میتونید از روش زیر استفاده کنید و به دلخواه داخل شکلات آب شده رنگ غذای سبز بریزید و اونو با یخمک هندوانه پر کنید و اونو با چیپس‌های شکلاتی تزئین کنید.
    خوراکی های یلدایی؛ با این ایده ها یلدا را جشن بگیرید

    خوراکی های یلدایی؛ با این ایده ها یلدا را جشن بگیرید

    در آخر میتونید سالاد شیرازیتونو به شکل هندوانه تزئین کنید.
    خوراکی های یلدایی؛ با این ایده ها یلدا را جشن بگیرید

    نکته:
    تهیه فراستینگ:
    ۳ پیمانه پودر قند و ۲۰۰ گرم کره رو در کاسه همزن بریزید و با سرعت پایین حدود ۱ دقیقه ترکیب کنید. سرعت رو بالا ببرید و حدود ۲ دقیقه دیگر بزنید تا کمرنگ و پفی بشه. سپس ۴۵۰ گرم پنیر خامه‌ای رو قاشق قاشق در چند قسمت اضافه کنید و هم بزنید. بهتره بین هر قسمت چند ثانیه هم بزنید تا بافت نرم و یکدست تری بشه. زمانی که تمام پنیر خامه‌ای رو اضافه کردید حدود ۱ دقیقه دیگر هم مخلوط کنید. سپس چهار قاشق غذاخوری آب میوه‌ی طبیعی (انار یا هندوانه) به فراستینگ کیک اضافه کنید. مایه رو خوب هم بزنید تا یکدست بشه سپس اونو تا زمانی که خودشو بگیره و کمی سفت بشه داخل یخچال قرار دهید.
    تهیه یخمک هندوانه: تیکه‌های هندوانه رو داخل میکسر بریزید و خوب میکس کنید. بعد از صافی ردش کنید و داخل قالب بریزید و به مدت یک ساعت فریز کنید.
     

    dinaz

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2016/09/04
    ارسالی ها
    31,702
    امتیاز واکنش
    68,366
    امتیاز
    1,329
    محل سکونت
    کرمانشاه
    ۲. انار


    میتونید داخل قالب‌های یختون دونه‌های انار و یا گل بریزید و یا آب میوه‌های مختلف رو داخل قالب بریزید و اجازه بدید یخ بزنن.


    خوراکی های یلدایی؛ با این ایده ها یلدا را جشن بگیرید



    خوراکی های یلدایی؛ با این ایده ها یلدا را جشن بگیرید



    همچنین میتونید انار رو پوست بگیرید و تیکه هاش رو با سیخ چوبی داخل سبد میوه هاتون بگذارید.


    خوراکی های یلدایی؛ با این ایده ها یلدا را جشن بگیرید



    استفاده از میوه‌های خالی شده به عنوان ظرف مخصوص انار هم ایده‌ای کم دردسر است.


    خوراکی های یلدایی؛ با این ایده ها یلدا را جشن بگیرید



    همچنین میتونید شکلات آب شده رو داخل قالب بریزید و دونه‌های انار رو به اون اضافه کنید و اجازه دهید تا سرد شه.


    خوراکی های یلدایی؛ با این ایده ها یلدا را جشن بگیرید



    خوراکی های یلدایی؛ با این ایده ها یلدا را جشن بگیرید



    یکی از سخت‌ترین قسمت‌های خوردن انار دون کردن اون هست. در ویدئو زیر به شما راحت‌ترین روش سرو انار رو یاد میدیم.




    Please, ورود or عضویت to view URLs content!
     

    dinaz

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2016/09/04
    ارسالی ها
    31,702
    امتیاز واکنش
    68,366
    امتیاز
    1,329
    محل سکونت
    کرمانشاه
    لبو:


    لبو‌ی خام رو میتونید حلقه حلقه کنید و اون رو داخل میوه خشک کن یا فر یا روبروی نور خورشید بگذارید و همراه آجیل سرو کرد.


    خوراکی های یلدایی؛ با این ایده ها یلدا را جشن بگیرید



    یکی دیگه از راه‌های استفاه از لبو در سفره‌های یلداییتون، درست کردن لبو پلو است. در این قسمت طرز تهیه لبو پلو به سبک هندی رو به شما آموزش میدیم.


    خوراکی های یلدایی؛ با این ایده ها یلدا را جشن بگیرید



    مواد لازم:


    • برنج: ۱ فنجان
    • لبو: ۲ عدد
    • پیاز: ۱ عدد بزرگ
    • چیلی سبز: ۲ عدد
    • شوید: ۱ قاشق غذاخوری
    • نمک: به مقدار لازم
    • برگ کاری: به مقدار لازم



    طرز تهیه:


    ۱. لبو‌ها رو بشویید و پوست بکنید سپس آن‌ها را بپزید. زمانی که لبو‌ها پختند آن‌ها رو رنده کنید و کنار بذارید.


    ۲. پیاز‌ها را ریز خرد کنید.


    ۳. برنج را بشویید و به مدت نیم ساعت بخیسانید. سپس با دو فنجان آب آن‌ها را بپزید. زمانی که برنج پخت آن را داخل بشقاب ریخته و اجازه دهید که سرد شود. مقداری کره روی آن بریزید و با چنگال دانه‌های برنج رو از هم جدا کنید.


    ۴. درون یک ماهیتابه یک قاشق غذاخوری روغن بریزید و برگ‌های کاری و پیاز و چیلی را به آن اضافه کنید و تا زمان طلایی شدن پیاز‌ها به تفت دادن آن ادامه دهید. سپس لبو‌های رنده شده و نمک را به آن اضافه کنید و چند دقیقه آن‌ها را تفت دهید


    ۵. حالا برنج را به سبزیجات اضافه کنید و ماهیتابه را از روی شعله بردارید.


    نوش جان!
     

    برخی موضوعات مشابه

    پاسخ ها
    0
    بازدیدها
    236
    پاسخ ها
    0
    بازدیدها
    286
    بالا