سلامتی قلب را با این خوراکی‌ها تضمین کنید

آدم برفی

کاربر نگاه دانلود
کاربر نگاه دانلود
عضویت
2016/11/28
ارسالی ها
4,013
امتیاز واکنش
9,544
امتیاز
746
می‌توان به جرات گفت که قلب در کنار مغز از مهم‌ترین اعضای بدن بوده و مشکلات قلبی می‌توانند خطرناک باشند و در بسیاری از موارد جان فرد را تهدید کنند. از این جهت بسیار مهم است که مراقب سلامتی قلب باشید و با داشتن یک تغذیه‌ی سالم همواره عملکرد مناسب آن را تضمین کنید. در این نوشتار به بررسی بهترین مواد غذایی مفید برای سلامتی قلب می‌پردازیم. لطفا باگیاه یاب همراه باشید.

salamati-ghalb.jpg


خواص روغن زیتون برای سلامتی قلب
شکل اصلی چربی که در منطقه مدیترانه مصرف می شود، روغن زیتون است که سرشار از اسیدهای چرب تک غیر اشباع است. این اسیدهای چرب به تنهایی فواید محافظت از قلب را ارائه می کنند، اما جدا از آن، روغن زیتون حاوی بیش از ۳۶ پلی فنول است که خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی قدرتمند دارند.

اسیدهای چرب تک غیر اشباع و پلی فنول ها در کنار یکدیگر می توانند فواید زیر را ارائه کنند:

-کاهش سطوح کلسترول کلی

-کاهش کلسترول بد (LDL)

-افزایش کلسترول خوب (HDL)

-کاهش استرس اکسیداتیو

-کاهش التهاب

تمامی این عوامل بر سلامت شریان ها و رگ های انسان تاثیرگذار هستند و به صورت مستقیم از بروز مشکلات قلبی پیشگیری می کنند.

مصرف روزانه دو قاشق غذاخوری روغن زیتون فوق بکر را مد نظر قرار دهید که به پیشگیری از ابتلا به سرطان نیز کمک می کند. از این روغن می توانید در پخت و پز، سالادها، اسموتی ها یا برای تفت دادن استفاده کنید.

توت ها
توت ها مانند توت فرنگی و بلوبری حاوی آنتوسیانین ها هستند که نوعی فلاونوئید با کیفیت چشمگیر محسوب می شوند.

این آنتوسیانین ها از خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی بهره می برند، با رادیکال های آزاد مبارزه می کنند، و به تنظیم آنچه درون شریان ها رخ می دهد، کمک می کنند، و از این رو، آنها عملکرد بهتری در کنترل قند خون ارائه می کنند.

مصرف سه وعده یا بیشتر از توت ها مانند توت فرنگی و بلوبری در هفته بهره‌مندی از فوایدی که به آنها اشاره شد را امکان پذیر می کند.

مغزهای خوراکی
مغزهای خوراکی انتخاب هایی خوشمزه هستند و می توانید از میان بادام، پسته، فندق، آجیل برزیلی، دانه کاج، بادام زمینی و … گزینه های مورد علاقه خود را انتخاب کنید.

مغزهای خوراکی منبع خوبی برای چربی های سالم – چند غیر اشباع و تک غیر اشباع – هستند و همچنین از محتوای فیبر، پروتئین، توکوفرول ها، مواد معدنی، فیتواسترول ها، و پلی فنول ها بهره می برند که همگی به حفظ و بهبود سلامت قلب کمک می کنند.

مصرف یک مشت کوچک از مغزهای خوراکی در روز را مد نظر قرار دهید. همچنین، انواع مختلف مغزهای خوراکی را مصرف کنید زیرا هر کدام فواید دوستدار قلب مختلفی را ارائه می کنند.

salamati-ghalb2.jpg


فواید سبزیجات برگدار برای سلامتی قلب
سبزیجات برگدار سبز از مغذی‌ترین سبزیجات محسوب می شوند و مصرف حداقل یک وعده بزرگ از آنها در روز توصیه می شود.

از نظر سلامت قلب، آنها سفتی در شریان ها را کاهش می دهند، به تنظیم فشار خون کمک می کنند و در تولید نیترات غذایی – یک ترکیب که به فشار خون کمک می کند، از لخته شدن خون در شریان ها پیشگیری می کند، و به طور مستقیم مانع از اختلال در دیواره های شریانی می شود – نقش دارد.

شما باید به طور منظم سبزیجات برگدار سبز را مصرف کنید، زیرا اثر آنها پس از حدود دو روز کاهش می یابد. سبزیجات برگدار سبز از محتوای بالای لوتئین، منیزیم و فولات سود می برند که به شکل گیری خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی منتج می شود.

غذاهای فیبردار
مقدار مصرف کافی از فیبر برای تنظیم قند خون، تغذیه باکتری های روده و سوخت و ساز اهمیت دارد، که همگی پیامدهای مهمی برای سلامت قلبی عروقی دارند. بسیاری از مطالعات نیز نشان داده اند که فیبر در کاهش کلسترول موثر است، که یکی دیگر از فواید دوستدار قلب است.

فیبر در سبزیجات، مغزهای خوراکی، غلات کامل، لوبیا، حبوبات و میوه ها یافت می شود. تمامی این موارد مواد غذایی کامل گیاهی هستند.

متاسفانه، رژیم های غذایی غربی از محتوای پایین فیبر برخوردار هستند، زیرا بسیاری از مواد غذایی فرآوری شده از مواد پالایش شده تهیه می شوند. اگرچه در برخی از این غذاها فیبر افزوده می شود، اما همچنان شرایطی مشابه با مصرف منابع غذایی کامل طبیعی حاوی فیبر ارائه نمی کنند. منابع طبیعی فیبر مواد مغذی و ترکیبات مفید دیگری مانند ویتامین ها، مواد معدنی، پلی فنول ها، فلاونوئیدها و مواد شیمیایی گیاهی را نیز ارائه می کنند که دارای فواید دوستدار قلب هستند.

مقدار مصرف توصیه شده روزانه برای فیبر ۲۵ تا ۳۸ گرم است.
 

برخی موضوعات مشابه

بالا